![]() |
MERHABALAR,
Bende siparisimi onaylamıs bulunuyorum.Ulasmadıysa mailimi tekrarlayabilirim.ilginize tesekkur ederim. |
Sevgili İlkin, Beyaz orkide, Bahar66, Papatyam, Sapudeaure, Sabah, Fatma E. Hakan KINACI
Onaylarınız alınmıştır. Hepinize teşekkürlerimi sunar, en kısa zamanda çeliklerinize kavuşmanızı temenni ederim. |
Sevgili Zeonka, listelerde gerekli değişiklikleri yaptım. Kontrol ettikten sonra onay mesajınızı bekliyorum. Selamlar.
|
Sevgili arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra sizlerle birlikte olmak mutluluk verici.
Bu geçen sürede mum çiçeğimizde oldukça serpildi ve büyüdü, aynı gelişmeyi forumda da görüyorum bu da benim mutluluğumu arttırıyor, bu gelişmenin katlanarak artması diliyorum. Şimdilik paylaşıma resim olarak katkıda bulunmak istiyorum, ilerleyen süreçlerde inşallah daha fazla katkım olur, şimdilik uzun bir uykudan uyanmanın mahmurluğu ile lafı fazla uzatmadan, gönderdiğim resimdeki hoya'mın hangi cins olduğunu anlamama yardımcı olursanız sevincim katlanacak, herkese tekrar selam ve sevgilerimle Cumhur Şengül Alanya :o bu arada nasıl resim gönderildiğini unutmuşum, yardımcı olur musunuz? |
Cumhur bey, hoşgeldiniz, mesajınızı gelişmiş modda yazarken, üst kısımdaki menüden ataç ikonuna tıklayarak kolayca resim ekleyebilirsiniz. Resim boyutunun çok büyük olmamasına dikkat ediniz. Selamlar.
|
2 Eklenti(ler)
Arada heyecanlanacak şeyler lazım.:dilli:
Sevgili Hoyadag, işte Diversifolia'm,:p Tekrar çok teşekkür ederim. |
Hatırlatma
Arkadaşlar, bu hassas süreçte hatırlatmada bulunmak istediğim bir husus var. Gerçi bütün arkadaşlar bu süreçte bir kargo masrafı olacağını en başta biliyorlardı ama yine de hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum. Özellikle aramıza yeni katılan arkadaşlar için.
Sevgili Sabah'ın Hollanda'dan gelecek bir yakınıyla paketimizi ücretsiz getirtme durumundan dolayı sizlerden onay mesajlarını isterken kargo masraflarından bahsetmemiştim. Ancak Hafize hanım, Cezzar ile görüştük: Bu yolun getirecek arkadaş için fazlasıyla riskli olduğunu (Ülkeye herhangi bir ibrazda bulunmaksızın tanımlanmamış 200 çeşit bitki ile girmeye çalışan birini, ben gümrük polisi olsam tutuklardım açıkçası) ve gümrükten geçememesi durumunda özellikle, ödeme peşin olacağından, sevgili Cezzar'ı zor durumda bırakacağı gibi nedenlerden dolayı bu yoldan üzüntüyle vazgeçtik. Bu durumda paketimiz kargo marifetiyle gelecek gibi görünüyor. Sonuç olarak kişi başı yaklaşık 6€ civarı kargo masrafı olacak gibi duruyor. Onay veren ve verecek olan arkadaşların bu yeni durumu da göz önünde bulundurarak karar vermesini ve herhangi bir itirazı olan arkadaşımız olursa acilen benimle temasa geçmesini rica ediyorum. Bir de onay listesinde ki tüm fiyatların Avro cinsinden olduğunu hatırlatayım. Ortaya çıkan yeni durumu anlayışla karşılayacağınız ümidiyle tüm arkadaşlara selamlar, sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
Yardım için teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Hafize hanım, harika gerçekten. Sanırım sürgün veriyor. Burada hava biraz serinledi ama orada sanırım en az 1 ay daha sıcak geçecektir. Benim diversifolia 2 ayda 35 cm e yakın uzadı. Bu hesapla en az 2-3 yaprak verir ve 10 cm uzar diye düşünüyorum. Gerçekten şaşırtıcı bir hızla gelişiyor bu tür.
Amman nazar değmesin, Maşaallah, maşaallah. |
Cumhur bey,:eek: bu sizin hoyanız mı? Cinsini soruyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. Tanıştırayım öyle ise, bu:
Dostu da düşmanı da çatlatan, açtımı gül bağlarını aratmayan, açmadımı kahırından bülbül gibi seherlerde feveran ettiren, sırrı hala çözülemeyen, Hoya Carnosa Memnun oldum.:rolleyes: |
Bence kargo ücreti sorun değil. Bize sağ salim ulaşsın yeter. En garantili yol hangisiyse onu seçelim diyorum.:)
|
Cumhur bey,Allah nazardan saklasın.;)
Bu çiçeklerin hepsi bir saksıdan mı? O saksının çapı kaç cm? Bu çiçek kaç senelik? Allahım!!!Bizimkiler de böyle olursa evde gezecek yer kalmaz.:p Tekrar tebrikler.Maaşallah.Sizi kutlarım.. |
Sayın Hoyadag
Onay mesajımı gönderdim.Size ve tüm emeği geçenlere ne kadar teşekkür edilebilir bilemiyorum.Çok teşekkür ederim. İnsanları internet ortamında böylesine güzel bir konuda organize edebildiğiniz için ayrıca tebrikler. |
Sevgili Kiiirmiiizi sorum üzerine hoyaların Antalya iklimini sevdiğini belitmişti.Birisi satın almak diğeri hediye olmak üzere iki adet hoyam var artık (üç haftadır ).Cumhur Beyin iletisinden de anladığım kadarıyla bu sıcak ve nemli iklim tam hoyalara göre.:D Benimkiler de yerlerinden memnun görünüyorlar.Yeni yaprak çıkarmaya başladılar.Sayıyorumda :o
|
Hoya Türlerini Yaşatma ve Türkiye'mize Kazandırma Derneği'nin Antalya şube sorumluları Sevgili Kiiirmiziii ve Oyaağacı onaylarınızı aldım, teşekkürlerimi sunarım. :rolleyes:
Antalya'nın uygun iklimi ve becerileriniz sayesinde en güzel hoyaları yetiştireceğinizden eminim, selamlar. |
Sevgili hfz.
Foruma ikimizde aynı anda heyecan katınca öyle oldu, sizi farkında olmadan vurmuşum Küçük Diversifolia’nız çok güzel sürgün vermiş sizin heyecanınızı paylaşıyorum, Çok güzel bir his umarım hoya Diversifolia’nız aynı hızla gelişmini sürdürür ve sizi inanılmaz büyük heyecanlara taşır |
Ben de mailimi yolladım. Emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
|
Bende ONAY mesajımı dün akşam yolladım.Hoyadag,Hfz ve diğer tüm emeği geçen arkadaşlara bizleri bu güzel hoyalarla buluşturacakları için teşekkürlerimi sunuyorum.
|
Sayın hoyadag, onay mailini yolladım. Emekleriniz için sonsuz teşekkürler.
|
Onayınız alınmıştır sevgili Hamido. Çeliklerinize en kısa zamanda kavuşmanız dileklerimle selamlar.
|
Hatırlatma babında şu ana kadar onayı ulaşmayan arkadaşlarımızı belirteyim:
Dkp, Ephesos, Şükran Ünal, Mor Kedi, Nevsune, Selçuk44 Arkadaşlar onay mesajlarınızı bekliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
sevgilerle kalın.. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili ilkin, Teşekkür ederim, Amin Sanırım haklısın bizim Hoya Carnosa’mız sizin babaannenizin çiçeği misali duvar duvar gezecek, birde damlama meselesi var tabii bende buna çözüm bulamadım daha, bir ara bende mi babaanneniz gibi yere kağıt koysam acaba dedim. Şimdilik bir çözüm üretemedim, yere damlıyor “hoya zararlısı” yalıyor Sevgilerle kalın. |
Cumhur bey, geçmiş olsun.
Hoyadag, havale yapacağımız hesap numarası belli oldu mu? |
Sevgili Dkp, düzeltmeniz yapıldıktan sonra onayınız kabul edildi. Lütfen kontrol ediniz.
Sevgili Penelophe, havaleyi Cezzarın hesabına yapacağız. Tüm çelikler bana ulaştıktan sonra, yani başımızın belası gümrük sorununu aşıldıktan sonra arkadaşlardan gerekli tutarı yatırmasını isteyeceğiz. Henüz ödeme beklenmediğinden yayınlanmadı hesap numarası. Sanırım hesap numarası bildirimini her ihtimale karşı forumdan değil özelden yaparız. |
Belki biraz erken olacak özür dilerim ama kafamda belirenleri paylaşmak istedim.
Listeyi inceliyorum da, ne kadar yol almışız. Toplam 31 kişi sipariş vermiş. Demek 31 kişide carnosa dışı türler olacak. Sadece "hoya carnosa" sahibi olanları sayamadım doğal olarak. Toplam 148 kalem sipariş var. Kolleksiyonların 5 çelikten oluştuğu dikkate alınırsa toplam 212 çelik gelecek. Toplam 46 çeşit sipariş etmişiz. Koleksiyonları ayrıştırırsak 66 ayrı tür siparişimiz var. Bu ciddi bir birikim değilmidir sizce ? Nasıl değerlendirebiliriz ? Mesela yabancı örneklerde olduğu gibi sadece mum çiçeklerimize yönelik bir site veya blog oluşturamazmıyız ? Site alt yapısı müsaitse, ağaçlar içinde bağımsız bir bölüm halinde de olabilir. Çiçeklerimizi, bunların gelişmelerini, birbirimize önerilerimizi vs burada paylaşır, surfer meraklılarıyla haberleşebiliriz. Bir yıl sonra. Artık çelikler uzamış, yeni dallar vermeye başlamış olacak. Çelik alabiliriz. Acaba yurt içi çelik satışı yapılamazmı ? Satış işini bir kişi organize etse, İsteyen bu organizasyona katılsa, Sorumlu kişi sipariş alıp, ilgili üyeye "falanca adrese filanca çeliği yolla" dese, Büyük çiçekçilik firmalarıyla görüşülse (Örneğin VSB) Tanıtım amacıyla onlarla yardımlaşılsa, Hatta üretim ve dağıtım için bu firmalarla işbirliği yapılsa. Sesli düşündüm. Arzu eden katkıda bulunabilir. |
Hamido size katılıyorum. Ayrı türler için ayrı başlıklar vs de olabilir. En önce düşündüğüm şey bir sürü çelik istediğim halde hiçbir hazırlığımın olmayışı:eek:
|
Uzayan Çelik
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde Hoyadag'ın resmini yolladığı Hoyasının çeliğine bakıp kendiminkini de bir incelemeye aldım. 2 ayda benim Hoyanın çeliği de 30 cm civarında uzamış. Sevgili Kaseriya görüyordur umarım bunu :p
|
1 Eklenti(ler)
Hafize hanım, bir bakın bakalım benim hoyaların arasında tanıdık gelen bir yüz var mı size?
Siz göndereli çok olmuştu ama elime az önce geçti. Zarif mukabeleniz için şükranlarımı sunuyorum, selamlar.:rolleyes: |
Arkadaşlar, ben hamido'nun en azından farklı türlerle ilgili farklı başlıklar oluşturulması veya kardeş bir forum açılması önerisine katılıyorum. Ben de böyle bir şey önermeyi düşünüyordum..
Grubumuz zaten hareketli, ve inşallah bu 66 tür elinize ulaştığında (sağolasınız Hamit bey saymışsınız), bu konu başlığındaki hareketliliği siz düşünün.. Ayrıca bu türlerin kiminin huyu suyu cok farklı, hoya carnosa icin geçerli olan şeyler onlar için geçerli olmayacak. O yüzden her tür için ayrı bir alt başlık gerekecek.. Neyse ilk önce mumçiçeklerinizin sağ salim ulaştığını görelim de, sonra birşeyler yapılabilir.. (Arkadaşlar, haftanın iki günü farklı bir yerde çalışıyorum, ve bu bilgisayarda klavyeyi türkçe yapamıyorum, diğer yere gidince düzelteceğim artık) Selamlar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025