![]() |
Penelophe yeni mum çiçeğin hayırlı olsun.
O çıkıntılardan bende de var.Mucip bey tomurcuklu yollayacağım dediğine göre bizimkiler tomurcuk. Mucip beyin Hoyadağ'a dediklerini hatırla!Çiçeği çok sulama,tomurcukları zorla.yapraklarını fıs fısla nemlendir.Ben yapraklarını silmemiştim.Mucip beyin yaprak gübresi verdiğini düşündüğüm için. Aslında silmeye başladım da sonradan aklıma geldi yaprak gübresi olabileceği. Sayın Serder'in dediği gibi haftada bir kez bir su bardağı su ver. Aslında sen de biliyorsundur da ben yine de hatırlatayım dedim. Şu anda ne kadar mutlu olduğunu tahmin ediyorum. Sevgiler.;) |
Evet penolphe çiçekler oralarda oluşacak.
|
Elfogi, Sevilay ve Arb73 teşekkürler.:)
Sevilay, yaprakları silebililirsin. Bahçede oluşan tozmuş üzerindekiler. Mucip beyin bana söylediği ilk şey, yaprakları ıslak bir bezle sil oldu.;) Önerilerin için teşekkür ederim.:) |
Sağol Penelophe,hemen yaprak silmeye gidiyorum.
Bu arada Mucip bey dönse artık.Aslında bizi okuduğuna inanıyorum.Yanlış bir şey yaparsak dayanamaz müdahale eder gibi geliyor bana.;) |
Mum çiçeğimin resmini yüklemeye çalıştım.Bakalım oldumu?
|
Olmadı.Yükleme hatası diyor.
Tarif edilen gibi yaptım sanıyorum ama.Çok büyük bir resim de değil.69,7kb. Neyse bir dahaki sefere olur umarım.:( |
|
Yaşasın başardım.:D :D :D
|
Sevilay güle güle büyüt .Bol çiçek inşallah.İmrendim şimdi size.:)
Merdiven de çok hoşmuş. |
Teşekkür ederim Elfogi.İnşallah çiçek açtığını de görürüz hep beraber.
Bu arada o merdiveni Bauhaus'tan aldım.;) |
Benim uzun zamandır bir mum çiçeğim yok arkadaşlar. Maşallah sizlerinkine çok imrendim. Nazar değmesin çok güzeller. Siparişlerimizin gelmesini yurtdışından uzun süredir görmediğim bi arkadaşım gelecekmiş gibi heyecanla bekliyorum. Bu arada emeği geçen arkadaşlara çok teşekkürler bizi kavuşturacakları için :)
|
İnşallah Mucip Bey de dönmesini ne kadar çok istediğimizi görüyordur da bizi kırmaz döner en kısa zamanda.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim mum çiçeklerim, ikiside çelikten üretildi. Sol taraftaki Selahattin Hocamın Bursa toplantısında hediye ettiği çelik, diğeride kendi ürettiğim çelik. İnşallah büyürlerde güzel çiçekler açarlar.....
Eklenti 19430 |
Sebahattin bey maaşallah çok sağlıklı görünüyorlar.
Umarım gelecek olanları da bu kadar sağlıklı yetiştirebiliriz. |
Mucip bey, forumdan neden ayrıldığınızı söyler misiniz lütfen bize?
Burada bu kadar dönmenizi isteyen insan var, lütfen geri dönün. |
Ya da neden gittiğini bilen birisi açıklayabilir mi?
|
para nasil odenecek
Alıntı:
Havale masraflarından bahseden mumçiçeği kardeşlerimiz vardı. Zaten başka kardeşler cevaplamış, hepimizin elinde internet olduğuna göre, eğer yoksa internet bankacılığı açtırın kendinize (Garanti'nin var, diger bankaların da vardır mutlaka). İnternet üzerinden havale 0.5 YTL idi benim en son yaptığımda. Eğer Garanti hesabınız varsa, internetten başka bir Garanti hesabına havale bedava zaten.. Bunları ön bilgi olsun diye söyledim. Dediğim gibi listemiz bir kapansın, sonra ödeme işini iyice netleştiririz. Selamlar... |
İlkin hanım aman dikkat!!
Mucip bey o tavsiyeyi Hoyadağ'ın çiçeğini dışarıya çıkarınca uygulaması için yapmıştı.Köpekten dolayı çıkamayacağı için de aşağıdaki tavsiyede bulunmuştu. Ayrıca bizim tomurcuklar daha açma aşamasına gelmemiş. Tabakta su bırakmamak kaydı ile bolca havalandır ve saksının üst kısmından parmağınla batırarak nemini kontrol et kurutmadan sula, yaprakları ve tomurcukları gözle yani suyunu iyice azalt çiçeği zorlayacaktır. Gübre filan sakın verme istediğin olacak merak etme.Ayrıca sulamanın dışında yapraklarına herhangi bir fısfısla nemlendiriseniz size çok minnettar kalacaktır Sevgiler.;) |
Ya bende tomurcuklu istemiştim.Bir yetişkin Hoyada ben almak istemiştim.Ama Mucip Bey yok.Niye gittiniz.:(
|
Çok teşekkür ederim Sevilay Hanım, eksik olmayın. Dediklerinizi uygulayacağım. 1-2 tane görebildiğim tomurcuğa benzer birşeyler var ama daha önce açan çiçeklerden kalan bir küçük süngü mü yoksa çiçek mi olacak bilemiyorum. ;)Bakalım göreceğim artık. Teşekkür ederim tekrar. Sevgiler.
|
ilkin hanım.. Daha önceki çiçek sürgünleri yeniden açıyor mumçiçeklerinin. Yani eskiden kalan çiçekten kalma da olsa, yeni de olsa, açacaktır er ya da geç.
selamlar.. |
Arkadaşlar, yeni edindiğm 2 dal mum çiçeği suda,kökleniyor.isteyene birini gönderebilirim.fazla afrika menekşesi,haseki küpelisi olan varsa bende rica edebilirmiyim?
|
Arkadaşlar, yeni edindiğm 2 dal mum çiçeği suda,kökleniyor.isteyene birini gönderebilirim.fazla afrika menekşesi,haseki küpelisi olan varsa bende rica edebilirmiyim?Dikkat etmeye çalışıyorum. Uyarınız için teşekkür ederim.:):):)
|
Sevilay hanım ve penelophe mum çiçeklerinizi güle güle büyütün. Benimkinde tomurcuğun adı bile yok. Kıskanmadım desem yalan olur.
|
İlknurcuğum, teşekkürler.:)
İzmir'e geldiğinde ara, tomurcuklu bir dalı keseriz sana.:) |
İlknur hanım,çok teşekkürler.O tomurcuklar açarsa önce sizlerle paylaşacağım mutluluğumu.Şimdilik öylece duruyorlar.
Bakalım çiçeğe dönüşecekler mi? Mucip bey olsa sorardık ama?? |
Merhaba Mucip Beyden haberdar mısınız?.. Forumu takip ediyorum. Ama O yok. Mucip Bey'i ziyaret edecek, mum çiçeği alacaktım. Ama sağolsun qitted taa Ankara' dan gönderdi. bir tanesi gövdeden kök verdi. Biraz daha köklenmesini bekleyeyim mi, dikeyim mi?..
|
Fotoğraflar ve buraya yüklerseniz size nereden keseceğinizi, nasıl dikeceğinizi resim üzerinde anlatırım.
|
Hoya Kerii
1 Eklenti(ler)
Ne kadar güzel bir sistem kurmuş değil mi? Çok hoşuma gitti, ben de buna benzer bir sistem kurup, çok daha güzel görünmelerini sağlayacağım Hoyalarım gelince :rolleyes:
|
Güzel bir sistem.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025