Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
"cıplak koku" nun ne anlama geldiğini çözmem zaman aldı. Herneyse geç oldu güç olmadı. 
Çıplak köklü cam fanuslarda bakılanlar genelde Vanda Ascocntrum türevi ve hybridleri olmalı, ki zaten bunu da evde en iyi böyle bakabiliriz.
Sayın chopen'in de eklediği gibi diğer orkideleri de bir dala bağlamak sureti ile bakabilirsek de bu yoğun bakım gerektiren bir durumdur. En azından hergün kökleri ıslatmak değişik şekilde gübrelemek v.s. Tür bunu özelikle gerektirmedikçe veya sayın chopen'in yukarıdaki bu değişik çalışması gibi sergi veya dekorasyon amaçlı değilse pekde gerekmiyebilir.
Tabii bunlar arzu ve zamanınızla ilgili konular.
Sayın chopen bu Phal. inizin ethimolojisi veya yaptığınız bakımı hakkında da bilgilerinizi bizle paylaşırsanız sevinirdik, bilgilenirdik.
Uygun Torf konusunda bende darboğazdayım. Sphagnum yosunu konusu ile kendi başına bir dargeçit. Hem fiyatlar çok yüksek hemde yeterli miktarlarda edinmek ve hatta bana yetecek miktarlarda üretmek bile bir sorun.
Saygılarımla
|
Sayın praecox bu çalışmayı sadece göze hoş gelmesi için yaptım.bu tür çalışmaları uzak doğuda görmüştüm.gerçi orada çalışma olarak ek bir şey yapılmıyor.doğal olarak ağaçların dallarında yetişiyor.böyle bir çalışmada en büyük risk bitkinin nem ihtiyacını karşılayabilmek ve gerekli besinleri verebilmekte.