agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-12-2012, 11:21   #11
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melekmelek Mesajı Göster
merhabalar,,, orkidelerime çok iyi bakıyorum, 4 tane orkidem var, hepsini tomurcuklu almıştım diğerleri hala çiçekli ilk aldığım orkidenin iki tane çiçek sapı vardı uzun süre çiçekli kaldılar ve doğal olarak çiçeklerini döktüler, tüm çiçekleri dökülünce netten okuduğum blgiler doğrultusunda alttan 3. boğumun az üstünden kestim ve tarçın sürdüm, yaklaşık 1 ay olacak aynı şekilde kalıyor hala diri ve yeşil sadece uç kısımları hafif kurur gibi oldu. Ben bu kesme işini doğru mu yaptım? ama bugün yaprağın altında bir çıkıntı görüm sizce o kök müdür yoksa sap mı çıkıyor? Bir de aldığım zamandan beri tek bir yaprağının ucunda hafif bir kuruluk var ama aldığımda da vardı ve hiç ilerlemedi, diğer yapraklarında da en ufak bir şey yok, çok sağlıklılar. Bu kuruluk sorun yaratmaz umarım çünkü o şekilde kalıyor hiç ilerlemiyor. Benim orkidem ne zaman çiçeklenecek, resmini attım, o kesilen dallardan mı sürer yoksa o dallar kurur mu,, o çıkan şey kök mü dal mı? cvplarınız için çok teşekkür ederim.
Sayın MELEKMELEK;

Öncelikle merhaba. Çiçekleriniz döküldükten sonraki uygulamanız doğru. Uç kısımlarının hafif kuruması gayet doğal. Eğer kuruma aşağılara doğru giderse en son yapacağınız şey dalı dipten kesip toz tarçın ya da aktif kömür tozu uygulamak olmalıdır.
Yaprak altındaki oluşumu tam olarak anlayamadım biraz beklersek sizde bizde cevabı alabiliriz..
Yaprağınızda bulunan kuruluğu inceledim korkulacak bir lezyon söz konusu değil. Sanırım yaprak bir yerlere çarpmak sureti ile hasarlanmış, ama sadece o kadar önemli değil ve ilerleme yapmaz.
Orkideniz dinlenme dönemini geçirdikten sonra tekrar çiçeklenecektir. Kestiğiniz dallardaki nod'lar canlı ise oralardanda sürebilir yeni dalda sürebilir. Bu tamamen bakım, şartlar ve en önemlisi bitkinize kalmış birşey.
Orkidenizi uygun şartlarda bakmaya devam edin...

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025