agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2009, 15:57   #1231
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rrumeysaa Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar benide kuşatan çiçek sevdası yavaş yavaş çiçeklerimin çoğalmasına vesile oluyor şimdilik 4 çiçeğim biride orkide

siteye girince orkidelere bakınca benim orkidemi de saksıdan çıkarıp bir bakayım dedim kökü ne alemde diye;

sanırım toprağını değiştirmeliyim kökleri çürümeye başlamış gibi buarada kökten sanki küçük tohumlarda veriyor elledim tabi tohumları birşey olmaz değilmi

birde toprağının bulunamadığını yazmış arkadaşlar ***. bulurum

!!! asıl önemli olansa saksısından çıkarıp baktığımda toprağında mercimek kadar belki biraz daha büyük tohum bgibi bi sürü şey vardı tohum sandım ellerimle ayıkladım eğyy

daha sonra bıcakla ezdim onları çıtır çıtır dı ve içi sulu krem renki birşey vardı ama eziliyordu bıçağı bastırdıkça arkadaşlar kurtmu onlar nedir bilen varmı napmalıyım toprağını değiştirsem yeterli olurmu canlı birşey görmedim ama onlar böcek tohumu olabilir belki bide ben ek gıda da vermiyorum vermelimiyim son sorum ise budama yaptığım dak çok kuru yeşil değil sanki içi çekilmiş gibi tekrar yeşerirmi artık ümitsiz vakamı oldu dalı

cevaplarınız için minnettarım şimdiden ...
Lütfen phelenaopsis başlığını biraz okuyun zamanınız yok ise en azından bir gözden geçirin, sorularınızın cevabını bulacaksınız.
Tabii o "tohum" olarak nitelendirdiğiniz taneciklerin osmocote gibi yavaş salınımlı bir gübre olmadığını var sayar isek...
Böcek kozalarıylada uğraşmadan atın onları.Yoksa yakın zamanda bir sürü kurtcuğunuz olacaktır.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 21:44   #1232
Ağaçsever

rrumeysaa's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2009
sayın ephesos arkadaşım öncelikle teşekkür ederim cevabınız için günlerdir cevap bekliyordum

inanın uzun zamandır bu siteyi ziyaret ediyorum ve orkidelerle ilgili her başlığı fazlasıyla gözden geçirdim defalarca hemde, maalesef budadığım dal tamamen içi çekilmiş kurumuş nedenini bilemiyorum buna epey üzüldüm bende kökten kestim

bilgisizliğime verin ki o yuvarlak şeyler gübreymiş yeni anladım tabi siz diyene kadar onun gübre olabileceği aklıma bile gelememişti sizden sonra aradım nette ve onların gübre olduğunu gördüm ve yine üzülerek söylüyorum ki sırf kurt olur korkumdan orkidemi çıkarıp tek tek içinde kurt aradım toprağında ama bulamadım kurtu, gübreleri ise imha etmiştim

ayrıca köklerde karalmalar çürümeler olmuş onlarıda kestim tekrar saksısına yerleştirdim
bugün eminönünün altını üstüne getirdim ama orkide toprağı bulamadım bulsam değiştiricektim torfu hoşuma gitmiyor sanki çürümüş gibi nemli kokuyor kendim yapsam çam bulurum hadi odun kömürü mangal kömürü ise onuda bulurum ama diğer torf ota benzeyen şeyi nasıl bulucam bilemiyorum

bana hazır tedarik edebileceğim güzel orkide toprağı bulabileceğim bir yer tavsiye edebilirmisiniz ...

eminönünden bugün orkide sıvı gübresi aldım vilmorin sitedeki arkadaşların tavsiyesi üzere arkadaşlar çok pahalıyamı almışım ben 10 lira verdim içim gitti ya neye tuttururlarsa satmaya çalışıyolar biri 10 diyor biri 12 diğeri 15 insafsız gibi geldiler sizce pahalıyamı almışım ...

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 07:48   #1233
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Saksı harcı için çam kabuğu ve kömür yeterli torfsuzda olur merak etmeyin, ben artık sadece çam kabuğu perlit veya strafor kullanıyorum zararı yok tam tersine torfun fazla su tutmasından doğacak sorunlar ortadan kalktı ve gene torf un hertürlü canlıya daha iyi bir ev ve üreme ortamı olması sorununu da ortadan kaldırmış oldum.

Sıvı besin konusuna gelince en uygun olanlarını bahçe malzemeleri de satan büyük yapı marketlerde bulabilirsin.

Eski 25-05-2009, 09:48   #1234
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2009
Merhaba
1238 nolu mesajda fotoğraflarını da eklediğim orkidem yeni yapraklar çıkarıyordu. Artık 2 yeni kök de çıkarmaya başladı. Haftasonu orkidemi aldığım çiçekçi eğer yeni kökler de çıkarıyorsa artık saksını değiştirmem gerektiğini böylece bitkinin daha iyi gelişeceğini ve çiçek açabileceğini söyledi. Geçen sene çiçek açan dalını forumda da bahsedilen uygun yerden kesmiştim. Şimdi dalın üstten boğuma kadar olan kısmı kurudu fakat boğumun altında böyle bir belirti yok ayrıca çiçeklenme gibi bir belirti de yok. Ben yeni çıkan köklerden birinin yeni bir çiçek dalı olacağını sanmıştım ama sanırım oda kök. Hafta sonu çiçekçiden bir büyük boy orkide saksısı ve pakatlenmiş halde orkide harcı aldım. Sizce orkidemin saksını değiştirmelimiyim, saksısını değiştirmek gelişmesini bir sürede olsa yavaşlatmazmı ve çiçek açması için yapabileceğim bir şey varmı?
Şimdiden teşekkürler.

cybl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 10:48   #1235
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
Galeri: 2
Sayın cybl,
Phalaenopsis'ler saksı değişimlerinden o kadar etkilenmiyorlar. Saksı değişimi çiçeklenme bittikten sonra öneriliyor ama ben çiçekli Phalaenopsisimin köklerini çok fazla su tutan ve son derece sıkışık olan sphagnum yosunundan çıkarıp çam kabuklarına diktim. Çiçekleri dökülmedi daha iyi durumda kökler nefes alıyor. Sizin aldığınız harc umarım ufalanabilen çoğunlukla hindistan cevizi torfu gibi birşey değildir ve aldığınız saksının altında suyun akıp gitmesi için yeterli delik vardır. Saksı değişimi gelişmeyi etkilemez, çiçek açması için dört gözle sap vermesini bekleyeceksiz, saksıdaki buharlaşmayı takip edin, nem kaybolunca iyi suyla sulayın.

cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 10:55   #1236
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Sayın rrumeysaa,
Çam kabuğu bulun yeter, mutlaka kömür ve sphagnum yosunu bulmanız şart değil. Benim bir phal'im ağaç kabuğuna altına yosun yerleştirilerek (nem tutması için) tutturulmuş durumda yani saksıda bile değil, hala yaşıyor. Önemli olan aşırı sulamamak ve susuz da bırakmamak, musluk suyu kireçli olduğundan içme suyu kullanın sularken. Eh tabii yağmur suyu en iyisi, biriktirebilirseniz.

Eski 25-05-2009, 11:55   #1237
Ağaçsever

karaefsun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Phal.ler 4 ila 6 ayda bir yaprak verir. En azından bir çift (sağa sola) sağlam sağlıklı diri yaprakları varsa, vede kök gelişimi gösterip eski kökleri de sağlıklı ise HİÇ sorun yok. Herşey normal, herşey yolunda. bir iki ay gibi kısa bir dinlenme döneminden sonra yine bitki influorescence (çiçeklenme) geçecektir.
hocam harikasınız demeye gerek yok aynen yazdığınız gibi çiçeklenmeye geçti yeni farkettim teşekkür ederim.

karaefsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 13:07   #1238
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2009
Teşekkürler sayın Cicada
Aldığım harç şu anda saksının içindeki harçtan biraz farklı galiba. Dün saksıyı değiştirmeye cesaret edemediğim için harcın paketini açıp iyice bakmak gelmedi aklıma. Bu akşam eve gidince açıp bakayım hatta fotoğrafını da çekerim yarın eklerim buraya bakarız. Aldığım saksı şeffaf ve altında delikler var fakat orkidenin şu anki saksısı kadar çok delik yok. En iyisi ben akşama bi fotoğraflıyım aldıklarımı yarın sizi yine rahatsız ederim burdan. Tam da yeni hareketlenmeler başlamışken phalimde yalnış bişey yapmak istemiyorum.

cybl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 14:32   #1239
Ağaçsever

rrumeysaa's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2009
tamam anladım arkadaşlar en kısa zamanda sarı çam kabugu bulup 120 derecede 15- 20 dk fırınlicam sanıyorum böyleydi tarifi mangal kömürünü de tedarik etmek çam'a göre daha kolay ***. başarabilirim
teşekkür ediyorum ...

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 11:32   #1240
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2009
Acil yardım.....Çam kabuklarını fırında 60 dakika fırınladım kömür ekledim strafor ve çok azda torf...bu karışımla phalı eski saksına diktim.Köklerin çürümüş ve kurumuş olanlarını kesip tarçınladım.Bir gece kökler açıkta bekledi ve saksısına diktim.Suyunu verdim çiçek gübreside verdim ama yaprakları aşagı dogru egilmiş boynu bükük duruyor garibim.Daha önceki mesajları satır satır okudum.Ama okumakla olmuyor.Bir yerde yanlış var fakat nerede.....lütfen sayın phal severler YARDIM BEKLİYORUM.....

Düzenleyen süreyya aysun : 27-05-2009 saat 11:34 Neden: İMLA HATASI
süreyya aysun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 11:52   #1241
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Sayın Süreyya Aysun,
Yapılacakları yapmışsınız, biraz sabır gösterin. Orkidenizin saksısını değiştirir değiştrimez düzelmesini beklemeyin. Birkaç hafta verin orkidenize yeni oluşumları gözlemleyin. Hemen gübre vermek çok da iyi bir fikir değil bence. Bekleyin kökler kurumaya yakın sulayın.

Eski 31-05-2009, 18:18   #1242
Yeni Üye

zlem's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Merhaba,
Kalanchoemin durumunuda yazmıştım formda , aşağıdaki resimlerde benim canım orkidelerimin ilk ve son halleri. Orkidelerim yaklaşık 4 ay çiçekli olarak kaldılar.İki hafta önce 3. boğumlarından budadım ve saksı değiştirdim.Sizce dal uzaması ne zaman başlar ve çiçeklenmeyi ne zaman görebilirim

Eklenen Resimler

zlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 21:20   #1243
Ağaçsever

anurt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 4
merhaba arkadaşlar...
(bkz: çok şanslı olan) bana bir tanıdığım bugün bir orkide "hibe" etti. ekte resimleri mevcuttur.
çiçek yaklaşık 3 yıldır bu tanıdıktaymış. sanırım yavrular da iki yaşında. anladığım kadarı ile ana ölmüş ve bir tane anne gövdeye yapışık (emin değilim), iki tane de saplarda yavru oluşmuş. her üç yavru da köklü ve susuzluk sorunu dışında sağlıklı görünüyorlar. üstelik dallardaki yavrular boylarına poslarına bakmadan çiçek de açmışlar ancak tahminen gene susuzluktan kaynaklı, çiçeklerim bana gülümsemek yerine yerlere bakıyorlar. bu arada boyut olarak bayaa küçükler.
biraz kendilerine gelince, yavruları ayırmayı planlıyorum. orkide toprağı aradım ancak bulamadım. sanırım netten sipariş vereceğim. gene de benden kat-be-kat daha fazla bilgili olan sizlerin de fikrini almak istedim.
şimdiden teşekkürler

anurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 21:22   #1244
Ağaçsever

anurt's Avatar

resimleri de burda....

Eklenen Resimler

Eski 02-06-2009, 21:44   #1245
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Beklemeden kaikileri ayırın çiçek açmaları onları güçsüzleştirir en azından anneyi tükettikleri görünüyor, çiçekleri kesin ayırdıktan sonra, ana bitki nin kurtulma şansı hala var eğer saksı harcı işe yarayacak durumda ise ki sanmıyorum değiştirmeyin onu.

Eski 02-06-2009, 21:51   #1246
Ağaçsever

anurt's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Beklemeden kaikileri ayırın çiçek açmaları onları güçsüzleştirir en azından anneyi tükettikleri görünüyor, çiçekleri kesin ayırdıktan sonra, ana bitki nin kurtulma şansı hala var eğer saksı harcı işe yarayacak durumda ise ki sanmıyorum değiştirmeyin onu.
sn. ephesos, öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.
annenin kurtulma şansı olduğundan pek emin değilim, ancak henüz saksıyı açmadığım için birşey diyemiyorum. siz şayet bir an önce ayırmayı daha uygun buluyorsanız sözünüze uyarım. sadece yavruların yaprakları susuzluktan sanırım, biraz pörsümüştü. geriye toprak sorunu kalıyor. ziya beyden almak niyetindeydim ancak sanırım serayı satıyor/satmış. sonuç: topraksız kaldım acaba ben toprak bulana kadar, jel toprak içinde idare edebilirler mi dersiniz? kastettiğim, şu sağda-solda satılan dekoratif amaçlı renkli küreler.
ilginize tekrar teşekkür ederim

Eski 02-06-2009, 21:52   #1247
Ağaçsever

anurt's Avatar

bir de, çiçekleri diplerinden mi yoksa boğumdan mı kesmeyi önerirsiniz acaba?

Eski 02-06-2009, 22:08   #1248
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Çiçekleri diplerinden kesin, aslında saksı harcı değişmek veya ayırmak için uygun bir zaman değil ancak birşeyler yapmaz iseniz zaten orkideleriniz ölecek, ayrıca o buruşmanında susuzluktan değil aşırı yorulmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum.Daha önce hiç bir yerde **** hiç kimseden jelde phalenaopsisin yaşadığını görmedim ve duymadım.Ziya beyden rica edin serayı satmış olsada yardım edecektir.

Eski 02-06-2009, 22:14   #1249
Ağaçsever

anurt's Avatar

çok teşekkür ederim ephesos. bir an önce bu konuyu halledeceğim. son bir soru ile sizi rahatsız etsem?
çiçeklerin yorgunluğu için bir gübre, vitamin, mineral öneriniz var mı acaba?

Eski 03-06-2009, 00:02   #1250
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Baya reklamını yaptım bu markanın ama diğerlerine göre en iyi terkip bunda var ve denemiş bir sıvı gübre, Vilmorin.Yapı marketlerde var iki çeşidi var biri gelişme diğeri çiçeklenme dönemi için.

Eski 04-06-2009, 16:17   #1251
Ağaçsever

anurt's Avatar

tekrar teşekkür ediyorum. en kısa sürede halledip, kendilerine geldikleri zaman güzel fotograflarını göndereceğim.

Eski 04-06-2009, 16:58   #1252
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2009
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce evime Phalaenopsis aldım. İnternette bakımını çok araştırdım, kimi yerde haftada bir kez sulayın derken, kimi yerde her gün spreyle ıslatın yazıyordu. Bende 3 günde bir sulama ve her gün torfu ve yaprakları spreyleme yolunu seçtim. (kendimce)

Bitki akşamüstü güneş alan bir pencere kenarında ve ışık tül perdeden filtrelenerek geliyor.

Son 1 haftadır oluşan farklılık hakkında fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacım var. Çiçeklerde hiç bir sorun yok, gayet canlılar fakat yapraklarda (vejetatif kısım) yer yer yuvarlak - şeffaf odaklar oluşmaya başladı. (Yuvarlak kısımlarda koyu yeşil renk açık yeşile dönüştü) Ayrıca yapraklarının ilk günkü gibi diri olmadığını farkediyorum. Ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.

bungee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 23:48   #1253
Ağaç Dostu

velveteen's Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2006
Ağlayan Phalaenopsis

Merhaba, arkadaşım kötü durumdaki orkidesi için benden yardım istedi. Bende sizin bilgilerinize başvurmak istiyorum.

Orkide seradan (2 senedir sağlıkla yaşadığı ortamı ve saksısı içinde) en fazla bir ay önce alınmış. Yapraklar sararmaya başlamış. Arkadaşım sürekli olarak çiçeklerden ve gövdeden sıvılar geldiğini kuruyup beyazlaştığını söylüyor. En son fotoğrafta yaprak gözünde sararmayı görebilirsiniz. Sararan yapraklar kesilmiş, şu an bir yeni yeşil, 2 de sararmış yaprağı var.

Fotoğraftan anlayabildiğim kadarı ile sıkı bir saksı harcı var, orkide harcı ve spanghum yosunu karışık olduğunu ve dediği gibi çok azda sulamış olsa yosundan kaynaklı suyun fazla geldiğini düşünüyorum. Kocaman bir çiçek sapı var, onu dipten kesmesini tavsiye ettim. Birde köklere bakılmalı ve harç değiştirilmeli belki.

Fotoğrafları yarın ekleyeceğim ancak özellikle bu ağlama nın sebebini biliyorsanız diye sabredemedim. Yardımlarınız için teşekkürler..

Eklenen Resimler

Düzenleyen velveteen : 05-06-2009 saat 20:16 Neden: Fotoğraf ekleme
velveteen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 09:40   #1254
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-02-2007
Merhaba;
dün geceden beri araştırıyorum fakat benim orkidemdeki gibi bi durum yaşayanla karşılaşmadım saksı kısmında küçücük yaprakcıklar çıktı bende bir tanesini çektim,galiba orkide tohumundan çimlenme olmuş çünkü orkide tohumuna çok benziyor resim koyamıyorum siteye eklemeyi beceremedim
şimdi bu durumda ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz

jjaponica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 10:10   #1255
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-02-2007
işte resmi

jjaponica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 12:25   #1256
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Baya reklamını yaptım bu markanın ama diğerlerine göre en iyi terkip bunda var ve denemiş bir sıvı gübre, Vilmorin.Yapı marketlerde var iki çeşidi var biri gelişme diğeri çiçeklenme dönemi için.

Sn Ephesos peki bu Vilmorinin hangisinin çiçeklenme ve gelişme dönemi için olduğunu nerden anlıyoruzBenimde iki yıllık bir orkidem var hiç açmadı sadece yaprak veriyor ve ikinci kutu vilmorin kullanıyorum.

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 14:07   #1257
Ağaç Dostu

cello_001's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2008
Bulunduğu ortan az ışıklı olabilir o yüzden çiçek vermiyor olabilir.

cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 20:39   #1258
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günsu Mesajı Göster
Sn Ephesos peki bu Vilmorinin hangisinin çiçeklenme ve gelişme dönemi için olduğunu nerden anlıyoruzBenimde iki yıllık bir orkidem var hiç açmadı sadece yaprak veriyor ve ikinci kutu vilmorin kullanıyorum.
Ambalajının arkasını okuyarak.
Şaka bir yana bauhaus tan aldığımda ikisi de vardı, terkiplerindeki yüzdelik oranlar doğal olarak farklıydı.Ancak sizin orkidenizin türünü bilmiyorum, sadece sıvı gübre kullanmak bir orkidenin açmasına yetmeye bilir diğer şartlar ve istekleri de önemli.
Bahsettiğim sıvı gübreyi hiç kullanmadan da phelenaopsislerim açıyordu benim.

Eski 06-06-2009, 11:29   #1259
Ağaç Dostu

velveteen's Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2006
Merhaba benim sorum kökleri en uygun şekilde budamak ile ilgili. Gezinmedim değil forumun tamamına yakınını okudum ancak hala budama konusunda kendimi yeterli bilgiye sahip görmüyorum, yardımlarınıza sevinirim.

Phal'ime Şubatdan beri bakıyorum. Çok düzenli haftada bir daldırma usulü ile içme suyu ile suluyorum. Sulama suyuna azot oranı yüksek besin ekliyorum. Günde 1 veya gün aşırı olmak üzere yapraklarına su püskürtüyorum. Keyfinin yerinde olduğuna inanıyordum. Ancak saksı dışına çıkacak kadar yana yatık bir gelişme gösterdiği için saksıdan çıkartıp tekrar yerleştirmek istedim. O sırada köklerin aslında sandığım kadar sağlıklı olmadıpını gördüm.

Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi köklerden gövdeden başlayan bir sararma mevcut. Köklerin uçları yeşil. Bu yüzden saksı içindeyken herşey yolunda görünüyormuş.

Bu kökleri budamam gerekiyormu bilemedim. Eğer sararan kökleri kesersem uçlarında yeşillikleride kaybedeceğim için zarar vermekten korktum.

Gövde üzerindede bir kararma mevcut. Ancak bu sefer sulamaya azami dikkat gösterdiğim için bunun çürüme olduğu ihtimalini göz önüne getirmek dahi istemiyorum.

Şu an kökleri açıkta bıraktım. Orkide toprağı alıp harç değişimi yapacağım başlamışken. Kökleri budamamın gerekliliği ve metodu konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok sevinirim.

Eklenen Resimler

velveteen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2009, 13:57   #1260
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Bunu ben size bir orkide eğitiminde tatbiki olarak göstermek isterdim, ancak bir takım ailevi ve sağlık sıkıntılarım el vermedi.
Amelyattan yeni çıktım ara ara foruma göz atıyor isem de pek bir şeyler yazamıyorum.
Kök budaması konusunda acemilere tavsiyem ucu yeşil olmıyan kökleri geriye doğru kuru büzüşük oldukları yere kadar kesmektir. büzüşük yerin bitimi ile biraz boşluk bırakın tam sağlıklı yeri kesmeyin açığa çıkmasın kanallar. yine de tarçınlayın kömürleyin o uçları.
Ucu canlı yeşil olanlar ortada bir yerde kararma göstermişlerse de bir müddet idare eder.
Bitkinizin çoğu kökleri içi boşalmış hortum gibi olmuşsa gübrelemede aşırıya kaçmışsınız demektir onları kesin.
köklerde bu tarz parlak şişkinlikler mantar hastalıklarına da delalettir.
Evlerde phal.ler yandan gelen ışıktan dolayı her daim böyle bir yan yatarak gelişme gösterir. esasen epiphit olan bu türe de en uygun gelişme şeklidir bu. Bu sayede sulama suyu göbekte kalmaz kısa sürede yan yatmaış yaprak boşluğundaki göbek "sarnıç" ından akıp gider zaman zaman bunu düzeltmek uygun olur.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025