agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-02-2009, 11:03   #1081
Ağaçsever

binnazyagci's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şu anda bile çiçek sapında azda olsa gelişim var Sürekli gözümün önünde zaten. Yanlız dün talihsiz bir kaza oldu saksıyı yere düşürdüm. Çiçek kucağıma düştü, substratıda yere saçıldı. İyiki kucağıma düştü tepe taklak yere düşseydi çok zarar görebilirdi. Ucuz yırttık. Sonra tabi ben onu tekrar diktim. Bu arada kalan kökleri iyi gözüküyordu. Sanırım çabucak toparlayacak.

binnazyagci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 11:06   #1082
Ağaçsever

binnazyagci's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Sayın Korhan sizin öndeki phalinizin de yapraklarının maşallahı var. Çiçeklerini ne kadar güzel. Darısı başıma Bir aksilik çıkmazsa 1,5 sene sonra ilk defa açacak benimkide.

binnazyagci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 00:17   #1083
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Sayin praecox ,
pazardan aldıgım orkidemin bir yapragı ortadan catlamıs ve ezilmis .
Acaba onu dibinden kesmem mi gerekiyor ?
Cok estetik gorunmemesine ragmen ,
bitkiye daha fazla travma yasatmamak adına ,oldugu gibi kalsin mi ,
ne dersiniz ?

Düzenleyen Volare : 27-02-2009 saat 22:09
Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 03:03   #1084
Ağaçsever

korhan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Teşekkür ederim Binnazyağcı,
Hergeçen gün tecrübelerimiz artıyor orkide konusunda ama bu çiçeğin en sevdiğim yönü ne kadar sey öğrensende yinede seni şaşırtacak birşeyle çıkıyor karşına. Umarım sizde çiçek açtırabilirsiniz bu çiçekler 13 aralıktan beri açıklar nerdeyse 4 ay olacak birkaç tane kaybım oldu tabi.

korhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 13:38   #1085
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Volare Mesajı Göster
Sayin praecox ,
pazardan aldigim orkidemin bir yapragi
ortadan catlamis ve ezilmis .
Acaba onu dibinden kesmem mi gerekiyor ?
Cok estetik gorunmemesine ragmen ,
bitkiye daha fazla travma yasatmamak adina ,
oldugu gibi kalsin mi , ne dersiniz ?
Bence kalsın. Mekanik hasarlardan sonra oluşan nekrotik lezyonlar enfekte olmadığı sürece (kuru kalıp sulanmazsa) bitkiyi hala besliyor olabileceğinden kalması yararlı olur. Bir zararı olmaz sadece estetik bir sorun olarak kalır, kalsın da.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 16:16   #1086
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Sağ olun hocam ,
kalsın , yeter ki yaşasın...

Eski 27-02-2009, 21:29   #1087
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Merhaba,

Orkidemin gövdeye benzer kısmında iki adet kabarcık oluşmuş, bir önde bir arkada. Acaba bunlar çiçek sapı olabilir mi? Yeni kök çıkarıyor olabilir mi?

Ya da bunlardan her ikisi de olmayabilir mi?

Yeni çıkan yaprağı şekilsiz gelişti, sulamayı unuttuğumdan aşırı kurudu harcı, bugün de bu kabarcıkları görünce telaşlandım..

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 22:37   #1088
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
İki yeni kök çıkıyor sevgili Nariel

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2009, 09:55   #1089
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Sayın praecox ,
fuar ve sergilerde orkideleri cam fanuslarda ,
hatta kökü tamamen çıplak teşhir ediliyor .
Biz de evimizde bunu yapabilirmiyiz ?
Sphagnum ve beyaz baltik torfu temini
konusunda yardımcı olurmusunuz ?

Düzenleyen Volare : 01-03-2009 saat 19:55 Neden: türkçe klavye yokluğu
Eski 01-03-2009, 18:18   #1090
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-01-2009
buda benim değişik bir orkide çalışmam

kuru bir ağaç kökünün üzerine önce yosun sardım ve orkidemide yosunun üzerine sabitledim.şuan durumu gayet iyi.çiçek açmasını bekliyorum.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
chopen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 18:45   #1091
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Sayin praecox ,
fuar ve sergilerde orkideleri cam fanuslarda ,
hatta kökü tamamen çıplak teşhir ediliyor .
Biz de evimizde bunu yapabilirmiyiz ?
Sphagnum ve beyaz baltik torfu temini
konusunda yardimci olurmusunuz ?
"cıplak koku" nun ne anlama geldiğini çözmem zaman aldı. Herneyse geç oldu güç olmadı.
Çıplak köklü cam fanuslarda bakılanlar genelde Vanda Ascocntrum türevi ve hybridleri olmalı, ki zaten bunu da evde en iyi böyle bakabiliriz.
Sayın chopen'in de eklediği gibi diğer orkideleri de bir dala bağlamak sureti ile bakabilirsek de bu yoğun bakım gerektiren bir durumdur. En azından hergün kökleri ıslatmak değişik şekilde gübrelemek v.s. Tür bunu özelikle gerektirmedikçe veya sayın chopen'in yukarıdaki bu değişik çalışması gibi sergi veya dekorasyon amaçlı değilse pekde gerekmiyebilir.
Tabii bunlar arzu ve zamanınızla ilgili konular.

Sayın chopen bu Phal. inizin ethimolojisi veya yaptığınız bakımı hakkında da bilgilerinizi bizle paylaşırsanız sevinirdik, bilgilenirdik.

Uygun Torf konusunda bende darboğazdayım. Sphagnum yosunu konusu ile kendi başına bir dargeçit. Hem fiyatlar çok yüksek hemde yeterli miktarlarda edinmek ve hatta bana yetecek miktarlarda üretmek bile bir sorun.

Saygılarımla

Eski 01-03-2009, 19:48   #1092
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Sayın praecox ,
beni mazur görün lütfen , cep telefonundan yazmıştım - türkçe karakter yok !
Şimdi kendim de okuyunca garipsedim .Kastettiğim şu ,Viennada birçok çiçek mağazasında
havada asılı orkide gördüm , bazıları ise cam fanuslarda idi -hiç toprak harç yoktu .
Nasıl sulanıp gübrelendiklerini merak ettim .Türler konusunda fikir yürütmem mümkün değil .
Beni cehaletimden dolayı bağışlayın .
Torf konusuna gelince burda buldum 340 litre için sadece 10 tl kargo ücreti istyorlar .
Dediğinizi yapacağım iş yerine değil de son gideceği yere götürteceğim .
Sphagnum için Litvanyaya kadar gidecekmiyiz , yok mu hiç satan ?

Saygılarımla .

Eski 02-03-2009, 11:26   #1093
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
"cıplak koku" nun ne anlama geldiğini çözmem zaman aldı. Herneyse geç oldu güç olmadı.
Çıplak köklü cam fanuslarda bakılanlar genelde Vanda Ascocntrum türevi ve hybridleri olmalı, ki zaten bunu da evde en iyi böyle bakabiliriz.
Sayın chopen'in de eklediği gibi diğer orkideleri de bir dala bağlamak sureti ile bakabilirsek de bu yoğun bakım gerektiren bir durumdur. En azından hergün kökleri ıslatmak değişik şekilde gübrelemek v.s. Tür bunu özelikle gerektirmedikçe veya sayın chopen'in yukarıdaki bu değişik çalışması gibi sergi veya dekorasyon amaçlı değilse pekde gerekmiyebilir.
Tabii bunlar arzu ve zamanınızla ilgili konular.

Sayın chopen bu Phal. inizin ethimolojisi veya yaptığınız bakımı hakkında da bilgilerinizi bizle paylaşırsanız sevinirdik, bilgilenirdik.

Uygun Torf konusunda bende darboğazdayım. Sphagnum yosunu konusu ile kendi başına bir dargeçit. Hem fiyatlar çok yüksek hemde yeterli miktarlarda edinmek ve hatta bana yetecek miktarlarda üretmek bile bir sorun.

Saygılarımla
Sayın praecox bu çalışmayı sadece göze hoş gelmesi için yaptım.bu tür çalışmaları uzak doğuda görmüştüm.gerçi orada çalışma olarak ek bir şey yapılmıyor.doğal olarak ağaçların dallarında yetişiyor.böyle bir çalışmada en büyük risk bitkinin nem ihtiyacını karşılayabilmek ve gerekli besinleri verebilmekte.

Eski 02-03-2009, 16:53   #1094
Ağaçsever

Buda bir başka orkide çalışmam.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 02-03-2009, 16:57   #1095
Ağaçsever

Bunlarda balkonumda açmaya hazır orkidelerim.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 02-03-2009, 22:05   #1096
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Sayin chopen ,
bonsai ve orkinde kombinasyonu de gordunuz mu ?
Hos bir kombinasyon olur gibi .
Saygilarimla .

Eski 02-03-2009, 22:50   #1097
Ağaçsever

Alıntı:
Sayin chopen ,
bonsai ve orkinde kombinasyonu de gordunuz mu ?
Hos bir kombinasyon olur gibi .
Saygilarimla .
sayın volare görmedim ama değişik bir çalışma olacağına eminim.
yeni bir çalışmam var orkide için.bitirince resimleri yüklerim.

Eski 03-03-2009, 09:37   #1098
Ağaçsever

korhan's Avatar

Sayın chopen maaşallah çiçekleriniz çok güzel ve hepside çiçek tomurcukları vermişler. Acab istanbul gibi bir yerde yanlış görmediysem balkonda duruyorlar. Balkon soguk olmuyor mu? Gerçi bizim evde çok sıcak belkide bundan dolayı biraz zor açıyorlar. Çiçek vermesi için biraz serinliği seviyor olabilirler.

Sayın praecox geçen gün çiçeklerimin fotoğrafını eklemiştim nerdeyse 3 ay kadar açık kaldılar ve son 2-3 gün içinde birden bire hepsi döküldü. Yerleri veya ortam şartları değişmedi sanırım çiçek ömrü doldugu için döküldü ama bu kadar hızlı dökülmesi beni şaşırttı ve üzdü. Herneyse gelelim soruma; çiçekler döküldükten sonra çiçek sapını keseceğim her zamanki gibi ama sorun şu ana bir sap 3 ayrı sapa ayrılıyor. Acaba ana sapımı keseceğim yoksa 3 ayrı sapı 3 yerden mi kesecem. yani işaretlediğim 1. yerden mi yok 2. ler lerden mi kesmem gerekiyor? 2. sapların birinde ufak bir tomurcuk da var.

Eklenen Resimler

Eski 03-03-2009, 09:58   #1099
Kaybettik...

praecox's Avatar

Sayın korhan,

her iki olasılık da yapılabilir. Ancak ben olsa idim, tomurcuğun üzerindeki "2" numaralı yerden keser yan sürgünleri sapa yakın kesip yan dallardaki olası çiçeklenme eğilimini ortadan kaldırmış olurdum. Deneyimlerim o alttaki yan dallardan çiçeklenme teşebüslerinin pek bir işe yaramadığıdır. Genelde bitki zaten böyle çatallı bir çiçeklenme ile güç kaybına uğramıştır kısa bir dinlenmeye girmeden yeniden çatallı filizlenme hem az kandillere hemde küçük çiçeklere sebep olacaktır.
O çiçek sürgününü güçlendirecektir ve o çiçeklenmeden sonra hala "1" numaradan kesme şansınız var. o zamana kadar havaların ısınacağını da varsayarsak en alttaki gözden çiçeklenmedini mürtekibinde keiki eldeniz de mümkün olabilecektir.

Eski 03-03-2009, 10:00   #1100
Ağaçsever

korhan's Avatar

Diğer çiçeğimde de keiki çıkmıştı uzun bir süre sonra yanından dal çıkardı ama çiçek dalıymış. Şimdi çiçeklerinide döktü ama keikide halen kök oluşumu gerçekleşmedi sadece yaprak var. acaba bu şekilde olması normal mi? yani kök çıkarmadan çiçek çıkarması bir keikide normal midir? daha sonra kök çıkarır mı yoksa keikiyi kesmelimiyim anabitkiyi yormaması açısından. Gerçi anabitkide oldukça sağlıklı. Son sorum da şu, yapraklarına çok az su püskürtmem sonucu sudaki kireç yapraklarında birikme yapmış ve yaprakları kötü görünüyor. Siz daha önce söylemiştiniz tekrar emin olmak için soruyorum. Normal bira ile silersem bir zararı olmaz değil mi? yoksa light mı kullanmalıyım?

Eklenen Resimler

Eski 03-03-2009, 10:02   #1101
Ağaçsever

korhan's Avatar

Bu kadar çabuk cevap geleceğini tahmin etmemiştim Ben diğer fotoğrafı ekleyene kadar siz cevap vermişiniz. Aynen sizin söylediğiniz şekilde tomurcuğun üzerinden kestim ve diğerlerini ana sapa olabildiğince yakın yerden kestim ve ksilen yerlere toz tarçın sürdüm dezenfekte için.teşekkür ederim. Saygılar...

Düzenleyen korhan : 03-03-2009 saat 10:13 Neden: İmla hatası ve bilgi ekleme
Eski 03-03-2009, 10:34   #1102
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan Mesajı Göster
Diğer çiçeğimde de keiki çıkmıştı uzun bir süre sonra yanından dal çıkardı ama çiçek dalıymış. Şimdi çiçeklerinide döktü ama keikide halen kök oluşumu gerçekleşmedi sadece yaprak var. acaba bu şekilde olması normal mi? yani kök çıkarmadan çiçek çıkarması bir keikide normal midir? daha sonra kök çıkarır mı yoksa keikiyi kesmelimiyim anabitkiyi yormaması açısından. Gerçi anabitkide oldukça sağlıklı.
Bu durum normal değildi, ancak son senelerde yeni türetme hybridlerde son zamanlarda bu bu forumda da sıkça gözlemlenir oldu. Çiçeği açan esasen keikinin kendisi değil gücü ana bitkiden geliyor. Dolayısı ile köklenmesi de gecikecektir.
İster işi oluruna bırakın isterseniz çiçeği kesip keikinin dip kısmını sphagnuma sarın. Köklenme hızlanır.
Alıntı:
Son sorum da şu, yapraklarına çok az su püskürtmem sonucu sudaki kireç yapraklarında birikme yapmış ve yaprakları kötü görünüyor. Siz daha önce söylemiştiniz tekrar emin olmak için soruyorum. Normal bira ile silersem bir zararı olmaz değil mi? yoksa light mı kullanmalıyım?
Normal bira da olur light da, yeter ki bekletin, ki alkolü uçsun. Birayı sulandırın bu hali ile iyi bir organik gübre vitamin kaynağı kısacası bitkiler için doğal bir yaprak besinidir.

Eski 03-03-2009, 12:59   #1103
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan Mesajı Göster
Sayın chopen maaşallah çiçekleriniz çok güzel ve hepside çiçek tomurcukları vermişler. Acab istanbul gibi bir yerde yanlış görmediysem balkonda duruyorlar. Balkon soguk olmuyor mu? Gerçi bizim evde çok sıcak belkide bundan dolayı biraz zor açıyorlar. Çiçek vermesi için biraz serinliği seviyor olabilirler.

Sayın praecox geçen gün çiçeklerimin fotoğrafını eklemiştim nerdeyse 3 ay kadar açık kaldılar ve son 2-3 gün içinde birden bire hepsi döküldü. Yerleri veya ortam şartları değişmedi sanırım çiçek ömrü doldugu için döküldü ama bu kadar hızlı dökülmesi beni şaşırttı ve üzdü. Herneyse gelelim soruma; çiçekler döküldükten sonra çiçek sapını keseceğim her zamanki gibi ama sorun şu ana bir sap 3 ayrı sapa ayrılıyor. Acaba ana sapımı keseceğim yoksa 3 ayrı sapı 3 yerden mi kesecem. yani işaretlediğim 1. yerden mi yok 2. ler lerden mi kesmem gerekiyor? 2. sapların birinde ufak bir tomurcuk da var.
sayın korhan;
evet çiçekler balkonda duruyor.çok soğuk olmuyor balkon.kapalı bir ortam.genede serin oluyor.bazen biraz fazlamı ilgi gösteriyorum orkidelere diye düşünüyorum.işten gelince hemen onların yanındayım.sabah işe gitmeden öncede enaz 1 saatim onlarla geçiyor.unutmadan bütün bitkiler canlı birer varlık ve sevildiklerini anlıyorlar ve ona göre size cevap veriyorlar.

Eski 03-03-2009, 21:15   #1104
/

Giriş Tarihi: 03-03-2009
Orkidelerim

Benimde 4 tane phalim var. Renkleri ise beyaz, koyu mor, bilinmeyen(çiçeklerini seneye görücem) birde beyaz-mor renkli phalim var. Beyaz olanı dün koçtaş'tan aldım. 4 çiçeği var ve 4 tenede tomurcuğu var.
Beyaz phalimle ilgili sorum ise;

1.Alttan beyaz olanın 4 tane gözü sararmış durumda ve çiçek sapı çatal oluşturmuş durumda. Sadece bu çatal üzerindeki gözler yeşil. Acaba sapı dibindenmi kesmeliyim yoksa o gözlerdende birşey beklemelimiyim?

2.Mor phalimde ise 2 tane çiçek kaldı ve 2.5 aydır varlar. Hatta karaefsun arkadaşımızda sormuştu siz keiki için sıcak ve kararanlık bir yer önermiştiniz. Bu karanlığın derecesi ne olmalı? Sıcaklıkla ilgili olarak nemde doğru orantıa yüksek tutulmalı değil mi?

3.Yaımarketten aldığım için bazı orkidelerimden şüpheliyim. Saksı harcı değişiminden başka bitkinin stresini açması amacıyla önerdiğiniz yöntemler var mı?

4. Asıl sorunum çökerme... Resmini çekemiyorum makine bozuk webcamda zaten hiç görünmüyor forumda bulduğum bir resmi çizim yaptım ve ekledim.
Sadece ortadaki yaprak düştü diğerleri yeşil ve dimdik. Şu anda iki gözden çiçekleniyor ancak bir gözde gelişim durdu diğeride çok yavaş büyüyor ki galiba hastalığı yüzünden

Şimdilik sorularım bunlar galiba çok uzun yazdım 38 sayfayı okudum ve cevabını bulamdığım sorularım bunlar. Yanlış birşey yaptıysam şimdiden özür diliyorum çünkü orkidellerimin çok üstüne duruyorum...

İyi akşamlar...

Eklenen Resimler

Düzenleyen house-of-wax : 04-03-2009 saat 12:28 Neden: Ufak tefek yanlışlar.
house-of-wax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 11:31   #1105
Kaybettik...

praecox's Avatar

4. Sorunuza istinaden... Bunun gibi mi?

Eski 04-03-2009, 12:25   #1106
/

Evet aynen öyle ancak o kadar ilerlemedi 3 yaprağı var ve sadece göbeği kararmış durumda...

Eski 04-03-2009, 14:56   #1107
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi house-of-wax Mesajı Göster
Evet aynen öyle ancak o kadar ilerlemedi 3 yaprağı var ve sadece göbeği kararmış durumda...
Demek ki nelere dikkat etmeniz gerektiği veya neler yapmanız gerektiği bu forumda yazılı. Ben orda, dikkatlice okursanız, anlıyacaksınız ki, göbek çürümesinin son evrelerini kastetmiştim. Kaldı ki orda yazılanları tatbik ederseniz son bir tek yaprak kalsa da kurtarılma şansını da resmetiğimi gibi gerçekleştirebileceksiniz.

Geçelim madde madde forumda bulamadığınız soruların cevaplarına.
Alıntı:
1.Alttan beyaz olanın 4 tane gözü sararmış durumda ve çiçek sapı çatal oluşturmuş durumda. Sadece bu çatal üzerindeki gözler yeşil. Acaba sapı dibindenmi kesmeliyim yoksa o gözlerdende birşey beklemelimiyim?
En üst çiçek açmamış göz yaprağı halen yeşil ise şansınız var.

Alıntı:
2.Mor phalimde ise 2 tane çiçek kaldı ve 2.5 aydır varlar. Hatta karaefsun arkadaşımızda sormuştu siz keiki için sıcak ve kararanlık bir yer önermiştiniz. Bu karanlığın derecesi ne olmalı? Sıcaklıkla ilgili olarak nemde doğru orantıa yüksek tutulmalı değil mi?
Elbetteki bu bir ısı nem oran ilişkisi. Karanlığın derecesi yok lux ve/veya lümen cinsinden bir değer veremem sadece gün ışığı almıyan bir odaya bir hafta boyunca 24-28'C de takribi %60 RH tutmanızın keiki oluşum olasılığının bellirgin oranda artacağını deneyimlerim sonucu söyliyebilirim.
Alıntı:
3.Yaımarketten aldığım için bazı orkidelerimden şüpheliyim. Saksı harcı değişiminden başka bitkinin stresini açması amacıyla önerdiğiniz yöntemler var mı?
Bunu anlamak bulmak çok da zor değil. Bitkinin çiçeklenmesini önlemenizi, ısı nem oranını çok iyi ayarlamanız gerektiğini düzgün ve doğru oranda sulamanız ve gübrelemeniz gerekiğini söyleyebilirim.
Alıntı:
4. Asıl sorunum çökerme... Resmini çekemiyorum makine bozuk webcamda zaten hiç görünmüyor forumda bulduğum bir resmi çizim yaptım ve ekledim.
Sadece ortadaki yaprak düştü diğerleri yeşil ve dimdik. Şu anda iki gözden çiçekleniyor ancak bir gözde gelişim durdu diğeride çok yavaş büyüyor ki galiba hastalığı yüzünden
Haklısınız bu en önemli sorun ve bu sorunun düşük ısıda fazla yüksek nisbi nem oranlarından kaynaklandığını söyleyebiliriz.

Her zaman bakım şartlarını düzeltmemiz en birinci tedavi yöntemimiz olmalı. Zira her harç değişimi, her ilaçlama hasta bitkiye ek bir yük, ek bir stress ve hatta altından çıkamıyacağı bir zorlanma demek olacaktır.

Eski 04-03-2009, 16:04   #1108
/

Sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim...
Anlamadığım birşey var gübreleme dinlenme döneminde mi yapılıyor yoksa bitkinin aktif dönemlerinde mi yapılması gerekiyor? Bu konular galiba konuşuldu ancak tam olarak zaman verilmedi... O yüzden sordum yani.

Hemen benomly'i alıp tedaviye başlayacağım. İnternetten sipariş edebileceğim bir yer var mı?

Eski 05-03-2009, 08:37   #1109
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Galeri: 16
sn chopen'in phallerine baktığımda 15-16 derece,hatta daha altında gece sıcaklığının çok önemli olmadığını görüyorum. benimkinin bakım talimatında da 16derecenin altını fazla tolere edemeyeceği yazıyordu. ama balkon camlarına bakarsak nem oranının ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz. başarının sırrı bu olsa gerek

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 09:04   #1110
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalbara Mesajı Göster
sn chopen'in phallerine baktığımda 15-16 derece,hatta daha altında gece sıcaklığının çok önemli olmadığını görüyorum. benimkinin bakım talimatında da 16derecenin altını fazla tolere edemeyeceği yazıyordu. ama balkon camlarına bakarsak nem oranının ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz. başarının sırrı bu olsa gerek
sayın kalbara;

orkidelerin anavatanı olan uzak doğu ülkelerinde singapur,malezya,endonezya,wietnam gibi ülkelerde nem oranı çok yüksek.bir çok ülkede yerinde görme fırsatım oldu.bizim burada gözüne baktığımız phal.leri onlar umursamıyorlar bile.yol kenarlarında,ağaç dallarında kendiliğinden yetişiyor.****** ısıda önemli ama nem de önemli.ısı ve nemi doğru orantılı olarak kontrol altında tutmak her zaman daha iyi bir sonuç verecektir.benim balkon güney cephe olduğu için bu biraz daha kolay oluyor.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025