agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-01-2016, 12:37   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2016
Benimde orkidem var ama sanırım öldü fotoğraf yüklesem yardimci olur musunuz ?

Fermat16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2016, 09:12   #2
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fermat16 Mesajı Göster
Benimde orkidem var ama sanırım öldü fotoğraf yüklesem yardimci olur musunuz ?
merhaba,
fotoğraf yüklerseniz yapacak birşey varmı yorum yapabiliriz

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2016, 21:27   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce farklı büyük yapı marketlerinden, 5 tane phalaenopsis, 1 tane de dendrobium nobile orkide satın aldım.

Bu sitede ve yerli ve yabancı pek çok sitede bulunan orkide bakımı ile ilgili bilgileri okuyarak orkidelerin bakımını yapıyorum. Haftada bir, her bir orkideyi yaklaşık 1 litre, 2-3 gün dinlendirilmiş musluk suyuyla bolca suluyorum, tabakta biriken suyu tahliye ediyorum. Orkideler direk rüzgar almayacak şekilde kısa bir süre odayı havalandırıyorum. Günde 2-3 defa fısfıs ile nemlendirmeye çalışıyorum.

Diğer orkidelerde herhangi bir sorun yok. Ancak 1 tane phalaenopsisin saksı içinde, resimdeki gibi beyazlıklar oluştu. Bu beyazlıklarda herhangi bir hareket gözlemlemedim. Saksı içinde beyazlıklar oluşan orkideyi hemen diğerlerinden ayırdım. Yaklaşık 15 gündür durumunda kötüleşme yok. Çiçekleri üzerinde ve yaprakları canlı duruyor. Ancak bazı köklerinde renk değişiklikleri oluştu.
Bu bir hastalık mıdır? İlaç kullanmalı mıyım. Çiçekler döküldükten sonra saksı ve orkide torfunu değiştirmeli miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Eklenen Resimler

Blacksear Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2016, 09:17   #4
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Blacksear Mesajı Göster
Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce farklı büyük yapı marketlerinden, 5 tane phalaenopsis, 1 tane de dendrobium nobile orkide satın aldım.

Bu sitede ve yerli ve yabancı pek çok sitede bulunan orkide bakımı ile ilgili bilgileri okuyarak orkidelerin bakımını yapıyorum. Haftada bir, her bir orkideyi yaklaşık 1 litre, 2-3 gün dinlendirilmiş musluk suyuyla bolca suluyorum, tabakta biriken suyu tahliye ediyorum. Orkideler direk rüzgar almayacak şekilde kısa bir süre odayı havalandırıyorum. Günde 2-3 defa fısfıs ile nemlendirmeye çalışıyorum.

Diğer orkidelerde herhangi bir sorun yok. Ancak 1 tane phalaenopsisin saksı içinde, resimdeki gibi beyazlıklar oluştu. Bu beyazlıklarda herhangi bir hareket gözlemlemedim. Saksı içinde beyazlıklar oluşan orkideyi hemen diğerlerinden ayırdım. Yaklaşık 15 gündür durumunda kötüleşme yok. Çiçekleri üzerinde ve yaprakları canlı duruyor. Ancak bazı köklerinde renk değişiklikleri oluştu.
Bu bir hastalık mıdır? İlaç kullanmalı mıyım. Çiçekler döküldükten sonra saksı ve orkide torfunu değiştirmeli miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba,
Saksıda gördüğünüz beyazlıkları fazla kafanıza takmayın bitkinizin sağlığı iyi görünüyor.Kökler yeşil ve canlı. Saksı harcının zamanla çürümeye başlaması ile mantarlar oluşmuş olabilir.Çiçeklenme sonrasında eğer aşırı beyazlıklar ve saksı harcı çürümesi varsa bitkiniz uyku dönemindeyken harcınızı değiştirirsiniz

Eski 18-01-2016, 10:12   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 Mesajı Göster
Merhaba,
Saksıda gördüğünüz beyazlıkları fazla kafanıza takmayın bitkinizin sağlığı iyi görünüyor.Kökler yeşil ve canlı. Saksı harcının zamanla çürümeye başlaması ile mantarlar oluşmuş olabilir.Çiçeklenme sonrasında eğer aşırı beyazlıklar ve saksı harcı çürümesi varsa bitkiniz uyku dönemindeyken harcınızı değiştirirsiniz
Yardımınız ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Aklımdaki soru işaretlerini giderdiniz sayın mühendis57.

Blacksear Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2016, 16:44   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2016
Arkadaşlar bendeki orkide yavruladı.Ama sadece tek kökü var.Cesaret edip ayrı saksıya alamıyorum beslenemez diye tek kökle.Bir de orkidede ve yavrusunda oluşan çiçeklerin bazıları daha tomurcuk halindeyken kuruyup dökülüyor.Nedendir ve ne gapabileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

diyorcak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2016, 10:48   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-05-2015
Merhaba.orkudemin 3 tomurcuklu bir dali var fakat tomurcuklarim sarardi.ne yapnaliyim?

ayseguldgn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2016, 16:18   #8
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayseguldgnn Mesajı Göster
Merhaba.orkudemin 3 tomurcuklu bir dali var fakat tomurcuklarim sarardi.ne yapnaliyim?
Orkidenizin en hassas dönemi tomurcuklanma dönemidir.Bu dönemde orkidenizin konumunu değiştirmeyin,ani ısı değişimleri yaşatmayın ve aşırı sulamayın.Kök bölgesinde sorun yok ise birkaç tourcuğunu dökmesi normal kabul edilebilir...

Eski 19-01-2016, 14:01   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-01-2016
Selamlar, öncelikle bu kadar detaylı ve güzel bir forum yarattığınız için teşekkürler.

8 aydır orkide bakıyorum, çiçekleri döküldü sapı kurudu bende kuruyan kökleri ve saplarını neşterle budadım daha sonra toprağını ve saksını değiştirdim. Ama kökleri kurumaya ve çürümeye başladı, orkide gübresi kullandım fayda etmedi. Şimdi çok az sağlam kök kaldı. Sanırım spagnum yosunu uygulamam gerekecek. İnternette satışta olanlara güvenebilir miyim bilmiyorum bazı zararları varmış anladığım kadarıyla. Fotoğraflarını en kısa sürede ekleyeceğim. Orkidemi hayata döndürme konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İlginiz için teşekkürler, iyi günler.

dilek- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2016, 15:23   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Merhabalar 1 yıldır baktıgım orkidem yavrusunu ayırınca kurudu daha doğrusu dipten çürüdü yavru da aynı şekilde oldu çok üzüldüm . yeni bir orkide hediye geldi. şeffaf saksı içinde artı seramik saksıda. ben seramikten cıkardm güneş ışığı alsın diye acaba doğru mu yapmışım yoksa kalsın mı içinde .

numunelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2016, 16:10   #11
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi numunelik Mesajı Göster
Merhabalar 1 yıldır baktıgım orkidem yavrusunu ayırınca kurudu daha doğrusu dipten çürüdü yavru da aynı şekilde oldu çok üzüldüm . yeni bir orkide hediye geldi. şeffaf saksı içinde artı seramik saksıda. ben seramikten cıkardm güneş ışığı alsın diye acaba doğru mu yapmışım yoksa kalsın mı içinde .
şeffaf saksı daha iyidir. Seramik saksı yerine bulabilirseniz toprak saksılar kullanabilirsiniz toprak saksılar kök bölgesindeki aşırı nemin uzaklaşması için daha iyidir.

Eski 13-02-2016, 13:16   #12
Yeni Üye

Zehraylmz's Avatar

Giriş Tarihi: 07-02-2016
Bilgi almak

Orkidemin fotoğrafını atsam bi bakarmısınız.bazı yerlerinde kabartılar var sanki içinden bi filiz patlayacak gibi ama bende bilemiyorum boş hevese mi kapılıyorum.tam adı filizde değilde nasıl tarif edeceğimi bilemedim.

Zehraylmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 15:12   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-12-2015
Orkideme yardım eder misiniz?

Merhabalar, lütfen orkidemi kurtarmama yardım eder misiniz?

Kendisini ekim ayında eşime almıştım, ilk önce eşim eve getirene kadar iş yerinde dolabında kaldı 3 gün, eve geldiğinde merdiven boşluğuna koydum ama çiçekleri döküldü ve yeni çıkardığı tomurcuklarda ya açtı ve az büyüdü döküldü ya da açamadan döküldü. İlk geldiğinde plastik saksısı beyaz deliksiz bir saksının içerisindeydi ve haftada bir suluyordum. Sonra resimdeki gibi dalları kuruyunca suyun içinde bırakmam gerektiğini düşündüm, bazı insanlar benim çalıştığım yerde böyle yapıyorlar ve bitkileri çok sağlıklı. Sonra bu foruma üye olduksan sonra okuduklarımdan anladığım kadarı ile fazla sulama ile az sulamanın belirtileri aynıymış ve köklerin güneş görmesi gerekiyormuş. Pencerenin önüne sadece plastik saksı ile koydum ve sulamayı 10 günde bire düşürdüm. İyileşir gibi olmuştu ama yeni çıkardığı son yaprağıda önceki denemeleri gibi soldurup düşürünce size yazmaya karar verdim. Fotoğraflarını çekerkende farkettim ki büyük yapraklardan birininde altı sararmaya başlamış. Ayrıca saksının bir yerinde yosunsu bir yeşillik var. Belki kök ezilmiştir.

Lütfen ne yapmam gerektiğini söylermisiniz, kuru dalları nasıl temizlemeliyim, yaprakları kurtarmak için ne yapmalıyım. Ankara'da güney cephe bir pencerede iç tarafta duruyor, nasıl sulamalıyım.

Name:  DSCN0032.jpg
Views: 3533
Size:  26.7 KB

Name:  DSCN0033.jpg
Views: 3443
Size:  47.9 KB

Name:  DSCN0037.jpg
Views: 3491
Size:  21.7 KB

Name:  DSCN0039.jpg
Views: 3481
Size:  47.9 KB

Name:  DSCN0035.jpg
Views: 3422
Size:  30.7 KB

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2016, 11:58   #14
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi putko Mesajı Göster
Merhabalar, lütfen orkidemi kurtarmama yardım eder misiniz?

Kendisini ekim ayında eşime almıştım, ilk önce eşim eve getirene kadar iş yerinde dolabında kaldı 3 gün, eve geldiğinde merdiven boşluğuna koydum ama çiçekleri döküldü ve yeni çıkardığı tomurcuklarda ya açtı ve az büyüdü döküldü ya da açamadan döküldü. İlk geldiğinde plastik saksısı beyaz deliksiz bir saksının içerisindeydi ve haftada bir suluyordum. Sonra resimdeki gibi dalları kuruyunca suyun içinde bırakmam gerektiğini düşündüm, bazı insanlar benim çalıştığım yerde böyle yapıyorlar ve bitkileri çok sağlıklı. Sonra bu foruma üye olduksan sonra okuduklarımdan anladığım kadarı ile fazla sulama ile az sulamanın belirtileri aynıymış ve köklerin güneş görmesi gerekiyormuş. Pencerenin önüne sadece plastik saksı ile koydum ve sulamayı 10 günde bire düşürdüm. İyileşir gibi olmuştu ama yeni çıkardığı son yaprağıda önceki denemeleri gibi soldurup düşürünce size yazmaya karar verdim. Fotoğraflarını çekerkende farkettim ki büyük yapraklardan birininde altı sararmaya başlamış. Ayrıca saksının bir yerinde yosunsu bir yeşillik var. Belki kök ezilmiştir.

Lütfen ne yapmam gerektiğini söylermisiniz, kuru dalları nasıl temizlemeliyim, yaprakları kurtarmak için ne yapmalıyım. Ankara'da güney cephe bir pencerede iç tarafta duruyor, nasıl sulamalıyım.

Eklenti 595560

Eklenti 595561

Eklenti 595562

Eklenti 595563

Eklenti 595564
Çiçek sapı tamamen kurursa dipten kesip alırsınız.Köklerde kuruma çürüme varsa sağlam kısıma kadar kesip temizleyin

Eski 14-02-2016, 13:44   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2016
Merhabalar bende yeni ūyeyim merak ettiğim bir konu var bulutlu gūnlerde orkidenin gūneş ışığına dogrudan temas etmesi ona zarar verir mi ?

Ayseorkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2016, 12:00   #16
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayseorkide Mesajı Göster
Merhabalar bende yeni ūyeyim merak ettiğim bir konu var bulutlu gūnlerde orkidenin gūneş ışığına dogrudan temas etmesi ona zarar verir mi ?
Orkidenizi direk güneşe maruz bırakırsanız yapraklarında yanıklar oluşur kök bölgesi nemli kalmadığından kurumalar olur. Perde arkasında iyi ışık alan bir yere koymanız gerekir.

Eski 19-02-2016, 11:37   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2016
Alıntı:
Orkidenizi direk güneşe maruz bırakırsanız yapraklarında yanıklar oluşur kök bölgesi nemli kalmadığından kurumalar olur. Perde arkasında iyi ışık alan bir yere koymanız gerekir.
Cevabınız için teşekkūrler bir sorum daha olacak orkidem kök ve yaprak çıkarıyor bundan sonraki adım dal çıkarması mı yoksa bu çıkaracağı anlamına gelmiyor mu ?

Ayseorkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2016, 13:05   #18
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayseorkide Mesajı Göster
Cevabınız için teşekkūrler bir sorum daha olacak orkidem kök ve yaprak çıkarıyor bundan sonraki adım dal çıkarması mı yoksa bu çıkaracağı anlamına gelmiyor mu ?
Yeni kök ve yaprak oluşumları sonrasında bir süre dinlenme dönemine geçecek ve yeni çiçek sapı çıkartacak

Eski 12-03-2016, 17:32   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2016
yaprakları dökülen orkideler

Merhabalar, elimde yanlış sulamadan kaynaklandığını düşündüğüm yaprakları tamamen dökülen bir orkide mevcut.Çiçek sapı ve köklerinde şuan için bi sorun yok...ilk geldiğinde topraklarını değiştirip sararan ve çürüyen kökleri kestikten sonra kökleri yıkayıp yeni orkide toprağı ile diktim...Araştırmalarımda çoğu kişi atın gitsin demişti ama acele etmek istemedim...yaprakalarını döktükten 2 hafta sonra çiçek sapından sürgün verdi...sizce kurtulma şansı nedir ve ektradan yapmam geren bir şey varmı?
[IMG][/IMG]

tumat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2016, 20:20   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Bitkiyi 25°C sıcaklıkta bir yere alın. Bu çiçek sapından keiki (yavru orkide) oluşumunu teşvik edecektir. Ama, bitkiyi besleyecek yapraklar olmadığı için durum pek iç açıcı değil.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2016, 00:01   #21
Yeni Üye

pinartopuk's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2015
Merhaba

Merhaba arkadaşlar bugün Migros'tan iki adet mini orkide aldım çok küçük kahve fıncanı gıbı saksıdalar yosun gıbı bırşeyde ekililer bırının kökü çok az Nasıl sökerim onlardan bılemıyorum renkleri çok begendıgım için aldım ancak bunların saksılarını degıstırmem gerekli sanırım çok hassaslar Nasıl davranmalıyım sizce yardımlarınızı beklıyorum şimdiden çok teşekkür ederim

Eklenen Resimler

pinartopuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2016, 12:03   #22
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pinartopuk Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar bugün Migros'tan iki adet mini orkide aldım çok küçük kahve fıncanı gıbı saksıdalar yosun gıbı bırşeyde ekililer bırının kökü çok az Nasıl sökerim onlardan bılemıyorum renkleri çok begendıgım için aldım ancak bunların saksılarını degıstırmem gerekli sanırım çok hassaslar Nasıl davranmalıyım sizce yardımlarınızı beklıyorum şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba,
Pınar hanım şu dönemde hiçbir şey yapmayın. Çiçeklerini döküp uykuya geçtiği dönemi bekleyin. Şu dönemde saksı değiştirirseniz çiçeklerini ve varsa tomurcuklarını döker. Çiçeksiz dönemde bir büyük boy saksı ile değiştirirsiniz.

Eski 18-02-2016, 10:59   #23
Yeni Üye

pinartopuk's Avatar

Merhaba

Alıntı:
Merhaba,
Pınar hanım şu dönemde hiçbir şey yapmayın. Çiçeklerini döküp uykuya geçtiği dönemi bekleyin. Şu dönemde saksı değiştirirseniz çiçeklerini ve varsa tomurcuklarını döker. Çiçeksiz dönemde bir büyük boy saksı ile değiştirirsiniz.
Merhabalar,
Sevgili mühendis57 sizin önerileriniz doğrultusunda hiç dokunmamaya karar vermiştim ancak tomurcukların sararmaya başladığını farkettim ve saksıyı kenarından kestim ve nazikçe kökleri temizlemeye başladım doğru düzgün kök olmadığını olanında çürümüş simsiyah olduğunu farkettim doğrusu çok üzgünüm steril makasımla kestim pek birşey kalmadı desem yeridir hemen nette dolaşmaya başladım bu durumda streç fılm ile sarıp şeffaf bır saksıya koyup 7 gün bekletmem ve 2 günde 1 havalandırıp son gün ise tamamen açıkta bırakıp sonra saksılandırmamın doğru olduğu yazıyor siz ne önerirsiniz çok üzüldüm Bebek orkıde olduğu için çok hevesliydim ((

Eklenen Resimler

Eski 18-02-2016, 16:51   #24
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pinartopuk Mesajı Göster
Merhabalar,
Sevgili mühendis57 sizin önerileriniz doğrultusunda hiç dokunmamaya karar vermiştim ancak tomurcukların sararmaya başladığını farkettim ve saksıyı kenarından kestim ve nazikçe kökleri temizlemeye başladım doğru düzgün kök olmadığını olanında çürümüş simsiyah olduğunu farkettim doğrusu çok üzgünüm steril makasımla kestim pek birşey kalmadı desem yeridir hemen nette dolaşmaya başladım bu durumda streç fılm ile sarıp şeffaf bır saksıya koyup 7 gün bekletmem ve 2 günde 1 havalandırıp son gün ise tamamen açıkta bırakıp sonra saksılandırmamın doğru olduğu yazıyor siz ne önerirsiniz çok üzüldüm Bebek orkıde olduğu için çok hevesliydim ((
streç film ile saksıyı sarıp nemlendirmeniz gerekir.Bir hafta beklenecek diye birşey yok yeni kökler görünene kadar özenle bakmanız gerekir.

Eski 18-02-2016, 18:34   #25
Yeni Üye

pinartopuk's Avatar

Alıntı:
streç film ile saksıyı sarıp nemlendirmeniz gerekir.Bir hafta beklenecek diye birşey yok yeni kökler görünene kadar özenle bakmanız gerekir.
Anladım teşekkür ederim ancak toprak ve saksı yok şu an elimde malum kuruma olmasa çiçeklerin dökülmesini bekleyecektik bir iki gün köklerini nasıl muhafaza etsem içindeki yosun çürük ve su icindeydi o nedenle attım onları yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Eski 15-02-2016, 21:53   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-02-2016
orkidemin çiçek açan dalı kurudu ve kestım tamamı kurumuştu bugun çeçekçiye sordum çıkmaz artık dedi nolur yardım edin benim için önemli nişanlım almıştı ve çok seviyorum çiçeğimi

handebarış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2016, 01:11   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2016
Merhaba 6gün önce hediye gelen orkidemin önce tomurcukları düştü şimdi de çiçeklerin de kahverengi lekeler oluştu ve sanki cansızlaşıyor gibi nedeni ne olabilir acaba

Cansu. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2016, 13:50   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2016
Merhaba yeni üye oldum foruma.Bir yıldır baktığım beyaz bir orkidem var.Çiçekleri döküldükten sonra üçüncü boğumdan çiçek dalını budadım.Bir süre sonra çiçek sapının üstünden yaprak çıkarmaya başladı.Üç yaprak çıkardı önce sonrada dibinden kök çıkarmaya çalışıyor sanıyorum.Ancak ikinci boğumdan henüz anlayamadığım bir uç çıktı biraz büyüdü ve kaldı.Ben yavru orkidenin köklenmesini beklerken orkide ikinci bir çiçek sapı çıkardı.Başlarda gayet güzel büyüdü tomurcuklar belirmeye başladı.Sonradan sıvı damlacıklar farkettim tomurcukların arasında.Dünde çiçek sapı tomurcukların başladığı noktadan incelip koptu.Ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilir misiniz?

elifege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2016, 03:30   #29
Yeni Üye

sabirly's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2014
Galeri: 1
Arkadaşlar...
Bana Keiki macunu lazım, nereden bulabilirim.
Yardım ederseniz çok mutlu olacağım Selamlar

Düzenleyen sabirly : 26-02-2016 saat 03:31 Neden: Yanlış yazmıştım..
sabirly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2016, 19:21   #30
Ağaçsever

YasminMeric's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2014
Merhaba ben yurt disindan getirdim elimde az miktarda mevcut ancak ben faydasinu goremedim gozlere suruldugunde uyanma oluyor ama yavru malesef olusmuyor

YasminMeric Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025