![]() |
aramıza hoşgeldin sbnm, ben mayıs ayında darla arkadaşımıza gönderecegim o zamana kadar bulamazsan sizede gönderebilirim.bugun kardeşimden dijital fotograf makinasını alımda mum çiçeklerimin fotograflarını siteye bende koyacagım sitedeki üye olan arkadaşlarımız yorumlarını yapsınlar..bir an önce açmasını bekliyorum umarım kısa bir sürede açarlarda o mis gibi kokusunu teneffüs ederim;)
|
İşallah Sevgiseli seninde dediğin gibi bize gelince mum çiçekleri kardeşliğimiz daha da büyüyecek.:)
|
mayıs ayına kadar bulamazsam sizinkinden almak isterim. umarım sizinkide en kısa sürede açarda bizim yerimizede bol bol koklarsınız.
|
benim hiç mum çiçeğim olmadı
olanlarıda kıskanıyorum işte kokusunuda bilirim,tadınıda,balınıda çünkü ben küçükken halamın mutfağının tavanını saran müthiş kokular yayan olağanüstü güzelliğe sahip doğanın müthiş çocuklarından biridir. benim hiç mum çiçeğim olmadı olanlarıda kıskanıyorum işte sevgiyle... |
Benim de mum çiçeğim olmadı:(su kabağı tohumu ekmiştim 3 haftada ancak sonuç alabildim.Bitkilerin uyanışını gözlemlemek oldukça eğlenceli.Artık boş olan tüm kaplara tohum ekiyorum....
|
Ben çok kolay buldum,Kemeraltında var.Acaba İzmir'demi var sadece??
|
4 Eklenti(ler)
Evdeki benim Yetiştirdiğim çiçekler bunlar...Yorumlarınızı bekliyorummmm
|
İp nereye doğru gidiyor.Yukarda yanlamasına bir tane daha mı tahta var?
Ayrıca mum çiçekleriniz çok güzel.Düzeneğiniz çok hoşuma gitti bende yapıcağım. |
en baştaki görmüş oldugunuz çiçek ile en sondaki çiçeklerin 2.5metrelik degnekleri var en sondaki görmüş oldugunuzun boyu daha çok küçük fakat ilk baştaki çiçegin boyu 2 metreyi geçti degneklerdeki çarprazı çiçeklerin yükünü taşıması için yanlardaki ipleride sürgünlerinin ipe dolanıp çıkması için yaptım..;)
|
Sevgiseli
Allah nazardan saklasın. Çiçekler, daha doğrusu bitkiler harika. İnşallah mevsiminde bol bol çiçek açarlar. |
Merhabalar
Bende mum çiçeği dostluğuna katılmak istiyorum.Acaba banada mum çiçeği çeliği veren olurmu... |
Sayın Sevgiseli çiçeklerinizin özenle ve sevgiyle yetiştirildikleri belli,umarım zamanı geldiğinde çiçeklerini hep beraber görme şansına ulaşırız.Elinize ve emeğinize sağlık.Sevgiyle...
|
Ve sormak istediğim birşey daha vardı aslında mum çiçeğinin yeri değiştildiğinde küsüp çiçek açmadıklarını duymuştum acaba ne kadar doğru?Yanlış bir duyum ise beni uyarın lütfen.
|
Alıntı:
Şimdi yeni mum çiçeğimi yetiştirmeye çalışıyorum. Şu anda sağlıklı ama iyice yetiştirdiğime emin oluncaya kadar mum çiçeği kardeşliğine katılmayı bile henüz düşünemiyorum.. Sadece elimdeki çiçeğimi doğru yetiştirmek için yazılanları takib edip uyguluyorum.. Çok faydasını gördüm.. Ama, çocukluğumdan bu yana evimizde hep mum çiçeği olurdu..;) Çocukluğumdan hatırladığım ve şimdi de çok dikkat ettiğim sürgün veren uçlara dokunmamak.. İnşallah bu kardeşliğe -başarabilirsem- açan çiçeğinin resmi ile katılmayı umuyorum.. Çünki üzerinde şu an yeni bir çıkıntı oluştu minik bir sap ve ucu top gibi ve göz göz, sanırım çiçek açacak..:p |
Demek mum çiçekleri bukadar hasas işallah en kısa zamanda benimde bir mum çiçeğim olur.Ve gelişimini sizlerle paylaşırım.
|
Mum çiceği ekmek için doğru bir zaman varmıdır? Bahar aylarında ekiliyorsa bu mevsimi kaçırmayalım. Bu yazılanlardan sonra eminim bir çok katılımmcı mum çiçeği ekmek isteyecektir. Şahsen ben ekeceğim.
|
Ben kışın ektim evde durduğu için mevsimsel farklılıklar olacağını zannetmiyorum.Şuan da 3. yaprağını açıyor her sabah sevgi ile bakıyorum diğer tüm çiçeklerime olduğu gibi;) ve çiçek açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Mum çiçeği çeliği arama çalışmalarımı başlattım.Umarım nisan ayına kadar temin edeceğim bir yer bulabilirim.Ve bende sizinle bu çiçeği beraber yetiştirme zevkine ulaşırım. |
Ahah anladığım kadarı ile muhteşem bir çiçek bu, istanbul içinden bulma şansım varmı acaba? eğer adres verirseniz üşenmem gelipkendim bile alırım.
aaahh artık kısmetse olur. |
Ben bugün mum çiçeğime kavuştum:)
Dilaver bey çok çok teşekkür ederim, bu sıkıntılı günlerimizde ilaç gibi geldi;) |
1 Eklenti(ler)
Mum çiçeğim 6 aydır hiç gelişmedi. Bu 6 aylık sürenin 5,5 ayında soğuk bir ortamdaydı. Son 2 haftadır oda ısısında tutuyorum. Köklerine falan bakmam gerekir mi?
|
Benim mum çiçeğimde de giç bir gelişme yok bundan sonra olur inşallah :)
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgiseli 1974 beklemeye devam.....
|
Alıntı:
|
Yaşasın bende bir arkadaşım sayesinde mum çiçeğime kavuşabildim nihayet.Şimdi suya koydum.Kökleşmesini sabırsızlıkla bekliycem.Darısı diğer mum çiçeği isteyen arkadaşların başına.
|
Amin :)
|
Alıntı:
|
Kipadan aldığım hoya kerii de öyle, saksısından çıkarıp köklerine baktım, canlı ama gelişmemiş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025