![]() |
Benim de kardeş olmamı isteyenler yok mu aranızda :(
Bana da gönderin lütfen çeliklerden. ama birden fazla istiyorum :D Ne olur ne olmaz, çiçeğin ç sini bilmiyorum henüz, ama bu çiçeği çok seviyorum. Öğrenecem artık. Bu arada kargo ne kadar tutuyor :D |
hoyaların efendisi de maaşallah amma gösterişli...
|
Sevgili memet , of diim ben saaa
Bu ne! nasıl güzel birşey allahım ! Hemen bir mum edinmeliyim hemennnnn!! |
Memet bey bunun çeliği felan var mı?Yoksa sadece resmi mi var ?En kısa zamanda sera yapacak bir yer edinmeliyim bu gidişle ev seraya dönecek;)
|
Bir mum çiçeği kardeşi daha geldi aranıza kabul ederseniz :)
Annemin güzel bir mum çiçeği vardı ama bitlenmişti. Haftasonunda önce ilaçladık, ertesi gün de banyo yaptırıp, yanına da sarılması için yeni bir düzenek yapıp cam kenarına yerleştirdik. Baya büyük birşey ve çok tatlı oldu, inşallah bir sarsıntı yaşamaz. Bu arada 2 de çelik aldım. Köklendiklerinde kendi mum çiçeğim de olacak :) |
Bu arada annemin ilettiği bir bakım önerisi:
Çiçek açması için yalnızca güneş alması yetmiyor, güneşte büyümesi gerekiyor. (Büyüme süreci boyunca güneş alan bir yerde durmalı.) Yoksa bitki 2metre olsa bile, ucunda çiçek açan o çıkıntılar oluşamıyormuş. Bunlar amatör bilgilerimiz tabi, kesin doğru diyemem. Ama yine de denemişlik ve görmüşlük içeriyorlar :) |
Çelik bekleyenlerin sırası nerden ???
Ben sonlardayım galiba :( |
Bi de Bu çiçeğin hani balı oluyor ya, bu bal zehirlimiymiş?
|
Alıntı:
|
Demek ki zehirli değil bazıları.
Yoksa hepsi mi zehirli değil? |
Bence zehir konusunu, başkalarını çiçeklerinden uzakta tutmak isteyen biri çıkarmış olmalı.
|
aslında ben de hayatta olduğum için sorma imkanına sahip oldum . Ben de almıştım ağzıma. Ekşi sözlükte okudum sanırım, balı zehirlimişymiş falanmış diye. demek ki değilmiş, tecrübeyle sabit...
|
Ekşi sözlüğe baktım bilgiler çok fazla ciddiyet içeriyor gibi değil.
En fazla çok tüketildiğinde tansiyonu düşürüyor denebilir. her çiçekte bir damla olsa ne kadar çok tüketilebilir ki? Uğursuzluk konusunu ise konuşmaya bile gerek görmüyorum. |
eee, bana kim çelik gönderiyor birkaç tane (garanti maksatlı) :D
|
Evet katılıyorum.Bende sırada olanlardanım.
Hazır mum çiçeğinin zamanı gelmişken bildiğim kadarıyla bu zamanlarda çeliklerden çoğaltılabiliyordu... |
Mum çiçeği isteyenler vardı sanırım,
|
evet,ben. Hem de TRABZONDAYIM. 61 nası çekiyor yav :D
|
Talip arkadaşlar,
Konu başlığına en başından itibaren okuyabildiniz mi? Sevgili memet'in, mum kardeşliine kabul için yazdığı bazı kriterler vardı da... |
Herkese Merhaba
Uzun yıllar önce bizim evimizde de vardı mum çiçeği. İnsan yıllar geçtikçe eskinin ve güzelliklerinin kıymetini daha iyi anlıyor. Çevremde (Giresun'da ikamet ediyorum) o kadar aramama rağmen bulamadım mum çiçeğini. İstanbul'dan bir yakınıma sipariş verdim. Öyle bir tutku yani... Hele bir gelsin, biraz büyüsün isteyen herkesle paylaşmaya hazırım. |
kriterler neymiş yav, ben görmedimm
|
Bugün sınavlarım bitti ve şimdi baştan sonra bütün konuyu okuyup, gerekli bilgileri toplayacağım... Çiçeğime en iyi şekilde bakabilmek için...
|
Tüm konuyu baştan sona okudum. Aldığım notları sizlerle paylaşayım...
Alıntı:
Bu yorumları paylaşan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Bana da İnşallah pazartesi günü hercai61 arkadaşımız gönderecek çiçek. Sabırsızlıkla Bekliyorum. Ona da teşekkürümü tekrar etmek istiyorum. Şimdilik herkese iyi geceler... |
Bekir ellerine sağlık,
Çok güzel oldu böyle hepsi derlenmiş toplanmış... Elin değmiş ve de yeri gelmişken; bir de KRİTERLERİ alabilir miyiz topluca mümkünse? |
Kriterler Şunlar sanırım.
Mum çiçeği kardeşi olabilmek, eğer çiçeğiniz yoksa çelik alabilmek için.... forumda aktif olmamız gerekiyor arkadaşlar. Üyelerin tanıştığı bir bölüm var, orda kendimizi tanıtmalıyız. Kısacası bu ailenin içinde ben de varım demeliyiz, öyle bir kenarda durup beklememeliyiz... Zaten ortam gayet güzel. Burda aktif olmak, mesaj yazmak falan bir eziyet değil bir zevk. İlk sayfalarda özellikle bayaa güldüğüm yerler vardı. (ters dikme olayı) Zaten bilgi bakımından üstteki mesaj kendini gösteriyor. NEyse sözü fazla uzattım. Kriterler bunlar sanırım. Olmasa da benim içimden gelenler bunlar :)) Herkese bol çiçekli günler... |
Mum çiçeği çeliğim 10 gündür bardakta suyun içinde aradabirde suyunu değiştiriyorum.Ama hala çillenmedi ne zaman çillenir hiç belirtide yok.Yardımı **** yorumu olan kardeşler arıyorum.
:confused: :confused: :confused: :( **** me. |
Benim mum çiçeği celiğim 15-20 günde çillenmişti.
|
yazıldı mı bilmiyorum fakat bu çiçek birde mumsu bir sıvı damlatırmış ve çıkması zor olurmuş.Ben çok küçükken komşumuzun evinde görme şansına eriştim anneme bahsettim ve şu an çok sevindi mümkünse bizde çelik alabilir miyiz?
|
Tam onikiden vurmuşsun Bekir,
Tekrar teşekkürler, ellerine sağlık... Bir de, mümkünse, foruma yazarken, elimizden geldiğince Türkçemizi düzgün kullanmaya çalışıyoruz. :p Alıntı:
|
İmla hataları için özür dilerim . Hızlı yazınca olabiliyor böyle şeyler :)
|
Özür de ne demek öyle sevgili Bekir?
Sadece ufak bir hatırlatma, gündeme tekrar getirme olabilmesi için vesile olsun istedim... :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025