agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

ggulday 31-07-2009 11:07

1 Eklenti(ler)
satın lalezar78 den gelen çeliğim tuttu bende sizinle paylaşmak istedim ama yapraklardaki lekeler niçin oluyor anlamadım :confused:

maki01 31-07-2009 11:16

Eminim daha önce sorulup yanıtlanmıştır ama yardımınıza ihtiyacım var. Bir adet mum çiçeği çeliğim yola çıkacak. Toprak karışımı ne olmalı?
Teşekkürler...

kaktüs 31-07-2009 12:40

Sn ggulday

Yapraklarında o lekeler, bitkinin orijinal özelliği :)

Fatih 31-07-2009 13:52

Sevgili Maki su geçirgenliği olan topraklar tutuluyor genellikle.Ben diktiğim çeliklerde orman toprağı+torf(içiinde perlit vs. bulunan)+dere kumu karışımına diktim.

Fatih 31-07-2009 13:54

Birşey soracaktım.Benim çiçekli çeliklerden birinin çiçeği gelişmeye başladı çiçek mevsimi geçmedi mi?Çiçeğini dökebilirdiye fazla umutlanmıyorum ancak kime sorduysam bu mevsimden sonra açmaz dedi.Peki saygıdeğer hocalarımız bu konuda neler derler?

ggulday 31-07-2009 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 471996)
Sn ggulday

Yapraklarında o lekeler, bitkinin orijinal özelliği :)

hımmm o zaman sorun yok teşekkür ederim:) kaç kere elime ıslak peçeteyi alıp temizlemeye çalıştım onları:D

sükunet 31-07-2009 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ggulday (Mesaj 472065)
hımmm o zaman sorun yok teşekkür ederim:) kaç kere elime ıslak peçeteyi alıp temizlemeye çalıştım onları:D

bende bir tanıdıktan almıştım.
eve geldim toprakla buluşturdum ertesi gün yapraklardaki o lekeler dikkatimi çekti.
Allah Allah aldığım şahış sanırım badana boya yaparken çiçeği ortalıkta bırakmış ve boya sıçramış yapraklara dedim.
tırnağımla hafifçe kazıdım ve çıkmadı.
boşverdim.
ve ben şu ana kadar hala onun boya lekesi olduğunu sanıyordum ;)
pek bi cahil gördüm kendimi ;)
teşekkürler açıklama için...

pembegül 31-07-2009 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 472040)
Birşey soracaktım.Benim çiçekli çeliklerden birinin çiçeği gelişmeye başladı çiçek mevsimi geçmedi mi?Çiçeğini dökebilirdiye fazla umutlanmıyorum ancak kime sorduysam bu mevsimden sonra açmaz dedi.Peki saygıdeğer hocalarımız bu konuda neler derler?

Fatih bey mum çiçeğinin yedi vereni varmış bu forumlardan birinde okumuştum benim mum çiçeğimde mini mini çiçek geliştirmiş nezaman açar bilmiyorum.

Bir yılda aynı çiçek sapından yedi defa açanlar varmış .;)

yesim ozgun 01-08-2009 05:06

Evime geldım nıhayet. Eve gırdıgımde ılk baktıgım cıceklerım oldu. Kuzenım o kadar cok sulamıs kı, mum cıcegımın topragı sulu camur halınde. Butun petunyalarım olmus.Koklerı curumus.

Mum cıcegı ıcın ne yapabılırım? O kadar uzuldum kı!!! 3 neslın emegını kaybetmek uzereyım.

Evde toprak veya kompostta yok. Degıstıremedım. Kokune bıle bakmaya cesaretım yok. Korkuyorum resmen gorecegım manzaradan. yaprakları porsumus gıbı sankı cok uzun sure susuz kalmıs gıbı ama topragından tam tersı oldugu da gorunuyor. Dalları yerlere serılmıs. Gıderken bıraktıgımda yenı surgunlerı almıs basını gıdıyordu.:(Acaba uzun sure sulamadı da, dun aksam mı suladı bu kadar?

Nasıl bır yol ızlemelıyım?

sükunet 01-08-2009 10:36

1 Eklenti(ler)
benim mum çiçeğim halinden memnun.
henüz minicik ama bir tel yardımıyla yapmış olduğum daireyi sardığında daha hoş görünecek ;)

bernacyhn 01-08-2009 13:05

Sevgili sükunet teli tamamen sardığı zaman kökleri de saksıyı sarmış olur. İşte o zaman tatlı çiçeklerini görebilirsiniz :)

bernacyhn 01-08-2009 13:10

Sevgili yeşm özgün eğer kuzeniniz öyle yaptıysa zamana bırakmalısınız susuzluktan dolayı pörsümüş gibi duruyorsa eğer çiçeğinizin yeteri kadar suyu almasını bekleyin tabağı varsa ve tabağında su varsa hemen boşaltın yerine koyarken tabağına birkaç kat peçete **** ince bir kumaş serin topraktaki fazla suyu almaya yardımcı olur. İnce bir çubuk yardımıyla toprağı üstünü de havalandırın

maki01 01-08-2009 15:19

O teli sarıp tükettiğinde ne olacak? Yeni daha uzun bir tele filan geçirirken sorun olmuyor mu?

bernacyhn 01-08-2009 15:23

Her tehlikeye karşı kökünü oynatmamak daha iyi. Ben olsam bunu göze alamam :D Bu yüzden fazladan çıkan sürgünler alınabilir ve minyon bir halde kalır sevgili maki01 :) hoyamın bana kızmasını asla istemem :D

maki01 01-08-2009 15:33

Teşekkürler sevgili Berna, Hani hoyam yola çıktı ya , yandınız siz, sorularım bitmez artık :) O zaman baştan uzun bir şeye sardırmak lazım . Doğru mu?

Ülker 01-08-2009 15:34

Bence hoyaların hakkını yiyoruz.
Yaşama güçleri takdir edilmeye değer.
İki kez çıkan sürgünlerini kırdığım ve zamansız saksı değişimi yaptığım halde, hala sürgün vermeye devam ediyorlar, ya ben şanslıyım, ya onlar dirençli.

bernacyhn 01-08-2009 16:24

Sevgili maki01, Benim kasnağımı baya sevdi benim nazlı kızım. Önceden tek bir sopanın üstünde rafyalara tutunmaya çalışıyordu ama büyüyemiyordu sonra ben ona evde bulunan çıtalardan merdiven şeklinde bir kasnak hazırladım. Sürgünlerini ona sardım. Ve bir senede bu linkteki halini aldı. Geçen yaz bu dönemlerde kasnağa sardım ve bir sene dolmadan çiçek verdi.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...45&postcount=5

bernacyhn 01-08-2009 16:29

bir de fatihin kasnağı var o da çok güzel. o da T şeklinde merdiven ve basamakların uç kısımlarında sürgünlerin sarılmaları için ipler bağlı. fatihbrk adlı forumda kasnaklarının fotoğlrafları vardı.

sükunet 01-08-2009 19:03

çok üzüldüm :(
hoyamın resmini buraya ekler eklemez ona çarptım ve yere düşürdüm :(
toprağından çıkmadı sadece bir yaprağı kırıldı hemen düzelttim yerine koydum.
şimdi korkuyorum umarım ona birşey olmaz :(

bernacyhn 01-08-2009 22:31

Merak etmeyin Sevgili sükunet sürgünlerinin uçlarına bir şey olmadıysa hiçbir sorun çıkmaz..

sükunet 02-08-2009 11:17

teşekkür ederim sevgili berna inanın içimi rahatlattınız.;)
şayet akşamdan beri hayıflanıyordum :(

Fatih 02-08-2009 22:31

3 Eklenti(ler)
Hocalarım lütfen yardım edin hoyamda bir sorun var.Sorunumuz ne anlamadım yapraklarım buruş buruş oldu ...lütfen acilll yardım..

maki01 02-08-2009 23:05

Sevgili Berna,
Kasnağa aldığın hoyanda kaç kök var? Çok gür duruyor.

cicada 03-08-2009 09:13

Fatih Bey, kökler çürümüş olabilir biraz fazla suladıysanız köklerden su almıyor gibi görünüyor. İsterseniz çıkarıp bir kökleri inceleyin eğer çürümüşlerse, kökleri kesip gövdeden tekrar köklendirmeyi deneyebilirsiniz.

maki01 03-08-2009 11:40

1 Eklenti(ler)
Yardım lütfen,
Çeliklerim geldi. Biri azıcık kök bile vermiş.Sevgili raddle, binlerce teşekkür.
Aşağıda yer alan ikinci çeliğimi dikimi nasıl yapmalıyım? Alttan yaprak azaltmam gerekli mi? İlk boğumun altında kalan bir santimlik gövdenin toprakla buluşması için yeterli olur mu?

Eklenti 96351

Teşekkürler....

bernacyhn 03-08-2009 11:57

Sevgili maki01, bir kök var sadece ama sonradan sürgünlerden toprağa değenler kök salıp toprağa tutunmuşlar bu sayede gürleşti. Üstünde sadece 2 tane yaprak bırakıp dikin Sevgili maki01, en üstte 2 yaprak kalsın böylece sürgün verişi çabuklaşır.

maki01 03-08-2009 12:11

Sevgili Berna, teşekkürler
Geriye dönük bilgileri okuduğumda aynı şey öneriliyor ama nolur nolur, yapraklara veda etmem belki gerekmiyordur diye düşünmüştüm :( Nasıl kıyacaksam.
Kıyamadım. Bir gün suda beklesin, yol yorgunluğunu atsın. Yarın ekerim artık...

selis 03-08-2009 13:29

Uzun zamandır çelik arıyordum, bir arkadaşım ortalama 1 merte boyunda dalı kesip getirmiş.. Bu dalı 3'e böldüm suya koydum.. Uç filizi çok ince ve uzun, köklenip dal verir mi emin değilim ama.. Atacaktım kıyamadım..
http://img526.imageshack.us/img526/406/1000569small.jpg

Fatih 03-08-2009 14:02

Sevgili Selis banada çok sevdiğim arkadaşım uzunca bir çelik yollamıştı o ikiye bölmüştü.Keşke ikiye bölseydiniz.sürgün ucuna dokunulmadıysa uzamaya devam eder.ancak dokunulduysa sürgün vermesi için beklemekten başka çözüm yok.

Fatih 03-08-2009 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 473531)
Sevgili Berna, teşekkürler
Geriye dönük bilgileri okuduğumda aynı şey öneriliyor ama nolur nolur, yapraklara veda etmem belki gerekmiyordur diye düşünmüştüm :( Nasıl kıyacaksam.
Kıyamadım. Bir gün suda beklesin, yol yorgunluğunu atsın. Yarın ekerim artık...

Sevgili Maki bende siz gibi kesin denilen yerleri kesemiyorum.Ben öylecce çok çelik diktim ama hepsi bolca kök saldı.Ama karar senin:DBen kıyamadım kesmeye çok duygusallaştım ben b u çiçeklerle uğraşmaya başlayalı:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025