agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

hfz 06-07-2007 20:54

Bakın buna çok sevindim... Çok teşekkür ederiz sevgili Hoyadag.. Biliyordum sizin başarabileceğinizi..:p Hamido arkadaşımız o tarihlerde kargo fiyatlarını da araştırmış sağolsun. Fikir olması açısından tekrar kopyaladım.. 55 olmaz da daha ağır olursa 110 olur gibi. Zaten alıcılara bölünecek bu fiyat da.

''Nakliye konusundaki araştırmalarımdan da bahsetmeliyim.
Hollanda - Türkiye arasında koli gönderme şekli ve bedeli şöyle (1 Kg koli):
Posta ile - ~20 euro (27 USD) (Yaklaşık 15 günde teslim)
UPS Kargo - ~55 USD (Yaklaşık 2 gün)''


Toplu alım yapacağımızdan toplam fiyatta da indirim yaptırabileceğiniz kanısındayım. Herkes kendi seçtiği çiçeğin ücretini tam öder, toplu indirimden faydalanırsak da bunu kargo fiyatına yansıtırız. Yani kargo fiyatını az ödemiş oluruz.

Herkes yukarıdaki siteden sadece kendine istediği çiçeği yazsın, çiçeğin adının karşısına da sitede verilen fiyatı yazsın.. Hem türleri,hem adetleri, hem de fiyat toplamını çıkarmış oluruz.

Uygun mudur arkadaşlar?

(Açıkçası ben hemen kendi türlerimi tekrar inceliyorum):dilli:

hoyadag 06-07-2007 21:00

Evet arkadaşlar, Memleketimizde hoya seferberliğini başlatıyoruz inşaallah. Buna yardımcı olmaktan daha büyük bir mutluluk olamaz benim için.

hoyadag 06-07-2007 21:31

Kokulu Türler
 
Arkadaşlar, bu hoya hastalığına tutulduğumdan beri hiç de adetim olmadığı halde internettin başından kalkamıyorum. Kah resimlere dalıp gidiyorum, kah yabancı forumlarda kayboluyorum. Böyle bir forumdan tanıştığım Canada Vancouver'dan bir hoya tutkunu arkadaşın verdiği önemli bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle sipariş verirken rehber olabilir. Hemen belirteyim bu türler Mr. Shirley'in elinde var mı bilmiyorum, araştırmaya vaktim olmadı. Arkadaşın kullandığı kelime tam olarak 'Highly Perfumed' idi. İşte harika koku garantili türler:

Hoya Arnottiana
Hoya Australis 'Silver Valley'
Hoya Calycina (25 mm çiçekli)
Hoya Citrina
Hoya cumingiana
Hoya heuschkeliana
Hoya lacunosa
Hoya litoralis
Hoya loherii
Hoya longifolia
Hoya magnifica
Hoya memoria
Hoya nummularoides
Hoya obovata
Hoya obscura
Hoya odorata
Hoya pachyclada
Hoya pubifera
Hoya pusilla
Hoya shepherdii
Hoya tsangii


Umarım bu diğer türlerin kesinlikle kokmadığı anlamına gelmiyordur.

memet 06-07-2007 22:10

Arkadaşlar size avrupa çiçekçiliğin, bizim için hoya getireceğini hatırlatayım.
Kargo masraflarımız olmayacağı gibi, fiatlar da tl olarak çok daha az olacak.
Acele edip yüksek fiat ödemeyelim.
Yukardaki mesajda da fiatlardan o yüzden sözetmiştim.

Penelophe 06-07-2007 22:13

Tamam Memet.

hfz 06-07-2007 22:17

Sevgili Memet,

Haklısın.. Birden çok heyecanlanmışım..:dilli: Hiç bu kadar yakın olmamıştık yurt dışından Mum Çiçeği getirtmeye.

Ne zaman haber alırız acaba Gönül Hanım'dan?

Sevgili Hoyadag, biz önce burada bir sera sahibine gidip talepte bulunmuştuk. Sanırım onun cevabını beklesek biraz iyi olacak. Acele etmeyelim. Çok ayıp olur Gönül Hanım'a..:o En azından bir aksilik olacak olursa sen varsın artık.. Bu da güzel bir gelişme.;)

Hamido 06-07-2007 22:34

Hollandadaki firma, köklendirilmiş çelik satmıyor. Zaten elinde çelik de yok.
Almak isteyen bizzat gidiyor. Adam hangisinden istiyorsanız 10-15 cm. uzunluğunda bir çeliği anında kesip elinize veriyor ve parasını anında alıyor. Çeliğinizin köklenip köklenmemesi sizin sorununuz yani.

Böyle saçma sapan bir satış hiç duymamıştım. Özellikle Avrupa çiçekçilik bu adamdan çelik alacaksa allah yardım etsin, umarım başarırlar.

Kötü haber oldu sanki ama durum bu.

Penelophe 06-07-2007 22:39

Memet?

hoyadag 06-07-2007 22:48

Mehmet bey kusura bakmayın Avrupa çiçekçiliğe verilecek siparişle ilgili mesajları okumuştum, ancak siparişin verildiğinden haberim yoktu. Bu birliktelikte ben de yeralmak isterdim ama kısmet değilmiş.

hfz 06-07-2007 22:55

Sevgili Hoyadag, sevgili Hamido'nun bahsettiği firma sizin mail ile bilgi aldığınız firma.. Ben zaten köklenmiş çiçek değil, çelik alacağımızı biliyorum. Aynı size gelenler gibi.. Ama Hamido arkadaşımız elinde çelik yok diyor?

''Hafize hanım, adı geçen siteyi inceledim. Hatta Mr. Shirley ile mailleştim. İstediğimiz miktarda gönderi yapabileceğini söyledi.''

Gerçi önce Avrupa çiçekçilikten haber bekleyeceğiz ama, dikkatli olmamızda da fayda var..

hoyadag 06-07-2007 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hamido (Mesaj 126680)
Hollandadaki firma, köklendirilmiş çelik satmıyor. Zaten elinde çelik de yok.
Almak isteyen bizzat gidiyor. Adam hangisinden istiyorsanız 10-15 cm. uzunluğunda bir çeliği anında kesip elinize veriyor ve parasını anında alıyor. Çeliğinizin köklenip köklenmemesi sizin sorununuz yani.

Böyle saçma sapan bir satış hiç duymamıştım. Özellikle Avrupa çiçekçilik bu adamdan çelik alacaksa allah yardım etsin, umarım başarırlar.

Kötü haber oldu sanki ama durum bu.

Bir konuda sevgili Hamido'ya katılıyorum, çelikleri köklendirmek tamamen bizim sorunumuz olacak. Çeliklerin köklü olması gerektiğinden ise haberim yoktu. Benim çelikler de sadece kesilmiş dallardı, kökleri yoktu. Birde daha önce de belirttiğim gibi Shirley'le görüşmemize göre çelikleri almadan ödeme yapmamız gerekmiyor. Hemen belirteyim bunları Avrupa Çiçekçilikten gelen yanıttan sonrası için söylüyorum.

hfz 06-07-2007 23:02

Aynı anda yazmışız..:p Panik!:dilli:

Sakin, sakin..... Sonuçta şekil belli oldu. Önce Avrupa Çiçekçilikten haber bekleyeceğiz..

hoyadag 06-07-2007 23:03

Sanırım Sevgili Hamido 'elinde çelik yok' ifadesini 'kesilmiş hazır çelik yok' manasında söyledi. Yani sipariş aldığında bitkilerinden çelik alıyor. Yanılıyor muyum sevgili Hamido?

heDera 06-07-2007 23:08

*******, aceleci davranmayalım.Mehmet beyin söylediği gibi, sipariş verilmişti sakin düşünelim siparişler gelirse bağlantı kuran arkadaşımızı da güç durumda bırakmış oluruz.:(

hoyadag 06-07-2007 23:18

Arkadaşlar rahat olun, Ömrümüz varsa ben hep buradayım. İnşaallah bir sorun çıkmaz da ben sizlerden çelik isterim;) . Sorun çıkarsa da hepberaber hallederiz.

memet 07-07-2007 00:02

Avrupa çiçekçilik ağustosta kendi çiçeklerini getiriken hoya da getireceğini söylemişti.
Onun şartlanırını ve fiatlarıı öğrenir ona göre hareket ederiz. Çalıştığı firma olduğunu uygun fiatlı bulacağına inandığını söyledi.
Ben ona 25 dolar civarında fiatlar olduğunu bunun bize yüksek olduğunu söylemiştim.
Fırsat bulunca gidip tekrar gelişmeleri öğreneyim.

Hamido 08-07-2007 09:18

Sayın hoyadag, haklısınız. "Elinde çelik yok" ifadesini, hazır kesilmiş çelik olmadığı anlamında kullandım. Ancak talep olursa istenildiği kadar kesip verebiliyor. Köklendirmeden sattığına göre zaten olması gereken de bu.

Hollanda'da çalışan bir öğretmen arkadaşıma 4 tane sipariş vermiştim, gidip almış. Temmuz sonu gibi gelirken getirecek. Köksüz olduğu için kurumaması ve canlı gelebilmesi gayretiyle kendisi küçük saksılara ekmiş. Bu bilgileri ondan aldım.

İşin komik yanı, benim verdiğim listeyi kaybettiği için kendisi oradan rastgele beğenip 4 çelik almış, ne aldığını bilmiyorum. Umarım yapraklarından filan anlayabilirim.

Eğer köklenir ve çelik alabileceğim duruma gelirlerse isteyen arkadaşlara dağıtacağım. Bu forumla ve hediye ettiği köklendirilmiş, saksıya dikilmiş çelik vasıtasıya mum çiçeğiyle tanışmama sebep olan qitted kardeşime olan borcumu böylece ödeyebilirim belki.

çiçeksever 09-07-2007 10:56

merhaba uzun bir aradan sonra birlikteyiz.Geçen sene kökü çürüyen mum çiçeğini yaklaşık 10 a bölerek maden suyu şişelerinde köklenmeye bırakmıştım.
Bazıları köklendiği için giderken toprağa diktim.Dün şişede köklenmeye bıraktığım mum çiçeği çeliğinde tomurcuklar gördüm.Yarın resmini vermeye çalışacağım.Benim hem tuhafıma hem de hoşuma gitti.

lerdemir 09-07-2007 11:23

İnanılmaz!!??

Bakalım suda devam edip de tomurcukları çiçeğe dönecek mi?

Öyle olursa bir ilk mi olur acaba?

1 senede, hem de suda çiçek açan ilk mum çiçeği...

hoyadag 09-07-2007 22:12

Bak ben de merak ettim şimdi. Bakalım ne çıkacak.

Todor 10-07-2007 01:05

Benim Hoya kerii, hiç bir gelişme belirtisi göstermiyor. Ama gerilemiyorda. Öyle bekliyor. Ne zaman yeni yapraklar verecek acaba.

çiçeksever 10-07-2007 11:19

ben geçen sene yapraktan çoğaltmak istedim.Saksıya diktim.Yaprak hala duruyor.2-3 ay önce çıkardım baktım.Biraz kök yapmış fakat hala tek yaprak. Şu anda da yaprak olarak sağlıklı gözüküyor.

zenfree 10-07-2007 11:21

Sevgili Çiçeksever, suda tomurcuklanan mum çiçeğinizin fotografını merakla bekliyoruz.

memet 10-07-2007 11:25

Kerii bende de gelişmiyor. Yaprağı toprağa yakın, bir parmak mesafeden kestim geçen hafta, belki sürgün vermeyi teşvik eder dedim.
yapraktan üretim randıman vermiyor.

çiçeksever 10-07-2007 12:43

suda mum çiçeği
 
2 Eklenti(ler)
alttaki de yaprak çeliği

memet 10-07-2007 12:47

Çelik aldığın dalda, önceden de çiçek sürgünü var mıydı?

lerdemir 10-07-2007 12:49

Yeşil renkli soda şişesindekine hay maaşallah gerçekten de !

Penelophe 10-07-2007 12:56

:eek: Cidden çok ilginç yahu.

papatyam 10-07-2007 13:03

Cuma günü mum çiçeğimden aldığım çelik çok çabuk köklendi :) yeni sürgünler de var, evimde ki mum çiçeğimden de resmen yaprak fışkırıyor, çok üzülüyordum aylardır ilerleme yok diye ama şimdi tam tersi çok mutluyum. :)))

İlkin 10-07-2007 14:08

Merhabalar. Ben de Hoya çiçeğinin hastasıyım. Yakında sanırım benim de bir tane olacak ondan. Günlerdir ara ara mahvoldum. Şimdi bir tanıdığım komşusunun bahçesinden benim için bir çelik kesecek. Kargo ile yollayacak. Umarım güzel çiçek açan türündendir. Heyecanla bekliyorum bakalım. Bu arada Hoya bir sukulent türüdür. Bunu da eklemeden geçemeyeceğim :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025