agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

Penelophe 05-08-2007 02:07

Hoyadag, bu güzel paylaşım için teşekkürler..

hoyadag 05-08-2007 03:22

Araştırdıkça ilginç şeyler çıkıyor sevgili Penelophe. Hatıranın yazarı Funda hanımı forumumuza davet ettim. Umarım teşrif edeceklerdir. Bakarsınız karşımıza bir hoya aşığı daha çıkar.

nevsune 05-08-2007 06:52

[QUOTE=ephesos;138020]Sayın Mucip Gürbüz Bey elinizdeki hoyaları ister çelik olarak ister saksı halinde belirli bir ücret karşılığında vermeniz bizim için daha sindirilebilinir bir iyilik olacaktır QUOTE]

Mucip Bey
Ben de Ephesos'a katılıyorum.Bir üretici olarak belli bir kar sağlamalısınız ki, bu işe devam edebilesiniz. Belki ilerde çeşitlerinizi arttıracaksınız. Siz devam edin ki, bizim de çeşitlerimiz çoğalsın. Bu bir döngüdür.

Siz bir fiyat belirleyin, ona göre isteyen siparişini versin. Örneğin ben bir çelik(büyümesini görmek için) ve 30 cm. lik köklü(sağlama almak için) bir carnosa isteyebilirim.

Balın devamını heyecanla bekliyorum. Sevgiler

Mucip Gürbüz 05-08-2007 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mucip gürbüz (Mesaj 138014)
Sevgili dost ben burdayım ve sözümdeyim.Bal'ın devamı var.Hoşçakalın.

Bana adınızı adresinizi telefon numaranızı verin kargo masrafını karşılayın korkmayın ben batmam sizlerin sayesinde yakında Türkiyenin hoya merkezi olurum herhalde BAL gelecek ama nasıl gelir sorun burda kargo firmaları sağlam getirirmi ayrıca mum çıçeğinin en önemli özelliği sürgün uçlarıdır el vs. değdiğinde hemen uç kısım kurur alt kısımlardan yeni sürgün vermesi gerekir bu sorun kargoda mutlaka olur selamlar.

Oğuzhan 06-08-2007 10:05

Mucip Bey
Hoyaların ve kaktüslerin resimlerini görebilir miyiz.?

İlkin 06-08-2007 10:11

Yaşasın

2 Eklenti(ler)
Sevgili Hoyadag anlattığınız hikayeyi tüylerim diken diken olmuş bir şekilde okudum. Sevmek ve bu sevginin karşılıklı olması ne güzel. Hayatta ne için yaşıyoruz ki zaten. Mutlu olmak için, sevgiyi yaşamak için ;) Çok teşekkürler bu duygu yüklü hikaye için.

Bu sabah 2 günlük bir hafta sonu tatil'i yapıp tekrar işeme döndüğümde daha kapıyı açmadan, vitrinimin camından bir de ne göreyim. Benim güzel Hoyam yeni yapraklar vermiş. Hem göbekten hem de bir daldan. Önce dalındaki yeni yaprağı gördüm. Acaba başka yeni yaprak var mıdır derken. Göbekten de 2 yeni yaprak verdiğini görmem mi? Nasıl mutlu oldum, nasıl sevinçten çıldırdım bilmem tahmin edebilir misiniz? Günlerdir üzerinden gözlerimi alamazken 2 gün yalnız bıraktım, şu yaramazın yaptığına bakın :p Resimlerini de ekliyorum. Değerli Kaseriya'nın güzel Hoyası yüzüme güldü sonunda...

Bu arada 2 gün yokken burası baya bir hareketlenmiş. Yeni Hoyaların peşine düşülmüş. Ben de ne yaparsanız varım. Ne de olsa birlikten kuvvet doğar. Sayın Muzip Bey de bence yılların emeğini verdiği Hoyalarına bir değer biçmeli. Böylesi daha makbul olacaktır. Onlardan da talip olacaklarım olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla...

Oğuzhan 06-08-2007 10:23

Kıpırtılar başlamış:D

emrahk 06-08-2007 14:05

Dünkü Bursa toplantısında Selahattin YILMAZ Bey, herkese hoş bir sürpriz olarak güzelce poşetlenmiş bir şekilde Hoya Carnosa çelikleri getirdi. İlk kez dün adını duyduğum bu bitki hakkında biraz araştırma yapayım dedim ki aman Allahım bu ne güzellik, bu ne gemetri, bu ne renkler... Hemen köklenmesi için suya koyduk. İnşallah güzel güzel yetiştireceğiz ve o bahsettiğiniz hoş kokusuyla mest olacağız :)

İlkin 06-08-2007 14:19

Ne kadar güzel ve kıymetli bir hediye. Güle güle büyütün şimdiden.

İlkin 06-08-2007 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 138531)
Kıpırtılar başlamış:D

Gerçekten başladı kıpırtılar değil mi? Sanırım bundan sonra bir sorun olmazsa devamlı yaprak vermeye başlayacak. Hehe çok mutluyum, anlatamam size bunu :p

emrahk 06-08-2007 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 138646)
Ne kadar güzel ve kıymetli bir hediye. Güle güle büyütün şimdiden.

Teşekkür ederim :) inşallah sağlıklı sıhhatli büyüteceğim.

lerdemir 06-08-2007 16:41

İlkin,

Bu noktadan sonra coşkun bir biçimde, hızla büyüyüp uzayacak...

Lakin bu atılımın, hiçbir göz üzerinde değilken; 2 günlük tatil sırasına denk getirilip, sanki yangından mal kaçırırcasına yapılmış olması ise sizlere de manidar gelimyor mu? ;)

"Rahat bırakın bizi" der gibiler sanki... Bir kaç sayfa öncesinde de salık verildiği gibi...:D

GLCN 06-08-2007 16:43

Bursada kız lisesinin oralarda oturan varsa sokaktaki çiçekliklerin birine mum çiçeği ekmişler zavallının hali haraptı ama ne yazıkki ben ilgilenemedim oralarda oturan varsa bir bakın bakalım..

İlkin 06-08-2007 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 138708)
İlkin,

Bu noktadan sonra coşkun bir biçimde, hızla büyüyüp uzayacak...

Lakin bu atılımın, hiçbir göz üzerinde değilken; 2 günlük tatil sırasına denk getirilip, sanki yangından mal kaçırırcasına yapılmış olması ise sizlere de manidar gelimyor mu? ;)

"Rahat bırakın bizi" der gibiler sanki... Bir kaç sayfa öncesinde de salık verildiği gibi...:D

Aynen dediğiniz gibi gerçekten :D Bugün haftalık suyunu verdim. Artık nasıl olduğuna dibine girmeden uzaktan göz ucuyla bakıyorum :p Sanırım çaktırmıyorum bu halimi ona:rolleyes:

İlkin 06-08-2007 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 138712)
Bursada kız lisesinin oralarda oturan varsa sokaktaki çiçekliklerin birine mum çiçeği ekmişler zavallının hali haraptı ama ne yazıkki ben ilgilenemedim oralarda oturan varsa bir bakın bakalım..

Gerçekten içler acısı bir durum. Elinizden geliyorsa siz bir el atın bence onu kurtarmak için. Ah ben olsaydım çoktan dadanmış, bakımını yapmaya başlamıştım.

hoyadag 06-08-2007 22:19

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 138519)
Sevgili Hoyadag anlattığınız hikayeyi tüylerim diken diken olmuş bir şekilde okudum. Sevmek ve bu sevginin karşılıklı olması ne güzel. Hayatta ne için yaşıyoruz ki zaten. Mutlu olmak için, sevgiyi yaşamak için ;) Çok teşekkürler bu duygu yüklü hikaye için.

Bu sabah 2 günlük bir hafta sonu tatil'i yapıp tekrar işeme döndüğümde daha kapıyı açmadan, vitrinimin camından bir de ne göreyim. Benim güzel Hoyam yeni yapraklar vermiş. Hem göbekten hem de bir daldan. Önce dalındaki yeni yaprağı gördüm. Acaba başka yeni yaprak var mıdır derken. Göbekten de 2 yeni yaprak verdiğini görmem mi? Nasıl mutlu oldum, nasıl sevinçten çıldırdım bilmem tahmin edebilir misiniz? Günlerdir üzerinden gözlerimi alamazken 2 gün yalnız bıraktım, şu yaramazın yaptığına bakın :p Resimlerini de ekliyorum. Değerli Kaseriya'nın güzel Hoyası yüzüme güldü sonunda...

Bu arada 2 gün yokken burası baya bir hareketlenmiş. Yeni Hoyaların peşine düşülmüş. Ben de ne yaparsanız varım. Ne de olsa birlikten kuvvet doğar. Sayın Muzip Bey de bence yılların emeğini verdiği Hoyalarına bir değer biçmeli. Böylesi daha makbul olacaktır. Onlardan da talip olacaklarım olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla...

Sevgili İlkin, hikayeyi gerçekten etkileyici bulduğum için buraya almıştım, beğenmenize sevindim. Zaten birçoğumuzun çocukluğumuzdan kalma bir hoya anımız yok mu? Hikayenin yazarını da foruma davet etmiştim umarım teşrif ederler.

Hoyanızın filizlenmesi ise gerçekten harika bir olay. Lerdemir'in belirttiği gibi bir kez filizlenmeye razı oldumu gerçekten hızlı büyüyor. Kanıt teşkil edecek fotoğrafları aşağıda yayınlıyorum.

İlki publicalyx, bir hafta önce filizlenmeye başladığını gördüm. İşaretlenmiş yapraklar bu iki filizden büyüdüler. Zaten açık renklerinden anlayabilirsiniz.

İkincisi ise diversifolia, iki gün önce filizlendiğini farkettim.

Yaşadığın heyecanı bu aralar aynen yaşıyorum. Sabah uyandığımda ve akşam işten geldiğimde ilk işim filizlerin durumuna bakmak oluyor. Güle güle büyütün, selamlar.

Penelophe 06-08-2007 23:04

Arkadaşlar yeni yapraklarınız hayırlı ve devamlı olsun.:)
Çok güzel görünüyorlar.;)

hoyadag 06-08-2007 23:44

Hayır temennilerin için teşekkürler Penelophe. Çelik, kök, saksı, filiz derken yaprakları da görebildik çok şükür.

Bu arada ev arkadaşım büyük ilgi ve dikkatle sabah akşam saksıların önünde gördüğünden olsa gerek, akıl sağlığımdan şüphe duymaya başladığını söyledi.:p

İşyerinde ise, garipseyen bakışlar altında,
-Çiçeklerle uğraşan çocuk şu değil mi? diye fısıldaşanları mı ararsın yoksa,
-Demek çiçeklerle uğraşıyorsun ne güzel!... Diye dudak bükenleri mi?

Hele uzakdoğudan çelik getirttiğimi duyanlar hepten deli gömleğini biçiyorlar.:o
Malum uçak teknisyenleri arasında pek yaygın değil bu tür uğraşlar.:p

Anormal olmadığıma ikna etmeden hoya yetiştirmek zor olacak anlaşılan.:p

Penelophe 07-08-2007 00:36

Bence anormal olanlar, bu gibi güzel uğraşlara zaman harcayanlara dudak bükenlerdir.;)
Biz normaliz ama onlar farkında değiller..
Tıpkı çevreyi, doğayı ne kadar hızlı kirletip, tükettiğimizin, çocuklarımıza bırakacak babalarımızdan ve dedelerimizden aldığımız gibi bir mirasımızın olmayışının farkında olmadıkları gibi..
Biz normaliz yani..

cezzar 07-08-2007 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 138845)
Bence anormal olanlar, bu gibi güzel uğraşlara zaman harcayanlara dudak bükenlerdir.;)
Biz normaliz ama onlar farkında değiller..
Tıpkı çevreyi, doğayı ne kadar hızlı kirletip, tükettiğimizin, çocuklarımıza bırakacak babalarımızdan ve dedelerimizden aldığımız gibi bir mirasımızın olmayışının farkında olmadıkları gibi..
Biz normaliz yani..

Çok doğru dedin Penelophe, parmaklarına sağlık.
Hani herkesin deli olduğu yerde tek kalıp en sonunda deli olmayı seçen kral hikayesi vardır ya, o geldi aklıma. Bizler, o kral gibi pes etmeyip, akıllıların sayısını arttırmaya çalışıcaz inşallah.

Sevgili hoyadag, sanırsam siz hayatınızı "hoyadan önce, hoyadan sonra" diye iki kısma ayırmaya başladınız bilem :) foruma yansıyan içinizdeki tutkuya dayanarak böyle bir intiba edindim doğrusu :D

Selamlar...

İlkin 07-08-2007 08:43

Sevgili Hoyadag, yeni yapraklarınız hayırlı olsun. Ne kadar büyülü bir olay değil mi? Ben yeni çıkan yapraklara bakıyorum, bakıyorum büyüleniyorum ;) O nasıl bir renk öyle kızıl kahve yapraklar bir harika.

Çiçeklerle uğraşmanın neresi garip, neresi şaşırtıcı anlamış değilim. Penelophe ne güzel yazmış, aynen söylediklerine katılıyorum. Doğa bu güzellikler olduğu sürece var olacaktır. Onlarsız bir hayat olamaz.

Herkesin çiçeklerinin yeni filizler vermesini ve bol bol çiçek açmasını diliyorum ;)

Oğuzhan 07-08-2007 08:53

Sevgili Hoyadag bol yaprak bol filiz inşallah.Çabucak dallanıp budaklanır.:))
Bazılarına göre çiçekle uğraşmak garip geliyor.Bizim işyerindede var o muhteremlerden.Artık aldırmıyorum.Yok olan dünyada birşeyleri yaşatmak,onların yaşaması için mücadele vermek,sevgiyi paşlaşmak çok güzel.Hayat güzel ve bunu yaşamak lazım..:)
Bol çiçekli bir dünya dileğiyle:)

hoyadag 07-08-2007 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 138872)

Sevgili hoyadag, sanırsam siz hayatınızı "hoyadan önce, hoyadan sonra" diye iki kısma ayırmaya başladınız bilem :) foruma yansıyan içinizdeki tutkuya dayanarak böyle bir intiba edindim doğrusu :D

Selamlar...

Kesinlikle doğru bir tespit Cezzar, hoyadan önce, hoyadan sonra.;)

hoyadag 07-08-2007 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 138884)
Sevgili Hoyadag, yeni yapraklarınız hayırlı olsun. Ne kadar büyülü bir olay değil mi? Ben yeni çıkan yapraklara bakıyorum, bakıyorum büyüleniyorum ;) O nasıl bir renk öyle kızıl kahve yapraklar bir harika.

Çiçeklerle uğraşmanın neresi garip, neresi şaşırtıcı anlamış değilim. Penelophe ne güzel yazmış, aynen söylediklerine katılıyorum. Doğa bu güzellikler olduğu sürece var olacaktır. Onlarsız bir hayat olamaz.

Herkesin çiçeklerinin yeni filizler vermesini ve bol bol çiçek açmasını diliyorum ;)

Hayır temennilerin için teşekkürler sevgili İlkin, çiçek açmasını beklemek, çiçeklerini izlemek kadar zevkli benim için.

hoyadag 07-08-2007 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 138892)
Sevgili Hoyadag bol yaprak bol filiz inşallah.Çabucak dallanıp budaklanır.:))
Bazılarına göre çiçekle uğraşmak garip geliyor.Bizim işyerindede var o muhteremlerden.Artık aldırmıyorum.Yok olan dünyada birşeyleri yaşatmak,onların yaşaması için mücadele vermek,sevgiyi paşlaşmak çok güzel.Hayat güzel ve bunu yaşamak lazım..:)
Bol çiçekli bir dünya dileğiyle:)

İnşaallah sevgili Elfogi, filizleri heyecanla tek tek izliyorum. Zaman zaman fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım. Bu heyecanımı paylaşabileceğim sizler gibi arkadaşlarım olmasından mutluyum. Ara sıra da olsa kendimi normal hissedebileceğim insanların arasında olmaya ihtiyacım var ne de olsa.;)

Sizlerle tanışma ve paylaşma imkanı veren agaclar.net'e teşekkürler.

cezzar 07-08-2007 22:23

Bir Soru

Arkadaşlar;
Şimdi bu sorumu mum çiçeği'ne ihanet gibi görmeyin sakın ;) ama bir sorum olacak;
Şimdiye kadar; neredeyse 15 senedir, çiçek sevgim dolayısıyla pek çok çiçekle haşır neşir oldum. Doğrusu çok sevdiğim, görüntüsüne bayıldığım pek çok çiçeğim artık yok.. öldüler, kurudular vs vs vs.. Çok ilgi istiyorlardı demek ki.. Şu an sadece mum çiçeğimiz var, bir de kurdele çiçeğimiz, menekşe yapraklarımız, şemsiye çiçeğimiz geriye kalan..

Birkaç yıl önce mumçiçeğimiz ilk evimize geldiğinde ve büyümeye başladığında hayran kalmıştım; "Ne ideal bir çiçek" demiştim. Çünkü hem çok hızlı büyüyor, hem sulamaya hassas değil, kurutması zor, hem yaprakları o kadar canlı duruyor ki, hem kış yaz büyüyor, hem de çiçeği muhteşem.. Bundan iyisi şamda kayısı :p

Merak ettiğim, acaba bu özellikleri taşıyan başka çiçek türü biliyor musunuz? Yani;
1- hızlı büyüyecek
2- öyle çıtkırıldım olmayacak; soğuğa, fazla/az sulamaya tahammül edecek
3- kışın da büyümesini sürdürecek
4- görüntüsü güzel, albenili (mesela şemsiye de çok hızlı büyüyor filan ama mum çiçeğine göre albenisi epeyce düşük :rolleyes: )
5- güzel çiçek açacak

Doğrusu bugüne kadar eve uğrayan çiçekler arasında mum çiçeği haricinde böyle bir çiçeğimiz olmadı. Acaba sizlerin öneriniz olur mu? Belkim bi kardeş alırız mum çiçeğine eve diye soruyom :D

veya hoyadag'ıntabiriyle; ilgiyi sevmeyip "acıların çiçeği" olan başka çiçek var mıdır ? :D

selamlar..

Altınoluk 07-08-2007 22:26

Sayın gitted; sizden mum çiçeği çeliği temin etmek istiyorum. İsanbul'da oturuyorum.

ilknur aşık 07-08-2007 23:00

Bir haftadır yoktum. Neler olmuş neler.
Sn Hoyadag çiçeklerinizi güle güle büyütün. Sanırım içimizde değişik türe sahip olabilen ilk siz oldunuz. Darısı başımıza:rolleyes:

Ayrıca ben de memet beyin söylediği gibi eylül ayını ve avrupa çiçekçilikten geleck cevabı beklemekten yanayım. Ama şu kokulu olan 5li derlemelere de içim gitmedi desem yalan olur. :rolleyes:

Oğuzhan 08-08-2007 09:11

Bende kokulu olan beşibiyerdeden yanayım.:)

Hamido 08-08-2007 10:46

Sayın altınoluk, qitted 1,5 yıl önce forumdan ayrıldı, burada yazdıklarınızı okuyamaz. Kendisi ile mail veya msn yoluyla haberleşebilirsiniz.

Ben bu defalık kendisini telefonla arayıp isteğinizi bildirdim. Tüm hoya kardeşlerine selam ve sevgilerini gönderdi, ekimde yeni çelik çoğaltacak ve isteyenlere yine kargo ile yollayacakmış. Mum çiçeği çeliği isteyenler kendisine bildirebilir veya isteklileri ben topluca kendisine iletebilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025