agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

mehtap gürbüz 14-09-2007 21:07

Merhaba, penelophe yolcular yola çıktı.Dışarda gölgede bol su vererek ıklime alışıncaya kadar kalsınlar. Diğerlerinide atma onlar düzelecekler. Sevgilerimizle.

bonsaisever 14-09-2007 21:52

Sevilay hanım, hayırlı olsun :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevilay (Mesaj 152931)
Yoksa bizim ev tam bir hoya cenneti olur.:p

Korkmayın bir şey olmaz!
Taliplileri çok fazla ve gönderecek yer mi bulamadınız?
Gönderin bana ;)

Fazlası olanlar ve yeter diyenler için duyurulur :))

papatyam 15-09-2007 10:13

Sabahtan beri aktarma merkezinde dolanıp duruyorum kargom geldimi, Yalovadan bana koli gelecekti ara ara yok Bursayı arıyorum Yalovayı arıyorum sorun yok biz gönderdik diyorlar ya koskocaman koli gözümünüzün önünde duruyor ve bizler görmüyoruz milleti öyle strese sokmuşum ki neyse arkadaşlarımın da yardımı ile koliyi aldım kutu bir köşeye allahım onlar ney öyle bir sürü kaktüs çeşit çeşit bu arada kalbim güp güp :p süs narı adını bilmediğim bir bitki ve salon tülü:) ee geldi sıra mum çiçeğini açmaya yok dedim açamam paketin kenarını yırttım tam de tomurcuklu yeri yırtmışım :) 2 metre civarında var belkide fazla :) :):) ilk işim evimde kendisine güzel bir yer ayarlamak olacak :) Mucip Bey Mehtap Hanım çok teşekkür ederim her şey gönlünüzce olsun:)

agaclar.net 15-09-2007 10:38

Bilgi içermeyen sohbet mesajları başlıklardan temizlenmektedir. Sohbet mesajları için forumdaki kahveleri kullanmanız ricasıyla.

sempe 15-09-2007 20:47

Sevgili hoyadağ
Sevilay hanımın istediği yöntemle biz de istesek ve kimseye yük olmasak. Sizin düşünceniz nedir? Sipariş verdiniz mi?

Sevilay 16-09-2007 13:19

Arkadaşlar, Pubicalyx 282 bana bu şekilde geldi. Üstünde gayet iri 8 yaprak var.

Mine hanım dahil bütün hocalar üstünde en fazla iki yaprak bırakmamız gerektiğini söylüyorlar biliyorsunuz.

Ancak ben bu yaprakların hangisini keseyim bilemedim ve kıyamadım.

Değerli hocalarım bana bu konuda,gerekirse çizimle bir yardımda bulunurlarsa çok sevinirim.

Penelophe 16-09-2007 13:28

Sevilay, en fazla değil en az 2 yaprak diye hatırlıyorum ben. Ayrıca 3 tane de göz.
Yaprakları kesmene gerek olmadığını düşünüyorum. Ama sen bence bir uzman yorumu bekle.;)

mehtap gürbüz 16-09-2007 14:33

Merhabalar, 2507 alt resimde tuttuğunuz şekle göre dik duran,sağda ve solda ikinci sıradakiler kalmalı, diğerlerini kesin, gözleri fazla gömmeyin eğer toprağa dikecekseniz. Benim nacizane tavsiyem bu. Hoşçakalınız.

Sevilay 16-09-2007 14:53

Sevgili Penelophe ve sevgili Mehtap hanım,bana hemen cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu durumda Sevgili Mehtap hanımın önerdiği gibi alttan ikinci sırada olan sağ ve soldaki yapraklar kalıyor,diğer 6 yaprak kesiliyor.

Ben hemen toprağa dikmeyi düşünmedim.Şimdilik hepsi suda duruyor.
O yaprakların çıkış yerinin üstüne kadar suda duruyor.
Yani kesilecek yerlerinden suyun içine giriyor.

Diğerlerini de aynı şekilde yaprakların çıkış yerine kadar suya koydum.

Yanlışım varsa uyarılarınızı bekliyorum.

Sevgiler.

mehtap gürbüz 16-09-2007 15:02

Kalan yaprağın gözü suyun içinde kalmamalı ki rahat sürebilsin.Sorun yok, rahat olun.

hoyadag 16-09-2007 15:08

Önemli

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sempe (Mesaj 153154)
Sevgili hoyadağ
Sevilay hanımın istediği yöntemle biz de istesek ve kimseye yük olmasak. Sizin düşünceniz nedir? Sipariş verdiniz mi?

Sevgili Sempe, Sevilay Hanım'ın denemesi bireysel siparişlerin de başarıya ulaşabileceğini bize göstermiş oldu. Bu durumda kendi siparişlerini verebilecek, yazışma ve ödemeleri yapabilecek olan arkadaşlarımızın eğer isterlerse sipariş vermeleri en doğal haklarıdır.

Bu durumda içinde bulunduğumuz ayın sonuna kadar dileyen arkadaşlarımız özelden bana ulaşıp siparişlerini iptal edebilirler. Ayrıca dileyen arkadaşlarımız da siparişlerinde değiştirme veya ekleme yapabilirler. Kesin tarihi sevgili Cezzar'a sormak gerek ancak, sanırım ekim başlarında Paul bey'e toplu siparişimiz verilmiş olacak. Dolayısıyla bu tarihe kadar değişiklik, iptal, veya ekleme taleplerinizi alabilirim. Paul bey'in listesini de arada kontrol etmek lazım; Sevilay hanımın bildirdiği üzere listeye Hoya Kerrii eklenmiş örneğin.

Ben kendime özel sipariş vermedim, toplu siparişin içinde gelecek inşaallah.

hoyadag 16-09-2007 15:34

Sevgili Sapudeaure (umarım doğru yazmışımdır) ve Sevilay hanım, istediğiniz düzeltmeler yapılmıştır. Lütfen kontrol ediniz.

cezzar 16-09-2007 15:37

Sanırım sıparişi Ekimin ilk veya ikinci haftası başında vereceğiz. Bu arada, kesin olmamakla beraber, yeni bulduğumuz getirtme yöntemi ile çelikler büyük ihtimalle yurtdışından Türkiye"ye ücretsiz gelecekler.. Yani toplu sipariş daha ucuza mal olabilir: bilginiz olsun..
Selamlar...

nevsune 16-09-2007 21:41

1 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir saattir, bilgisayarın başındayken burnumda bir koku, baygın baygın. Gidiyorum, geliyorum evin içinde koku yapan ne arıyorum. Sonra birden aklıma geldi. Kafamı bir kaldırdım. 2485 nolu mesajdaki tomurcuğum açmış, onlar kokuyormuş.

Sevgili Gürbüz'ler iyi bakacağımı söylemiştim size. Tekrar teşekkür ederim.

nevsune 16-09-2007 22:08

Aslında biz de bir mum kahvesi mi açsak ne yapsak?

Sevilay 16-09-2007 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 153448)
Aslında biz de bir mum kahvesi mi açsak ne yapsak?

Süper!!!
Bu fikre bayıldım.:p
Açalım gerçekten.:p:p:p

Ayrıca tebrikler Nevsune hanım.Bayıldım çiçeğinize.:p
Darısı bizlerin başına İnşallah.

hoyadag 16-09-2007 22:19

Neden olmasın, bekliyorum ama önce kahvenin yolunu bulmam lazım. Ne de olsa bu zamana kadar böyle kötü! alışkanlıklarım yoktu.:rolleyes:

Sevilay 16-09-2007 22:25

Sevgili Hoyadağ sizin tomurcuklarda bir gelişme var mı?

Benimkiler geldiği gibi duruyor.
Suyu haftada bir bardak veriyorum.

Arada sırada fıs fıs yapıyorum.

Direk güneş ışığından sakınıyorum.(Tülün arkasında)
Ama tomurcuklar geldiği gibi.

mehtap gürbüz 16-09-2007 22:26

Konuşma yeri burası değil ama her konu için bir kahve açılırsa, kahve kahve gezecekmiyiz? Galiba başka çaresi de yok gibi.

Penelophe 16-09-2007 22:45

:eek: Nevsune maşallah.:)
Daha yakından fotoğraf çeker misin lütfen?
Bir tane mi açtı?
Çok sevindim çok, inşallah bizimkiler de açar.:(

hoyadag 16-09-2007 22:50

Sevilay hanım, malesef tomurcuklar geldikleri günkü gibi duruyorlar. Hergün fısfıslıyorum, sürgün de veriyor ama çiçek açacak kadar mutlu değil anlaşılan. Seneye artık inşaallah, bu saatten sonra İstanbul'da açmasını beklememek gerek sanırım. Malum havalar serinlemeye başladı bile.

Penelophe 16-09-2007 22:51

Sevgili Hoyadag, Mehtap hanım kışın da çiçek açacağını söylemişti. Umudunu kesme.;)

hoyadag 16-09-2007 22:55

Yok yok sevgili Penelophe, umudumu kesmedim çok şükür. Ben zaten beklemesini dahi seviyorum, sürgünleri bile mutluluk vermeye yetiyor bana. Hemen açsa, hiç nazlanmasa bu kadar kıymet görür müydü acaba, sanmıyorum.

Sevilay 16-09-2007 23:05

Aaaaa benimki sürgün de vermiyor.:(
Bir tane geldiğinde vardı.O bile çok uzamadı.
:( :( :( :( :(

Yoksa bir kaç saat iyice güneş mi görse acaba?

mehtap gürbüz 16-09-2007 23:11

Sevgili Hoyadag, sevilay, penelophe, havalar serinleyince bahçede mum çiçekleri başladı tomurcuklanmaya ve biz son gönderdiklerimizi onlardan gönderdik.
Bakın yaptığımız işlem şu:
1.Bahçede açık havada,
2.Her akşam en az bir saat otomotik spring s sistemi ile sulanıyor.
3.Güneşin tam altında.
4.Rüzgar alıyor.
5.Başka hiç bir şey yapmıyoruz.
Sizlere tavsiyemiz aşırı korumadan vazgeçin. Şimdi tam zamanı atın balkona veya benzeri bir yere ve yukarıda bizim yaptığımız gibi hiç bir şey yapın.Perdenin arkasına saklamayın **** perdeleri pencereleri açın.

Sevilay 16-09-2007 23:12

Aslında geldiğinde neredeyse saksısından çıkmıştı.

Belki de ancak kendine geliyor canım çiçeğim.

Hoyadağ o kadar haklısın ki.Beklemeyi bile seviyorum.
Yakın gözlüklerimi takıp sürekli inceliyorum yaprak yaprak.:p

Sevilay 16-09-2007 23:17

Sevgili Mehtap hanım,eğer balkona atarsak sonra soğuklarda içeri alınca sorun yaşamaz mı garibim?

Eh tülü kenara çekip,camını açayım bari.
Yalnız köklendirip diktiklerime aynısını yapmayayım değil mi?
Onlar daha bebek.Yine tülün arkasında kalsınlar mı Mehtap hanım?

Bir de sizinkiler her akşam bir saat sulanıyorlarsa toprakları ıslanmıyor mu?

Mine Pakkaner 17-09-2007 02:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehtap gürbüz (Mesaj 153455)
Konuşma yeri burası değil ama her konu için bir kahve açılırsa, kahve kahve gezecekmiyiz? Galiba başka çaresi de yok gibi.

Her konuya bir kahve açmayacağız elbette Mehtap Hanım. :) Zaten artık üyelerimize bunun için izin de vermiyoruz. Mevcut kahvemizde konuşacağız. Yani çare Meşe Palamutu Kahvehanesi. ;)

Yoksa, bu iş uzar gider, sellukaya kahve, yasemine kahve, dev kabağa kahve...

nevsune 17-09-2007 08:47

1 Eklenti(ler)
Mum çiçeğimi, Penelophe'nin isteği üzerine büyüterek çektim.

Meşe palamutu kahvehanesinde görüşürüz.

İlkin 17-09-2007 09:44

Nevsune Hanım resminiz çok güzel maşallah. Sevgili Gürbüz ailesinin yolladığı mum çiçeğinin tomurcukları da geldiği gibi duruyor. Ara ara fısfıs yapıyorum. Cam kenarında duruyor ama sürgün bile vermedi yaramaz :p Belki gelecek sene çiçeklenir, bu sene olmazsa...

Bir de 3-4 çelik aldım üzerinden. 4 gündür oksijenli suyun içindeler ve kökleri çıkmaya başladı. Kimisi 3 mm kadar kimisi 5 mm kadar. Toprağa ne zaman dikmek gerekir acaba? ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025