agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

papatyam 10-08-2007 12:12

Denizakvaryumu, verdiğin link ten bir türlü kendimi alamıyorum ne kadar çok çeşit var ve ne kadar güzeller öyle.

denizakvaryumu 10-08-2007 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 140330)
Denizakvaryumu, verdiğin link ten bir türlü kendimi alamıyorum ne kadar çok çeşit var ve ne kadar güzeller öyle.

Gerçekten hoya fanatikleri için mutlaka bakılması gereken bir site, bu fanatik hoya sever bayanın evinde 200 den fazla hoya var ve diğer bitkiler...her çeşit için ayrıntılı bilgi verilmiş, köklendirmelerin nasıl yapılacağı anlatılmış...

nevsune 10-08-2007 14:18

Kokulu beşibiryerdeler var.

nevsune 10-08-2007 14:48

1 Eklenti(ler)
Sevgili Hoyadağ

Hoya çeliklerim karşınızda. Gerçi yolda içkiyi biraz fazla kaçırmışlar. Kendilerine gelsinler yine fotograf yüklerim.

Selahattin Yılmaz 10-08-2007 14:52

Poşetin içerisinde bayağı haşlanmışlar. Haşlanmış yaprakları temizleyin sürgünleride suda bekletmeye devam edin. Köklenmezse gerekirse yeniden gönderirim.

nevsune 10-08-2007 15:02

Çok teşekkür ederim.

Size zahmet vermek istemem(yan cebime).:rolleyes:

cezzar 10-08-2007 17:18

kutu üstündeki iki aslanlı amblem, hollanda kraliyet ailesini simgeleyen ambleme pek benziyor ama aynısı değil.. Ama yine de ben kutunun hollanda'dan geldiğini söyleyeceğim.
içinde de olsa olsa mumçiçeği vardır, yoksa niye sorasın ki ? ;)

hoyadag 10-08-2007 17:33

İlginç sevgili Cezzar, arslanların dahi incelemeye tabi tutulması tabii.;)

hoyadag 10-08-2007 17:35

Evet Nevsune, biraz baygın duruyorlar. Ancak ilgi ve sevgiyle kendilerine geleceklerinden eminim ben.

cezzar 11-08-2007 14:43

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Sizinle birşey paylaşayım. Belki bazılarınız yabancı sitelerde görmüştür buna benzer bir tasarımı zaten. Ama forumumuzda da yer alsın istedim. Özellikle aramızdakilerin çoğu yeni hoya büyütenler, ve hepimiz de yakın gelecekte yeni yeni hoyalar yetiştiricez inşallah.

Şimdi; forumumuzda, büyüyen hoyaların nasıl dolanacağına dair yazılar ve tasarımlar zaten var. Ek olarak, yabancı mumçiçekçiler genelde alttaki gibi bir tasarım kullanıyorlar..

Ben bu tasarımı çok sevdim; yani telden bir yuvarlak yapıp saksıya iki ucunu geçirme olayını.. ;Çünkü böylece mumçiçeği uzadıkça bu yuvarlağa dolanırsa hep; çiçek açtığında da çiçekler birbirine çok yakın olacağından çok hoş bir görüntü olur.. Bir mumçiçeği halesi ...

Bilgimiz olsun dedim..

Selamlar...

GLCN 11-08-2007 14:53

Size katılıyorum..Ben bu yöntemi lotuslarıma uyguluyorum ozamanda çok güzel görüntüsü oluyor.Mum çiçeğimde büyüsün onuda bu şekilde yapacağım.

hfz 11-08-2007 15:07

Hoya Silvepink'in yaprak çeliğini isteyen yok galiba?:p :p

Başka tahmin yok mu?

GLCN 11-08-2007 15:26

Valla ben bilemeyeceğim için tahmin bile yapamıyorum!!

Zafer ALV 11-08-2007 16:22

1 Eklenti(ler)
Selam mum çiçeği kardeşler...
Bende 2 sene evvel kızımın anaokulundan 2 yaprak boyunda kırdığım mum çiçeğimi büyütmeye çalışıyorum..
İlk zamanlar kuru bir topraktaydı,geçen sene belediyenin bahçelere döktüğü gübremsi bişiyden biraz aşırıp evdeki toprakla karıştırıp ektim...
Ama 2 senedir 3. yaprağı görememiştim,forumu bulmam mum kardeşliğindeki yazıları okumamla tekrar mum çiçeğimi ele almaya karar verdiki ne göreyim...alttan bir fide (umarım yanlış demiyorumdur) vermiş...sizcede ince uzun olan bu bir mum çiçeği değil mi ? ona göre sevinecem de...
Acaba güneş almayan ama aydınlık olan yerini güneş alan biryerle değiştirsem mi ?(balkonda veya iç mekanda biryer)
Resimini eklediğim mum çiçeğime tavsiyeleriniz neler olabilir ?

Arzu Kasapoğlu 11-08-2007 16:31

Ben Hoya Silvepink'i çok istiyorum,o yüzden bir tahminde daha bulunayım.
Kutuda arkadaşımızın mesleğiyle ilgili birşey olabilir.

Arzu Kasapoğlu 11-08-2007 16:34

Hoşgeldin D E L İ.Çiçeğin yerine alışmışken hiç değiştirme istersen.Çünkü bu çiçek kendisiye uğraşılmasından hiç hoşlanmıyor.

cezzar 11-08-2007 16:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi D_E_L_i_ (Mesaj 141105)
Acaba güneş almayan ama aydınlık olan yerini güneş alan biryerle değiştirsem mi ?

Hoşgeldiniz D E L i, aynen sayın arzu'nun söylediği gibi hiç dokunmayın. Böyle büyüsün epeyce bir.. Gözünüz aydın, o çıkan şey sağlıklı bir mumçiçeği filizi..

Zafer ALV 11-08-2007 16:48

Teşekkür ederim arkadaşlar...çok sevindim yaaa...yeni bir filiz...
Bakalım burda bahsedilen renklerin dışında bişi olur mu acaba...
Ben toprağa iki ucunuda daldırmışım,**** dalı çok kısa olduğunda zamanla toprak kapamış,acaba bunun gelişmesinde bir engel olabilir mi ? değiştirsem mi pozisyonunu ?
Toprak olarak hiç değiştirmemen yerinde olacak sanırım,bunca seneden sonra filizlendiğine göre..

hfz 11-08-2007 19:03

Türkiye'de bulunan tek cins Hoya Carnosa. Sizin Mum çiçeğiniz de bu tür.

İki arkadaşımız size hemen cevap verip dokunmayın demiş, siz hala pozisyon değiştirmeyi soruyorsunuz.:p Zaten bu haliyle gelişmeye başlamış. Hiç dokunmayın ve bu güne kadar ne yaptıysanız aynen devam edin. Hele sürgün ucuna hiç dokunmayın. Yalnız saksı içindeki diğer kaktüs arkadaş orada mı kalacak? İsterseniz sadece onu başka saksıya aktarın.

Ya da dinlemeyip istediğiniz gibi değiştirin yerini veya toprağını, gelişmeleri de bize yazın ki başka arkadaşlara da ders olsun.:p Yalnız sonucunda üzülmek yok!

Mucip Gürbüz 11-08-2007 19:58

Sayın nevsune çiçeğinizi tek yaprak kalıncaya kadar temizleyin ve gölge bir yere koyun kendine gelecektir. Sevgiyle kalın.

Mucip Gürbüz 11-08-2007 20:06

Merhaba Hafize hanım gördüğüm kadarıyla HOYA'yı hıfz etmişsiniz sitede bu işi en iyi bilen olarak sizi görüyorum.Tebrikler hoşçakalın.

nevsune 11-08-2007 20:10

Teşekkür ederim Mucip bey.
Aslında ellemeye bile korkuyorum ama elbette ustaları dinlemek gerek.

Mucip Gürbüz 11-08-2007 20:14

Sayın Deli hiç dokunmayın yerinde bırakın ayrıca birkısmı çürümüş olan yaprağı kesin korkmayın daha iyi olacaktır. Aramıza hoş geldiniz. Yani bir Deli'miz eksikti (şaka ******) denirya.!

Mucip Gürbüz 11-08-2007 20:24

Korkma bir şey olursa yenisi benden.

cezzar 11-08-2007 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mucip gürbüz (Mesaj 141174)
Yani bir Deli'miz eksikti (şaka ******) denirya.!

ilahi mucip bey... esprinin böylesi :D:D

Mucip Gürbüz 11-08-2007 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 141188)
ilahi mucip bey... esprinin böylesi :D:D

HOYA delisi demek istemiştim. Kötü anlamayın lütfen sayın cezzar. İyi geceler dileklerimle hoşçakalın.

hoyadag 11-08-2007 23:08

Aramıza hoşgeldiniz sevgili D E L İ. Benden söylemesi, hepsi acı tatlı tecrübe sahibi arkadaşların tavsiyelerine uyunuz, yoksa üzülürsünüz.

Mucip Gürbüz 11-08-2007 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 139269)
Arkadaşlar;
Şimdi bu sorumu mum çiçeği'ne ihanet gibi görmeyin sakın ;) ama bir sorum olacak;
Şimdiye kadar; neredeyse 15 senedir, çiçek sevgim dolayısıyla pek çok çiçekle haşır neşir oldum. Doğrusu çok sevdiğim, görüntüsüne bayıldığım pek çok çiçeğim artık yok.. öldüler, kurudular vs vs vs.. Çok ilgi istiyorlardı demek ki.. Şu an sadece mum çiçeğimiz var, bir de kurdele çiçeğimiz, menekşe yapraklarımız, şemsiye çiçeğimiz geriye kalan..

Birkaç yıl önce mumçiçeğimiz ilk evimize geldiğinde ve büyümeye başladığında hayran kalmıştım; "Ne ideal bir çiçek" demiştim. Çünkü hem çok hızlı büyüyor, hem sulamaya hassas değil, kurutması zor, hem yaprakları o kadar canlı duruyor ki, hem kış yaz büyüyor, hem de çiçeği muhteşem.. Bundan iyisi şamda kayısı :p

Merak ettiğim, acaba bu özellikleri taşıyan başka çiçek türü biliyor musunuz? Yani;
1- hızlı büyüyecek
2- öyle çıtkırıldım olmayacak; soğuğa, fazla/az sulamaya tahammül edecek
3- kışın da büyümesini sürdürecek
4- görüntüsü güzel, albenili (mesela şemsiye de çok hızlı büyüyor filan ama mum çiçeğine göre albenisi epeyce düşük :rolleyes: )
5- güzel çiçek açacak

Doğrusu bugüne kadar eve uğrayan çiçekler arasında mum çiçeği haricinde böyle bir çiçeğimiz olmadı. Acaba sizlerin öneriniz olur mu? Belkim bi kardeş alırız mum çiçeğine eve diye soruyom :D

veya hoyadag'ıntabiriyle; ilgiyi sevmeyip "acıların çiçeği" olan başka çiçek var mıdır ? :D

selamlar..

Sayın cezzar FUL isminde bir çiçek var denedinizmi ?

hoyadag 11-08-2007 23:10

Arkadaşlar bu arada aksi yönde talebi olan yoksa yarışma 1 saat içinde sona eriyor. Duyurulur.

Mucip Gürbüz 11-08-2007 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hoyadag (Mesaj 141217)
Aramıza hoşgeldiniz sevgili D E L İ. Benden söylemesi, hepsi acı tatlı tecrübe sahibi arkadaşların tavsiyelerine uyunuz, yoksa üzülürsünüz.

Sevgili Hoyadağ yarışma nasıl gidiyor. Yarışma ödülünü çok fazla gömmüşsün bilesin. hoşçakal.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025