agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

ajuga 27 17-09-2007 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehtap gürbüz (Mesaj 153455)
Konuşma yeri burası değil ama her konu için bir kahve açılırsa, kahve kahve gezecekmiyiz? Galiba başka çaresi de yok gibi.

selamlar sayın mehtap gürbüz .bu kave hane işini banada anlatabilirmisiniz teşekkürler

oyaağacı 18-09-2007 08:43

Sevgili Hoyadag,
Ay sonuna kadar listede ekleme veye değişiklik yapabileceğimizi yazmışsınız.Bende siparişlerime iki adet renkli hoya eklemek istiyorum zahmet olmazsa:o.Akşam size bunun için özelden e-mail göndermiştim ama uyarı gelmiş sanırım göremediniz.Teşekkür ederim.

oyaağacı 18-09-2007 09:16

Dalgınlığa bakın eklemek istiyorum isimleri yazmıyorum. Oruç dağıttı biraz neyse.
1 adet hoya pubicalyx GPS 282
1 adet hoya pubicalyx silver pink GPS 10064

memet 18-09-2007 09:19

Ajuga, çeşitli konulardaki başlıklarımız, açıldığı konularla ilgili bilgilendirme, bilgi aktarma paylaşma için.
Bunun dışında, bir de sohbet edebileceğimiz bir kaç kahve başlığımız var. Meşe palamutu kahvesi bunlardan birisi. Sohbet içerikli olan konuşmalar için, üyelerimizden bilgilendirme başlıkları yerine, kahveleri kullanmalarını istiyoruz.

ajuga 27 18-09-2007 11:18

.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 153891)
Ajuga, çeşitli konulardaki başlıklarımız, açıldığı konularla ilgili bilgilendirme, bilgi aktarma paylaşma için.
Bunun dışında, bir de sohbet edebileceğimiz bir kaç kahve başlığımız var. Meşe palamutu kahvesi bunlardan birisi. Sohbet içerikli olan konuşmalar için, üyelerimizden bilgilendirme başlıkları yerine, kahveleri kullanmalarını istiyoruz.

selamlar memet.verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Sebahattin Sargın 18-09-2007 12:09

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim çelikten yetiştirdiğim mum çiçeklerim. Sizce durumları nasıl, ikiside direkt güneş ışığı alıyor. Bu durumun yapraklarını yakacağından korkuyorum ama iyi gözüküyorlar sanırım.
Eklenti 20970

Masamın dağıklılığının oluşturmuş olduğu görüntü kirlilği için özür dilerim arkadaşlar ;)

Sevilay 18-09-2007 13:08

Sebo'cuğum onlar kaç cm.lik saksıda ve ne kadar zamanda bu kadar boy attılar.
Herhalde diktiğinde 2 veya 3 yapraktı değil mi?

sputnik001 18-09-2007 13:09

selam ben bu foruma yeni katıldım . annanemim kapalı balkonunda vardı mum çiçeği. küçük bir çocukken gece yatıya kaldığımda onun kokusuyla uyuduğumu çok net hatırlıyorum. ben istanbulada yaşıyorum . bir türlü bulamamıştım bu çiçeğiki bu foruma denk geldim. acaba bana da bir çelik gönderebilecek bir arkadaş var mı . ya da nerden temin edebileceğimi söyleyebilirmisiniz . şimdiden teşekkürler

Sebahattin Sargın 18-09-2007 13:23

Sevilay Hanımcığım, ölçmedim ama küçük bir saksıdalar. Şöyle anlatayım yayınladığım resimde sağ tarftakini üzerinde iki yaprak bıraktım ve köklendirdim. Sol taraftakini ise Selahattin Hocam Bursa Toplantısında dağıtmıştı. Onu aynı şekilde bıratım ve köklendirdim.

Şimdi ise 2 yaprak bıraktığım çeliğim inanılmaz hızlı bir şekilde büyüdü. Sürekli yaprak veriyor. Üzerinde yapraklar bıraktığım çeliğim büyüyor ama yavaş bir şekilde. Küçük bir saksıya ektim köklensinler diye, büyüdükçe saksısınıda büyüteceğim. İşte durum budur Sevilay Hanımcığım ;)

beyaz orkide 18-09-2007 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sputnik001 (Mesaj 153941)
selam ben bu foruma yeni katıldım . annanemim kapalı balkonunda vardı mum çiçeği. küçük bir çocukken gece yatıya kaldığımda onun kokusuyla uyuduğumu çok net hatırlıyorum. ben istanbulada yaşıyorum . bir türlü bulamamıştım bu çiçeğiki bu foruma denk geldim. acaba bana da bir çelik gönderebilecek bir arkadaş var mı . ya da nerden temin edebileceğimi söyleyebilirmisiniz . şimdiden teşekkürler

Aramıza hosgeldiniz birkac sayfa geriye gittiginizde listemiz var oradan secip sizde siparis verebilirsiniz sanıyorum.Arkadaslar hala siparis alıyolar yanılmıyosam.Biraz gecikecekde bizim mum cicekleri .

Sevilay 18-09-2007 13:56

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Sebo'cuğum.
Az yaprak verdi diyorsun ama sol taraftaki de sürgüne gitmiş abisi.:p

Bu arada ben de evde ne kadar koyu renkli bardak varsa toplayıp bu gün miniklerimi onlara koydum.

Yosunlanırlar diye korktum ama zavallılar bardak bardak gezmekten helak oldular.;)

Sebahattin Sargın 18-09-2007 13:59

Evet o sürgün veriyor ama yavaş ilerliyor diğerine göre, nitekim diğeride sürgün vermiyor sanırım bodur kalacak ;). İnşallah sağlıklı bir şekilde köklenip büyür çelikleriniz Sevilay Hanımcığım...

sputnik001 18-09-2007 15:38

yaa ben bir türlü bulamadım kii şimdi yurt dışından mı sipariş etmemiz gerekiyor mum çiçeğini. yani türkiyeden ısmarlayabileceğimiz bir yer yok mu acaba yaa

sempe 18-09-2007 15:47

Arkadaşlar sizlere çok zahmet veriyorum ama ben listemde değişiklik yapmak istiyorum.:o H.Fungii, red ve pink collection iptal. Hepsine bakabileceğimi sanmıyorum.
H.Serpens ve H. Shepherdii ilave olacak. Teşekkürler.

hoyadag 18-09-2007 16:04

Sevgili Sputnik, öncelikle hoşgeldiniz demek istiyorum. Eğer Mum çiçeğinin değişik türlerinden istiyorsanız yurtdışına sipariş vermeniz gerekmekte. Çünkü Türkiye'de sadece Hoya Carnosa türü bulunuyor. Diğer türleri incelemek isterseniz imzamda yer alan "PAUL SHIRLEY - Resimler - Resimler2" linklerinden herhangi birine tıklayarak inceleyebilirsiniz.

İsteğiniz sadece bildiğimiz mum çiçeği "Hoya Carnosa" ise elinde çelik olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Ayrıca forumumuzda mutlaka dikkatinizi çekmiştir, Türkçe ve imla kurallarına riayet ederek mesajlaşıyoruz. Bu konudaki hassasiyetiniz soru ve taleplerinize yanıt almanızı hızlandıracaktır, selamlar.

memet 18-09-2007 21:35

Arkadaşlar, sanırım artık liste düzenleme, ekleme, onaylama işlerini tamamladık.

Cezzar,yurtdışına Tübitak bursuyla gitmiş, burada öğretim üyesi olan bir hocamız.
Çeliklerin alınmasına yakın, bize banka hesap numarasını verecek. Onun hesabına parasını yatıran arkadaşların siparişini verecek. (Net üzerinden ödeme yapmak en uygun yol)
Herhangi bir sorusu olan arkadaşımız olursa, bana sorabilir.

zeonka 18-09-2007 21:56

1 Eklenti(ler)
Gelecek mum çiçeklerim için aldığım 2 adet saksının genişliği 24 cm derinliği 16 cm. Ayrıca resimde göründüğü gibi tavana asma aparatı sayesinde camın önüne asmayı düşünüyorum.Doğu cephesi yani sabah öğleye kadar da güneş alıcak.

Ayrıca sevgili Hoyadag'tan bir ricam olacak.Hoya Obovata'yı Hoya Kerrii ile değiştirebilmen mümkünse çok sevinirim.Bizim kaprislerimizle uğraşıyorsunuz yok onu sil bunu ekle valla utanıyorum yazarken. Size hakkımızı nasıl ödiycez bilmiyorum.Tekrar çok teşekkürler.Biran evvel gelselerde hayırlısıyla biz de rahatlayalım sizde kurtulun bu işkenceden.;)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1190144039

zeonka 18-09-2007 21:59

Sevgili Memet eğer liste tamam ise sorun değil.Hoya Kerrii'nin listeye dahil olduğunu geç farkettim ve dayanamadım.Eğer herşey tamam ise problem olmasın.

memet 19-09-2007 07:57

Hoyadag'la bir konuşmak gerek , listeyi o kontrol ediyor, Keriiyi eklemişse, sorun olmaz sanırım.

Hamido 19-09-2007 08:02

Hoya Kerii isteyen arkadaşlar, umarım çiçeğini görünce hayal kırıklığına uğramazlar. Yaprağı ne kadar anlamlı, görüntüsü güzel bir tür ancak benzer sözleri çiçeği için söylemek olanaksız. Küçük, çok az kokulu, var ile yok arası çiçeklerle karşılaşabilirsiniz.

nevsune 19-09-2007 08:40

Hamido, sizde var mı? Yapraklarıyla bir bütün olarak görseydik keşke. Bizim baktığımız yerde sadece çiçek görüntüsü var ve o da çok güzel. Bu yüzden de Coyote ile birlikte siparişe ilave etmiştik . Dediğiniz gibiyse, zaten artık içimiz dışımız hoya olacak vazgeçelim.

papatyam 19-09-2007 09:21

1 Eklenti(ler)
Görüntüsü güzel fakat bir yaprak avuç içi kadar, çiçeğinin boyutlarına bakarmısınız.

papatyam 19-09-2007 09:32

Sevgili İlknur, teşekkür ederim :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık (Mesaj 153694)
papatyam bildiğim kadarıyla mum çiçeği de asitli ortamlardan hoşlanıyor. Ben limon tuzu ile sulama yaptığımda gardenya, ful, ortanca ve mum çiçeğine sıradan veriyorum. Şu ana kadar da bir bozulma görmedim. Sanıyorum daha önceki yazışmalarda limontuzu, madensuyu veya limon mu olmalı tartışması yapılmış ve limontuzunun doğru seçenek olduğuna karar verilmişti.

İlkin 19-09-2007 11:21

Çiçekleri küçücük de olsa bence yaprakları çok güzel. Doğanın en güzel rengi zaten yeşil değil mi sevgili Hoya Kardeşlerim ;) Bir de kalp şeklinde bir yeşil... daha ne olsun.

Ben meliflua ve lacunosa'yı iptal etmesini ve kerrii eklemesini rica ettim Hoyadag'dan. Sağolsun kırmadı beni.

Hamido 19-09-2007 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 154121)
Hamido, sizde var mı? Yapraklarıyla bir bütün olarak görseydik keşke. Bizim baktığımız yerde sadece çiçek görüntüsü var ve o da çok güzel. Bu yüzden de Coyote ile birlikte siparişe ilave etmiştik . Dediğiniz gibiyse, zaten artık içimiz dışımız hoya olacak vazgeçelim.

Evet, bende var ama hala köklenmiş tek yaprak halinde. Çeliğini istemek için internette önce biraz inceleme yaptım. Sonuç moral bozucu seviyede çıktı, çelik siparişinden vazgeçtim.
Bendeki yaprak eğer büyümeye karar verirse size seve seve bir çelik gönderirim.

hoyadag 19-09-2007 18:09

Evet arkadaşlar sonunda evimdeki internet problemini çözdüm ve liste değişiklik taleplerini yerine getirdim.

Sevgili Sempe, İlkin, Oyaağacı, Sevilay, Zeonka liste değişiklik taleplerinizi uyguladım. Kontrol ederseniz sevinirim.

Sevgili Şükran Ünal onayınızı aldım. Teşekkür ederim.

Ayrıca tüm arkadaşlar siparişin verileceği eylül ayının son haftası ile ekim ayının ilk haftası arasındaki tarihlerde forumumuzu aktif olarak izlemelerini talep ediyorum. Bahsedilen tarihlerde ödeme ile ilgili memet bey'den mesaj alacağız.

Eğer bu karışıklık içinde düzeltme talebini atladığım arkadaşım varsa beni uyarabilir.

Tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

hoyadag 20-09-2007 16:21

Sevgili Ephesos ve Sevgili Mor Kedi, TK1953 sefer sayılı İstanbul-Amsterdam Hoya Seferi için son çağrıdır. :p

Şaka bir yana en fazla birkaç gün içinde onaylarınızı bekliyorum. Aksi takdirde üzülerek de olsa siparişleriniz iptal edilmek zorunda kalınacak. İlginiz için teşekkürler.

memet 20-09-2007 20:44

1 Eklenti(ler)
Yaz kış sokakta duran bir mum çiçeği, Karaburun Kaynarpınar'da.

oyaağacı 20-09-2007 21:16

2 Eklenti(ler)
Naçizane bunlarda benim mum çiçeklerim ;)

oyaağacı 20-09-2007 21:19

Birincisi arkadaşımdan hediye ikincisini satın aldım. Yerlerini beğenmiş gibiler birer yaprak çıkardılar bile (bir ay oldu). :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025