Sayın praecox'un 17-03-2007 tarihli
mesajından;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan
3. fotomda, anlatmaya çalıştığım şey şuydu. hani ben sapı kestim ya saptaki çiçek tomurcuğu bitkimi yormasın diye. İşte o kestiğim sapı atmadım saksının yanında bir suya koydum. Size sorduğum şu idi. (tamam bu şekilde bi yavru almak imkansız fakat ya tutarsa hesabı ) Acaba suda mı kalsa iyi olur bu saptan kestiğim parça yoksa çiçeğin yanına ağaç kabuklarının içine mi koysam? Sorum çok mantıksız farkındayım. onun için özür diliyorum
|
Esasen çok da mantıksız değil bu gözlerden keiki üreten birinin methodunu buraya cevirisini eklemiştim. orda şişme tableteler göze kadar olan kısmı dikiliyor boşluklar kum dolduruluyor vede hindistancevizi suyu eklenerek nem ve diğer besinleri de sağlıyorlar. burdaki asıl sorun küf mantar ve bakteri kontaminasyonunun gelişimini bastıran sphagnum yosunu eklemeleridir.
saygılar bulabilirsem linki ekliyeceğim.
|
Kestiğiniz çiçek saplarının üstünde içi boşalmamış göz var ise, bence suya koyup unutun. Ben 20 gün kadar önce yukarıdaki mesajımda belirttiğim orkidemin çiçek sapını kesip, kesik sapı öylesine suya koymuş ve aslına bakarsanız gerçekten unutmuştum. 20 gündür suyunu bile değiştirmedim. Bugün baktığımda uçlardan kurumaya başlamıştı ama bir şey dikkatimi çekti. Ne olduğunu ya da yaşayıp yaşamayacağını bilmiyorum ama direk sudan çıkartıp kuruyan yerleri kestim ve kesik yerleri mumla kapadıktan sonra şişen tablete diktim. Keiki de olabilir çiçek sapı da. Gerçi çiçek sapı ise bu onun sonu olacak gibi, ne de olsa kökü yok. Kurumaz ise hep beraber göreceğiz.
Saygılar.