![]() |
Sevgili Berduray bu ne güzellik mum çiçeği değil mum ağacı olmuş:p MAŞALLAH darısı tez zamanda başıma.Sanırım hem yerini hem de seni çok sevmiş.Belliki sana daha da güzel görüncem diye salınıyo.Eğer ayıp olmazsa budama yapıcan zaman banada bi çelik yollar mısın?
|
Sayın berduray,çiçeğiniz çok güzel.Bende şu an 6 sı köklü 8 çelik var,bakalım ne olacak?Umarım böyle büyür.
|
Sayın Faruk , şaşırtma her türlü bitkide büyümeyi teşvik ediyor, demişsiniz.Şimdi bende köklenmiş durumda çelikler var,acaba onları başka bir yere diksem mi?Sürgün verir mi?
|
Ben şaşırtmayla çeliklerimi başka bir yere diktim ve şuan çok keyifli bir şekilde büyüyorlar Sevgili Denizkedisi...
|
Ancak köklenmiş bir çeliği ellemek hiç de iyi birşey değil.Çiçeğin küsmesine neden olabilirsiniz.Hemde saksı değişim zamanı olmadığı halde saksı değiştirmeyin derim.
Sayın Berduray sizin kinede bolcaaa maşallah.Allah nazarlardan saklasın. |
Teşekkürler dostlar, darısı başınıza...Şaşırtma için şu an iyi bir mevsimde olmadığımızı düşünüyorum.
Biraz daha serinlesin hele... Kocaeli'nin iklimi ne durumda bilemiyorum ama buralar hala sıcak. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 98345Benim de geçen sene köklenmiş çeliği annemden getirdiğim bir mum çiçeğim var.Geçtiğimiz yaz 5-6 yaprak çıkarıp durdu. Baharda büyür diye beklerken o hiç büyümedi. Ben de tepesini kesip aynı saksıya diktim.Şu ana kadar sadece iki yaprak çıkardı. Kestiğim toprakta kalan bölüm ise buruşmaya başladı.Gözüne baktıkça geriye gidiyor. Bu durumda ne yapmam gerekir? Çabuk büyümesini nasıl sağlayabilirim? Bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. fotoğrafı:
|
1 Eklenti(ler)
iki ay önce ilk kez gördüm bu çiçeği ve hemen komşumun çiçeğinde 2 yapraklı bir dalı köklendirip diktim.Şuan gayet canlı görünüyor ve sanırsam yeni yaprakda geliyo;) ama hep bir konu bu bitkiye olan ilgimi azaltıyor(7 senede çiçeklenmesi).gerçekten de bu kadar uzun mu sürüyor? şöyle iki senede çiçeklenme imkanı var mı?:rolleyes:yardımcı olursanız sevinirim..;)
buda bir fotoğrafı...ama net değil :( |
Bence bu 7 yıl çiçek açmama meselesi tamamen bir rivayet bence Sayın Halil33. Ben bu forumda su da köklenirken çiçek açan çelikler,dikildiği anada çiçek açan çelikler gördüm. Zira benim de yeni diktiğim mum çeliğim çiçek oluşturuyor...
|
Sayın sdurul, size mumçiçeğinizi saksısından çıkarıp köklerini incelemenizi önereceğim, bir bakın kökler sağlıklı mı yoksa bir çürüme mi var? Belki toprağında bir sorun vardır yeni nefes alan bir toprağa dikmenizi öneririm eğer kökler çürümüşse tekrar köklendirmeyi düşenebilirsiniz. Bir de çok küçük bir saksıya dikmenizi öneririm mesela 10cm'lik. Kökler saksıyı doldurduğunda bir büyüğüne geçirirsiniz.
|
sağolun sayın Faruk ilginiz için, artık bu çiçeğe bakışım değişti. İnşallah bir an önce çiçeklerine kavuşurum..:D:rolleyes:
|
Faruk Bey'e katılıyorum.. Çelikten büyüyen 4 yaprağı olan mum çiçeğim 8-9 ay içinde bir metreye ulaşıp çiçek açmıştı.. Yerini sevmesi çok önemli bence..
|
nasıl bir yere koymalıyım?şuan bahçemde gölge bir yerde duruyor ve çok az sabah güneşi görüyor..
|
Halil Bey bahsettiğim Carnosa çok ilginçtir ki, merdiven boşluğundaydı ve çok az ışık alıyordu.. Şu an edindiğim bitki ise bahçede güneş alan bir yerde..
Sitede gördüğüm kadarıyla genelde yarı gölge yerlerde yaşayan bitkiler var.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sdurul diğer saksıda ki kalsın isterseniz çünkü sağlıklı köklere zararverebilirsiniz ve bitkiniz küser.
Mehtap hanım sizde mesajınızı buraya yazarsanız daha fazla ilgilenen olur. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=9825&page=18 |
Arkadaşlar bu forumda baş sayfalarda yediveren mum çiçeği diye bir mesaj okumuştum yazan arkadaş edirnedendi sanırım ben şimdide bu yedi verene sarmış durumdayım . Yediveren mum çiçeği aynı çiçek kapsülünden yedi kez açıyormuş bilenlerden bilgi rica olunur ..
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar mum çiçeği mi. Üniversitenin kütüphanesinde buldum. Çok benzettim ben. Hele bide öle derseniz. Ben hemen bir koşu çelik alayım ondan. Bİrde türünü bilen olursa süper olur.
Eklenti 98496 Eklenti 98497 Üstten görünen farklı bir bitki galiba. O nedir kine. |
Bence o mum çiçeği. ( Hoya Cornosa ) Siz bir koşu gidip çelik alın, hazır çiçek de yokken üstlerinde almışken birkaç tane alın ki isteyenlere de verebilesiniz... :)
|
Valla yarın halledicem şimdi kapandı valla kütüphanede de. Kütüphaneden nasıl alıcam onu bilmiyom ki. Birde nasıl alıcam onu da bilmiyorum. Koca bir dal koparsam iyi mi? Şöle 1mtlik bir dal sonra onu parçalasam olur mu?
|
tamamdır o zaman çok güzel aydınlık ama güneşsiz bir yer buldum oraya koycam yardımınız için teşekkürler..;)
|
Alıntı:
Sayın İsolet üstten görünen bitki kauçuk oluyor... |
Valla kauçuk değil de ben mum çieçğinde kaldım ondan alıcam muhakkak bi şekilde.
|
Benimde artık iki tane mum çiçeği çeliğim var :D şuan sudalar ilerleyen zamanlarda tuttukça resmini çeker eklerim bende evime yayacağı o müthiş kokusu ve şirin çiçekleri için heyecanlanıyorum şimdiden tabi iyi bakabilirsem
|
Alıntı:
|
Teşşekkür ederim sayın ilkin şimdi tatile çıkıyorum sonunda gelince alıcam artık. Nasıl olsaa yerinde duruyor.
|
Rica ederim. Bir faydam oldu ise ne mutlu bana.
Yalnız çelik alırken dikkat edin; yaprakların çıktığı yer var göz deniliyor ona, o gözün altında biraz sap kalsın. Köklenmesi daha sağlıklı olur. İyi tatiller size... |
1 Eklenti(ler)
Uzun bir beklemenin ardından tam da ümidi kesmişken güzel bir sürprizle karşılaştım (fotograf net değil telefonla çektim) bugün çok mutluyum :D :D :D
|
Sayın Emrezgi gözünüz aydın , çeliğiniz tutup ilk yapraklarını vermeye başlamış...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025