![]() |
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Mum çiçeği (Hoya carnosa)
Mum çiçeği hakkında genel bilgi edinmek istiyorum, teşekkürler Konuyla ilgili yazışmaların derlenmiş hali: Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu güzel bitki son derece de dayanıklıdır. Ev koşullarında başarıyla yetiştirilir. Çelikleri de kolay köklenir. Kanaatkardır. Çok ciddi bir bakım isteği yoktur. Aydınlık ve güneşli yerlerde bulunmalıdır. Karanlık ortamda bulunursa çiçek açmaz. Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. Saksı harcına hepyeşil kompost gibi organik bir malzeme katın. Pamuklu bite karşı hassastır. Hemen bitkiyi sarabilir dikkatli olun. Aşırı sulamadan hoşlanmaz.İki sulama arası toprağının bir miktar kurumasına izin verin. Saksı tabağında su bırakmayın, çürümeye neden olur. Tropik kökenli bir bitki olduğundan kışı sıcak geçen yerlerde yarı gölgede olmak şartıyla dışarıda yetişebilir. Tohumdan da yetişir. Yerini ve yetişme koşullarını seviyorsa tohum bağlar. Ancak üzerinden alınan tohumlar hemen ekilmelidir.İlkbahardan sonbahar sonuna kadar 15 günde bir suda eriyen bir hazır bitki besini ile gübreleyin. Bu son derece güzel, nostaljik bitkiyi iyi ki sordunuz, hakkında konuşması bile güzel, kokusu burnuma geldi sanki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim, önecelikle bu saatte cevap yazdığınız için, daha önce de siteye çok giriyordum ama geçenlerde "Melisa" ile ilgili yazınızı okuduktan sonra üye olmaya karar verdim.Yani Melisa'm var, Mum çiçeğinin bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum.Ancak zorunlu olarak bir sorum daha olacak, söz ettiğiniz "Pamuklu bit"i nasıl tanıyabilirim veya olmaması için ne yapabilirim.Tekrar teşekkürler, iyi ki üye olmuşum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Hastalıklar için ilaçlar yazıyorsun, bu da hastalıkları tanımakla ilgili olacak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Salonumda yıllardır mum çiçeği var. Sabah güneşi alır, pencereye çaprazdan bakan bir köşede durur. Herkes çiçek açmamasından şikayet eder, ben ise tersine ![]() Açıkçası çok ilgilendiğimiz söylenemez. 3-4 günde bir sularız. Her yıl fazla sürgünleri keserim o kadar. Dibinde 3-4 yıl önce koyduğum hafif gübreli bahçe toprağı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
![]() mum çiçeği kırılan bir dal bir süre suda bekletince kolayca kök veriyor.Ben bir arkadaştan aldığım dalı ikiye kırıp ayrı ayrı köklendirdim, çok kolay gerçekten, selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
ben arasıra mum çiçeğinin yapraklarına diğerleriyle beraber su spreyi yapıyorum, ama doğru mu bilemiyorum. Şimdilik iyi görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Bu sitede emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Gerçekten muhteşem bir çiçek bu! Çok eski yıllarda bizdede vardı Çocukken ara sıra çiçeklerini avuçlar nektarlarını bile yerdim ![]() tadı gayet güzeldi ama şimdi bilemem belkide zararlıdır. Bir tanıdığım şimdi bana yeni bir fide yetiştiriyor. Hatıramda derin izleri var mum çiçeğinin. Yatağımın baş ucundaydı nasıl unutabilirim mum çiçeği=çoçukluğum Sabah güneşi alır, pencereye çaprazdan bakan bir köşede durur. yeride aynen böyleydi üzerindeki çiçeklerden yapraklar görünmezdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
eşim de BirLira gibi çocukluğundan hatırlıyor ve tanıştığımızdan beri defalarca kez anlatmıştır bana mum çiçeğini -daha doğrusu anlata anlata bitirememiştir-... şehirler arası bir taşınma esnasında ailecek yitirmişler çiçeklerini... ilk defa burada görünce ben de çok beğendim, bir de o efsanevi kokusunu duymak isterdim... eğer birisi bana herhangi bir şekilde yollar, ben de eşime sürpriz yapabilirsem çok mutlu olurum, Qitted veya Ful Sokağı, mümkün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf kolay. Zaten devamlı çiçek açıp duruyor. Resmini çekince koyacağım. Geçen yıl çektiğim fotoğraf için : http://www.renderosity.com/viewed.ez...d&ByArtist=Yes Diğer resimlerim için : http://www.renderosity.com/gallery.e...&Artist=qitted Gül fotoğrafı filan da koymuştum. Fide vermek de mesele değil ama nasıl göndereceğim? Hangi şehirdesiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
qitted, izmirden gönderecekler, teşekkür ederim, bu arada fotoların çok büyülü, ressam gibi işlemişsin, tebrikler... ayrıca daha önce kapari fidesi sipariş etmiştim, kök gibi birşeydi, daha doğrusu direkt olarak köktü -ne kadar adı fide diye geçse de- ve üreticileri naylon poşetin içine ıslak talaşlarla birlikte koyup göndermişlerdi, ekmeden önce bir kaç gün daha bekletmek zorunda kalmış ve talaşı biraz da ben ıslatmıştım kurudukça... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Sayın SÖZTEKİN; umarım ilerleyen zamanlarda isteyen herkese gönderebilirim, ancak şu anda iki fidem var onlar da henüz çok küçük, inşallah çabucak büyürler, selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
mum çiçeği kardeşliği
eskiden olduğu gibi her evin içine mum çiçeklerini geri döndürelim. onları koruyalım. çiçekleri açınca gururlanalım. mum çiçeğim açmadığı için kara kara düşünelim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
bende mum çiçeğimin saksısını değiştirdim size çelikleri yolladıktan sonra .. bakalım ilk çiçek açan kimin ki olacak..senelerdir çiçek yüzü göremedim..bakalım toprağını değiştirmek yarayacakmı ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
agaclar.net
|
Çelikler köklendikten sonra, birini bana verirsin di mi arsakay? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Sayın Mehmet Bey; ben de dün akşam çeliklerimi aldım, çok teşekkür ederim... Önce kimin çiçeği açar bilmem ama umarım çiçeği ilk açan fotoları da buraya ekler; böylece bu sayfa da unutulup gitmez...sahiden de tam mum çiçeği kardeşliği oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
agaclar.net
|
Memet, mum çiçeği kardeşliğini ciddi ciddi oluşturalım mı? ![]() Konuyu sen aç. Seni ve qitted'i mum kardeşliği başkanları olarak atıyorum(!) Bakalım kaç kişi olacağız? (arsakay gönderecek diye kendimi de kattım ![]() Boş işlerle uğraşıyoruz bari renk gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Mine Hanım, "selluka" nasıl bir çiçek, fotoğrafı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |