![]() |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim mumların son hali resimleri bu gün çektim...:D
|
Çok derli toplu görülüyorlar gerçekten. Forumda çılgın bir biçimde boy atmış, saçaklanmış, tellere, iplere sarılarak toparlanmaya çalışılan hoyaları görünce hele bunlar çok akıllı uslu geldi birden.:D
Tabi tahminime göre yaşları daha küçük sanırım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Merak eden varsa bu bağlantıda en alttaki resimde, http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8887 |
Süz-i Dilara demek ki sizin yaprağın yanında hafif bir gövde kısmı varmış. Ben buna bağlıyorum 2. bir yaprağın çıkışını. Yoksa hoyalar yapraktan çeliklemeyle üreyen bir tür değildir.Tek yaprak sap kısmından kök verir ama gövde **** yaprak vermez.
|
Faruk Bey, sap kısmı filan kalmamıştı, hatta yaprak bile tam olarak kopmamıştı, yaprağın sapının birazı ana çiçeğin gövdesinde kalmıştı. Ben bile yaprağı toprağa gömerken, "Ben vazifemi yapayım yeşil bir yaprakçığı atarak günahına girmeyim, kendi kendine geçerse atarım" diyordum. Ama bir hafta, iki hafta gelip gidip baktım, kontrol ettim çürüme başlamış mı diye hala taş gibi yerinde duruyordu ve sonuç olarak köklendi hatta saksı bile değiştirdim bir şey olmadı.:p
|
2 Eklenti(ler)
İl kültür müdürlüğünün en üst katından aşağılara sallanan (karşı kenar ve sol kenardakiler)hoyalar, 10 saksıdan fazla ve birçoğu pamuklu bit olmuş :(
Eklenti 64090 Bu da sağlam olanlardan birinden aldığım çeliğim. Üzerinde yeni bir filizi var umarım köklendirebilirim. Eklenti 64091 |
Orkun Bey bence sudan çıkartın ve direkt toprağa ekin, mum çiçeğimi budadıktan sonra çelikleri direkt toprağa ektim ve çoğu köklendi....
Bitkiyi suda köklendirdiğinizde kökler suya alışacak toprağa ektiğinizde uyum sorunu yaşayabilir... Hoya carnosa arsız bir türdür, çelikler size zorluk çıkarmayacaktır... Sevgiler ;) |
Teşekkür ederim sevgili Sebo. Bende zaten suda bekletme tatraftarı değilim. Ancak çeliği haftasonu aldım ve tüm saksi, torf vb malzemelerim okuldaki odamda olduğu için şimdilik suya koymuştum. Bugün öğlene kadar toprakla buluşmuş olacak. İlgin içinse çok teşekkür ederim. (Forumda herkes Sebo dediği için bende öyle yazdım kusurabakma artık )
|
Faruk abi senin yüzünü kara çıkarmak için değil ama mesala hoya kerii yapraktan filiz verebilen bir tür.o yüzden yapraktanda geçte olsa filiz veriyorlar.
|
Ben de yapraksız uzunca bir sürgünü toprağa yatırmıştım. Şansıma artık bir deneyim diye düşünerek. Toprağın üstünde 2,3 gözü kalmıştı. İki hafta sonra minik minik yapraklar vermeye başladı. Şu anda 2 gözden ikişer yaprak verdi.
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar daha önce bahsetmiştim.
1 yıl önce diktim hala yeni bir yaprak dahi yok. Üçü de farklı pencerede 3 de genelde aydınlık. |
sayın lale devri mum çiçeği yapraktan üretmek ya imkansız **** çok uzun zaman alır.bence bu yaprakları aldığın yerden bir çelik al onda fark ede3ceksin 1 yıla kalmadan yeni yapraklar çıkaracak.
|
Bunlar normal çelik yaprak olanlar ince gövde sapına bitişik olan yerden koparılırsa yaprak olur bunlarda öyle bir görüntü yok yani normal çelik.
Sevgili lale devri çiçeklerinize suyu az verin birde yumurta suyunu deneyin benimkiler 6 ayda altı yedi yaprak verdi. |
Alıntı:
|
Yumurta suyunun içinde ne tür bir bileşen var ? Bilen varsa cevaplayabilir mi?
|
denedim denedim hem yumurta suyunu hem de çiçek coşturanın süs bitkileri için extra canlandırıcı sıvı besinini denedim halada her sulamada kullanıyorum ve üstelik kış ayı diye ılık suyla suluyorum.
Mum çiçeğini ilk bu sitede gördüm eşim hep çok güzel çiçekleri ve kokusu olduğundan bahsediyordu fakat canlısını hiç görmemiştim.Çiçekçilerde aradım bulamadım. İş yerindeki akadaşlardan biri köydeki kayınvalidesinde olduğunu gittiğinde unutmazsa ve hala duruyorsa getirebileceğini söylemişti. 1-2 ay sonra bu 3 çeliği getirdi. Onlarıda çok istiyorum diye kayınvalidesinin komşusundan istemiş(Kadıncağız yaşlı bakamıyorum artık uğraşamayacağım diye komşuya vermiş). aslında 3'nünde küçük gövde çelikleri var sadece yaprak değil.Çelikleri toprağın içine sığ bir şekilde yatırdım ve köklendiler ama hala tek bir yaprak bile yok. ******* Orkun Beyin dediği gibi sabır. |
Yumurta kabuğunda kalsiyum var sanırım. Birkaç haftadır ben de mum çiçekleri mi içinde kabuk beklettiğim suyla suluyorum. Aylardır kıpırdamadan duran hoya kerii iki yaprak birden verdi. Diğer çiçeklerim de çok keyiflendi, gelişmeleri hızlandı ve daha canlı görünüyorlar.
|
Yumurta suyunu son günlerde burada çok sık okumaya başladım önceden balkon çiçeklerim için kullanırdım ama hoya lar için hiç kullanmamıştım bir tanesinde ben de deneyeceğim.
|
http://www.ktunnel.com/index.php/101...9f95582e415605
izlemenizi isterim:p |
Sayın fatihbrk, gösteri harikaydı ama ne yazık ki o muhteşem kokusu hissedilmiyor.;)
Arkadaşlar, ben yıllardır yumurtanın hiçbir yerini ziyan etmiyorum, suyunu çiçeklerime, kabuklarını da öğüterek hem çiçeklerime hem kuşlarıma veriyorum, olumsuz sonuçla karşılaşmadım. |
Bu yumurta suyuna benim de aklım takıldı. Çiğ ya da pişmiş yumurta kabuklarını suya atıp bir iki gün bekledikten sonra mı kullanıyorsunuz, yoksa daha uzun bir süre mi beklemek gerekiyor? Şunu bir etraflıca tarif etmenizi rica edebilir miyim? Teşekkürler.
|
Sayın Yukka, benim yaptığım şey haşladığım yumurtaların suyunu atmayarak soğuduktan sonra bitkilerimi sularken kullanmaktır. Soyduğum yumurta kabuklarını da toz şeklinde ezerek toprağa karıştırıyorum.
Başka şekilde kullanan arkadaşların da önerileri vardır belki. |
Alıntı:
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben de mum çiçeklerime kalan çay suyunu veriyorum. Gelişimleri pek parlak değil. Şimdi yumurta suyu ile de sulamaya başladım. Hızlı büyümelerini istiyorum. Bu çiçeğe bol çiçek açtıracak ve çok hızlı büyütecek bir formül arıyorum. :))
|
Ben de bir ara çay suyu ile sulamaya başladım bitkim bundan hiç hoşlanmadı...
|
Bu başlığı 1. sayfadan 125. sayfaya dek bir roman okur gibi okudum. :)
Geçen sene yurtdışından Hoya çeşitleri getirme macerası en heyecanlı yeriydi ama maceranın son durumunu göremedim... Gelen çeliklerden kurtarabilmiş ve yaşamına devam edenler var mı? 2009 yılında da yeni tip Hoya arayışları ve teminleri olacak mı? Benim evinde büyüdüğüm komşumun harikulade bir Mum Çiçeği vardı salonunu süsleyen. Senelerdir orada durur bilirim, buradaki arkadaşlara da verebilmek için çelik isteyecektim komşumdan. Hoya'sını bu kış kaybetmiş. Elimdeki mum çiçeği biraz büyüyüp kendini toplayınca benim de ilk işim önce komşuma sonra buradaki mum çiçeği severlere çelikler göndermek olacak. Ben bayıldım bu mum çiçeği kardeşliğine... Eski kardeşlerden pek ses çıkmıyor ama sanırım... Yazmıyorlar mı buraya mı yazmıyorlar anlayamadım. Ben onları okudukça sanki kendilerini yıllardır tanırmışım gibi hissetmeye başlamıştım oysa :( |
kaktüs arkadaşımız yeni katılmış burdan hoş geldiniz diyorum eski arkadaşlardan pek ses çıkmıyor demişte ben önceden vaktim çok oluyordu yazıyordum şimdi ise pek vaktim olmasada nete girmeye girdigimdede mutlaka forma bir göz atıyorum..
benim evde şu an 4 adat var mum çiçegim biri açmak üzere.. |
Alıntı:
Mum çiçeği yumurta suyunu çok seviyor benim mum yumurta suyu ile beslediğim için bir yaşında iken çiçek açmıştı... |
Çiçekler gözetlenmekten de pek hoşlanmıyor; adeta inatlaşıp büyümüyor. Şimdi iki küçük saksı mum çiçeğimi -dışarıda, açık balkondaydılar- içeri aldım ve kocaman bir fujer saksısının içine yerleştirdim. Gelişirlerse saksıdan aşağı sarkarak gelişecekler. Artık hiç yanlarına yaklaşmıyorum. Bakışlarımdan ve gözümden uzaklar. Yalnızca sulamadan sulamaya yaklaşıyorum. Bir saksı mum da tamamen açık balkonda kış geçiriyor. Onu da sarıp sarmaladım naylonlarla. Bakalım açıkta kış geçirmek yarayacak mı, bu yaz çiçeklerini görebilecek miyim??
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025