agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-03-2009, 23:05   #1
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Sayin chopen ,
bonsai ve orkinde kombinasyonu de gordunuz mu ?
Hos bir kombinasyon olur gibi .
Saygilarimla .

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 23:50   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Volare Mesajı Göster
Sayin chopen ,
bonsai ve orkinde kombinasyonu de gordunuz mu ?
Hos bir kombinasyon olur gibi .
Saygilarimla .
sayın volare görmedim ama değişik bir çalışma olacağına eminim.
yeni bir çalışmam var orkide için.bitirince resimleri yüklerim.

chopen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 10:37   #3
Ağaçsever

korhan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Sayın chopen maaşallah çiçekleriniz çok güzel ve hepside çiçek tomurcukları vermişler. Acab istanbul gibi bir yerde yanlış görmediysem balkonda duruyorlar. Balkon soguk olmuyor mu? Gerçi bizim evde çok sıcak belkide bundan dolayı biraz zor açıyorlar. Çiçek vermesi için biraz serinliği seviyor olabilirler.

Sayın praecox geçen gün çiçeklerimin fotoğrafını eklemiştim nerdeyse 3 ay kadar açık kaldılar ve son 2-3 gün içinde birden bire hepsi döküldü. Yerleri veya ortam şartları değişmedi sanırım çiçek ömrü doldugu için döküldü ama bu kadar hızlı dökülmesi beni şaşırttı ve üzdü. Herneyse gelelim soruma; çiçekler döküldükten sonra çiçek sapını keseceğim her zamanki gibi ama sorun şu ana bir sap 3 ayrı sapa ayrılıyor. Acaba ana sapımı keseceğim yoksa 3 ayrı sapı 3 yerden mi kesecem. yani işaretlediğim 1. yerden mi yok 2. ler lerden mi kesmem gerekiyor? 2. sapların birinde ufak bir tomurcuk da var.

Eklenen Resimler

korhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 10:58   #4
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sayın korhan,

her iki olasılık da yapılabilir. Ancak ben olsa idim, tomurcuğun üzerindeki "2" numaralı yerden keser yan sürgünleri sapa yakın kesip yan dallardaki olası çiçeklenme eğilimini ortadan kaldırmış olurdum. Deneyimlerim o alttaki yan dallardan çiçeklenme teşebüslerinin pek bir işe yaramadığıdır. Genelde bitki zaten böyle çatallı bir çiçeklenme ile güç kaybına uğramıştır kısa bir dinlenmeye girmeden yeniden çatallı filizlenme hem az kandillere hemde küçük çiçeklere sebep olacaktır.
O çiçek sürgününü güçlendirecektir ve o çiçeklenmeden sonra hala "1" numaradan kesme şansınız var. o zamana kadar havaların ısınacağını da varsayarsak en alttaki gözden çiçeklenmedini mürtekibinde keiki eldeniz de mümkün olabilecektir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 11:00   #5
Ağaçsever

korhan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Diğer çiçeğimde de keiki çıkmıştı uzun bir süre sonra yanından dal çıkardı ama çiçek dalıymış. Şimdi çiçeklerinide döktü ama keikide halen kök oluşumu gerçekleşmedi sadece yaprak var. acaba bu şekilde olması normal mi? yani kök çıkarmadan çiçek çıkarması bir keikide normal midir? daha sonra kök çıkarır mı yoksa keikiyi kesmelimiyim anabitkiyi yormaması açısından. Gerçi anabitkide oldukça sağlıklı. Son sorum da şu, yapraklarına çok az su püskürtmem sonucu sudaki kireç yapraklarında birikme yapmış ve yaprakları kötü görünüyor. Siz daha önce söylemiştiniz tekrar emin olmak için soruyorum. Normal bira ile silersem bir zararı olmaz değil mi? yoksa light mı kullanmalıyım?

Eklenen Resimler

korhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 11:34   #6
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan Mesajı Göster
Diğer çiçeğimde de keiki çıkmıştı uzun bir süre sonra yanından dal çıkardı ama çiçek dalıymış. Şimdi çiçeklerinide döktü ama keikide halen kök oluşumu gerçekleşmedi sadece yaprak var. acaba bu şekilde olması normal mi? yani kök çıkarmadan çiçek çıkarması bir keikide normal midir? daha sonra kök çıkarır mı yoksa keikiyi kesmelimiyim anabitkiyi yormaması açısından. Gerçi anabitkide oldukça sağlıklı.
Bu durum normal değildi, ancak son senelerde yeni türetme hybridlerde son zamanlarda bu bu forumda da sıkça gözlemlenir oldu. Çiçeği açan esasen keikinin kendisi değil gücü ana bitkiden geliyor. Dolayısı ile köklenmesi de gecikecektir.
İster işi oluruna bırakın isterseniz çiçeği kesip keikinin dip kısmını sphagnuma sarın. Köklenme hızlanır.
Alıntı:
Son sorum da şu, yapraklarına çok az su püskürtmem sonucu sudaki kireç yapraklarında birikme yapmış ve yaprakları kötü görünüyor. Siz daha önce söylemiştiniz tekrar emin olmak için soruyorum. Normal bira ile silersem bir zararı olmaz değil mi? yoksa light mı kullanmalıyım?
Normal bira da olur light da, yeter ki bekletin, ki alkolü uçsun. Birayı sulandırın bu hali ile iyi bir organik gübre vitamin kaynağı kısacası bitkiler için doğal bir yaprak besinidir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 13:59   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan Mesajı Göster
Sayın chopen maaşallah çiçekleriniz çok güzel ve hepside çiçek tomurcukları vermişler. Acab istanbul gibi bir yerde yanlış görmediysem balkonda duruyorlar. Balkon soguk olmuyor mu? Gerçi bizim evde çok sıcak belkide bundan dolayı biraz zor açıyorlar. Çiçek vermesi için biraz serinliği seviyor olabilirler.

Sayın praecox geçen gün çiçeklerimin fotoğrafını eklemiştim nerdeyse 3 ay kadar açık kaldılar ve son 2-3 gün içinde birden bire hepsi döküldü. Yerleri veya ortam şartları değişmedi sanırım çiçek ömrü doldugu için döküldü ama bu kadar hızlı dökülmesi beni şaşırttı ve üzdü. Herneyse gelelim soruma; çiçekler döküldükten sonra çiçek sapını keseceğim her zamanki gibi ama sorun şu ana bir sap 3 ayrı sapa ayrılıyor. Acaba ana sapımı keseceğim yoksa 3 ayrı sapı 3 yerden mi kesecem. yani işaretlediğim 1. yerden mi yok 2. ler lerden mi kesmem gerekiyor? 2. sapların birinde ufak bir tomurcuk da var.
sayın korhan;
evet çiçekler balkonda duruyor.çok soğuk olmuyor balkon.kapalı bir ortam.genede serin oluyor.bazen biraz fazlamı ilgi gösteriyorum orkidelere diye düşünüyorum.işten gelince hemen onların yanındayım.sabah işe gitmeden öncede enaz 1 saatim onlarla geçiyor.unutmadan bütün bitkiler canlı birer varlık ve sevildiklerini anlıyorlar ve ona göre size cevap veriyorlar.

chopen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025