agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

Oğuzhan 17-09-2007 09:52

Arkadaşlar ben hergün fısfıs sulama yapıyorum.Sadece gövde ye ve tomurcuklara.Tomurcuklar hergün iriliyor.

Mine Pakkaner 17-09-2007 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 153540)
...
Bir de 3-4 çelik aldım üzerinden. 4 gündür oksijenli suyun içindeler ve kökleri çıkmaya başladı. Kimisi 3 mm kadar kimisi 5 mm kadar. Toprağa ne zaman dikmek gerekir acaba? ;)

İlkin Hanım, köklenen çeliklerinizi kılcal kökler 0.5- maksimum 1 cm olunca sudan alınız. Yoksa yeni yetiştirme ortamınıza diken kırılmaları söz konusu olabilir. Aslolan köklerin nihai ortamda gelişmesidir. Bu bütün çelikler için geçerli.

Penelophe 17-09-2007 12:46

Elfogi, ben kendi çiçeğimde birşeylerin normal gidip gitmediğini anlamak için, eğer çiçek ilk geldiğinde tomurcuk fotoğrafı çektiysen ve şu anda ireren tomurcuk fotoğrafı çekebilirsen bunları eklemeni rica ediyorum.

Sevgili İlkin'in de çiçeği aynı durumdaymış. Ama bizdeki tomurcuklar çok küçük ve yavaş gelişiyor da olabilirler, kurutmuş da olabiliriz. Fotoğraf lütfen.;)

Nevsune, gerçekten çok güzel.:) Maşallah.:)

Hakan KINACI 17-09-2007 12:55

Dostlar, canlar, arkadaşlar, bir yerde mum çiçeği buldum. Ancak, bu mum çiçeğinden çeltik alıp, köklendirmek istiyorum. Bu mum çiçeğinin neresinden? nasıl ? çeltikler alacağım bilmiyorum.

Bu mum çiçeği bir yıl kadar suda kalmış daha sonra saksıya alınmış, saksıya alındıktan bir yıl sonra 2~3 yerinden uzamış ve yaklaşık boyu 2 mt civarında dalları var.

nevsune 17-09-2007 13:05

Hakan Bey bir fotoğraf koysanız, bilenler size daha iyi anlatırlar.

Hakan KINACI 17-09-2007 13:09

Nevsune Hanım,
Fotograf koyabilmem için Ankara - Polatlıya gitmem gerekir ki, bu şimdilerde pek mümkün değil :) aslında toplantıdan dolayı makinam yanımdaydı hiç aklıma gelmedi fotografını çekmek :)
Ama ilk işim Polatlıya gider gitmez fotografını çekmek olacak. :))

İlkin 17-09-2007 13:17

Mine Hanım teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Kökler 1cm olunca küçük bir saksıya alacağım. Mehtap Hanımın dediği gibi de kökleri o saksının dibinden çıkana kadar da daha büyük bir saksıya almayacağım. Hafta sonu da çıktım dışarı torf ve kompost aldım. Ama ponza bulamadım. Ponza olmazsa olmaz mı acaba? ;) **** hazır ponza yerine acaba biraz kum ve taş koysam olmaz mı?

papatyam 17-09-2007 13:40

Mum çiçeğine saçı kıbrıs versem sararmış görünen yapraklar canlanır mı?
Ve mum çiçeği asitli ortamdan hoşlanır mı?

Sevilay 17-09-2007 13:59

Merhaba arkadaşlar,aşağıya benim minikleri ekledim.;)
Benim eski telefonla resimler pek kaliteli olmadı.

İlk resimde uzun gelen Pubicalyx 282'nin dallarını doğal olarak aç gözlülükten böyle böldüm.:dilli:
Şimdi dua ediyorum ki bu yapraksız dallar köklensin ve diktikten sonra sürgün versin.
Hocalarımdan resimlere bakan olursa boş yere dua edip etmediğimi söyleyebilirler mi?:o

Eklenti 20847

Eklenti 20848

Eklenti 20849

İlkin 17-09-2007 14:08

Sevilay Hanım bu konuda uzman değilim ama öncelikle o bütün çelikleri gölge bir yere almanız gerekiyor bildigim kadarı ile. Çelikler köklenecek, küçük bir saksıya alınacak sürgün verecek öyle ışığa çıkacaklar.

Büyük ihtimalle ben kökleneceklerini düşünüyorum. Bir de her bir bardağa birkaç damla oksijenli su damlatırsanız daha iyi verim alırsınız. Sevgiler... ;)

Sebahattin Sargın 17-09-2007 14:08

Köklendirme yaparken koyu renkli kaplar kullanın, sanırım bu köklenmeye daha çok yardımcı oluyor. Ferda hanım zakkum çeliklerini bu şekilde köklendirdiğini söylemişti. Belki size yardımcı olur diye paylaşmak istedim.

Sevilay 17-09-2007 14:15

Sevgili İlkin,çelikler aslında bayağı gölgedeler.Birazcık cam önüne çektim ki resim iyi çıksın diye.Ama moralimi düzelttin.İnşallah köklenirler.:confused:

Ayrıca her bir bardakta oksijenli su var.Merak etmeyin.;)

Sebo'cuğum haklısın,koyu renkli kaplarda daha iyi köklenir ama o kadar koyu renkli kabı bulamadım.
Ben de sadece su bardağı var koyu renkli.Minikler içinde yüzer vallahi.

Aslında ilaç şişeleri olur ama ondan da yok.
Ben gidip biraz dolapları eşeleyeyim bari.

İlkin 17-09-2007 14:38

Özellikle benim kendi çeliklerimde gözlemlediğim yapraklı yerlerin boğum yerlerinden kök veriyorlar, bir de çeliklerde beyaz tomurcuklar varsa kesin oradan kök veriyorlar. Umarım sizinkiler de öyledir Sevilay Hanım. İnşallah köklenirler de mutlu olursunuz ;) Heyecanlı işler valla.

Sevilay 17-09-2007 15:13

İlkin'ciğim teşhisin çok doğru bana göre.
Mucip beyden gelenleri köklendirmek istediğimde ya yaprak düğümünün hemen altından,ya da o beyaz yerlerden köklendiler.

Ama yeni miniklerden Obscura dümdüz ve yemyeşil dalından iki kök çıkıntısı vermişti bu sabah.:p

Darısı diğerlerinin başına.

Hoya GPS 7-35 den biraz endişeleniyorum.
O kadar ince bir dal yollamışlar ki anlatamam.:(
Saç telinden biraz kalın.Nasıl köklenecek bilemedim.:(
Olmadı ay sonuna kadar bekler,köklenmezse bir adet daha sipariş veririm.

hoyadag 17-09-2007 15:41

Sevilay hanım, o kristal kesme bardaklarda da köklenmezse artık, bilemiyorum. Hiç endişelenmeyin en geç kalan 3 haftada köklenir diye düşünüyorum.

Benim diversifolia Hafize hanımında bana söylediği gibi en geç köklenen çelik olmuştu. Bir ayın sonunda sadece 2 kökcük uzatmıştı. Allah biliyor ya dikerken "Bu kadarcık kökle bu bitki tutmayacak" diye düşünmüştüm. Şimdi maşaallah her hafta 6-7 cm boy atıyor. Özellikle Mehtap hanım'ın tavsiyesiyle iple bağladığımdan beri coştu diyebilirim.

Publicalyx ise yaprak büyütüyor ama boyu pek uzamıyordu. İple bağlayalıberi yaprakları bırakıp boy atmaya başladı kerata. Teşekkürler Mehtap hanım, inanın yeriniz doldurulamaz.

ilknur aşık 17-09-2007 15:49

papatyam bildiğim kadarıyla mum çiçeği de asitli ortamlardan hoşlanıyor. Ben limon tuzu ile sulama yaptığımda gardenya, ful, ortanca ve mum çiçeğine sıradan veriyorum. Şu ana kadar da bir bozulma görmedim. Sanıyorum daha önceki yazışmalarda limontuzu, madensuyu veya limon mu olmalı tartışması yapılmış ve limontuzunun doğru seçenek olduğuna karar verilmişti.

Sevilay 17-09-2007 16:15

Allah kısmet eder de benim minikler köklenirse,toprağa dikersem ve onlarda büyümeye başlarsa ben o ipleri nereye bağlayacağım?

Emekli ev hanımı olunca malum temizliği de düşünüyoruz.:(

En iyisi bir vakitler İlkin'in dediği gibi elbise askısı alıp hepsini aşağıya sallandırmak.
Bu kadar çeşitle bizim evlerde çiçekleri bağla bağla bitmez.

Hoyadağ,o bardaklar hediye geldiğinden beri ilk defa bir işe yaradılar.:p

İlkin 17-09-2007 16:18

Sevilay Hanım ne kadar dallanıp budaklanması güzel de olsa evlerde bu tür bitkilere bakmak çok zor. Ben hala uzun bükülebilir çubuklardan arıyorum. Çubukları kıvırıp saksıya sokacağım ve uzayan dalları ona saracağım. Çok çok uzadığında da isteyenlere dağıtacağım. Şimdilik bu hayaller içindeyim. ;)

Bu arada elbise askısı fikri benim değildi sanırım ( vallahi hatırlamıyorum bu aralar erken bunama belirtileri içindeyim :p ) ama çok hoşmuş :D hehe.

nevsune 17-09-2007 16:45

1 Eklenti(ler)
Yöneticiler bu seferlik kusuruma bakmayın ama bunu göstermezsem çatlarım.

Benim meraklı hastaydı, keyfi yerine gelmiş de mumu incelemeye çıkmış.

serder 17-09-2007 16:50

Bu ara mum çiçeğimizde görmediğim kadar çok yapraklanma ve sürgün gördüm. Sanki çiçek dönemi bitti büyüme dönemi başladı der gibi....
merakla izliyorum....

arb73 17-09-2007 17:56

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 153619)
Elfogi, ben kendi çiçeğimde birşeylerin normal gidip gitmediğini anlamak için, eğer çiçek ilk geldiğinde tomurcuk fotoğrafı çektiysen ve şu anda ireren tomurcuk fotoğrafı çekebilirsen bunları eklemeni rica ediyorum.

Sevgili İlkin'in de çiçeği aynı durumdaymış. Ama bizdeki tomurcuklar çok küçük ve yavaş gelişiyor da olabilirler, kurutmuş da olabiliriz. Fotoğraf lütfen.;)

Penelophe ;
İstediğin fotoğraflar bunlar mı?

Penelophe 17-09-2007 19:25

Sevgili Arb73, çok teşekkür ederim.:)
Beni bir çok soru işaretinden kurtardın.;)
Benim çiçeğimde, birinci fotoğraftaki minik tomurcukların yerinde, çibrit çöpünün ucu gibi bir oluşum var. Oradan patlayacak sanırım. Ama ne zaman? Yani kibrit çöpü halinden, birinci fotoğraftaki haline geçmesi ne kadar sürüyor?
Tekrar çok teşekkür ederim.

arb73 17-09-2007 19:26

Sevgili İlkin; bu fotoğraflar yaklaşık 3 ay kadar önce açan mum çiçeğimin fotoğrafları.Yani arşivimden.Şu an ise üzerinde çiçek yok ben de sizin gibi beklemedeyim.

Sevgili ajuga;
İzmir'de Hisarönü'de bulabilirsiniz.Eğer bulamaz iseniz bir çelik yollayabilirim.

arb73 17-09-2007 19:32

Penelophe , ne kadar sürede açar kesin emin değilim ama fotoğraflardaki oluşum başladıysa 10 ila 15 gün içinde açar diye hatırlıyorum.

Penelophe 17-09-2007 19:53

5 Eklenti(ler)
Fotoğraflardaki durumdalar son bir aydır.

Oğuzhan 17-09-2007 19:59

Sevgili Penelophe fotoğrafları neyle çekiyorsunuz.Ben resim ekleme yapamıyorum.Onun için bir fotoğraf makinası almayı düşünüyorum.

Tomurcuklara benziyorlar.İnşallah öyledirler.Devamlı sprey sisli su püskürtün.

Penelophe 17-09-2007 20:02

Ben fotoğraf makinesiyle çekiyorum ama webcamle de çekenler var.
İnşallah, günde 3-4 kez fısfıslıyorum.

hoyadag 17-09-2007 21:06

Sevgili Elfogi, eklediğiniz fotoğraf gif, jpe, jpg, jpeg, png uzantılarından biri olmalı, büyüklüğü en çok 70kb olmalı ve genişliği 600 pixeli aşmamalı.

Eğer yüklediğiniz fotoğrafın uzantısından emin değilseniz bunu çözmenin en kolay yolu fotoğrafı bilgisayarınızda paint programında açtıktan sonra Dosya sekmesinden, "Save as" ya da Türkçe ise "Farklı Kaydet" seçeneğini seçtikten sonra jpeg uzantılı olarak tekrar kaydetmektir.

Eğer bahsettiğim bilgilere haiz iseniz kusuruma bakmayınız, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.

ajuga 27 17-09-2007 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arb73 (Mesaj 153783)
Penelophe , ne kadar sürede açar kesin emin değilim ama fotoğraflardaki oluşum başladıysa 10 ila 15 gün içinde açar diye hatırlıyorum.

arb 73 mum çiçeğinizde nasıl toprak kullandınız.killi toprak severdeniyor doğrumu

ajuga 27 17-09-2007 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arb73 (Mesaj 153783)

arb 73 tektek yazdım sizi sıktıysam özür dilerim .mum çiçeğinin kaç rengi var,sadece bir renk biliyorum .bu renkleri İzmirde bulabilirmiyim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025