agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

ankara 29-04-2010 13:17

Merhaba komşumuz mum çiçeği hediye etti ozamandan beri yeni yapraklar oluştu ama bir türlü çiçeklenmiyor,ben mi yanlış bir şey yapıyorum acaba?çiçeklenmesi için ne yapmam gerekiyor?

asya- 29-04-2010 16:10

Sn.Serdarca06 tohumdan mum çiçekleriniz ne durumda, sizin gönderdiklerinizi ekmiştim ama henüz hızlı bir gelişme göremedim benimkilerde.

Kiraz 29-04-2010 21:21

Uzun bir bekleyişten sonra Sevgili Hüzünperestin gönderdiği çelikte, yaprak altında minik bir uç belirdi:)

Sebahattin Sargın 29-04-2010 21:59

Yaklaşık üç aydır yerinde duran tomurcuk saplarından biri salkım halini aldı :) Çok yavaş gelişiyorlar, salkım büyüyünce fotoğrafını yayınlayacağım...

Sevgiler ;)

serdarca06 03-05-2010 07:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asya- (Mesaj 628006)
Sn.Serdarca06 tohumdan mum çiçekleriniz ne durumda, sizin gönderdiklerinizi ekmiştim ama henüz hızlı bir gelişme göremedim benimkilerde.

sn asya benimkilerdede büyüme yavaş oluyor. ama kök gelişimi gayet iyi. bende ilk kez tohumdan yetiştiriyorum. benimkiler bardaktaydı 1 hafta önce daha büyük saksılara aldım çıkartırken görüdüm kök gelişimini.

egercektr 08-05-2010 20:27

Bu da benim hoyam:))

3 Eklenti(ler)
nihayet açtı, hem çok güzel hem de inanılmaz güzel kokuyor:) Mutlu beye burdan teşekkürlerimi sunuyorum, muhteşem çiçeklerim var sayesinde:))

züleyha 12-05-2010 20:42

1 Eklenti(ler)
Hoyamın son hali, gerçekten harika kokuyor. Özellikle sabahları kalktığımda oturma odaı ve hatta koridora yayılmış oluyor kokusu :)

maki01 13-05-2010 09:32

Muhteşem görünüyor sevgili Züleyha, kutluyorum.

Saksı toprağında neler var merak ettim , bir de saksı büyüklüğünü :)

züleyha 13-05-2010 10:10

Sevgili Maki01,
Teşekkur ederim. Saksı toprağı çok fakir maalesef. Sadece torf ve biraz da yanmış gübre o kadar.

züleyha 13-05-2010 10:13

Sevgili Katmer,
bol bol senin yerine de kokladım.
Fatihciğim hoya konusunda senin eline su bile dökemem. Ama ufak bir öneri yumurta haşlama suyu ve muz suyu, daha önceden söylemiştim işine yaraayabilir. bir dene istersen :)

rodoslu 13-05-2010 21:02

bu bu nedir bu?

1 Eklenti(ler)
merhaba,
ben yurtdışında yaşıyorum. bugün 1 eoru ya bir çiçek aldım..galiba bir hoya türü resmini yolluyorum lütfen bilenler yardımcı olsun..
eğer bu bir mum çiçeği türü ise ona göre bakım yapacağım..
teşekkürler...

Kevser 23-05-2010 18:21

mum çiçekleriniz çok güzel maşallah.

darısı başıma derken bir de soru sormak istiyorum. resmini çektim, yaprağın altındaki minik çıkıntı bir çiçek oluşumu başlangıcı mıdır acaba? yaprak sapının tam tersinde. postu ilk yazdıktan sonra başlığı epey okudum, tecrübeli arkadaşlar iki yaprağın arasından çıktığını yazmışlar. benimki de yaprak dibi olduğu için umutlandım işte.

http://i1005.hizliresim.com/2010/5/23/4667.jpg

sakagun 24-05-2010 13:20

1 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas'ın gönderdiği mum çiçeği yeni yaprak veriyor. Bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.

maki01 27-05-2010 10:55

5 Eklenti(ler)
Sevgili Raddle'den gelen çeliklerim 10 ayda bu duruma geldi. Makinamın yetersizliği nedeniyle kareye sığdırmayı başaramadım. Boyumuz 1 metreyi aştı :)

Uzun olan Mutlu Bey'den gelen carnosam :) Yanındaki ise sevgili hazan-z'nin hediyesi uzun bir çelikten büyütmeye çalıştığım 6 aylık çiçeğim.

Mutlu Bey'den gelen carnosanın üzerinde fazla sayıda çiçek sapı var, ancak daha önce açmış gibi duruyor bir kısmı. Aşagıdaki sürgünlerden bu sezon çiçek olur mu bilmiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

isolet 30-05-2010 18:21

Yaptığım doğru değil biliyorum ama merakıma verin lütfen.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...5&postcount=28
Bu msj daki uzantı dal mı yoksa çiçek mi acaba?

Fatih 30-05-2010 19:43

Sevgili İsolet o bir çiçek oluşumu.

missmenas 31-05-2010 05:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi isolet (Mesaj 649008)
Yaptığım doğru değil biliyorum ama merakıma verin lütfen.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...5&postcount=28
Bu msj daki uzantı dal mı yoksa çiçek mi acaba?

Gözünüz aydın Sayın isolet. Maşallah diyeyim birde çiçek henüz daha çok küçük,
tomurcuk veriyor ne Mutlu Size.

minka 01-06-2010 14:19

Merhaba arkadaşlar, sevincinizi ve çiçeklerinizi görmek çok güzel. Umarım bu seneden sonra daha fazla çiçek olur. Benim de 2 yıl önce Ankara' dan gelen bir mum çiçeğim oldu. Kocaman gelen bitki ( anne ) yaz sıcağına dayanamadı ve öldü. Neyse ki öncesinde ben deneme amaçlı çelikler almıştım, onlar şimdi 1 m ye yaklaştı ve çiçek tomurcukları vermeye başladı. Açıkçası hiç beklemiyordum; çünkü küstüklerini düşünmüştüm. :) Saksıları 15 cm' liklerden ve gerçekten bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta çelikleri başlangıçta 5-10 cm' lik minik saksılara dikmek en iyisi... Şimdi çiçeklerin tam açılmış halini (3 tane de çiçek sapı var) ve kokusunu çok merak ediyorum.

Sevgili maki, onlar çiçek sapı gibi görünüyor:) ama en alttaki fotoğraftaki sürgün daha çok benziyor, en kısa zamanda açarlar inşallah. Çiçeğin çok güzel gelişmiş bu arada. Sevgiler.

a1919 02-06-2010 13:33

1 Eklenti(ler)
Sayın missmenas ankara'dan size selam söyleyenler var :)
Umarım çiçeklerini de yüklerim bir gün...

maki01 02-06-2010 14:28

En alttaki de çiçek sürgünü sevgili minka, ancak bu sene çiçek verir mi onu bilmiyorum:)

minka 03-06-2010 23:24

Sevgili maki, umarım bir an önce açarlar :) Bu sene sanırım daha çoook çiçek göreceğiz:)) Ben de crinkle' ın çiçeğini açmasını bekliyorum. Lacunosa' da, emin olmadığım, ama çiçek sapına çok benzeyen minicik bir çıkıntı var. :) İnşallah çiçektir. Bu şekilde enerjilerini kök yapmaya veriyorlar mıdır yoksa bu çiçek saplarını almalı mıyız? Sevgiler...

Carlos_Cortes 04-06-2010 01:51

Herkese selamlar,

Dün elime bir mum çiçeği çeliği geçti. Alır almaz hemen suya koydum ve tam 1 gündür suda dinleniyor. Fotoğrafını buraya yükleyemedim malesef. Kabul etmiyor. O nedenle galeriye koydum. Buradan bakabilirsiniz:

http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=35722&c=444
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=35723&c=444

Acaba bu çeliği olduğu gibi mi toprağa dikmeliyim yoksa ikiye ayırıp 2 çelik olarak mı dikmeliyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Fatih 04-06-2010 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi minka (Mesaj 651605)
Sevgili maki, umarım bir an önce açarlar :) Bu sene sanırım daha çoook çiçek göreceğiz:)) Ben de crinkle' ın çiçeğini açmasını bekliyorum. Lacunosa' da, emin olmadığım, ama çiçek sapına çok benzeyen minicik bir çıkıntı var. :) İnşallah çiçektir. Bu şekilde enerjilerini kök yapmaya veriyorlar mıdır yoksa bu çiçek saplarını almalı mıyız? Sevgiler...

Çiçek sapını koparttığınızda eğer gerrçekten çiçek sapıysa çiçek açmasını beklemek zorundasınız.Ama eminseniz tomurcuk verdiyse saksının yerini değiştirin çiçek sapını kopartmaktansa çiçeklerini döktürmek daha iyidir bence.
Benim diktiğim carnosalardan bazıları çiçek saplıydı.biri niyetlendi açmaya yeni köklenirken ben saksının yerini değiştirdim sadece tomurcuklarını döktürdüm.

maki01 04-06-2010 12:20

Sayın Carlos Kontes,

Bir yıla yakın bir süredir edindiğim teorik ve pratik bilgilere göre:)

İlk boğumdaki tek yaprağı kesin. Boğum altında kalan toprağa girecek olan sapı 1-1.5 cm kalacak şekilde kesin ve çeliğinizi dikin. Sağdaki sürgünde , çok sağlıklı bir sürgün ucu var. Güzel bir çelik, çok kısa sürede kökleneceğini düşünüyorum. Hayırlı olsun.

Carlos_Cortes 04-06-2010 13:46

4 Eklenti(ler)
Server'dan kaynaklı fotoğraf yüklenemiyordu. Şimdi yükleyebiliyoruz :)

Cevabınız için teşekkür ederim sayın maki01. Fotoğraflarda gösterdiğim gibi şu şekilde ikiye ayırıp dikeceğim bu akşam. Akşama kadar yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekleyeceğim tabi ki.

Şimdiden çok teşekkür ederim...

İlkin 04-06-2010 13:56

Bence o çeliği kimse ile paylaşmayı düşünmüyorsananız o işaretlediğiniz yere kadar toprağa gömün. Çok daha sağlıklı köklenip filizlenecektir. Yoksa iki çelik de çıkar ama bitki bu şekilde daha güzel köklenir...

dkp 04-06-2010 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 651876)
Bence o çeliği kimse ile paylaşmayı düşünmüyorsananız o işaretlediğiniz yere kadar toprağa gömün. Çok daha sağlıklı köklenip filizlenecektir. Yoksa iki çelik de çıkar ama bitki bu şekilde daha güzel köklenir...

Size katılıyorum..:)

isolet 06-06-2010 17:53

Çicek tomurcuğu ne kadar zamanda büyür? Çicek sapı olduğunu öğrendiğimdn beri hergün bakıyorum. Hiç büyümüyor sanki ne zaman baksam. Büyüyüp açsa da bir öğrensem mum çiceğim nasıl bir renkte ve kokuda açacak.

Carlos_Cortes 07-06-2010 21:58

1 Eklenti(ler)
Yukarıda bahsi geçen çeliği ikiye ayırmadan direk tek parça toprağa diktim. Çelik sadece 1,5 gün içinde kök parçaları çıkarmaya başlamıştı. Sanırım gerçekten sağlıklı bakılıyordu ve bende ana bitkiden koparıp sadece 5 dakika sonra suya koymuştum. Hatta size hikayesini anlatayım benim çeliğin;

Kız arkadaşımı evine bırakmış bende eve gidiyordum. Mahalleye yaklaştığımda bir balkona gözüm ilişti. Gözlerime inanamadım; kocaman bir mum çiçeği balkona sardırılmıştı. Ve balkon kapısı açıktı. Hemen oraya gittim ve evin sahibine seslendim. 35 - 40 yaşlarında bir hanımefendi çıktı balkona. Mum çiçeğinden bir çelik rica ettim. Eliyle kopararak seve seve verdi. Bitki ona da kayınvalidesinden kalmış. En az 50 yaşındaymış. Bugün de evinin önünden geçtim ama yemek yiyorlardı; rahatsız etmek istemedim. En kısa zamanda o kocaman mum çiçeğinin fotoğrafını çekeceğim ve paylaşmak için birkaç çelik daha rica edeceğim :)

Bu arada bugün suyunu da verdikten sonra benim çeliğin fotoğrafını çektim. Cinsi hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Carlos_Cortes 07-06-2010 22:05

2 Eklenti(ler)
Bu da benim ilk göz ağrım :) Kendisine haftasonu Eminönü'nden kamış sırıklar aldım. Çünkü gelişimi hızlandı ve boya gitmeye başladı. Fakat sarılacak yer olmadığı için pek mutlu değildi sanırım. Bende ona kamış sırıklarla birşeyler yaptım. Sırıkları koyar koymaz yaklaşık 2 saat içinde kamışa sarıldı. Ne kadar hasret kalmış meğersem :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025