Sayın anurt, ben bu uygulamayı durumları iyiye gitmeyen orkidelerime daha yakın bi dağada yaşamaları için yaptım. Tabii sizinde yapmanız için önerilerde bulunabilirim
İlk olarak yapımarketten aldığınız orkidenin çiçeği geçtikten sonra sapı dibinden kesin. Bu uygulamayı çiçeği varken de yapabilirsiniz ama ben çiçekleri geçtikten sonra yaptım.
Sepeti siz yapamazsanız (ben kendim yaptım aslında biraz aceleye geldi) bu tür bi sepet bulabilirseniz yani bazı mutfakta kullanılan buna benzeyen araçlar var...
Yosun nerden bulabileceğiniz biraz karışık ama akvaryumcularda yapay kayaların üstünde hazır yosunlar bulunuyor, bunlarda olabilir...
Tarif ettiğim gibi yani yosunu dışa doğru içerden olacak şekilde sepete döşeyin orkideleri koyup iri çam kabuklarını kuyun...(ben bugün yosınların arasında yeşil bir kök ucunun aşağı doğru indiğini farkettim

Tabii ortam şartlarını karşılamak zor zira ben garip bi bölgede yaşıyorum gerçekten burası sürekli %85-90 civarı neme sahip bi bölge.... Karadenizin mikroklima alanı gerçekten çok ilginç arada çok şiddetli yağmurlar yağar buralarda arada orkideleri balkona bırakırım, bundan memnun görünüyorlar...
Ankarada bu şartları nasıl sağlarsınız bilmem ama büyük bi akvaryumunuz varsa şanslısınız örneğin akvaryumun su üstünde kalan yapay kayaların üzerinde bir ay gibi yosun yetirştirip, orkideyide yosunun kuru kalan yerine tel gibi bir şeyle sabitlerseniz orkideniz bundan çok hoşnut kalacaktır. Denemedim ama böyle bir fikrim var.
Umarım yardımcı olmuşmdur