![]() |
Bu fotoğraftakiler yanılmıyorsam bana göre fırınlanmamış toprak saksı galiba...
|
Selis sanırım onlar sayın Dkp`in kullandığı sıkıştırılmış kağıt saaksılara benziyor.İlk köklendirmeyi sayın Dkp bu saklsılarda yapıyor.
|
Anladım sağ olun.. Dkp'nin kendi sayfasındaki çoğu fotoda varmış.. Özellikle de ilk sayfalarda..
|
Merhabalar,
Bugün sevgili Mucip Abimin ölüm yıldönümü. Kendisi aramızdan ayrılalı bugün tam 1 yil oluyor. Bana emanet ettiği kaktüsleri, sukkulentleri ve tabi ki mum çiçeği hala çok sağlıklı, onlara her bakışımda, her sulayışımda Mucip Abimi bir kere daha anıyorum. Onu hiç unutmadim... Burada onu tanıyan ya da yeni üye olan kişiler belki zamanında bizlere ne kadar faydalı olduğunu forum içindeki yazışmalarından görüyor ve hatırlıyorlardır. Onun hiç unutulmaması dileği ile... Yattığı yerde huzur içinde uyuyordur inşallah. Selamlar, saygılar. ilkin |
ALLAH mekanını cennet yerini nur gölü etsin.
|
Mucip Bey'in yazdıklarını okuyarak diktim mum çeliklerini. Az biraz da bahçe toprağı eklemeyi unutmadım mesela. Bir kısmını yan yatırarak diktim. Mucip Bey öyle uygun görmüştü. Yaprakları azaltmayı unutmadım, kesilen yaprakları da dikerken balığın kavağa tırmanışını :) Çeliklerim sağlıklı bir şekilde yeni yapraklar veriyor.
Tanışamadık, mesaj yazamadık karşılıklı ama o hala buralarda. Işıklar içinde yatsın.. |
Mum çiçeği büyükannelerimiz zamanından beri evlerimizin baş tacı çiçeklerindendi. Ancak şimdilerde pek yetiştirilmiyor. Adeta unutulmaya yüz tuttu. Halbuki dayanıklı koyu yeşil yaprakları mumdan yapılmış hissini veren nefis kokulu zarif çiçekleriyle gayet dekoratif ve kolay yetişen bir bitkidir. Sarmaşık cinsinden olduğu için çubuklarla desteklemek gerekir.
Askılı bir saksıya ekilirse buna gerek kalmaz. Mum çiçeği birkaç kurala uyulursa ilkbahardan yaz sonuna kadar açabilir. Bitki tomurcuktayken yerini değiştirmeyin solmuş çiçekleri koparmayın ve kaçınılmaz hale gelmeden saksı değiştirmeyin. ÖZELLİKLERİ: Isı: Oda sıcaklığı idealdir. Kışın 12 -15 dereceye dayanabilir. Hatta biraz serinlikten hoşlanır. Işık: Işığı sever. Pencereye yakın yerleştirin. Biraz güneş faydalıdır. Sulama: Çiçek zamanı düzenli sulayın.Kışın iyice azaltın. Nem: Yapraklarına düzenli olarak su püskürtün.Yalnız çiçek zamanı ara verin. Kökleri topraktan dışarı çıkmaya başlarsa ancak o zaman saksı değiştirin.Bunu ilkbaharda yapın. İlkbaharda olgun dallarından çelik alındikin. Kolayca köklenecektir. ben bu kadar bilgi biliyorum saygılar... |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yolda mum çiçeği yaprağı buldum.Diktim ama tutup tutmayacağından emin değilim.umarım tutar.Bir kaç gündür öyle duruyor,çürüme veya kuruma yapmadı.Zamanı mı bilmiyorum ama umarım tutar.:)
|
1 Eklenti(ler)
mum çiçeğimi aldığımda çiçekliydi ama 1 seneden beri çiçek açmadı bende yazılanları okuyarak saksısını küçülttüm, yukarı doğru saracağı yere iplerle belirledim ve alt kısımlarına kadar ipleri bağladım. yapraklarına fısfıs yapıyorum ve sıvı gübre verdim. hala çiçeksiz yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum . resimdeki hoyamın saksı değiştirmedenki hali. 1 haftadır sağlıklı görünüyor bozulma yok sizce yeni küçük saksıya alışmışmıdır? geçen yıl bu zamanda çiçek içindeydi aldığımda
|
Alıntı:
Alıntı:
|
sayın sebnem34
tavsiyenize uyacağım akşam çiçekçimi görürsem soracağım elinde varsa alırım.tohumlardan almadığım iyi olmuş ozaman. birde varsa kayın valideme çok güzel bi süpriz olacak. |
bandırmada seralarda var, ve büyüklükleri de gayet güzel. Yolunuz düşerse Bandırmaya seralara bir göz atabilirseniz çiçeklisinden bulabilirsiniz. Bir de İzmirde çarşı içinde bir çiçekçide varmış diye duydum.Ben de geçen sene İstanbulda bulmak için çok aradım ve bu bilgilere ulaştım. Şimdiden hayırlı olsun hoya nız : )
|
2 Eklenti(ler)
Yeni diktiğim çeliklerin birinde minicik bir tomurcuk vardı. Dikeli 20 güne yaklaşıyor, tomurcuk gelişmeye başladı. Kök gelişimi çiçeği besleyecek kadar güçlü olacak mı bilmiyorum...
Eklenti 106911 Eklenti 106912 Hoya'da çok deneyimsiz olmama rağmen, ROA'nın kök gelişimine büyük katkıları olduğuna inanıyorum. ROA uyguladığım ilk çeliğimin kökleri 1.5 ayda saksı dışına çıktı, ilk 2 yaprağını verdi ve ortadan dal oluşumu başladı... |
Sayın maki01,
Farklı türler konusunda talebilizi biliyorum fakat ortak siparişlerimizi birkaç ay ötelemek durumunda kaldık. Bu bölümde Hoya Carnosa ile yaptığınız heyecanlı, istekli ve keyifli çalışmaları ilgi ile izledim, paylaşımınız için teşekkür ederim.. Küçük bir çeliğe çiçek açtıracak kadar araştırma yapmış olmanız bu mesajı yazmamı sağladı . Kabul ederseniz size, Hoya pubicalyx GPS282 ve Hoya diversifolia GPS4209 çeliklerini armağan olarak göndermek istiyorum. :) |
Çok teşekkürler sevgili dkp , gerçekten çok duygulandım. Hoya da tutkuya dönüşen bir çiçek oldu benim için.
İlk grup ,yani sizler gerçekten çok emek vermişsiniz. Aradığım her bilgiye erişebiliyorum sayenizde. Sizlerden öğrendiğimi uyguluyorum, hepsi o. ROA'yı da hoya başlıklarının birinde Sayın denizakvaryumu önermişti. Kişisel bilgilerimi özele yazıyorum hemen. Çok ama çok sevindim. 1. Sizden gelecek yeni hoyalarım için, 2. Çiçeğimle ilgili olumlu düşünceniz için. Artık açma ihtimalinin olduğunu düşünebilirim. |
Arkadaşlar artık benim de mum çeliklerim var... gelişmelerini sizlerle paylaşmak için hevesle bekliyorum...
|
Sevgili katmer,
Grupta mesaj yazmıştım senin için okuyabildin mi bilmiyorum. Önce ROA Natura, daha sonra Plus uygulamayı ihmal etme lütfen. Mum çiçeğinde mantar büyük sorun, Natura ile önleyebilirsin. Sulamalarda ilk köklenirken içme suyu kullanmaya çalış. Tabağında su kalmasın. Menekşelerle aynı ölçüde su istiyor. Carnosa, yaprakların da nemlendirilmesine olumlu yanıt veriyor. 2 aylık mum çiçeği deneyimim bunlar. Son diktiğim çeliklerde orkide toprağı, cocopeat ve az da olsa gübreli bahçe toprağı ve perlit kullandım. Şimdilik iyi durumdalar. Gelişmeleri paylaşabileceğiz seninle, çok sevindim :) |
2 Eklenti(ler)
Tekrar merhaba
Bugün bu güzeli aldım, acaba hoya mıdır diye teyit edeyim istedim. Öyleyse, akabinde birkaç sorum olacak :D |
Ben küçükken annem mum çiçeklerinden çok yetiştirirdi. Ben de yetiştirmek istiyordum ama yaşayacağım yerin havasında nasıl olacağını bilmiyordum. Ancak yukarıda yazılanlardan hareketle bir çelik oluşturduk. Kökleşmesini bekliyorum. Sonra saksıya geçirecem. Gelişmelerden haberdar ederim. Paylaştığınız bilgileriniz için çok teşekkürler.
|
Üstte gönderdiğim resimdeki hoya mıdır acaba?
|
Sanırım hoya değil.
|
Bende Orkun abime katılıyorum.Bu bölümdeki 156 sf.yı okurken çok karşılaştım.Genellikle mum çiçeği diye alınan ruj çiçeği.
|
Hay allah
Peki o da güzel :D Yukarı doğru sırıklara tuttursam sıkıntısı olmaz herhalde resimdeki gibi.. |
Yanlış hatırlamıyorsam sarılmaktan çok sarkmayı seviyor...
|
O halde yarından tezi yok aşağılara doğru özgürlüğüne kavuşturayım :D
Teşekkürler |
Çok erken olduğunun farkındayım ama yine de üzüldüm. Bu fotoğrafdaki hoyamın tomurcukları döküldü, geriye çiçek sapı kaldı. Dökülen çiçek saplarını kesmek gerekiyor mu?
Sevgili dkp, Ödüllendirdiğiniz mumdaki başarım, başarızlıkla sonuçlandı. Ne yapacağız şimdi:) Siparişe ödüllerden de eklesem mi diye düşünüyorum. Şaka tabii... |
Çiçek sapı kesilmiyor, bildiğim kadarıyla yine oradan açacak.
|
Teşekkürler sayın Orkun Kırcı.
Yeni diktiğim carnosa çeliklerinde de çiçek sapları var, iyi ki kesmemişim. |
Yaklaşık 3 ay önce diktiğim mum çelikleri sürekli yaprak veriyor fakat ortasından uzanıcı ve sarılıcı sürgün uzatmıyor. Bunun sebebi nedir ve bu sürgünü sağlamak için ne yapmalıyım?
Deneyimli arkadaşlar fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Çocukluğumdan beri yıllardır mum çiçeği beslerim fakat bunlar çok inat çıktı. Eminim bir yerler de hata yapıyor olmalıyım... |
Bekleyin yeni yaprak veryorsa sırada sürgün var. Biraz sabır isteyen bir çiçek. Ben dikeli neredeyse 5 yıl oldu habire uzayıp duruyor ama çiçek vermedi daha. Sabırla ve hasetle çiçek göreceğim günü bekliyorum.
(haset kısmı çiçek alabilenlere duyduğum küçük kıskançlık) ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025