agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

KARADENİZ37 15-08-2009 17:48

Sevgili Berduray bu ne güzellik mum çiçeği değil mum ağacı olmuş:p MAŞALLAH darısı tez zamanda başıma.Sanırım hem yerini hem de seni çok sevmiş.Belliki sana daha da güzel görüncem diye salınıyo.Eğer ayıp olmazsa budama yapıcan zaman banada bi çelik yollar mısın?

denizkedisi 15-08-2009 21:01

Sayın berduray,çiçeğiniz çok güzel.Bende şu an 6 sı köklü 8 çelik var,bakalım ne olacak?Umarım böyle büyür.

denizkedisi 15-08-2009 21:04

Sayın Faruk , şaşırtma her türlü bitkide büyümeyi teşvik ediyor, demişsiniz.Şimdi bende köklenmiş durumda çelikler var,acaba onları başka bir yere diksem mi?Sürgün verir mi?

Faruk 15-08-2009 21:33

Ben şaşırtmayla çeliklerimi başka bir yere diktim ve şuan çok keyifli bir şekilde büyüyorlar Sevgili Denizkedisi...

Fatih 15-08-2009 21:45

Ancak köklenmiş bir çeliği ellemek hiç de iyi birşey değil.Çiçeğin küsmesine neden olabilirsiniz.Hemde saksı değişim zamanı olmadığı halde saksı değiştirmeyin derim.

Sayın Berduray sizin kinede bolcaaa maşallah.Allah nazarlardan saklasın.

berduray 15-08-2009 21:46

Teşekkürler dostlar, darısı başınıza...Şaşırtma için şu an iyi bir mevsimde olmadığımızı düşünüyorum.

Biraz daha serinlesin hele...

Kocaeli'nin iklimi ne durumda bilemiyorum ama buralar hala sıcak.

Sevgi Durul 16-08-2009 20:21

1 Eklenti(ler)
Eklenti 98345Benim de geçen sene köklenmiş çeliği annemden getirdiğim bir mum çiçeğim var.Geçtiğimiz yaz 5-6 yaprak çıkarıp durdu. Baharda büyür diye beklerken o hiç büyümedi. Ben de tepesini kesip aynı saksıya diktim.Şu ana kadar sadece iki yaprak çıkardı. Kestiğim toprakta kalan bölüm ise buruşmaya başladı.Gözüne baktıkça geriye gidiyor. Bu durumda ne yapmam gerekir? Çabuk büyümesini nasıl sağlayabilirim? Bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. fotoğrafı:

halil33 16-08-2009 20:31

1 Eklenti(ler)
iki ay önce ilk kez gördüm bu çiçeği ve hemen komşumun çiçeğinde 2 yapraklı bir dalı köklendirip diktim.Şuan gayet canlı görünüyor ve sanırsam yeni yaprakda geliyo;) ama hep bir konu bu bitkiye olan ilgimi azaltıyor(7 senede çiçeklenmesi).gerçekten de bu kadar uzun mu sürüyor? şöyle iki senede çiçeklenme imkanı var mı?:rolleyes:yardımcı olursanız sevinirim..;)
buda bir fotoğrafı...ama net değil :(

Faruk 16-08-2009 21:11

Bence bu 7 yıl çiçek açmama meselesi tamamen bir rivayet bence Sayın Halil33. Ben bu forumda su da köklenirken çiçek açan çelikler,dikildiği anada çiçek açan çelikler gördüm. Zira benim de yeni diktiğim mum çeliğim çiçek oluşturuyor...

cicada 17-08-2009 08:29

Sayın sdurul, size mumçiçeğinizi saksısından çıkarıp köklerini incelemenizi önereceğim, bir bakın kökler sağlıklı mı yoksa bir çürüme mi var? Belki toprağında bir sorun vardır yeni nefes alan bir toprağa dikmenizi öneririm eğer kökler çürümüşse tekrar köklendirmeyi düşenebilirsiniz. Bir de çok küçük bir saksıya dikmenizi öneririm mesela 10cm'lik. Kökler saksıyı doldurduğunda bir büyüğüne geçirirsiniz.

halil33 17-08-2009 11:14

sağolun sayın Faruk ilginiz için, artık bu çiçeğe bakışım değişti. İnşallah bir an önce çiçeklerine kavuşurum..:D:rolleyes:

selis 17-08-2009 11:19

Faruk Bey'e katılıyorum.. Çelikten büyüyen 4 yaprağı olan mum çiçeğim 8-9 ay içinde bir metreye ulaşıp çiçek açmıştı.. Yerini sevmesi çok önemli bence..

halil33 17-08-2009 11:23

nasıl bir yere koymalıyım?şuan bahçemde gölge bir yerde duruyor ve çok az sabah güneşi görüyor..

selis 17-08-2009 11:38

Halil Bey bahsettiğim Carnosa çok ilginçtir ki, merdiven boşluğundaydı ve çok az ışık alıyordu.. Şu an edindiğim bitki ise bahçede güneş alan bir yerde..

Sitede gördüğüm kadarıyla genelde yarı gölge yerlerde yaşayan bitkiler var..

Faruk 17-08-2009 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halil33 (Mesaj 482078)
nasıl bir yere koymalıyım?şuan bahçemde gölge bir yerde duruyor ve çok az sabah güneşi görüyor..

Sayın Halil33 benim 1 saksı mum çiçeğim güneş görmeyen fakat bol aydınlık alan cam önünde içeride,bir saksı mum çiçeğim de sabahtan saat 13 e kadar güneş alan cam önün de içeride. Güneş almayan aydınlık mekanda bulunan mum çiçeğim güneş alan pencere önünde ki mum çiçeğimi boyca geçti ve gelişimi çok hızlı. Şunu anladım ki mum çiçeğinin güneşten ziyade bol aydınlık alan bir cam kenarında gelişimi süper oluyor...

Sevgi Durul 17-08-2009 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cicada (Mesaj 481991)
Sayın sdurul, size mumçiçeğinizi saksısından çıkarıp köklerini incelemenizi önereceğim, bir bakın kökler sağlıklı mı yoksa bir çürüme mi var? Belki toprağında bir sorun vardır yeni nefes alan bir toprağa dikmenizi öneririm eğer kökler çürümüşse tekrar köklendirmeyi düşenebilirsiniz. Bir de çok küçük bir saksıya dikmenizi öneririm mesela 10cm'lik. Kökler saksıyı doldurduğunda bir büyüğüne geçirirsiniz.

İlginize teşekkür ederim sayın Cicada, Önerilerinizi dikkate alacağım. Yaprakları buruşmuş olan ana bitkiyi topraktan çıkardım, suya koydum.Kökler galiba çürümüş, iki sağlam kök var gibi görünüyor. Diğerinide küçük saksıya almaya çalışacağım. Ama köklerinin zarar görmesinden korkuyorum.

Fatih 17-08-2009 15:19

Sdurul diğer saksıda ki kalsın isterseniz çünkü sağlıklı köklere zararverebilirsiniz ve bitkiniz küser.

Mehtap hanım sizde mesajınızı buraya yazarsanız daha fazla ilgilenen olur.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=9825&page=18

pembegül 17-08-2009 15:29

Arkadaşlar bu forumda baş sayfalarda yediveren mum çiçeği diye bir mesaj okumuştum yazan arkadaş edirnedendi sanırım ben şimdide bu yedi verene sarmış durumdayım . Yediveren mum çiçeği aynı çiçek kapsülünden yedi kez açıyormuş bilenlerden bilgi rica olunur ..

isolet 17-08-2009 16:44

2 Eklenti(ler)
Bunlar mum çiçeği mi. Üniversitenin kütüphanesinde buldum. Çok benzettim ben. Hele bide öle derseniz. Ben hemen bir koşu çelik alayım ondan. Bİrde türünü bilen olursa süper olur.
Eklenti 98496

Eklenti 98497

Üstten görünen farklı bir bitki galiba. O nedir kine.

İlkin 17-08-2009 16:50

Bence o mum çiçeği. ( Hoya Cornosa ) Siz bir koşu gidip çelik alın, hazır çiçek de yokken üstlerinde almışken birkaç tane alın ki isteyenlere de verebilesiniz... :)

isolet 17-08-2009 16:55

Valla yarın halledicem şimdi kapandı valla kütüphanede de. Kütüphaneden nasıl alıcam onu bilmiyom ki. Birde nasıl alıcam onu da bilmiyorum. Koca bir dal koparsam iyi mi? Şöle 1mtlik bir dal sonra onu parçalasam olur mu?

halil33 17-08-2009 17:12

tamamdır o zaman çok güzel aydınlık ama güneşsiz bir yer buldum oraya koycam yardımınız için teşekkürler..;)

Faruk 17-08-2009 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi isolet (Mesaj 482230)
Üstten görünen farklı bir bitki galiba. O nedir kine.

Sayın İsolet üstten görünen bitki kauçuk oluyor...

isolet 17-08-2009 18:09

Valla kauçuk değil de ben mum çieçğinde kaldım ondan alıcam muhakkak bi şekilde.

finduk52 18-08-2009 09:33

Benimde artık iki tane mum çiçeği çeliğim var :D şuan sudalar ilerleyen zamanlarda tuttukça resmini çeker eklerim bende evime yayacağı o müthiş kokusu ve şirin çiçekleri için heyecanlanıyorum şimdiden tabi iyi bakabilirsem

İlkin 18-08-2009 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi isolet (Mesaj 482240)
Valla yarın halledicem şimdi kapandı valla kütüphanede de. Kütüphaneden nasıl alıcam onu bilmiyom ki. Birde nasıl alıcam onu da bilmiyorum. Koca bir dal koparsam iyi mi? Şöle 1mtlik bir dal sonra onu parçalasam olur mu?

Sayın isolet, çelik almanıza oradaki görevlilerden birisi birşey demeyecekse eğer yaprak olan yerin 2 cm aşağısından temiz bir makas ise kesin dalı. Birkaç kişiye paylaştırmak için fazla çelik alacaksanız da bitkiye çok zarar vermeyeceğiniz bir yerden biraz uzunca kesin dalı, eve gidince de yaprak gözlerinin biraz altından kese kese bölün derim...

isolet 18-08-2009 13:14

Teşşekkür ederim sayın ilkin şimdi tatile çıkıyorum sonunda gelince alıcam artık. Nasıl olsaa yerinde duruyor.

İlkin 18-08-2009 13:39

Rica ederim. Bir faydam oldu ise ne mutlu bana.
Yalnız çelik alırken dikkat edin; yaprakların çıktığı yer var göz deniliyor ona, o gözün altında biraz sap kalsın. Köklenmesi daha sağlıklı olur. İyi tatiller size...

emrezgi 18-08-2009 13:50

1 Eklenti(ler)
Uzun bir beklemenin ardından tam da ümidi kesmişken güzel bir sürprizle karşılaştım (fotograf net değil telefonla çektim) bugün çok mutluyum :D :D :D

Faruk 18-08-2009 13:54

Sayın Emrezgi gözünüz aydın , çeliğiniz tutup ilk yapraklarını vermeye başlamış...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025