Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 03-03-2009, 21:15   #1104
house-of-wax
/

Giriş Tarihi: 03-03-2009
Orkidelerim

Benimde 4 tane phalim var. Renkleri ise beyaz, koyu mor, bilinmeyen(çiçeklerini seneye görücem) birde beyaz-mor renkli phalim var. Beyaz olanı dün koçtaş'tan aldım. 4 çiçeği var ve 4 tenede tomurcuğu var.
Beyaz phalimle ilgili sorum ise;

1.Alttan beyaz olanın 4 tane gözü sararmış durumda ve çiçek sapı çatal oluşturmuş durumda. Sadece bu çatal üzerindeki gözler yeşil. Acaba sapı dibindenmi kesmeliyim yoksa o gözlerdende birşey beklemelimiyim?

2.Mor phalimde ise 2 tane çiçek kaldı ve 2.5 aydır varlar. Hatta karaefsun arkadaşımızda sormuştu siz keiki için sıcak ve kararanlık bir yer önermiştiniz. Bu karanlığın derecesi ne olmalı? Sıcaklıkla ilgili olarak nemde doğru orantıa yüksek tutulmalı değil mi?

3.Yaımarketten aldığım için bazı orkidelerimden şüpheliyim. Saksı harcı değişiminden başka bitkinin stresini açması amacıyla önerdiğiniz yöntemler var mı?

4. Asıl sorunum çökerme... Resmini çekemiyorum makine bozuk webcamda zaten hiç görünmüyor forumda bulduğum bir resmi çizim yaptım ve ekledim.
Sadece ortadaki yaprak düştü diğerleri yeşil ve dimdik. Şu anda iki gözden çiçekleniyor ancak bir gözde gelişim durdu diğeride çok yavaş büyüyor ki galiba hastalığı yüzünden

Şimdilik sorularım bunlar galiba çok uzun yazdım 38 sayfayı okudum ve cevabını bulamdığım sorularım bunlar. Yanlış birşey yaptıysam şimdiden özür diliyorum çünkü orkidellerimin çok üstüne duruyorum...

İyi akşamlar...

Eklenen Resimler

Düzenleyen house-of-wax : 04-03-2009 saat 12:28 Neden: Ufak tefek yanlışlar.
house-of-wax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön