Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 07-05-2010, 10:25   #1604
zappie
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi green fairy Mesajı Göster
Merhaba, bana hediye olarak fuşya bir phalaenopsis geldi. Öncelikle çiçekçi bir arkadaşıma danıştım. Ona kalsa saksının etrafındaki süslemeleri bile çıkarmama gerek yokmuş, ek besinin ise adını andırmadı. Nedense o açıklamalar beni tatmin etmedi, şükürler olsun ki etmemiş burayı buldum. Başlıklerın hemen hepsini okudum, bir şeyler öğrenmeye çalıştım fakat; yine de sorularım var:S Orkidemin iki çiçeğinde minik altın rengi leke var, güneş yanığı diye tahmin ettim ama yine de emin olmak istiyorum. Bir de burada gördüğüm saksılar bana benimkinden daha nemli göründü benim saksımda hiç buhar yok
Son bir sorum daha var; hani şu çocukların oynadığı suya atılınca büyüyen renkli, silikonumsu şeyler var su maymunu deniyor. Onlar çiçekler için tasarlanmış ürünler diye duymuştum, acaba çiçeğimin tabağının altına onlardan koysam faydası olur mu?
Bunlar da resimler:

Şimdiden herkese teşekkür ederim...
Phal.iniz gayet saglikli gozukuyor. O ufak lekeler de tasima sirasinda olusmus zedelenmelere benziyor.
Yapraklar dik, cicekler diri kaldigi, saksi icindeki kokler saglikli, buzusmemis gozuktugu surece sulama konusunda panik yapmaniza gerek yok, haftada bir bir-iki dakika saksinizi kovadaki beklemis suya batirin cikartin yeterli, illa ki buharlasma olacak diye bir sey yok. Yaza girerken orkide gubresi kullanmayi da dusunun. Gerekli talimatlar urun uzerinde yazar.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön