![]() |
Züleyha Hanım bende bir sene beklemiştim. Acaba hangimizin sabrı tükenecek diye düşünürken mum çiçeğim gülümsemeye başladı.
|
Sanırım ben o kadar sabredemezdim, 4 ayda bile çoktan çiçek saksısını gözümün görmediği bir cam önüne kaldırmıştım. Sadece arada bir su dökmek ve sitemde bulunmak için bakıyordum. Ben de çok hayırsızmışım canım, utandım şimdi kendimden :(
|
Kesinlikle çok sabır isteyen bir bitki. Çiçekleri hala milim milim büyüyor, ya sabırrr. :p
|
İlkin :D
Sabret bu seneden sonra inan değdiğini göreceksin. Ben çoktan açmışlardır diye düşünüyordum. Seninki inatta benim mumçiçeğini geçmiş. Sabır sabır sabır. |
Acaba güneş görmediği için mi ağır büyüyor, bir çiçek sapında 13 baş var ve o başlar daha hala çok küçük, onları tutan saplar uzuyor...
|
Sapların uzaması içeride faliyetin olduğunu gösteriyor. Yerini değiştirmeniz olumsuz etki yapacaktır. Benim mum çiçekleri sadece sabah güneşini alıyor. Çiçek açmasında problem olmadı. Eminim sizin çiçeklerde açacaktır. Az kaldı dayanın açmasını sabırla bekliyoruz.
|
Sabır konusu açılmışken kendi uygulamamı anlatayım.
Kelimenin tam anlamıyla küstüm silver pinkime. Aylardır milim ilerlemeyen yığınla tomurcukla, alay edercesine gözüme bakıyor. Vallahi küstüm, yanına bile uğramıyorum. Suyunu verirken kafamı öbür yana çeviriyorum:) |
Yerini değiştirmek mi 1 cm ilerlemiyor saksı başka bir yere... :p Büyüyor da işte daha önce hiç mum çiçeğimin çiçeği olmadığı için bekliyorum sabırla. İklimsiz sana da sabır diliyorum. hehe ;)
|
Aslında benim saksım bundan önceki 3 ay mutfakta, yerde balkon camından ışık girecek şekilde duruyordu. Annem geçmişte 4 tane büyütüp takiben arkadaşlarına verdiği mum çiçeğinden hiç haz etmediği için bugüne kadar bütün ısrarlarıma rağmen hiçbir bilgi vermemişti bu çiçeğin bakımı konusunda. (Maalesef bu çiçeğin uğursuz olduğuna inanıyor, daha doğrusu bize uğursuz geldiğine. Herne kadar bana batıl inanç olarak gelse de kendince geçerli sebepleri var böyle düşünmek için) En sonunda benim kıvranmalarıma dayanamayıp, eğer yerde bu şekilde tutmaya devam edersem daha çok bekleyeceğimi, bu çiçeğin pencere önünü ve ışığı çok sevdiğini söyledi. Ve güneydoğuya bakan pencere önüne koymamı tavsiye etti. bu pencere de sabah ve öğlen güneşini görüyor. Buraya koyduktan 4 gün sonra yaprak çıkarmaya başladı. :) Hikayeyi biraz uzatmışım, sanırım konuşmayı çok seviyorum kusura bakmayın artık ama lafın özü ışığı çok seviyor ve pencere önü istiyor.
|
2 Eklenti(ler)
Bitkilerde ya da hayvalar da bir uğursuzluk olduğuna inanmıyorum ben. Elinizde tuttuğunuz bir kalemin bile size uğursuzluk getireceğine inanırsanız uğursuzluk, size şans getireceğine inanırsanız şans getirir. Herşey bizimle ilgili yani. ;)
Bu da çiçek sapındaki 5 günlük gelişim sürecindeki büyüme farkı. ;) 18.04.2009 Eklenti 74171 23.04.2009 Eklenti 74172 |
*** mum çiçeğini bende çok seviyorum evimde bir mum çiçeğim var çok güzel çiçek açtığı zaman resmini sizlere göstermek isterim ayrıca bende bulunan mum çiçeği yılda 3 kez çiçek açıyor çok güzelde
kokuyor yılda 3 kez çiçek açmasının sebebi ayda bir şekerli açık soğuk çay veriyorum ve bir çay bardağı açık çaya 5 tatlı kaşığı toz şeker katıp iyice eriyene kadar karıştırıp öyle döküyorum sizlerde deneyin... |
1 Eklenti(ler)
Hoya carnosam yapraklarını hızlı çıkartıyordu. Fotoğrafta görülen oluşum oldukça yavaş gelişiyor. Sizce sürgün mü çiçek mi bu?
|
Bu güzel bir sürgün sayın Hüzünperest.
|
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Kendimi bildim bileli evimizde her zaman bulunurdu mum çiçeği.Ama ben hiç yetiştirmemiştim.Şimdi benimde bir tane var.Büyük bir hevesle diktiğimde çok mutlu olmuştum.İnşallah resimlerinide ekleyeceğim.İleride karşılaşacağım sorunlarda yardımcı olursanız memnun olurum.Sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
İyi günler, bende de bir mum çiçeği var. Ancak aylardır böyle. Hiç ilerleme yok:
Düzelmesinin bi yolu yok mudur? |
Bence acele etmeyin. Bendeki mum çiçeği de çok uzun zamandır uykudaydı. Yeni yeni uyanıyor. Eğer besin takviyesi vermediyseniz, besin takviyesi verebilirsiniz.
|
Besin takviyesinden kastınız hazır alınan çiçek coşturucular ise denemedim hiç. Ama en yakın zamanda denerim
|
Benim mum çiçeğimi dikeli yaklaşık bir sene olmuştur ve sürekli yeni sürgünler veriyor:) Onu öyle görmekte beni mutlu ediyor..Merak ettiğim şey bitkinin çiçeklenmesi için belli bir süre var mı? Yani mesela bir seneden büyük olması gibi birşey gerekli mi?
|
Ben kendi tecrübemi aktarayım, minik bir sürgünken dikmiştim, çiçeklenmesi 4 yılı buldu, ama o sürede sadece su vermiştim belki gübre takviyesi yapsaydım daha öne alabilirdim açma zamanını.
|
Ara sıra sulama suyuna sıvı gübre katıyorum..Bakalım ne zaman göreceğim çiçeklerini :)
|
Mum çiçeğim sürgün vermiş 2 yaprak:))
|
1 Eklenti(ler)
Mum çiçeği kardeşliğinin yeni üyesini sizlere gururla sunmak isterim :) Aylardır yaprak çıkarmakta direnen çeliğimin inadı kırıldı sonunda :)
|
Şu ağaca sarılmış carnosa'ya bakın! Tabii Avustralya'da bahçede yetiştirilebiliyor.
http://1.bp.blogspot.com/_3h3CqrAosx...h/P1030073.JPG Alıntı yapılan blog: http://hoyagarden.blogspot.com/ |
Ciceda ben kıskandım şimdi :) Biz göz değmesin, el sürmesin nasıl bakacağımızı koruyacağımızı şaşırıyoruz elin Avustralya'lısı bahçesinde sarmaşık olarak yetiştiriyor. İçim gitti.
|
22 senelik bir mum cicegimiz var annanemden yadigar.
son 7 senedir kesinlikle açmiyor. 2 sene önce topragini değiştirdim ancak senedir ellemiyorum. mart başından itibaren yeni sürgünler verdigini gordum cok cok sevindim . ancak bir yere baglayamiyorum yuksek bir yerde duruyor ve yere dogru sarkiyor uzadikca. 7 sene once cok saglikli ve bir o kadar cicekliydi. bekliyorum ve ne yapabilir hic bilmiyorum. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar benim çiçeğimi minik,sarı asalaklar istila etmişler.Bunlardan nasıl kurtulurum?Yardımcı olursanız sevinirim.Sevgiler.
|
Bu da benim hoyam:)
1 Eklenti(ler)
Eklenti 77785
cok eski bir mum cicegi bu. bugun topragini degistirdim. Birkac celik var elimde beyaz acardi eskiden isteyene gonderebilirim. veeee kirmizi celik olan bana gonderirse cok sevinirim. |
2 Eklenti(ler)
hoyam çiçek açıyor :)
|
Hayırlı olsun Bernacyhn! Benimki de üç ayrı yerden ikişerli yaprak çıkardı, çiçek oluşuma benzer bir şey daha var ama emin olmak için çok erken. Bekleyip göreceğiz artık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025