![]() |
|
![]() |
#2251 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2015
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2015
|
Merhaba arkadaşlar. Tecrubeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Bir orkidemin gövdesi kurudu ama yeşil kökleri var. Eski haline kavuşması için yapılacak birşey var mı? Yoksa umudu kesmeli miyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2015
|
Alıntı:
Yıkayıp ona ektim o bile sanırim ufak bir yerden patladi gibi merakla bekliyorum ne olacak diye.çıkarsa fotolarıni paylaşırım çok tecrübeli değilim ama belki bir faydası olur diye paylaştım.karar sizin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıyı boşatıp kök ve gövde kısmını kontrol edin kuruyan çürüyen kısımları temizleyip yeniden dikin.Gövde üzerinde yeşil kısım varsa saksının üzerini streçle kapatın akşamları 1-2 saat havalandırın su püskürtün.Sonra yine kapatın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2015
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba orkidenizin kökleri ile ilgili sorunlar var. saksıyı boşaltıp çürümüş kökleri temizlemelisiniz.Daha sonra yeni saksı harcına dikim yapın.Ayrıntılı bilgileri forumda bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2015
|
Merhaba, Forumla yeni tanıştım, yaklaşık bir senedir orkidem var. Aldığım zaman olan çiçekler kuruyunca, 2 çiçek sapını kesmiştim. Sonrasında ikisi de kurudu. Şimdi resimdeki gibi yukarıya doğru büyüyen şeyler çiçek sapı mı değil mi onu bilemiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bir yorumlarlarsa sevinirim ![]() Kökle, çiçek sapını ayıran tek şey büyüme yönümü mesela? (yukarı büyüyorsa çiçek sapı mıdır her zaman?) Resimdekilerin ikisi de çiçek sapı mı? Düzenleyen turkenh : 06-06-2015 saat 01:43 Neden: resim düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Merhaba arkadaşlar , orkidemle ilgili birkaç sorum olacak. Yaklaşık bir ay önce a101 den almıştım üzerinde 4 tane çiçeği vardı yeni bir tane de yaprak çıkardı ama birkaç gündür teker teker döktü çiçeklerini. Çiçek sapının tepeden 3 cm kadarı sarardı. Kökleri ise sağlıklı görünüyor. Şimdi çiçek sapını kesip, saksısı çok küçük olduğu için bir de saksı ve toprağını değiştirmek istiyorum. Sizce uygun bir zaman mı ve bu işlemleri nasıl yapmalıyım özel tavsiyeleriniz var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum ve fotoğraflarını ekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Merhaba mühendis57, Dışardan bakınca sadece bi tane kurumus kök görüyorum onun dışındakiler çok sağlıklılar. Bir de bitkiye dolu doluya sphagnum dolamışlar biraz sulayınca nerdeyse hiç hava alamıyor gibi onlardan kurtarmak istiyorum, tavsiyelerinize uyup bugün saksı değişimini yapacağım çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2015
|
merhabalar, merak ettiğim bir husus var. orkidelere su fısfıslamayı sabah saatlerinde mi yoksa aksam saatlerinde yapmalıyız? forumda önceki okuduğum yorumlarda sabah diye gördüm ama şimdi akşam deniliyor. ben hergün sabah 9-10 gibi yapıyorum bu işlemi acaba yanlış mı yapıyorum? kısacası orkidelere hangi sıklıkla ve hangi zamanlarda su fısfıslamalıyız? ve pencere açıp havalandırma işlemi akşam mı gündüz mü yapılmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gece sıcaklığın düşmesiyle stomalar açılır.üzerine su püskürtünce hem fazla nem kaybı yaşanmaz hem de hafif rüzgar aldığında orkideleriniz daha sağlıklı olurlar. su püskürtürken orkidenizin yaprak diplerine su birikmemesine dikkat edin. Gece olunca hafif esinti almasını sağlayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Arkadaşlar merhaba Orkidem 5 6 ay cicekli kaldiktan sonra ciceklerinin hepsini döktü. Dallarinda henuz bir kuruma yok ama koklerinde var. Arastirdigimda budama zamaninin eylul-kasim gibi oldugunu ögrendim. Sizce o zamani beklemeli muyimmiyim yoksa simdi dallarini ve konleriniköklerini budamali miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Köklerdeki kurumalar için saksı harcını kontrol edin çürüyen kuruyan kökleri temizleyin.Temizledikten sonra tekrar saksı harcına orkidenizi dikin yaz aylarında gereken nemi sağlayın. saksı altına tabağın içine çakıl koyabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Ayrintili aciklamaniz icin cok cok tesekkur ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Yeni Üye
|
merhabalar, 1 hafta önce yeni bir orkide aldım. ortamı değiştiği için tepki verir diye 1 haftadır yakın takipteyim ve nitekim tepki verdi. aldığımda görebildiğim tüm kökleri sağlamdı ve açmamış iki tomurcuğu vardı. o tomurcuklar açtı yapraklar ve saksı dışında kalan kökler gayet sağlıklı görünüyor şuan. ama saksı içindeki bir kök tamamen çürüdü.3 gündür bu kökün çürüyüşünü takip ediyorum ve şuana kadar başka köklere sıçrama olmadı. saksı değişimi için uygun zaman değil bildiğim kadarıyla ve zaten çiçekliyken saksı değişimi yapmamak gerek diye biliyorum. ama ne yapmam gerek karar veremedim. çürümenin diğer köklere yayılıp yayılmıcanı takip edip yayılmazsa kök budaması için sonbaharı mı bekleyeyim yoksa daha çürüme başlardayken başka kök kaybetmeden hemen mi yapayım? bana fikir verirseniz bu konuda çok sevinirim. çok kararsız kaldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2010
|
Orkide cicegindeki kararti lekeler
![]() Merhaba arkadaslar, orkideler konusunda biraz sansli bir acemiyim simdiye kadar hic birini oldurmeden 2-3senedir bakiyorum. Ancak gecen hafta buyuk marketlerin birinden aldigim orkidede kara/koyu yesil lekeler olusmaya basladi. Ciceginin kenarlarinda var sadece ve kenar boyunca ilerliyor, bir tanede biraz icerilerde cikti ve yaprak seffaflasti. Resimde goreceksiniz. Mantar gibi bir sey midir nedir anlamadim. Yardimci olursaniz sevinirim. Bir de diger orkidelerden ayri bir yere koymam gerekir mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2015
|
Selamlar, Orkide konusunda çok acemiyim. Geçtiğimiz hafta yeni bir orkide aldım. Orkidemin üzerinde çiçek var ama tomurcuk yok. Aldığımda konuyu pek bilmediğim için 1 bardağa yakın suyu üsten vererek suladım tabağında biriken suyuda attım. Forumda yazılanlar doğrultusunda 5 gündür sulamadım haftasını bekliyorum yanlızca 2 gün önce yapraklarını spreyledim fakat bundan sonra yaprakların birinde hızlı bir sararma oldu ve çiçeklerinden bir tanesi solmaya başladı. Güneye bakan bir pencerenin önünde tül arkasından güneş alıyor. Yeri çok aydınlık. Akşamlarıda ona çok yakın olan balkon camını açarak havalandırıyorum. Bu sararma neden oldu, yanlış yaptığım bir şey mi var? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2014
|
Merhaba 3 hafta kadar önce aldığım sevgili orkide yapraklarını bu şekilde döktü. Çiçekleri iyice bıraktı kendini. Evdeki diğer, 2. defa çiçek veren orkidemi suladigim gibi 2 günde bir yumuşak şekilde su püskürterek suluyorum. 10 gündür orkide besini veriyorum. Ne yapılabilir acaba? Umut var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Piyasada satılan orkide türlerinin çoğu kuvvetli bir sulamayı takip eden bir kuruma ister. Fotoğraflarda gördüğümüz phalaenopsis de böyle bir tür. Kurumanın miktarı türe göre değişse de bir kaktüs kuruluğu değil tabi ki ![]() İki günde bir püskürttüğünüz su, yaprak diplerinde birikip çürümeye neden olmuş gibi görünüyor. Bitkinin hiç yaprağı kalmadı ise sapı kesin bir vazoya koyun. Doğal ortamlarında phalaenopsis türlerinin çoğunun dik büyümediğini okumuştum, böylelikle yağmur suyu yaprak diplerinde birikmiyor. Ancak bizim saksılarda aldığımız bitkiler neredeyse tam doksan derece duruyorlar ve üstten sulama durumunda yaprak aralarında su birikebiliyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Ağaç Dostu
|
Vazonuzun boyuna uygun olan noktadan kesin. Saptan yeni büyüme olması pek ihtimal dahilinde değil. Umarım bir sonraki bitkinizi sağlık ile büyütürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |