![]() |
|
![]() |
#1111 |
/
Giriş Tarihi: 03-03-2009
|
Biz olsak türleri kesin tehlikeye girerdi ![]() Bizde de kimsenin bilmediği daha ne bitkiler var ama umursayan hiç yok zaten... Yok edenler ama bol ![]() ![]() Düzenleyen house-of-wax : 06-03-2009 saat 16:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
/
|
Alıntı:
Eklediğim resimdeki bir tane keiki çatal üzerinde yani böyle bir oluşum geçekleşebilir mi diye sormuştum... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2007
|
Bu çiçeği neyle besliyorsunuz böyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
/
|
Özürdilerim ancak bu bitki benim değil. Sadece örnek göstermiştim ancak doritis melezlerinde bu eğilimin fazla olduğunu biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
/
|
Gerçektem muhteşemler sayın gül batur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar forum kurallarını henüz okumadıysanız, lütfen okuyunuz. Forum Kuralları Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
/
|
Tabiikide muhteşemler... Üzerlerinde kaçar tane çiçek var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sayın Gül hanım bittim vallahi bu kadar güzel olurlar mı? Ayrıca bu güzellikleri bizim ile buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Sizin mum çiçeğini düzenlemek için geldiğimizde bahsettiğiniz eczanedeki orkideler galiba , inşaallah bizimkilerde boyle coşkulu açacaklar Tekrar bu resimleri bizim ile paylaştığınız için teşekkürler eder sağlıklar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Kaybettik...
|
Ezberbozan Orkideler
Sayın Gül batur, Phalaenopsis'leriniz bir harika. Çok güzel açmışlar keyfleri de pek yerinde. Anlaşılan çok iyi bakmışsınız ve iyi beslemişsiniz, şimdi sizden ezberimizi bozmanızı beklerim. Bu bitkilerin ne kadardır sizde olduğunu, ne sıklıkla veya en son ne zaman saksı harcı değişimi yaptınız? ...ve nasıl bir karışım kullandınız? Ortam şartları nelerdir? Sulama gübreleme şekli ve sıklığı nedir? Nasıl bir gübre kullanıyorsunuz? Eczane gibi bir dükkanda ise gece ve/veya hafta sonu ısısı kaçlara düşebiliyor? Vallahi de çok kıskandım Gül hanım... Ezberimi bozdunuz vallahi de.... ![]() Tüm bildiklerimi, okuduklarımı, deneyimlerimi çöpe atacağım anlaşılan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Praecox, yanıt vermekte geciktim cunku cicekler benim degil. Size saglıklı bir yanıt yazabilmek icin kendisiyle gorusmem gerekti. Bu cicekler iki yıl once 80 ve 85 yaslarındaki ebeveynlerine cocukları tarafından hediye olarak getirilmis. O zamandan beri hic saksı degisimi, gubreleme yapılmamıs. Cicekler gunes goren bir cam kenarında duruyor. Ancak kumas perdeler surekli kapalı. Yani direk gunes ısıgı almıyorlar. Sulamaya gelince, cukur bir kasenin icinde duruyorlar ve diplerinde surekli iki parmak kadar su bulunuyor. Saksılar tamamen yosunlasmıs, yosunlardan hic kok gozukmuyor. Evde iki yaslı bulundugu icin, kalariferler de hic kapanmıyormus. Gecen sene 105 tane cıcek acmıslar, bu sene daha az cıcek var diye uzuluyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
/
|
Banada bugun hediye bir orkide geldi. O kadar çok kökü varki saksı patlayacak neredeyse... Saksıdan çıkan kökler yüzünden saksı düzgün durmuyor bitki yaprakları zaten sormayın ![]() Not: Resim bana ait değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
/
|
Bitki başına yarıyarıya desek 52 gibi bir sayı bence rekor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
/
|
Sayın praecox keiki için sıcak ve karanlıkta bir hafta demiştiniz. Bugün son çiçeğini düşürün mor orkidemin budamasını yaptıktan sonra bayağı sıcak, nemli bir ortama ve dolabın içine koydum (umarım sakıncası yoktur ![]() 11-03-2009 Çarşamba Bügün orkidemin budamasını yaptıktan sonra uygun ortama yerleştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2009
|
![]() ![]() arkadaşlar herkese merhabalar, bende orkidemi sizlere göstererek biraz gururlanmak istedim, lakin ![]() 3-4 günde bir suluyorum direk güneş görmüyor fakat aydınlıkta yapraklarına su değmiyor dibinde kalan suyu atıyorum verdiğim su soğuk değil fakat neredeyse haftada 3-4 çiçek düşüyor ve yaprakları yumuşadı çiçeğimi kaybetmek istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Ağaçsever
|
evin sıcaklığına göre sulama zamanınızı ayarlamalısınız genelde kış aylarında 10 günde 1, yazın ise 7 gnde 1 sulanması uygun. Sanırım fazla sulamadan dolayı köklerinde çürüme olmuştur. İnşallah çökertme yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
/
|
Biraz çelişkililer ama büyük ihtimal her alınan orkide gibi saksı harcı bozuktur ve 3-4 günde bir sulama ile saksı harcı ıslak kalmıştır ve kökler çürümüştür... Acilen saksıdan çıkarın ve kökleri kontrol edin. Kök budaması, kömür tozu vs. gerekenleri uygulayın. Çiçekleri kök durumuna göre kesin. Burda tabi tüm kökler çürümüş veya çok az kök kalmışsa. Ayrıca birşey söylemek istiyorum, yapımarketten aldığınız çiçekli orkideler için çiçeklerini katbetmemek için biraz serin dursunlar. Sıcakta ve hava akımında çiçeklerini çok erken dökebiliyorlar... 13-03-2009 Bugün keiki için bıraktığım orkideme baktım. Gayet durumu iyiydi ve gözler hala yeşil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
/
|
Arkadaşlar hani yeni mor bir orkide almıştım. Şu anda yeni tomurcuklarını açtı ancak kökler o kadar sıkışmışki bugün baktığımda saksısı alttan çatlamış yandanda hafif kırılmış... Köklere zarar gelmesinden korkuyorum... Saksıda ayakta duramıyor alttan kökler çok fena sıkıştı ve yana sağa sola çıkmış durumda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
#1082 nolu mesajdaki köklerinin çoğunu budadığım phalim tomurcuklanmaya başladı ![]() Bu çiçekdeki azim bir çok insanda yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
/
|
Benimde çökermedeki phalim çiçek tomurcukları verdi... Çok azimli bir bitki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
herkese merhaba.çiçeklerimi yetiştirirken herzaman forumlardan yardım alıyorum.her konuda çok aydınlatıcılar.ancak ilk kez aktif yardım istiyorum. artık 4 yıldır çiçek açmayan 3 Phalaenopsis lerim beni çıldırttılar. aldığım günden beri 6 ayda bir çiçek açan bir phal.im daha var.hepsine aynı özeni gösteriyorum;baharlarda gübre ve vitamin veriyorum ama bu 3 tanesi çiçek vermemekte ısrarlı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Ağaçsever
|
Bende aynı şekilde sadece cymbidium umu açtıramadım 3 senedir. Dibinden yeni yapraklar çıkıyor ama belli bir boya ulaşınca yapraklar kuruyup dökülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|