agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

cezzar 21-08-2007 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 144668)
:))) Valla tekrar okudum da yazanları sanırım bu tür gölgeyi seviyormuş. Diğer türlerin bazıları güneş ışığına ihtiyaç duyuyormuş sanırım çiçek açmak için. Bu tür güneşi sevmiyor anlaşılan. Aman yanlışım varsa düzeltin ;)

evet ilkin hanim.. aciklama boyle.. Yani baska turlerin yapraklari gunes isiginda hafif kirmizilasabilir, ama bu turde durum boyle degil, gunes isiklari yapraklarini yakar.. Hatta gunes isigini birakin, azicik yari golgeli yerler bile yapraklarini yakar, bu yuzden tamamen golge bir yerde olmali diyor..

(arkadaslar, bilgisayarimi turkce karakterler icin ayarlayabildigim zaman bu mesajlarimin hepsini duzeltecegim soz..)

cezzar 21-08-2007 17:55

Arkadaşlar,
Her ne kadar aktif katılamasam da yazışmaları hep okuyorum keyifle.. Bu kardesliği başlatanlar sağolsunlar..

Burada da ilginç bir sendrom başladı bende :), içinde mumçiçeği olmayan ofislerde olanları küçümseme sendromu.. Nasıl mı?
Giriyorum bir ofise, bakıyorum çiçekler.. Göz gezdiriyorum, içimden "Aaa, bir hoyaları bile yok" diyorum gayriihtiyari.. Di mi yani, biz orda yeni türümüz olsun diye uğraşıp duralım; siz burada üstelik 150 farklı tür mumçiçeği çeliği satan birinin olduğu bir ülkede yaşayın, ve ofisinizde mumçiçeği olmasın.. Ayıp yani :D

Arkadaslar, listenin sonunda 5'li derlemeler var biliyorsunuz (collections). Paul Bey'e sordum bunlardan ikisinin ne anlama geldigini.. Sulawesi derlemesi, kendisinin bu isimli adaya gidip oradan topladigi hoya turlerinden olusuyormus. Shrub-hoya collection ise turkceye cali-mumcicegi derlemesi diye cevrilebilirmis. Bu derlemedeki celiklerin ozelligi, bizim carnosa gibi oraya buraya sarinip tirmanmak yerine, cali seklinde, yani bodurcana bir sekilde buyumesi imis. Aklinizda olsun, bu tip hoya edinmek istiyorsaniz secebilirsiniz.
(Bu arada variagata collection isimli derleme de yapraklari duz renk olmayan, iki veya uc renkli olan turlerden olusuyor)

Paranin nasil toplanacagina gelince, bence bir hafta daha listenin olusmasi icin bekleyelim. Daha sonra da hangi yontemin daha ucuz olacagina karar veririz. Duruma gore, eger ben Paul beyden alip size (hoyadaga) kargo ile yollayacak isem ben hepsini oderim, sizler bana havale yaparsiniz. Garanti bankasinda hem avro hem YTL hesabim var. Istediginiz kura gore gonderirsiniz.

Bu arada, Paul beyden bir roportaj talep etmeyi dusunuyorum; dergimizin yetkilileri de izin verirse dergide de yayinlariz. Hoyalarla ilgili kendisinin tecrubelerini ve diger tum kafamiza takilan sorulari sorabiliriz kendisine; tabi zaman ayirmayi kabul ederse..

Mucip Abicim iyi ki grubumuza uye oldunuz.. Bakin bence herkes buyuttugu bitkiden ilk celigi size yollasin; ve sonra bir internet uzerinden satis sayfasi gibi birsey de hazirlariz; artik yaban eller yerine sizden siparis verir her isteyen.. Hatta mumcicegi sevenler dernegi de kurariz. Degil mi memet bey-malina- mine hanim ? :)

Selamlar hepinize..

İlkin 21-08-2007 17:57

İyi valla çok sevindim. Teşekkür ederim bir de katkınız için. Şimdi gelecek olanlar için ben de yer düşünüyorum cam kenarında yer kalmadı ne yapayım diyordum. Büyük bir mutlulukla çalışma masamın yanına alabilirim demek ki melifluayı ;)

sempe 21-08-2007 18:22

Sevgili cezzar, bana kalsa hepsinden alırım ancak ev çiçek dolu. 80 saksı civarında çiçeğim var ve hoyalarla bu 100 ü bulacak gibi.:p Bize bu fırsatı sunduğun için çok teşekkür ederim.

Sevilay 21-08-2007 19:55

Sayın Cezzar çok iyi düşünmüşsünüz..
Eğer ilk çeliklerimizi Mucip beye verirsek, bizimkilerin başına bir kaza geldiğinde(Allah korusun) bir sigorta gibi olur bize.
Sevgiler.;)

Mucip Gürbüz 21-08-2007 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevilay (Mesaj 144454)
MUcip bey iyi ki varsınız.
Size bir öğrenci sorusu daha sorabilir miyim?

Cam güzeli v.s gibi bitkilerde çok dallı ve çiçekli olması için çiçek budanır ya.
Biz de aynı şeyi mum çiçeğine uygulayabilir miyiz?Yani çok dallı ve çiçekli olması için budamak gerekir mi?Yoksa çiçeği küstürür müyüz?
Saygılar hocam.;)

Sevilay hanım bu tercih size bağlı eğer uzamasını istemiyorsanız yapabilirsiniz. budamaaslında bizim meslekte bir özel sanat ayrıca kalabalık görüntü verip iyi fiata pazarlamak bir tür hiledir. Başka bir formuda var mum çiçeğini herkesin yaptığının tersine ışık aldığı yükseklikte bir yere, bir köşeye mesala yukardan aşağı sarkıtarak ve budayarak çok güzel bir form verebilirsiniz. Bu son önerimi deneyen herkes memnun olacaktır sanırım bu şekilde ne siz onu ne o sizi rahatsız etmez ve yerde ayağınıza dolaşmaz, yalnız bu şekilde yaparsanız altında tabağı sabit duran veaskı aparatı tabağa bağlı olan saksı türlerinden almanız lazım ayrıca tabakta su kalmaması içinde çok düzenli sulamak lazım bu yöntemi herkese öneririm çünkü zaten hoya dostları çiçeğe rahat vermiyorlar ve her micro mm takip ediyorlar. Sevgilermle hoşçakalın KARDEŞİNİZ.

Mine Pakkaner 21-08-2007 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 144831)
...

Bu arada, Paul beyden bir roportaj talep etmeyi dusunuyorum; dergimizin yetkilileri de izin verirse dergide de yayinlariz. Hoyalarla ilgili kendisinin tecrubelerini ve diger tum kafamiza takilan sorulari sorabiliriz kendisine; tabi zaman ayirmayi kabul ederse...

Cezzar, röportaj önerinizi çok beğendim. Bu konudaki çalışmanızı bol resimli olarak bekliyoruz. :)

Mucip Gürbüz 21-08-2007 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 144831)
Arkadaslar,
Her ne kadar aktif katilamasam da yazismalari hep okuyorum keyifle.. Bu kardesligi baslatanlar sagolsunlar..

Burada da ilginc bir sendrom basladi bende :), icinde mumcicegi olmayan ofislerde olanlari kucumseme sendromu.. Nasil mi?
Giriyorum bir ofise, bakiyorum cicekler.. Goz gezdiriyorum, icimden "Aaa, bir hoyalari bile yok" diyorum gayriihtiyari.. Di mi yani, biz orda yeni turumuz olsun diye ugrasip duralim; siz burada ustelik 150 farkli tur mumcicegi celigi satan birinin oldugu bir ulkede yasayin, ve ofisinizde mumcicegi olmasin.. Ayip yani :D

Arkadaslar, listenin sonunda 5'li derlemeler var biliyorsunuz (collections). Paul Bey'e sordum bunlardan ikisinin ne anlama geldigini.. Sulawesi derlemesi, kendisinin bu isimli adaya gidip oradan topladigi hoya turlerinden olusuyormus. Shrub-hoya collection ise turkceye cali-mumcicegi derlemesi diye cevrilebilirmis. Bu derlemedeki celiklerin ozelligi, bizim carnosa gibi oraya buraya sarinip tirmanmak yerine, cali seklinde, yani bodurcana bir sekilde buyumesi imis. Aklinizda olsun, bu tip hoya edinmek istiyorsaniz secebilirsiniz.
(Bu arada variagata collection isimli derleme de yapraklari duz renk olmayan, iki veya uc renkli olan turlerden olusuyor)

Paranin nasil toplanacagina gelince, bence bir hafta daha listenin olusmasi icin bekleyelim. Daha sonra da hangi yontemin daha ucuz olacagina karar veririz. Duruma gore, eger ben Paul beyden alip size (hoyadaga) kargo ile yollayacak isem ben hepsini oderim, sizler bana havale yaparsiniz. Garanti bankasinda hem avro hem YTL hesabim var. Istediginiz kura gore gonderirsiniz.

Bu arada, Paul beyden bir roportaj talep etmeyi dusunuyorum; dergimizin yetkilileri de izin verirse dergide de yayinlariz. Hoyalarla ilgili kendisinin tecrubelerini ve diger tum kafamiza takilan sorulari sorabiliriz kendisine; tabi zaman ayirmayi kabul ederse..

Mucip Abicim iyi ki grubumuza uye oldunuz.. Bakin bence herkes buyuttugu bitkiden ilk celigi size yollasin; ve sonra bir internet uzerinden satis sayfasi gibi birsey de hazirlariz; artik yaban eller yerine sizden siparis verir her isteyen.. Hatta mumcicegi sevenler dernegi de kurariz. Degil mi memet bey-malina- mine hanim ? :)

Selamlar hepinize..

Sevgili cezzar sesini duydum mutlu oldum. Demek hollandalıların "bir kedisi bile yok" (hoyası) Sezenin kulakları çınlasın. Bana kalırsa niyeti bozdunuz beni ihracatçı yapmaya (atıl durumda bir diş ticaret şirketim var başıma bela) oldu olacak çokortaklı bir "HOYA İNTERNATIONAL " kuralım 18000 ortaklı patron amsterdamda nasılsa, hepsi çok güzel hele bana senin ve İlkin'in abi diye hitap edecekkadar yakın görmesi çok mutlu etti beni teşekkürler sevgi saygılarımla sağlıklı ve hoşçakal.

Mucip Gürbüz 21-08-2007 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 144830)
evet ilkin hanim.. aciklama boyle.. Yani baska turlerin yapraklari gunes isiginda hafif kirmizilasabilir, ama bu turde durum boyle degil, gunes isiklari yapraklarini yakar.. Hatta gunes isigini birakin, azicik yari golgeli yerler bile yapraklarini yakar, bu yuzden tamamen golge bir yerde olmali diyor..

(arkadaslar, bilgisayarimi turkce karakterler icin ayarlayabildigim zaman bu mesajlarimin hepsini duzeltecegim soz..)

Sevgili cezzar benden bir öneri arkadaşlar çeşit seçerken evlerinin veya ofislerinin yapısını dikkate alsınlar daha rahat edeceklerinden eminim. Yerlerine göre mesela 2 gölge, bir ışık, veya 1 gölge,3 ışık seven gibi ama ortalama ışık alanlar için farketmez. (biz bazı bitkileri çabuk ve boy yapması için kullanırız ışığı, bazılarına extre ışık, bazılarına zifiri karanlık yaparız ) sevgilerle. ABİNİZ.

Mucip Gürbüz 21-08-2007 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 144470)
Kısa sürede nereden nereye geldik dostlar. Herşey Fulsokağının bir sorusu ve ona verdiğim yanıtla başladı. Bu başlığın ilk 30-40 mesajını okursanız beni anlayacaksınız. :)

Sevgili Malina bak ne kalabalık olduk. Boş işler dışında ne hoş işler yaptık. Başkan Gitted ise bizi unuttu, uğramaz oldu :) Arsakay da öyle...

Memet mi? O hep mum çiçeği kardeşliğini'nin as başkanı zaten... :)

TEŞEKKÜRLER ELİNİZE,KOLUNUZA,AKLINIZA sağlık bu kadar sevgi sze yetmez aslında,kucak dolusu sevgilerle, tekrar teşekküler.

oyaağacı 21-08-2007 22:52

merhaba,
Mucip bey çok geçmiş olsun.
Ben de limoniaca,verticillata spear mint GPS10087 ve serpens 21003 istiyorum.Adıma listeye ekleyebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Mucip bey acaba ben bu hoyaları Antalya gibi yazları çok sıcak olan iklimde büyütebilir miyim?

Mucip Gürbüz 21-08-2007 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oyaağacı (Mesaj 144951)
merhaba,
Mucip bey çok geçmiş olsun.
Ben de limoniaca,verticillata spear mint GPS10087 ve serpens 21003 istiyorum.Adıma listeye ekleyebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Mucip bey acaba ben bu hoyaları Antalya gibi yazları çok sıcak olan iklimde büyütebilir miyim?

Sevgili "oya ağacı" kızgın güneşten koruyun ve bu akşam yazdığım mesajları okuyun siparişinizi ona göre yapın, telaş etmeyin, bu çiçek amatörler için yaradılmış sanki az ister çok verir.Sevgiler,saygılar.

Mucip Gürbüz 22-08-2007 01:23

Sevgili hoya dostları siteden tamamen ayrılıyorum bir kişi hariç herkese allahaısmarladık diyor güzel doslara sevgi, saygı,sağlık ve en içten minnet duygularımla mutlu olun mutlu kalın ve hoşçakalın MUCİP GURBÜZ.

papatyam 22-08-2007 08:06

Mucip Gürbüz hayırdır? ne güzel katılmıştınız aramıza ve paylaşımlarımıza ne oldu birden bire, güzel güzel yazarken siteden tamamen ayrılıyorum hoşça kalın demek oldumu şimdi ya.

İlkin 22-08-2007 08:07

Sayın Cezzar yazınızı bu sabah okudum ve çok hoşuma gitti çabalarınız emeğiniz. Sağolun ve de eksik olmayın. Mucip Abi'ye herkes buna ben de dahil olmak üzere Hoya çeliklerinden yollayacaktır eminim ;)

Selamlar sevgiler

İlkin 22-08-2007 08:09

Mucip Abi ne oldu :( çok üzüldüm gerçekten. Kesin rahatsız olduğu bir şey oldu onun için gidiyor. Ama umarım bu kararından çabuk vazgeçer. Hem kişilik olarak hem de Hoyalar için bu forumun ona ihtiyacı var bence...

Sevilay 22-08-2007 08:48

Mucip hocam bırakamazsınız!!!
Burada öğrencileriniz var ve hepsinin tavsiyelerinize ihtiyacı var.
Canınız bir şeye sıkılmış gibi.Umarım herneyse düzelir ve aramıza dönersiniz.

Fikrinizi değiştirmeniz dileğiyle sevgiler,saygılar hocam.:(

nevsune 22-08-2007 09:10

Mucip Bey,
ne yapıyorsunuz allahaşkına? Kızdığınız her neyse (biraz tahmin ediyorum ama) sizin olgunluğunuz bunu hoşgörebilir. Ki bence eğer düşündüğüm kişi ile ilgili ise meseleniz, O'da size saygısızlık yapmadı benim okuduklarımdan.

Zaman zaman hepimizin alıngan dönemleri oluyor. Bir de yüzyüze olunmayınca yanlış anlaşılmalar artıyor galiba. Oysa bizler buraya paylaşım için geldik.

Siz bize ilgi ve bilgilerinizi verirken, bakın nasıl sevilmişsiniz. Herkes kalmanızı istiyor. Biz olgunlukla yatıştıralım meseleleri, gençler de bizi örnek alsınlar.

Bekliyoruz sizi.

İlkin 22-08-2007 10:08

Nevsune Hanım size katılıyorum. İnsanlar arasında arada gerginlik olabilir, yanlış anlaşma olabilir, kırılınabilinir... Kimsenin başkasını kasıtlı kırma hakkı olamaz, burada olduğunu da sanmıyorum. Mucip Abi gitmezsen eğer çok mutlu olacağız. Sevgiler...

Penelophe 22-08-2007 14:56

:eek: :eek: :(

Mucip bey bir kişiye olan kırgınlığınızı, bütün mum çiçeği kardeşlerine yansıtmayacaksınız değil mi? Gerçi kırgınlığınızı anlayamadım. Nevsune hanımın yazdıklarına dayanarak böyle düşünüyorum.:(
Sizin gibi deneyimli ve bilgili ve nazik bir insana herzaman ihtiyacımız var. Lütfen burada bizimle kalın. Halledilmeyecek sorun yoktur..

İlkin 22-08-2007 15:09

Mucip Abi paketin geldi. Çok büyük bir heyecanla açtım içini. Hoyam çok güzel ama 2 günlük kutu yolculuğunda baya süzülmüş, iyi olacağını biliyorum, özel bakıma alıyorum onu şimdi. Çok teşekkür ederim. ;) Sağol...

beyaz orkide 22-08-2007 17:43

Merhabalar,
Arkadaslar elimde 1yıldır bir cicegim var.Gönderilmis resimlere bakarken bu cicegimin hoya olması ihtimali oldugunu sanıyorum.Acaba resmini nasıl yollayabilirim.Bu konuda cok acemiyim ben nasıl yapacagımı bilmiyorum.Yol gösterebilir misiniz.belki tanıyan biri cıkabilir. Gökte ararken yerde mi buldum acaba ne dersiniz?

caploonba 22-08-2007 18:00

Konuyu yanıtla kutucuğuna girin. Aşağısında fotoğraf yükle var. Ona tıklayın. Fotoğrafınız pc nizde yüklü ise en üstteki kutucuğun yanında gözat var. Ona tıkladıktan sonra fotoğrafı seçip yükleyin yapın. Biraz bekleyin yüklenir. Sonra mesaj yollar gibi cevabı yanıtlaya basıp yollayın.

Oğuzhan 22-08-2007 18:04

Dallanıp budaklanmış bir Hoya Luconasa

2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 19190[/attach]

Oğuzhan 22-08-2007 18:06

Bizim alacaklarımızda böyle dallanıp budaklanır mı?Bir an önce gelsede şu hoyalar acayip heyecanlıyım.:)

kiiirmiziii 22-08-2007 19:41

Sayın Oyaağacı;

Ben de Antalya'dayım.Tek dikkat etmeniz gereken nokta ;Biliyorsunuz Antalya özellikle öğleden sonraları çok sıcak oluyor.Eğr batıya bakan dairede oturuyorsanız mümkün olduğunca güneşten uzak ama ışık alan yere koyun.Özellikle sabah güneşini seviyor.Benim Hoyam küçücük çelik olarak geldi.1 sene sonra 10-11 dalı olan kocaman bir güzelliğe dönüştü.Üstelik inanılmaz çiçek açıyor.Yerini hiç değiştirmedim.Sadece ilk saksıya aldığımda birkaç değişik yer denedim nereyi sevecek diye.Zaten hemen belli ediyor.Ve sevdiği yerde kaldı.Hiç korkmadan Antalya dada bu güzelliği büyütebilirsiniz.

kaleydeskop 22-08-2007 20:10

Beni de Hoya listesine ekler misiniz? İstediklerim şunlar;

1. Hoya diversifolia GPS 4209
98062
2. Hoya pseudo-litteoralis
06
3. Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064
04–10031
4. Hoya shepperdii GPS 00161
98102
Teşekkürler arkadaşlar

oyaağacı 22-08-2007 20:16

Sayın Kiiirmiziii;
İlginiz ve bilginizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Evet dairem batı yönünde ama hoyamı koyabileceğim kuytu bir sabah güneşi bulabilirim.Ayrıca bugün ekstra sevindirici bir haber aldım.Eşe dosta haber salmıştım hoya aranıyor diye , arkadaşımın eşi yeni köklendirdiği hoyasını benim bakımıma verecekmiş.İnşallah 1 sene sonra benim de mis kokulu kocaman bir güzelliğim olur.Çok heyecanlıyım Kiiirmiziii yarın gidip alacağım hoyamı.

oyaağacı 22-08-2007 20:27

Sevgili HOYA Dostları;
İsteklerim listeye eklenmiş çok duygulandım.Bütün emeği geçenlere çok teşekkür ederim,elinize gönlünüze sağlık.

hfz 22-08-2007 21:37

Arkadaşlar, Cuma gününden itibaren bir süre tatile gidiyorum. Süresini ben de bilmiyorum, emekliyim ya.. Sanırım ay sonunu bulur..:p

Ama tatilde iken de bir şekilde bir yolunu bulup isteklerinizi listeye ekleyeceğim. En son Kaleydeskop arkadaşımızın siparişlerini listeye ekledim. Bir-iki gün aksama olursa lütfen paniklemeyiniz.;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025