agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

sebnem34 13-10-2009 12:01

Daha önce resimlerini koyduğum mum çiçeğimin saksısını küçülttüm, her gün oksijenli su ile fısfısla tüm yapraklarını ıslatıyorum . 1 hafta oldu kuruma yok, küçük bozulan bir sapı vardı oradan da çelik aldım biraz küçük ama belki tutar resimlerine bakıp tutarmı bilgi verirseniz sevinirim. şimdilik oksijenli su ile gayet kendine geldi. gölge fakat ışık bir yere aldım ve yukarı sardım. yaprak ve toprakta küf ve mantar yok. cumartesi itibariyle çiçeklenmesi ve yapraklanması için çelik ve anneyi ROA NATURE + PLUS la denicem. Gelişmeleri size aktarmak için sabırsızlanıyorum. garip bir şekilde oksijenli su karışımı ile sulanmayı plumeria ve mum çiçeği çok sevdi yaprakları büyümeye ve irileşmeye başladı.

sebnem34 13-10-2009 12:03

işte şeklini değiştirdiğim ve saksısını küçülttüğüm mum çiçeğim...

3 Eklenti(ler)
resimler

_kardelen_ 13-10-2009 13:05

Mum çeliğim 2 hafta olmadan filiz verdi. Yeni tazecik yaprak bile çıkardı.
Yaprak çelikleri köklendi ama filiz vermeye niyetleri yok gibi görünüyor. Yaprak çeliğinden yetiştirilen mum çiçeklerinin gelişmediğini okumuştum bu forumda ama, ben yine de denemek istedim bakalım ne olacaklar.

imiathiel 13-10-2009 15:04

Merhaba sayın Sebnem34
Devamlı olarak oksijenli suyla spreylediğinizi söylemişsiniz, faydası nedir acaba bitkiler için?

sebnem34 13-10-2009 15:21

sn. imiathiel,forumda okudum, bakterilere karşı anladığım kadarı ile..

imiathiel 13-10-2009 16:40

Teşekkürler :D
Benim sayın Dkp'den aldığım iki çeliğimin de maşallahı var, yaprak çıkartıyorlar devamlı. Ama o kadar çok büyümeleri gerekiyor ki anca çiçek görebileyim. Umarım kocaman olurlar beni de sevindirirler!

Orkun Kırcı 13-10-2009 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 510573)
Yaklaşık 3 ay önce diktiğim mum çelikleri sürekli yaprak veriyor fakat ortasından uzanıcı ve sarılıcı sürgün uzatmıyor. Bunun sebebi nedir ve bu sürgünü sağlamak için ne yapmalıyım?

Deneyimli arkadaşlar fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çocukluğumdan beri yıllardır mum çiçeği beslerim fakat bunlar çok inat çıktı. Eminim bir yerler de hata yapıyor olmalıyım...

Bence bir hata yapmıyorsun sevgili Faruk. Benimde başıma geldi böyle. Ama bir de uç çıktı mı hızını gör sen, geçen zamanı hemen telafi eder.:p

Orkun Kırcı 13-10-2009 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _kardelen_ (Mesaj 510747)
Mum çeliğim 2 hafta olmadan filiz verdi. Yeni tazecik yaprak bile çıkardı.
Yaprak çelikleri köklendi ama filiz vermeye niyetleri yok gibi görünüyor. Yaprak çeliğinden yetiştirilen mum çiçeklerinin gelişmediğini okumuştum bu forumda ama, ben yine de denemek istedim bakalım ne olacaklar.

Yaprak zaten hemen kökleniyor, sorun uç çıkarmada. Çok nadireen yapraktan uç veriyormuş. Ben 1 yıl kadar bekledim ve uç yaptı. Ama onunda gelişimi diğerlerine göre epey yavaş.

Fatih 13-10-2009 21:02

4 Eklenti(ler)
En sonunda resimlerini çektim:DBugün saksı değişimi yaptım bir büyük saksı olmak üzere üç saksıyı bir saksıya topladım ve renkleri karıştırdım.Tek istediğim bakarken maşallah demeniz:D;)
En büyük hoyamında kökleri neredeyse saksıyı doldurmuş.Dikeli sanıyorum dah yeni 3,5 ay oldu.Maşallah.

Orkun Kırcı 13-10-2009 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazem (Mesaj 511013)
merhabalar
Babam bir arkadaşından uzunca bir hoya getirdi.Nasıl bakacağı mı bilmiyorum.Suda bekletip köklendirmeli miyim?Yoksa direk toprağa mı gömmem gerek yardımcı olur musunuz?

Birazcık okuman yeterli bence...

Orkun Kırcı 13-10-2009 21:33

Yapraklar son derece sağlıklı görünüyor. Ellerine sağlık Fatihcim. Maşallah.

katmer 13-10-2009 21:45

Artık benim de mum fidelerim var.. Sevgili arkadaşım Nejla K. nın gönderdiği çelikleri dikeli 10 güne yakın oldu.. Acaba ne zaman harekete geçecekler?

Güngör Salman 13-10-2009 22:16

2 Eklenti(ler)
Mum Çiçeklerim.

_kardelen_ 14-10-2009 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazem (Mesaj 511013)
merhabalar
Babam bir arkadaşından uzunca bir hoya getirdi.Nasıl bakacağı mı bilmiyorum.Suda bekletip köklendirmeli miyim?Yoksa direk toprağa mı gömmem gerek yardımcı olur musunuz?

Ben direkt toprağa diktim. İki haftaya kalmadı, filiz verdi.

Nesrin Sarı 14-10-2009 15:54

Katil papağan ve zavallı Mumçiçeği :(
http://www.youtube.com/watch?v=GSs0P...eature=related

Sevilay 14-10-2009 16:02

Katil papağan ve arızali sahibi.:mad:

Bir de, eliyle papağanı çiçeğe götürüyor ki, yesin..:mad:

Kadir Başkök 14-10-2009 16:45

Çok kızdım çok. Biz yaprağını bulamıyoruz o güzelim çiçeği kuşa yediriyor : ((

imiathiel 14-10-2009 17:00

http://www.youtube.com/watch?v=9uUi9...eature=related
Bu adresteki video da hoya severlere sürpriz olsun :D

lastmohikan 14-10-2009 21:03

papağana sözüm yok ama sahibi kesin hasta.
bide güzel oğlan diye seviyor arızalı bunlar parçalarını değiştirmeleri gerekiyor.

nazem 14-10-2009 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _kardelen_ (Mesaj 511298)
Ben direkt toprağa diktim. İki haftaya kalmadı, filiz verdi.

Öneriniz için teşekkür ederim.Bende öyle yaptım.Gerçekten çok güzel bir çiçek oldukçada uzun sararırsa çok üzülürüm :(

Orkun Kırcı 15-10-2009 08:20

Madem oldukça uzun. O zaman birkaç parça halinde dikebilirdiniz.

Nejla K. 15-10-2009 08:40

Katmerciğim, hiç merak etme... Mum çiçeği durgun gibi görünürken kök sarmakla meşguldür. Bu durgunluk sona erdiğinde arka arkaya yapraklar çıkaracak. 10 gün çok kısa bir süre... Mevsim şartları da belki bu hızı yavaşlatabilir ama senin sabrını Afrika menekşeleri formundan biliyorum, başarmaman için bir neden yok... Aklıma geldi, küçük saksılara dikmek köklenmeyi ve yaprak çıkartmayı kolaylaştırıyor, bunu bizzat yaşadım... Kolaylıklar arkadaşım....

katmer 15-10-2009 09:41

Sağol Nejlacım, ben de sizden duyduğum kadarıyla küçük saksılara diktim hepsini. Şimdi sabırla bekliyorum:)

_kardelen_ 16-10-2009 08:32

1 Eklenti(ler)
Benim minik hoyam ilk yaprağını verdi (ortadaki taze:D)Eklenti 108298

maki01 18-10-2009 15:25

1 Eklenti(ler)
Bu çeliğimi nasıl ekeceğime karar veremeyip, başlıktaki mesajları okuyarak sabahlamıştım. Saplar çok kısa idi. Mesajlar, sapı yere paralel dikmemi, çeliği yatırmamı söyledi bana.

2.5 ay sonra çeliğim sürgün verip, yaprak hazırlığına girişti :)

Başlığa emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkürler...

Eklenti 108609

cicada 19-10-2009 09:47

Tebrikler sevgili Maki01, darısı benim yatırarak diktiklerimin başına :)

maki01 20-10-2009 10:27

1 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili cicada,

Uzun bir hoya carnosa çeliğini, uygun parçalara ayırırken arada çıkan yapraksız , boğum da göremediğim dalları atmaya kıyamayıp, eski mum çeliklerimin ( Artık mum çiçeği oldular :) ) yanlarına diktim ve nemli tutmaya çalıştım. Yaklaşık bir ay sonra hareketlenme başladı. Bir süre yaprak mı, kök uzantısı mı anlayamadım.

Yaprakmış :)

Eklenti 108856

papatya367 20-10-2009 17:56

Arkadaşlar mum çiçeği acaba kapalı balkonda mı, yoksa salonda mı daha iyi yetişir? Mesajlardan edindiğim bilgiye göre biraz güneş de istiyormuş benim salonum güneş pek görmüyor, balkonum kapalı ama kışın soğuğa dayanır mı bilmiyorum? Sizce en uygun yer neresi?

cicada 20-10-2009 18:31

Kapalı balkonda çok güzel yaşayacağını düşünüyorum, kışın don olmadığı sürece dışarıda da yetiştirebilir carnosa'lar, hatta açık havada daha güzel gelişiyorlar. Tamamen tercihize kalmış yoksa az ışıkla da yaşıyor carnosalar merak etmeyin.

sebnem34 22-10-2009 12:58

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, yeni çeliklerimi doğru ekmişmiyim yardımcı olabilir misiniz? 1 hafta oldu toprağa ekeli. Kıyamadım yaprakları da ektim :) Dallar ise tek yapraklıdır. Kök kısmında 2. bir göz (yaprak yeri) yok. Sizce köklenir mi? Bu hafta roa plusla kök gelişimini hızlandırmaya çalışacağım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025