![]() |
Çok bekletti beni ama unuttum gitti beklediğim zamanı ;) İnanır mısınız onu hiç umursamıyomuş gibi yaptım bıraktım bi köşede durdu sadece suyunu verdim bundan sonrada pek ilgilenmicem böyle daha iyi gelişir belki kendini göstermek için :D
|
bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum
2 Eklenti(ler)
bu sitenin vesilesiyle bir mum çiçeği sahibi oldum ben de, büyümesi gayet güzeldi. ancak son çıakrdığı 3 yaprağın kenarları kahverengi tırtıklı, sert. yapraklar ince ve pek büyüme gözlemleyemedim. uç sürgünü uzamaya devam ediyor. neden böyle oldu acaba? bilen var mı?
genel görüntüsüyle, son çıkan 3 yapraktan birini göstereceğim |
Yapraklar yenmişe benziyor, böcek alarmı!
|
1 Eklenti(ler)
Bir buçuk aylık bebişlerim. Bu kadar hızlı büyüyen çeliklere ilk defa rastlıyorum. Evin heryerini carnosalarla kaplamaya karar verdim.
|
Bugün mum çiçeğimin çiçek açmak üzere olduğunu gördüm. Uzun bir kurtarma çabasından sonra çiçeğimin kurtulmuş olduğunu gördüm. Çünkü çiçeğimi böcekler istila etmişlerdi. Yalnız yaprakları hala tam olarak sağlıklı değil uçları kesik kesik ve kuru
|
Alıntı:
|
Sn Optimus,
O zaman şunu sorayım bu yapraklar böyle mi büyüdü, yani yapraklar yeni oluşmaya başladığında eğer gözlemlediyseniz bu deformasyon mecut muydu? |
Mum çiçeğinizin çok güzel ve sağlıklı gelişmiş Sayın Orkun Kırcı, ellerinize sağlık. Toprak karışımını nasıl hazırladınız?
Yeni hoyalarla buluşmadan önce , ilk hoyalarımda deneyim kazanmaya çalışıyorum. Benim çelikleri de toprakla buluşturalı 17 gün olmuş. Kopardığım yaprakları da dikmiştim. Onlarda kök gelişmiş . Çeliklerde yeni sürgün olmasa da oldukça sağlıklı duruyorlar. |
aşağı yukarı öyle cicada, birden böyle olmuyor, bitkime ev içinde bakıyorum zaten, ama burada çok rüzgar esiyor, gündüz özellikle ne perde kalıyor ne pencere ne kapı, bitkilerimi de yere düşürüyor rüzgar, o nedenle gündüzleri genellikle kapalı tutuyorum heryeri; sabahları ve akşamları ve gece açabiliyorum pencereleri, bitkilerim de ancak o zmana hava alıyor. rüzgar da nazaran sakinleşiyor. yine de acaba diyorum yeni çıkan yapraklar çok ince ve narin olduğu için rüzgardan etkilenip de kurumuş olmalrı mümkün mü? yoksa besin eksikliği mi var? ya da daha büyük saksıya almış olmam bitkide kök yapmaya verdi ve yapraklar yeteri kadar besin alamadı mı? böcek olasılığı bana çok uzak görünüyor çünkü....
|
ve aynı yerden karşılıklı 2 yaprak çıkmıyor, biri gelişebiliyor, yalnız uç sürgünü alabildiğine uzadı. mum çiçekleri böylemi gelişim gösterir, yoksa benimkinde anormallik mi var?
|
Her ihtimale karşı arada aşırıya kaçmadan böcek ilacı yapın bence, bir zararı olmaz ve aşırı rüzgar yaprakları kesin etkiliyordur. Dikkat ederseniz eğer yeni çıkan yapraklar büyürken dallardan birisine deydiği zaman hemen orası normal yaprak oluşumundan çıkıyor dalın ince şekli yaprağın içine giriyor. Direk güneş ışığından da koruyun bitkiyi, yapraklara spreyleme yaptığınız zaman hele direk güneş ışığı gelmesin. :)
|
Alıntı:
|
ÇİÇEK xD
2 Eklenti(ler)
Benim düşündüğümü sizde düşünüyormusunuz.Şu aşağıda ki resim için.Sanki çiçek;)
|
Sanki değil..
Çiçek.:) |
Çok mutluyum. Sevgili raddle'dan gelen 2 çeliğimden biri toprakla buluştuktan 20 gün sonra filiz verdi :)
|
Sevilay hanım teşekkür ederim.Sanırım sonunda dayanamadılar:DYazık çocuğu bir kere de olsa sevindirelim dediler.Ancak tomurcuk kendini dökmüş gibi bir kaç hafta daha izleyeceğim.Bakalım gelişmeler bize neler gösterecek:D
Arkalarda olması dezavantaj ancak sürpriz için iyi bir ortam:D |
Uzun süredir suda bekleyen çeliklerimi sonunda diktim.. Hatta artan 2 tane tek yaprağı bile.. :p
http://img39.imageshack.us/img39/3328/1000724h.jpg |
Yaşasınnn !!!
Çeliklerimden bir tanesi kök vermiş , az önce gördüm çok sevindim ya |
2 Eklenti(ler)
Hoyam yaprak vermeye başladı. Yanında bir sürgün daha var. 2 ayrı dal olacak gibi.
Eklenti 99834 Bu da diğer çeliğim. Yatık ekmiştim sanırım. Daha geç sürgün verecek gibi. İki hoyanın yaprak renk ve büyüklükleri farklı. Yapraklar promosyon :) Eklenti 99835 |
Bir arkadaşımın hoyası var, kıyamadığından bana bir türlü çelik vermiyordu. Gidip gelip söyleye söyleye bıktırdım. En sonunda "saksısıyla al götür" dedi :D Ama ben sadece çelik aldım tabi. Şu an suda. Suda köklenir mi, yoksa belli bir süre sonra toprağa almam gerekiyor mu? Sadece yaprağından da çoğaltıldığına dair mesajlar gözüme çarptı, yanlış anlamamışım değil mi? Öyleyse bir sürü mum çiçeğim olabilir ;)
|
Sevgili Kardelen,aldığın çelik uzunsa iki göz bırakıp parçalaya bilirsiniz.Ancak yapraklardan üretmek çok fazla uzun sürüyor ya da hiç olmuyor.
|
Kardelen, forumda okuduğum kadarıyla yapraktan yetişmiyor.. Yaprakta köklenme olmuyor sanırım.. Yine bu forumda okuduğum kadarıyla çeliklerin suda beklemesine gerek yokmuş.. Suda köklenen çelik toprakla buluşunca o kökler çürüyüp, toprağa uygun farklı kökler çıkarıyormuş.. Bunu bizzat kendim gördüm.. Hem toprağa dikersen vakit kaybetmemiş olursun bir an önce filizlenmeye başlar..
|
Çok sık olmasa da, yapraktan yetişiyor.
Örneğin, benim cinsini hatırlayamadığım bu yaprak şimdi üç katı boyunda ve kendi gibi dev yaprakları var.:) İlk siparişten diktiğim Silverpink yaprağı ise, boya çok gitmese de bol miktarda yaprak verdi. Ben, fazla yaprakları atmayın derim yine de.:) |
Sevilay demek ki olmaz diye bir şey yokmuş..Çok da güzel olmuş..:rolleyes:
O çiçeğin arkadan çekilmiş fotosu olsaydı keşke.. Filiz nerden çıktı merak ettim.. Bakalım benim yaprakların akıbeti ne olacak ? |
Zaten 3 gözden ibaret sevgili fatih. İki göz alttan kesip suya koydum geri kalan tek gözü de suya koydum. Ben onları toprağa dikeyim o zaman. Bir tane de yaprak deneyeyim. Zaten tek göz olanın boyu da kısacık kaldı tutar mı bilmiyorum.
|
Kardelen meraklanma tek gözde olsa mum çiçeğin sürgün verir.ancak yaprakların birleştiği yerin altı toprağa deysin üzeri açık kalsın.Toprağa değen kısımdan hemen kök salacaktır.Açık olan kısımdan da filizlenecektir.
|
Alıntı:
http://agaclar.net/forum/attachment....9&d=1248528994 |
merhaba arkadaşlar ben mum çiçeği hakkında araştırma yaparken bu siteyi tanıdım çokta yararlandım çiçeklere olan sevgim çok daha arttı inanın ev çiçekle doldu bunların arasında mum çiçeği başta geliyor herkese teşekkürler.
|
:(ya bendeki mum çiçeğinin
üzerinde yeni yeni tomurcuklar var bakalım açınca hangi renk merak ediyorum. |
5 Eklenti(ler)
Hoyam ve birkaç gündür bize sunduğu güzellikler...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025