agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

şükran ünal 24-08-2007 09:06

Ya arkadaşlar bu hoyalardan bende isterim ama bir türlü fiyatlarını göremiyorum nedendir. Lütfen eğer listeye eklenmeye geç kalmadımsa
HOYA SERPENS veya HOYA MINAHHSSE GPS 8816 den birer adet isterim.Bir arkadaşta bana bu ikisinin fiyatını bulup ta bir zahmet yazarsa çok minnettar kalacağım. Ama zaten çok abes bir rakam değilse mutlaka istiyorum çok teşekkürler şimdiden.

Oğuzhan 24-08-2007 09:27

Şükran Hanım burda fiyatlar var .Hoya cinslerini karşısında rakamlar var .
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm

Oğuzhan 24-08-2007 09:31

Şükran Hanım
Hoya serpens 5 Eura
Hoya minahassae GPS 8816 4 Eura
Yaklaşık 16-17 YTL yapar.

şükran ünal 24-08-2007 09:33

Çok teşekkürler Elfogi, 2225 nolu mesajdaki benim isteklerimi de ilgili arkadaşlar listeye alırlarsa sevinirim.

şükran ünal 24-08-2007 10:22

İşi mişi bıraktım vallahi .Burada beni listeye almış olduğunu yazan bir arkadaş bekliyorum. Tüm beceriksizliğim içinde kendime çok kızıyorum .eğer bu iki hoyadan birisi olsun yazılırsa söz size en iyi becerdiğim kayseri mantılarını ellerimle yapıp postalayacağım.Ya beni eskiden kaybettiğim bu dostumdan (hoyadan)mahrum bırakmayın.Burada kurulan şu dostluk için ne desem azdır. Hepinizi ayırt etmeksizin çok seviyorum...

memet 24-08-2007 10:46

Arkadaşlar, Şükran Ünalı listeye eklemek için biraz daha oyalanın, mantıdan açıldı kapı gerisini bekleyelim.
(Hafize köyde, Hoyadag sanırım görevde, biraz sabretmek gerekecek listeye eklenmek için)

Oğuzhan 24-08-2007 11:00

Biri mantı mı? dedi.Karnımda açıkmıştı:)

Oğuzhan 24-08-2007 11:01

1 Eklenti(ler)
Eklenti 19291
Böylesini ilk defa görüyorum.Ne çok çeşiti varmış.

Oğuzhan 24-08-2007 11:02

Küçük bir dal ama bol çiçeği var.

Sevilay 24-08-2007 11:06

Arkadaşlar,ben bazı hoya sitelerinde Diversifolia'yı Paul Shirley'dekinden farklı bir renk olarak buldum.Hangisi doğru bilemedim.Rengini kızım beğendiği için sipariş verdim.

Doğru Diversifolia rengini bilen var mı?Paul Shirley mi,hangisi doğru?:confused:

GLCN 24-08-2007 11:59

Sevgigli elfoginin nresmindeki hoyaynın benzeri **** kendisi olan bir siteyi 2210 nolu mesajda göstermiştim bir arkadaşta listede olduğunu söyledi..Banada çok ilginç geldi..

cezzar 24-08-2007 12:19

Arkadaşlar,

dün Paul Shirley'e, bir kaç soru sordum.
- silverpink'ten 14 çelik istenmiş var mı elinizde o kadar dedim.. Sorun yok mesele olmaz, dedi.

-Toplam çelik isteğimiz 120'yi geçti, daha da artıyor, dedim. Diyor ki, "AB dışına kutu yollarken çok büyük kutu yollamamayı tercih ederim, gümrükte riskli olabilir". "O yüzden, siparişi bir kaç küçük kutuya bölüp yollamayı tercih ederim, eğer ben yollayacaksam" diyor..

Tabi bu da, buradan posta masrafının artması demek.. belki de en mantıklısı, hepsini bir kargo şirketine benim verip kargoyla yollanması.. Yoksa birkaç kutu normal postayla aynı fiyata gelir nerdeyse değil mi..? Ne dersiniz? Tabi bunu sonra da tartışabiliriz de, haberiniz olsun böyle bir durum var.. Belki de listeyi önumuzdeki cuma (31 Agustos)'ta kapatsak mı? Memet Bey? Hem sonraki hafta da ödemenin nasıl yapılacağını kararlaştırırız beraber, kesin liste ile..

Ropörtaj seve seve veririm dedi.. Tabi benim bir fotoğraf makinesi ve ses kaydı cihazı edinmem lazım.. İnşallah hallederim.

Kendisine listemizin bağlantısını da yollamıştım: "ayrıca sipariş vermenize gerek yok, liste son halini alinca haber verin, ben listeden bakarak ayarlarım siparişi" diyor.. İyi oldu bu liste işi gerçekten..

Hepinize selamlar..

şükran ünal 24-08-2007 12:26

Sevgili arkadaşlar istediğiniz mantı olsun.Şaka bir yana ciddi yollayacağım.Bu da benim yarışma hediyem olur kötü mü. Yolla hoya yı al mantıyı... ne yapalım bu bilgisayarı mantıyı büker gibi kullanamıyorum yok olmuyor olmuyor ..olmuyor...Maşallah arkadaşların hızına yetişmek benim ne haddime Sevgili Elfogi bu resimlerin ülkesi neresi ben bir görev çıkartayımda en iyisi oralara kendimi atayım yüzyüze gönül gönüle hoyalarla başbaşa kalayım....

Sevilay 24-08-2007 12:31

Sevgili Cezzar,bizler için çok yoruluyorsun.Senin hakkını nasıl ödeyeceğiz?Mesela ben seni İstanbul'a gelirsen misafir etmek isterim.Başımızın üstünde yerin var.

Kargo meselesine gelince;En sağlıklı nasıl gelecekse öyle gelsin bence.Ufacık çelikler yollarda telef olmasın.Uzun yolculuğu kaldıramayabilirler.

Bu arada ben bayramlıklarını giymek için bayramı bekleyen çocuklar gibi oldum.
Bir gelseler de köklendirip diksek artık minikleri.;) ;) ;)

lerdemir 24-08-2007 13:07

Vallahi onu bunu bilmem; "laf ağızdan bir kere çıkar" diye biliriz biz :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şükran ünal (Mesaj 145877)
...size en iyi becerdiğim kayseri mantılarını ellerimle yapıp postalayacağım..

hoyadag 24-08-2007 13:51

Arkadaşlar, bu kadar canlı ve hararetli günlerde forumdan kalmak beni inanılmaz üzüyor ancak zamanım çok kısıtlı. Bu nedenle hızlı bir şekilde:

Mucip Bey, bu kararınız beni ziyadesiyle teessüre sevketti. Umarım bu kararı almanıza neden olan mani bir an evvel ortadan kalkar ve sizleri tekrar aramızda görebiliriz. Selamlar, sevgiler.

Yeni gelen arkadaşlar en içten dileklerimle ,Hoşgeldiniz diyorum,

Hafize hanım, sizlere iyi tatiller,

Mine hanım, uzun bir aradan sonra sizleri forumda görmekten çok mutlu oldum. Hoyaları unuttuğunuzu düşünmeye başlamıştım.;)

Sevilay Hanım, tam anlamıyla bir hoya aşığı oldunuz, tebrikler. Bildiğim kadarıyla Paul Shirley kendi yetiştirdiği çiçeklerin fotolarını yayınlıyor. Çeliği de ondan temin edeceğimize göre gelecek olan renk Paul beyin sitesindeki gibi açacaktır diye düşünüyorum.

Tekrar görüşünceye dek herkese SELAMLAR, SEVGİLER.

şükran ünal 24-08-2007 14:28

Bugün cuma olduğundan galiba kafa yorgunluğu hat safhada.Sevgili Lerdemir neyi kastediyorki derken alttaki alıntı yazıda beni kastettiğini anladım..Vallahi bunlar iyiye delalet değil gibi ..Mantı için sözüm kesinlikle geçerli .Hiç zarar görmeden vakumla postalanacaktır..
Sevgili Mucip Bey,lütfen bu güzel arkadaşları ve beni kırmayınız bazen böyle tatsızlıklar olabiliyor.Diliyorum ki o arkadaşta kalbinizi bilerek kırmamıştır bazen de hassasiyetimizin yoğun olduğu zamanlara da denk gelebilir. Hadi sizleri tekrar aramızda görüp biz çömezler sizi örnek alalım... Sevgiler..

Sevilay 24-08-2007 14:34

Hoyadağ, ziyaretiniz ne iyi oldu.Hoş geldiniz.
Yoğunsunuz biliyorum ama ara sıra uğrayın bari.

Bu arada tesbit çok doğru.Gerçekten hoya tutkunu oldum.Eşime,oğluma ''senin Hollanda'da işin yok mu''diye sorup duruyorum.Oğlum belki Aralıkta gidecekmiş.
Neyse ki bizimkiler çok daha önce gelecek.

Sevgiler.

Fatma E. 24-08-2007 14:45

Şükran Hanım istekleriniz listeye eklendi. 2225 nolu mesajda "veya" demişsiniz ama daha sonraki mesajlardan ikisini de istediğiniz sonucunu çıkardım ve ikisine de isminizi yazdım. Yanlış anlamışsam lütfen düzeltiniz.

şükran ünal 24-08-2007 15:00

Yaşasiiiiiiiiiiin.... çok teşekkürler..gözlerim şaşi olacakti. Ekrana kilitlenmekten... Mantiyi sevgili Fatma E. kazandi.mesajimi da doğru anlamişsin tabi mümkünse her ikisindende birer adet isterim..ellerin dert görmesin.sevgili Fatma emek veren her arkadaşim ayni hakka sahipler mantı konusunda Ankara 'lilar için en kolayi ilk toplanti da söz yapip getireceğim.uzaktakilerinde çabalarina göre manti nin kalitesi değişecek Kih ..kih..yalanci Manti .. Dolma Manti, Tereyağli Tepsi Mantisi ..diye Uzar Gider. (beni Konuyu dağitmakla suçlayabilirler en iyisi artik susup bekleyelim)

Fatma E. 24-08-2007 15:04

Mmmmm, mantıya bayılırım. Mantı listeye ismi ekleyene miydi? Ben o bölümü atlamışım. Bilseydim daha hızlı davranırdım :) (Şaka şaka isteğinizi görür görmez ekledim) Ne demek Şükran Hanım, bu forumda herkes paylaşım için var öyle değil mi.

memet 24-08-2007 16:07

Arkadaşlar, Cezzarın da dediği gibi, ay sonunda listeyi artık, kitleriz..
Sonra ödemeler listesini ayarlayıp düzenleriz. Diğer işlemleri tamamlarız.

Oğuzhan 24-08-2007 17:59

******* parayı nasıl gönderecez.Eura olarak mı? Yoksa o günkü kurdan YTL mi göndercez.Artık kesinleştirmek lazım.

Penelophe 24-08-2007 20:35

4 Eklenti(ler)
Yaklaşık dört saattir çok mutlu ve yorgun bir biçimde Sevgili Mucip Gürbüz'ün gönderdiği hoya cornasa ile meşgul oluyorum.:cool:

Mucip bey bütün emeğiniz, özeniniz ve alçakgönüllüğünüz için defalarca teşekkür ederim.:)

Kocaman bir koli geldi.:D İşte benim güzelim.:cool:

Eklenti 19331
Yaklaşık 4 saatte yeni tırmanma çubuğuna kavuştu. yaprakları teker teker silindi.:)
Eklenti 19332
Bu tomurcuk mu?
Eklenti 19333
Eğer üstteki ve bu resimdekiler tomurcuksa, yaklaşık 9-10 tane çiçeğim olacak.:D
Eklenti 19334
Mucip bey siz her ne kadar atmayın, dikkat, üstü burası vs.. yazdıysanızda, zavallıcık geldiğinde saksıdan neredeyse çıkmıştı.

Tekrar çok teşekkür ederim size.:)

Arzu Kasapoğlu 24-08-2007 22:12

Mum çiçeğin hayırlı olsun Penolophe,güle güle büyüt.Çiçeklerinin resimlerini göndermeyi unutma;)

Penelophe 24-08-2007 22:26

Teşekkür ederim Arzu hanım.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 146226)
Çiçeklerinin resimlerini göndermeyi unutma;)

Bu, fotoğraftakiler tomurcuk mu demek oluyor?

Arzu Kasapoğlu 24-08-2007 22:31

Tomurcuğa benziyor.İnşallah yanılmıyorumdur:confused:

Oğuzhan 25-08-2007 08:42

Penelophe Hayırlı olsun.Güle güle büyüt .Kocaman mış.İnşallah bol bol açar .Çiçek resimlerini bekleriz.
Mucip Bey Tomurcuklu kaldı mı?

Oğuzhan 25-08-2007 08:42

Mucip Bey ortalıklarda yok.Çok üzüldüm ayrıldığına...:(

Penelophe 25-08-2007 11:51

Evet Elfogi bende çok üzülüyorum, İnşallah geri döner.:(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025