Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven
merhaba,
orkidenizin tomurcuklarını açmadan dökmesi bir şekilde strese girmiş olduğuna işarettir. bu stresin kaynağı çok sulama- az sulama- cereyanda bırakma vb gibi elinizde olan nedenler de olabilir, satın alınıp gelirken yaşadığı yer değişikliği ya da yolda aldığı herhangi bir hasar gibi elinizde olmayan nedenler de olabilir. isterseniz phalaenopsis, ve orkide bakımı sayfalarına göz gezdirip kendi uyguladığınız bakım yöntemlerine göre sebebin ne olabileceğine dair fikir alabilirsiniz çünkü orkidenizi 3 haftadır tanıyan ve nasıl bakıldığını en iyi bilen sizsiniz. buradan yeterli bilgiye ulaşamazsanız da birkaç farklı açıdan fotoğraf eklerseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırız.
sevgiler.
|
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Orkidelerin genel bakımı sayfasını inceledim. Bu siteyi bulmadan önce bikaç siteden okuduğum farklı farklı bilgilerle kafam karışmıştı ve optimum sıcaklık 20derece yazıyor diye evin en serin odasına koyup biraz üşütmüşüm sanırım orkidemi. Orkide bakımı sayfasından öğrendiğim kadarıyla 23-24 derecedeki odalar ideal, şimdi kaloriferli odamda cam kenarına (perdenin arkasına) yerleştirdim. Sulamayı doğru yapmışım ve saksının altına da nem için su dolu (temas etmeyen) bir tabak koyuyorum. Sanırım tabak hep dursada sorun olmayacak ve yeni tomurcuklar açacak? Şimdiden çok teşekkürler..