agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

some_at 23-04-2009 12:03

Züleyha Hanım bende bir sene beklemiştim. Acaba hangimizin sabrı tükenecek diye düşünürken mum çiçeğim gülümsemeye başladı.

züleyha 23-04-2009 12:08

Sanırım ben o kadar sabredemezdim, 4 ayda bile çoktan çiçek saksısını gözümün görmediği bir cam önüne kaldırmıştım. Sadece arada bir su dökmek ve sitemde bulunmak için bakıyordum. Ben de çok hayırsızmışım canım, utandım şimdi kendimden :(

İlkin 23-04-2009 12:33

Kesinlikle çok sabır isteyen bir bitki. Çiçekleri hala milim milim büyüyor, ya sabırrr. :p

some_at 23-04-2009 12:40

İlkin :D
Sabret bu seneden sonra inan değdiğini göreceksin.
Ben çoktan açmışlardır diye düşünüyordum. Seninki inatta benim mumçiçeğini geçmiş. Sabır sabır sabır.

İlkin 23-04-2009 12:44

Acaba güneş görmediği için mi ağır büyüyor, bir çiçek sapında 13 baş var ve o başlar daha hala çok küçük, onları tutan saplar uzuyor...

some_at 23-04-2009 12:50

Sapların uzaması içeride faliyetin olduğunu gösteriyor. Yerini değiştirmeniz olumsuz etki yapacaktır. Benim mum çiçekleri sadece sabah güneşini alıyor. Çiçek açmasında problem olmadı. Eminim sizin çiçeklerde açacaktır. Az kaldı dayanın açmasını sabırla bekliyoruz.

İklimsiz 23-04-2009 12:59

Sabır konusu açılmışken kendi uygulamamı anlatayım.

Kelimenin tam anlamıyla küstüm silver pinkime. Aylardır milim ilerlemeyen yığınla tomurcukla, alay edercesine gözüme bakıyor.

Vallahi küstüm, yanına bile uğramıyorum. Suyunu verirken kafamı öbür yana çeviriyorum:)

İlkin 23-04-2009 13:01

Yerini değiştirmek mi 1 cm ilerlemiyor saksı başka bir yere... :p Büyüyor da işte daha önce hiç mum çiçeğimin çiçeği olmadığı için bekliyorum sabırla. İklimsiz sana da sabır diliyorum. hehe ;)

züleyha 23-04-2009 13:14

Aslında benim saksım bundan önceki 3 ay mutfakta, yerde balkon camından ışık girecek şekilde duruyordu. Annem geçmişte 4 tane büyütüp takiben arkadaşlarına verdiği mum çiçeğinden hiç haz etmediği için bugüne kadar bütün ısrarlarıma rağmen hiçbir bilgi vermemişti bu çiçeğin bakımı konusunda. (Maalesef bu çiçeğin uğursuz olduğuna inanıyor, daha doğrusu bize uğursuz geldiğine. Herne kadar bana batıl inanç olarak gelse de kendince geçerli sebepleri var böyle düşünmek için) En sonunda benim kıvranmalarıma dayanamayıp, eğer yerde bu şekilde tutmaya devam edersem daha çok bekleyeceğimi, bu çiçeğin pencere önünü ve ışığı çok sevdiğini söyledi. Ve güneydoğuya bakan pencere önüne koymamı tavsiye etti. bu pencere de sabah ve öğlen güneşini görüyor. Buraya koyduktan 4 gün sonra yaprak çıkarmaya başladı. :) Hikayeyi biraz uzatmışım, sanırım konuşmayı çok seviyorum kusura bakmayın artık ama lafın özü ışığı çok seviyor ve pencere önü istiyor.

İlkin 23-04-2009 13:22

2 Eklenti(ler)
Bitkilerde ya da hayvalar da bir uğursuzluk olduğuna inanmıyorum ben. Elinizde tuttuğunuz bir kalemin bile size uğursuzluk getireceğine inanırsanız uğursuzluk, size şans getireceğine inanırsanız şans getirir. Herşey bizimle ilgili yani. ;)

Bu da çiçek sapındaki 5 günlük gelişim sürecindeki büyüme farkı. ;)

18.04.2009

Eklenti 74171

23.04.2009

Eklenti 74172

gülgül 28-04-2009 15:42

*** mum çiçeğini bende çok seviyorum evimde bir mum çiçeğim var çok güzel çiçek açtığı zaman resmini sizlere göstermek isterim ayrıca bende bulunan mum çiçeği yılda 3 kez çiçek açıyor çok güzelde
kokuyor yılda 3 kez çiçek açmasının sebebi ayda bir şekerli açık soğuk çay veriyorum ve bir çay bardağı açık çaya 5 tatlı kaşığı toz şeker katıp iyice eriyene kadar karıştırıp öyle döküyorum sizlerde deneyin...

huzunperest 29-04-2009 19:25

1 Eklenti(ler)
Hoya carnosam yapraklarını hızlı çıkartıyordu. Fotoğrafta görülen oluşum oldukça yavaş gelişiyor. Sizce sürgün mü çiçek mi bu?

Orkun Kırcı 29-04-2009 19:51

Bu güzel bir sürgün sayın Hüzünperest.

hazan-z 30-04-2009 00:37

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Kendimi bildim bileli evimizde her zaman bulunurdu mum çiçeği.Ama ben hiç yetiştirmemiştim.Şimdi benimde bir tane var.Büyük bir hevesle diktiğimde çok mutlu olmuştum.İnşallah resimlerinide ekleyeceğim.İleride karşılaşacağım sorunlarda yardımcı olursanız memnun olurum.Sevgiler.

acemi ciftci 02-05-2009 15:35

2 Eklenti(ler)
İyi günler, bende de bir mum çiçeği var. Ancak aylardır böyle. Hiç ilerleme yok:

Düzelmesinin bi yolu yok mudur?

ilknur aşık 02-05-2009 16:09

Bence acele etmeyin. Bendeki mum çiçeği de çok uzun zamandır uykudaydı. Yeni yeni uyanıyor. Eğer besin takviyesi vermediyseniz, besin takviyesi verebilirsiniz.

acemi ciftci 02-05-2009 19:26

Besin takviyesinden kastınız hazır alınan çiçek coşturucular ise denemedim hiç. Ama en yakın zamanda denerim

perili 02-05-2009 20:52

Benim mum çiçeğimi dikeli yaklaşık bir sene olmuştur ve sürekli yeni sürgünler veriyor:) Onu öyle görmekte beni mutlu ediyor..Merak ettiğim şey bitkinin çiçeklenmesi için belli bir süre var mı? Yani mesela bir seneden büyük olması gibi birşey gerekli mi?

berduray 02-05-2009 20:56

Ben kendi tecrübemi aktarayım, minik bir sürgünken dikmiştim, çiçeklenmesi 4 yılı buldu, ama o sürede sadece su vermiştim belki gübre takviyesi yapsaydım daha öne alabilirdim açma zamanını.

perili 02-05-2009 21:21

Ara sıra sulama suyuna sıvı gübre katıyorum..Bakalım ne zaman göreceğim çiçeklerini :)

Güngör Salman 04-05-2009 00:08

Mum çiçeğim sürgün vermiş 2 yaprak:))

züleyha 05-05-2009 15:03

1 Eklenti(ler)
Mum çiçeği kardeşliğinin yeni üyesini sizlere gururla sunmak isterim :) Aylardır yaprak çıkarmakta direnen çeliğimin inadı kırıldı sonunda :)

cicada 06-05-2009 13:28

Şu ağaca sarılmış carnosa'ya bakın! Tabii Avustralya'da bahçede yetiştirilebiliyor.
http://1.bp.blogspot.com/_3h3CqrAosx...h/P1030073.JPG
Alıntı yapılan blog:
http://hoyagarden.blogspot.com/

nilfr 06-05-2009 20:57

Ciceda ben kıskandım şimdi :) Biz göz değmesin, el sürmesin nasıl bakacağımızı koruyacağımızı şaşırıyoruz elin Avustralya'lısı bahçesinde sarmaşık olarak yetiştiriyor. İçim gitti.

yesim ozgun 09-05-2009 21:29

22 senelik bir mum cicegimiz var annanemden yadigar.

son 7 senedir kesinlikle açmiyor.

2 sene önce topragini değiştirdim ancak senedir ellemiyorum. mart başından itibaren yeni sürgünler verdigini gordum cok cok sevindim . ancak bir yere baglayamiyorum yuksek bir yerde duruyor ve yere dogru sarkiyor uzadikca.

7 sene once cok saglikli ve bir o kadar cicekliydi.

bekliyorum ve ne yapabilir hic bilmiyorum.

Orkun Kırcı 09-05-2009 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cicada (Mesaj 415078)
Şu ağaca sarılmış carnosa'ya bakın! Tabii Avustralya'da bahçede yetiştirilebiliyor.
http://1.bp.blogspot.com/_3h3CqrAosx...h/P1030073.JPG
Alıntı yapılan blog:
http://hoyagarden.blogspot.com/

Çok güzel bir görüntü gerçekten. Bende memlekette yani Aydın daki çiçeğimin saksısını limon ağacımızın dibine koyup sardırmaya çalışacam. Bakalım nasıl olacak.

hazan-z 10-05-2009 22:52

Arkadaşlar benim çiçeğimi minik,sarı asalaklar istila etmişler.Bunlardan nasıl kurtulurum?Yardımcı olursanız sevinirim.Sevgiler.

yesim ozgun 11-05-2009 18:42

Bu da benim hoyam:)

1 Eklenti(ler)
Eklenti 77785

cok eski bir mum cicegi bu. bugun topragini degistirdim. Birkac celik var elimde beyaz acardi eskiden isteyene gonderebilirim.

veeee kirmizi celik olan bana gonderirse cok sevinirim.

bernacyhn 15-05-2009 10:43

2 Eklenti(ler)
hoyam çiçek açıyor :)

cicada 15-05-2009 12:06

Hayırlı olsun Bernacyhn! Benimki de üç ayrı yerden ikişerli yaprak çıkardı, çiçek oluşuma benzer bir şey daha var ama emin olmak için çok erken. Bekleyip göreceğiz artık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025