agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

Mucip Gürbüz 19-08-2007 22:08

Sevgili hoya tutkunları uğurlu geldiniz dün birisi geldi hoyaların çoğunu kaldırdı üç adet anaç ve söz verdiğim üç kişi ile toplam altı adet bıraktım, üçü emanet zaten kalanlar ise satılık değil ama üretime devam ******. Zaten siz hollanda'dan çeşitler getirirseniz kimseye ihtiyacınız kalmayacak. Ben bu siteye mal satmak için zatan girmedim benim yaptığım işi sevmeyen kesinlikle yapamaz bazen bir müşteri gelir çok sevdiğim bazı çiçek veya kaktüsleri almasın diye çok anormal fiatlar söyleyerek satılmamasını sağlıyorum (bizim gibilere "nesli tükenmiş enayiler "diyorlar). Hepiniz hoşçakalın.

Mucip Gürbüz 19-08-2007 22:16

Çok teşekkür ederim birbuçuk yıl oldu şimdi protezliyim ve kendimle dalga geçecek kadar iyi ve güçlüyüm ama şeker arada bir sürpriz yapıyor böyle lütfen 40 yaşına gelenler her yıl en az bir defa tahlil yaptırsın dönüşü yok çünkü bu işin sağlıkla kalın.

nevsune 19-08-2007 22:18

Mucip Bey geçmiş olsun. Şeker zor bir hastalık.

Sizin ne kadar iyi niyetli olduğunuzu biliyoruz. O kadar ısrar etmemize karşın bir türlü fiyat alamamıştık sizden. Değer bilenlerin satın almasına da ayrıca sevindim.
Benim hoyalar tutarlarsa ve çoğaltırsam ilk işim size göndermek olacak.

Mucip Gürbüz 19-08-2007 22:19

Arzu hanım çok teşekkür ederim sağolun ve sağlıkla kalın.

ephesos 19-08-2007 22:29

Mucip Bey geçmiş olsun .Yanınızdayız hepimiz.

hoyadag 19-08-2007 23:06

Mucip bey, bu akşam beni böylesine müteessir eden ve tefeküre sevkeden bir haber alacağımı tahmin etmiyordum. Yüce Allahtan hastalığınıza şifa, sizlere sabır diliyorum. Bu güzel yüreğinizle hepimize örnek oldunuz, sizlere tekrar teşekkürlerimi sunarım.

ilknur aşık 19-08-2007 23:15

Mucip bey bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Nevsune özelden bilgilerinizi gönderirseniz köklendirme hormonundan seve seve gönderirim. başka isteyen arkadaş varsa onalara da gönderebilirim.

Seçim yapmak için bir tarih varmı? Ben daha seçemedim de:(

hoyadag 19-08-2007 23:17

Sevgili Sempe isteklerinizi ekledim, kontrol etmeyi unutmayınız.

hoyadag 19-08-2007 23:33

Arkadaşlar, ben bugün sabah yıllık iznimi kullanmak üzere Denizli'ye hareket ediyorum, bu nedenle aranıza bir süre katılamayacağım. Bu süre içinde sevgili Cezzar ve Hafize hanım isteklerinizi listeye eklemeye devam edecekler.

Ancak Cezzar şu anda Hollanda'da yerleşmekle meşgul olduğundan aramıza pek katılamıyor, bu durumda bütün yük Hafize hanımın üzerine kalacak. Kendisini fazla yormamak için, arkadaşların isteklerini listeye sorunsuz bir şekilde ekleyebilecek en azından bir gönüllü arkadaş bekliyoruz.

Takvim konusuna gelince, arkadaşlarda uygun görürlerse ben derim ki: 5 Eylül'e kadar listemiz isteklere açık olsun. 5 Eylül'den sonra ben istekte bulunan herbir arkadaşıma özelden birer onay maili atacağım. Onaylama için 5 gün süre tanıyalım. 11 eylül tarihinde onaylanmış tüm listenin siparişini ben online olarak veya Cezzar tarafından bizzat verelim. Bundan sonrası kolay, çelikler elime ulaştıktan sonra en kısa sürede onay mailinin içeriğinde gelecek olan iletişim adresine gönderirim.

Gönderi sırasında çeliklerin zarar görmemesi için uzakdoğudan bana geldiği şekilde, köpükten doldurma malzemesi kullanmayı düşünüyorum. Bu şekilde herkes sağsalim çeliklerine kavuşacaktır.

Sevilay 19-08-2007 23:46

Mucip bey,artık size hocam diyebilirim.Çok çok geçmiş olsun hocam.Aslında aklım sizdeydi.
Gelelim güzelime.Size nasıl teşekkür edeceğim bilemiyorum.Çiçeğime çok iyi bakacağım.Söz veriyorum.Telefon numaramı özel mesaj olarak size ileteceğim.
Tekrar geçmiş olsun.Sevgiler.;)

Sevilay 19-08-2007 23:59

Mucip hocam bu arada ben de 3 çeşit hoya sipariş verdim.Eğer başarır da büyütürsem size mutlaka çelik yollayacağım.
Sevgiler,saygılar.

Mucip Gürbüz 20-08-2007 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hoyadag (Mesaj 144045)
Mucip bey, bu akşam beni böylesine müteessir eden ve tefeküre sevkeden bir haber alacağımı tahmin etmiyordum. Yüce Allahtan hastalığınıza şifa, sizlere sabır diliyorum. Bu güzel yüreğinizle hepimize örnek oldunuz, sizlere tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Sevgili hoyadag insanlara yarının ne getireceği meçhul.Bu siteye üye olduğum zaman bunu açıklamamaya kararlıydım, 1.5 yıl oldu protezle işler yürüyor ama ayağımı kaybedeceğim belli olunca çok büyük travma yaşadım, kabulenemedim derken hastaneye bir arkadaşımın getirdiği televizyonda Metin Şentürk'ü gördüm gözleri görmeyen birisinde böyle yaşama sevinci, sımsıkı sarılma ,ve kendisiyle barışık bir insan. Kendime geldim ben dünyanın bütün güzelliklerini görüyordum bir ayağın lafı bile olmazdı,Metin beye çok şeyler borçluyum bende artık eski yaşantımdan daha farklı,kendimle barışık ve bu durumu alaya alacak kadar rahatım. Zor bir hastalık bilmeden yıllarca şekerle yaşamışım onun için tüm dostlara yaş 40 a gelmeden her yıl en az bir defa tahlil yaptırın diyorum ve senin aracılığınla geçmiş olsun dileğinde bulunan ağaçlar dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyor çok teşekkür ediyorum.

Mucip Gürbüz 20-08-2007 00:48

Çok teşekkür ederim.Desteğiniz ve varlığınız benim için büyük güç olacak sağlıklı ve hoşçakalın.

hoyadag 20-08-2007 03:48

1 Eklenti(ler)
Bu güzelliği sizlerle paylaşmadan edemedim. Buyurun size Hoya Kompacta (Krinkle Kurl).

Fatma E. 20-08-2007 09:01

Mucip Bey çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

Fatma E. 20-08-2007 09:02

ilknur aşık ben de isteyebilir miyim köklendirme hormonundan. Çiçek konusunda çok tecrübeli olmadığımdan yazık etmek istemiyorum bu kadar emek verilmiş çiçeklere.

Fatma E. 20-08-2007 09:05

Bu arada benim kullanıcı adım değişti. Eskisi çiçekçi idi. Bir karışıklık olmaması için listede de değiştirilirse iyi olur herhalde. Bu arada Hafize Hanım'a listeye isim ekleme konusunda seve seve yardım edebilirim.

Penelophe 20-08-2007 09:32

Mücip bey, çok geçmiş olsun.:(

hfz 20-08-2007 09:58

Mucip Bey çok geçmiş olsun, Allah başka dert göstermesin, acil şifalar dilerim.

Sevgili Hoyadag, excel'deki Hoya listesini ben isteyebilirim.

İlkin 20-08-2007 10:12

Mucip Abi ( bundan sonra böyle demek istiyorum yüksek müsadeniz ile ) çok çok geçmiş olsun. Cümlelerinizi okurken çok etkilendim doğrusu. Ben de kaç gündür sesi soluğu çıkmıyor acaba ne yapıyor diyordum sizin için.

İnsanın sağlığından daha önemli hiçbirşey olamaz bence. Sizdeki bu yaşam enerjisi, hayat sevgisi varken çok çok uzun ve sağlıklı yıllar yaşayacağınıza inanıyorum. Benim de annemin tarafında herkes şeker hastası, ben de şekeri çok seviyorum. Her kaçamak anında götürüyorum mideye ;) Ama şu da var ki farkına vardıktan sonra dikkat ederek yaşıyorsanız çok uzun yıllar sağlıklı yaşıyorsunuz. Anneannem 80 küsür yaşında ve kendisini 18 yaşında gibi görüyor daha fazla bir yaş sayısı söylerseniz hayatınız kaymış demektir :)))

Uzun lafın kısası size acil şifalar diliyorum ve dünyada çaresi bulunmaz o kadar kötü hastalıklar varken sizin ki bence hiçbirşey diyorum. Uzun ve mutlu bir ömür sizin olsun ;)

Sevilay hanım size de derlediğiniz yazılar için çok teşekkürler. Köklendirme konusu beni de bir telaşa soktu doğrusu.

Mor Kedi siz de hoş geldiniz aramıza.

ve Hoyadag tekrar katkılarınız ve yardımlarınız için teşekkürler, tofel gerçekten zor bir sınav kolejde okurken ingilizce sınav sorularımız ordan gelirdi, ne kadar feci olduğunu iyi bilirim ama siz atlatırsınız bunu eminim. Şimdiden iyi tatiller, yokluğunuzu arayacağız doğrusu.

Çok uzun yazdım kusura bakmayın mum kardeşlerim. :rolleyes:

sempe 20-08-2007 10:16

Mucip bey şeker hastalığı konusunda yaptığınız önemli uyarı için çok teşekkürler. Kabul ederseniz istediğim(şimdilik 17 galiba:D) hoyaların ilk çeliklerini size vermek isterim.

Oğuzhan 20-08-2007 10:36

Mucip Bey çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.

Oğuzhan 20-08-2007 10:37

Hoya lacunosa kokusu yoğunsa 1 adet de bundan ekleyebilir miyiz.:)

arb73 20-08-2007 10:45

Sevgili arkadaşlarım benim adıma ;

Scented Hoya collection
20115
ve
Hoya crassicaulis GPS 10042
20028 listeye eklerseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

ilknur aşık 20-08-2007 12:32

Sevgili hoyadag bu ( krinkle kurl) bizlerin seçeceği linkte yok ama:( **** ben bulamadım. Bu güzelleri görüpte bulamayınca sinir oluyorum ama ben:mad:

Sevilay 20-08-2007 12:40

Aslında ben de Royal Hawaian Purple veya Pubicalyx Chimera diye bir türüne deli oluyorum.Ama bizim listede yok.
Olsun varsın.Bizimkiler sağ salim gelsin de.;)

beyaz orkide 20-08-2007 13:12

Herkese merhabalar,
acaba bu güzel hoyalardan bende edinebilirmiyim.Benide aranıza alırmısınız.Gec kalmadıysam eger.

Oğuzhan 20-08-2007 13:15

Hoşgeldiniz.Listeden istediğiniz hoyaları seçip yazın.Sayın Hfz,Sayın Cezzar,Sayın Hoyadag listeye ekleme yapacaktır.:)

beyaz orkide 20-08-2007 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 144237)
Hoşgeldiniz.Listeden istediğiniz hoyaları seçip yazın.Sayın Hfz,Sayın Cezzar,Sayın Hoyadag listeye ekleme yapacaktır.:)

Ben lıstenizi göremedim ama zaten secemezdim. Hepsinden bir celik istesem cok mu ac gözlü olurum.Kokulu olanlardan ama özellikle royal hawaiian purple istiyorum. mümkünse.İlginize simdiden tesekkür ederim

Oğuzhan 20-08-2007 13:58

http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm

Liste bu arkadaşım.Burdan istediğini seçiyorsun.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025