agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

sevgiseli_1974 15-03-2007 12:43

aramıza hoşgeldin sbnm, ben mayıs ayında darla arkadaşımıza gönderecegim o zamana kadar bulamazsan sizede gönderebilirim.bugun kardeşimden dijital fotograf makinasını alımda mum çiçeklerimin fotograflarını siteye bende koyacagım sitedeki üye olan arkadaşlarımız yorumlarını yapsınlar..bir an önce açmasını bekliyorum umarım kısa bir sürede açarlarda o mis gibi kokusunu teneffüs ederim;)

darla 15-03-2007 12:49

İşallah Sevgiseli seninde dediğin gibi bize gelince mum çiçekleri kardeşliğimiz daha da büyüyecek.:)

sbnm 15-03-2007 15:56

mayıs ayına kadar bulamazsam sizinkinden almak isterim. umarım sizinkide en kısa sürede açarda bizim yerimizede bol bol koklarsınız.

Menekşe sevdalısı 15-03-2007 16:38

benim hiç mum çiçeğim olmadı
olanlarıda kıskanıyorum işte
kokusunuda bilirim,tadınıda,balınıda
çünkü ben küçükken halamın mutfağının tavanını saran müthiş kokular
yayan olağanüstü güzelliğe sahip doğanın müthiş çocuklarından biridir.
benim hiç mum çiçeğim olmadı
olanlarıda kıskanıyorum işte

sevgiyle...

shelteringsky 15-03-2007 23:40

Benim de mum çiçeğim olmadı:(su kabağı tohumu ekmiştim 3 haftada ancak sonuç alabildim.Bitkilerin uyanışını gözlemlemek oldukça eğlenceli.Artık boş olan tüm kaplara tohum ekiyorum....

imo 16-03-2007 12:32

Ben çok kolay buldum,Kemeraltında var.Acaba İzmir'demi var sadece??

sevgiseli_1974 16-03-2007 15:04

4 Eklenti(ler)
Evdeki benim Yetiştirdiğim çiçekler bunlar...Yorumlarınızı bekliyorummmm

caploonba 16-03-2007 15:07

İp nereye doğru gidiyor.Yukarda yanlamasına bir tane daha mı tahta var?
Ayrıca mum çiçekleriniz çok güzel.Düzeneğiniz çok hoşuma gitti bende yapıcağım.

sevgiseli_1974 16-03-2007 15:24

en baştaki görmüş oldugunuz çiçek ile en sondaki çiçeklerin 2.5metrelik degnekleri var en sondaki görmüş oldugunuzun boyu daha çok küçük fakat ilk baştaki çiçegin boyu 2 metreyi geçti degneklerdeki çarprazı çiçeklerin yükünü taşıması için yanlardaki ipleride sürgünlerinin ipe dolanıp çıkması için yaptım..;)

Balıkcı 16-03-2007 16:38

Sevgiseli

Allah nazardan saklasın.
Çiçekler, daha doğrusu bitkiler harika.

İnşallah mevsiminde bol bol çiçek açarlar.

zeonka 17-03-2007 15:36

Merhabalar
Bende mum çiçeği dostluğuna katılmak istiyorum.Acaba banada mum çiçeği çeliği veren olurmu...

Menekşe sevdalısı 17-03-2007 16:42

Sayın Sevgiseli çiçeklerinizin özenle ve sevgiyle yetiştirildikleri belli,umarım zamanı geldiğinde çiçeklerini hep beraber görme şansına ulaşırız.Elinize ve emeğinize sağlık.Sevgiyle...

Menekşe sevdalısı 17-03-2007 16:45

Ve sormak istediğim birşey daha vardı aslında mum çiçeğinin yeri değiştildiğinde küsüp çiçek açmadıklarını duymuştum acaba ne kadar doğru?Yanlış bir duyum ise beni uyarın lütfen.

hfz 17-03-2007 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Menekşe sevdalısı (Mesaj 85719)
Ve sormak istediğim birşey daha vardı aslında mum çiçeğinin yeri değiştildiğinde küsüp çiçek açmadıklarını duymuştum acaba ne kadar doğru?Yanlış bir duyum ise beni uyarın lütfen.

:( Benim ilk mum çiçeğim yerini yarım metre ileri aldığım için küstü ve değil çiçek açmak çiçeğin kendini kurtaramadım..
Şimdi yeni mum çiçeğimi yetiştirmeye çalışıyorum. Şu anda sağlıklı ama iyice yetiştirdiğime emin oluncaya kadar mum çiçeği kardeşliğine katılmayı bile henüz düşünemiyorum.. Sadece elimdeki çiçeğimi doğru yetiştirmek için yazılanları takib edip uyguluyorum.. Çok faydasını gördüm..
Ama, çocukluğumdan bu yana evimizde hep mum çiçeği olurdu..;) Çocukluğumdan hatırladığım ve şimdi de çok dikkat ettiğim sürgün veren uçlara dokunmamak..
İnşallah bu kardeşliğe -başarabilirsem- açan çiçeğinin resmi ile katılmayı umuyorum.. Çünki üzerinde şu an yeni bir çıkıntı oluştu minik bir sap ve ucu top gibi ve göz göz, sanırım çiçek açacak..:p

zeonka 17-03-2007 18:12

Demek mum çiçekleri bukadar hasas işallah en kısa zamanda benimde bir mum çiçeğim olur.Ve gelişimini sizlerle paylaşırım.

Menekşe sevdalısı 17-03-2007 19:08

Mum çiceği ekmek için doğru bir zaman varmıdır? Bahar aylarında ekiliyorsa bu mevsimi kaçırmayalım. Bu yazılanlardan sonra eminim bir çok katılımmcı mum çiçeği ekmek isteyecektir. Şahsen ben ekeceğim.

BenBen1967 17-03-2007 23:18

Ben kışın ektim evde durduğu için mevsimsel farklılıklar olacağını zannetmiyorum.Şuan da 3. yaprağını açıyor her sabah sevgi ile bakıyorum diğer tüm çiçeklerime olduğu gibi;) ve çiçek açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum;)

sevgiseli_1974 18-03-2007 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Menekşe sevdalısı (Mesaj 85760)
Mum çiceği ekmek için doğru bir zaman varmıdır? Bahar aylarında ekiliyorsa bu mevsimi kaçırmayalım. Bu yazılanlardan sonra eminim bir çok katılımmcı mum çiçeği ekmek isteyecektir. Şahsen ben ekeceğim.

mum çiçeginin çeliklerinden nisan ayında alın su dolu bir kabın içerisine koyun 15gün **** 20 gün içerisinde iyice kökleşeceklerdir daha sonra bir saksıya sitillersiniz ben geçen sene mayıs ayında kökleştirip 15saksıya birden sitilledim hepside tuttu şu an evde 6 saksıda mum çiçegi var diger 9saksı çiçegi akrabalara arkadaşlara verdim.. bütün mum çiçeklerimin diplerine biraz hayvan gübresi verdim daha sonra bir çay kaşıgı organik gübre verdim birazda demir tozu getirdim sanayiden demir kesen hızarın dibindeki biriken demirin tozundan bir çay kaşıgıda ondan verdim çiçeklere çok iyi geldi her çiçegin demirede ihtiyacı oluyor...yalnız şunu göz ardı etmemek gerekiyor benim siteye koymuş oldugum resimlerdeki 1nolu resimdeki ile 3nolu resimdeki mum çiçegide ikiside geçen sene mayıs ayında sitilledim çiçekler birinin boyu 2 metreyi geçti digerinin boyu ise resimdede gördügünüz gibi çok küçük bunun böyle olmasının tek bir sebebi var birisi devamlı oda sıcaklıgında 15-20 derece olan yerde durdu digeri ise soguk odada oldugu için gelişmedi her ne kadar soguk odada çiçek zarar görmesede gelişmiyor...bu çiçeklerin yerinide mümkün mrtebe deişmemek gerekiyor benim önceki senelerdeki mum çiçegimi tomurcuk halindeydi yerini deiştirdim bırak çiçek açmayı çiçek kurudu...

Menekşe sevdalısı 18-03-2007 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgiseli_1974 (Mesaj 85928)
mum çiçeginin çeliklerinden nisan ayında alın su dolu bir kabın içerisine koyun 15gün **** 20 gün içerisinde iyice kökleşeceklerdir daha sonra bir saksıya sitillersiniz ben geçen sene mayıs ayında kökleştirip 15saksıya birden sitilledim hepside tuttu şu an evde 6 saksıda mum çiçegi var diger 9saksı çiçegi akrabalara arkadaşlara verdim.. bütün mum çiçeklerimin diplerine biraz hayvan gübresi verdim daha sonra bir çay kaşıgı organik gübre verdim birazda demir tozu getirdim sanayiden demir kesen hızarın dibindeki biriken demirin tozundan bir çay kaşıgıda ondan verdim çiçeklere çok iyi geldi her çiçegin demirede ihtiyacı oluyor...yalnız şunu göz ardı etmemek gerekiyor benim siteye koymuş oldugum resimlerdeki 1nolu resimdeki ile 3nolu resimdeki mum çiçegide ikiside geçen sene mayıs ayında sitilledim çiçekler birinin boyu 2 metreyi geçti digerinin boyu ise resimdede gördügünüz gibi çok küçük bunun böyle olmasının tek bir sebebi var birisi devamlı oda sıcaklıgında 15-20 derece olan yerde durdu digeri ise soguk odada oldugu için gelişmedi her ne kadar soguk odada çiçek zarar görmesede gelişmiyor...bu çiçeklerin yerinide mümkün mrtebe deişmemek gerekiyor benim önceki senelerdeki mum çiçegimi tomurcuk halindeydi yerini deiştirdim bırak çiçek açmayı çiçek kurudu...

Teşekkür ederim sevgiseli
Mum çiçeği çeliği arama çalışmalarımı başlattım.Umarım nisan ayına kadar temin edeceğim bir yer bulabilirim.Ve bende sizinle bu çiçeği beraber yetiştirme zevkine ulaşırım.

Amanita 18-03-2007 23:14

Ahah anladığım kadarı ile muhteşem bir çiçek bu, istanbul içinden bulma şansım varmı acaba? eğer adres verirseniz üşenmem gelipkendim bile alırım.

aaahh artık kısmetse olur.

bitkiseli 20-03-2007 20:41

Ben bugün mum çiçeğime kavuştum:)
Dilaver bey çok çok teşekkür ederim, bu sıkıntılı günlerimizde ilaç gibi geldi;)

sempe 21-03-2007 13:07

1 Eklenti(ler)
Mum çiçeğim 6 aydır hiç gelişmedi. Bu 6 aylık sürenin 5,5 ayında soğuk bir ortamdaydı. Son 2 haftadır oda ısısında tutuyorum. Köklerine falan bakmam gerekir mi?

papatyam 21-03-2007 13:12

Benim mum çiçeğimde de giç bir gelişme yok bundan sonra olur inşallah :)

sevgiseli_1974 22-03-2007 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sempe (Mesaj 87050)
Mum çiçeğim 6 aydır hiç gelişmedi. Bu 6 aylık sürenin 5,5 ayında soğuk bir ortamdaydı. Son 2 haftadır oda ısısında tutuyorum. Köklerine falan bakmam gerekir mi?

köklerine bakmanıza gerek yok soguk yerde gelişmiyor oda sıcaklıgı mutlaka olması gerekiyor bundan sonra yerinide severse mutlaka yeni sürgünleri çıkacaktır benim önceki göndermiş oldugum resimlerdeki mum çiçekleri resimlerine bakarsanız çiçeklerin aynı yaşta olmasına ragmen birinin 2m geçti boyu biri ise soguk odada oldugundan boyu çok küçük..şimdiki koymuş oldugunuz yerdede azda olsa güneş ışını alırsa çiçeginiz çabuk gelişecektir..

sempe 22-03-2007 18:49

Teşekkürler sevgiseli 1974 beklemeye devam.....

dkp 24-03-2007 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bitkiseli (Mesaj 86805)
Ben bugün mum çiçeğime kavuştum:)
Dilaver bey çok çok teşekkür ederim, bu sıkıntılı günlerimizde ilaç gibi geldi;)

Sayın bitkiseli ;çiçeğimi kabul ederek,sevincinizi bizimle paylaştığınız için ben de size teşekkür ederim.

zeonka 24-03-2007 18:40

Yaşasın bende bir arkadaşım sayesinde mum çiçeğime kavuşabildim nihayet.Şimdi suya koydum.Kökleşmesini sabırsızlıkla bekliycem.Darısı diğer mum çiçeği isteyen arkadaşların başına.

habibe 24-03-2007 18:53

Amin :)

çiçeksever 26-03-2007 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sempe (Mesaj 87050)

sizinki yaprak gibi duruyor.Yapraktan zor oluyor.Ben yaklaşık 2 sene önce yaprak diktim.kök salmış fakat hiç büyümüyor.Hala tek yaprak.

memet 26-03-2007 17:08

Kipadan aldığım hoya kerii de öyle, saksısından çıkarıp köklerine baktım, canlı ama gelişmemiş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025