agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

Fatih 21-12-2008 19:17

Herkese iyi akşamlar.Bana 1 haftaya kadar arkadaşımdan bir çelik gelecek ben şunu öğrenmek istiyorum:
Fidanın çiçek açması ne kadar zaman alır?
Birde 7 yılda bir açtığını söylediklerini duymuştum bu doğrumu?

çiçeksever 22-12-2008 14:08

Yedi yılda bir değil 7 yaşında açtığı söyleniyor.

gazisalih 22-12-2008 21:42

Arkadaşlar 4 adet hoya çeliğibuldum bunların birini suya üçünüda toprakta köklendirmek için kullandım.Saksılar 13-14 derecede duruyor sudaki de 20 derecede duruyor acaba köklenirmi?Bu şartlarda nasıl köklendirebilirim.Şimdiden teşekkür ederim.

eylems 22-12-2008 22:19

Nerede okuduğumu unuttum ama; bir yerde mum çiçeğinin daha evvelinde çiçek açan dalından alınan çeliğin o yıl açacağını ve evvelinde çiçek açmamış dalından alınan çeliğinde 7 yaşında açacağını okumuştum.

habibe 26-12-2008 09:01

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 327307)
Darla, Sizinle mum çeliklerimizi aynı zamanda ektik. Mum çiçeğinizin son durumu nedir?.
Ben de bayramdan sonra resmini ekleyeceğim.
Sevgili Hfz. nin kulakları çınlasın.

Sevgili Hfz. nin gönderdiği hoyanın durumu.
Minik çıkıntıların çiçek olma ihtimali var mı? 1 yıllık mum çiçek açarmı ki :)

Yanında ki minik saksıda olan mum ise Selahattin hocamızın toplantıda dağıttığı hoya.

İlkin 26-12-2008 10:41

Vallahi çiçek sapı o ;) Hadi umarım yerini de sever de açar çiçeklerini...

habibe 26-12-2008 13:08

Sevgili İlkin ağzınız bal yesin emi.
Çook sevindim. 20 gündür var bu minik çıkıntılar. Hadi hayırlısı.
Eğer ki açarsa, 7 senede açıyor teoremi ne olacak?.

Nejla K. 26-12-2008 14:18

Gözünüz aydın habibe, benim bir duyumuma göre çiçeği üstünde iken çelik alırsanız hemen çiçek açar şeklinde idi. Belki sizin çeliğinizde böyle alınmıştır. Darısı benim ve benim gibi mum çiçeği severlerin başına...

İlkin 26-12-2008 15:15

;) Sağolun sevgili habibe...

Benim bildiğim hiç çiçek açmamış bir mum çiçeğinden çelik alınırsa 7 sene bekleneceği. Eğer ki o sene çiçek açmış bir çiçekten çelik alınırsa ortamını da severse 1-2 senede açıyor çiçeklerini diye duymuştum.

Benim mum çiçeğim kaseriya'dan gelmişti. O sene çiçeklerini açtıktan sonra yolladı bana, benimkisi 2 sene de inanılmaz büyüdü, iş yerimin camekanı önünde, kuzey'e bakıyor ama 2 tane çiçek sapı verdi, daha çok küçükler ama bakalım ilkbahar gibi açarlar umarım.

Orkun Kırcı 27-12-2008 14:34

Ucu kırılın çiçeğimin büyümesi nasıl olacak şimdi. Yandan yeni bir dal filizlenmesini mi beklemeliyim. Yoksa kırılan yerden yeniden uzamaya başlar mı?

İklimsiz 27-12-2008 14:37

Kırılan yerden uzama yapmaz, yapamaz.

Muhtemelen, kırılan yere yakın bir bölgesinden yeni bir sürgünle uzamaya devam edecek.

İklimsiz 27-12-2008 15:40

İstemeden de olsa budama yapmış oldunuz, üzülmeyin.

Fazla boya gitmesin diye, gönüllü yapıyoruz bazen uç almayı. Diplerden, gözlerden çabucak yeni sürgün verecektir.

yukka 27-12-2008 17:08

Benim mum da tepeden kırıldı. Kırılan dalı birkaç parçaya böldüm. Suya koydum hiç bekletmeden kök saldılar. Demek istediğim, bu aceleci çeliklerle yakın çevrenizdeki mumseverleri sevindirebilirsiniz :)

Orkun Kırcı 27-12-2008 17:54

benim hoyam zaten minicikti arkadaşlar. Fotolarımda var fotosu. Onun için üzüldüm.

bitkiseli 29-12-2008 10:31

Benim mum çeliğim sadece iki yaprak vermişti, iki haftadır yumurta suyuyla suluyorum şimdi üç yeriden ikişerli yaprak çıkartmaya çalışıyor, sanırım yumurta suyunu çok seviyorlar.

Orkun Kırcı 29-12-2008 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bitkiseli (Mesaj 337412)
Benim mum çeliğim sadece iki yaprak vermişti, iki haftadır yumurta suyuyla suluyorum şimdi üç yeriden ikişerli yaprak çıkartmaya çalışıyor, sanırım yumurta suyunu çok seviyorlar.

Kesinlikle zaten birkaç mesajdır üzerine basa basa söylüyorum. Herkes denemeli...

cenoz 29-12-2008 15:43

4 Eklenti(ler)
Herkeze merhaba
Benimde sonun da mum çiçeğim oldu, bir komşumuz bakamadığından dolayı çiçeği bana verdi 3 ay önce ,taşıma esnasında aldığı birkaç ufak hasar dışında çiçeği sağlam olarak yerine yerleştirdim saksısı ufak gibi geldi bana değiştirmem gerekirse ne zaman ,çiçeğin üzerinde başka bir uygulama yapmam gerekirmi bu konularda bilgi verirseniz sevinirim.

İlkin 30-12-2008 15:44

Gayet sağlıklı ve kocaman bir mum çiçeğiniz olmuş sayın cenoz. Komşunuz kıymetini bilememiş ama :) Böyle bir hazine nasıl gözden çıkartılır. Bence hiçbirşey yapmadan böyle bakmaya devam edin, durumu iyi gibi bence. ;) Yine de çok içinize sinmiyorsa bir büyük saksıya alın isterseniz. İlkbahar gelince de biraz sıvı gübre takviyesi yaparsınız.

Fatih 01-01-2009 20:15

4 Eklenti(ler)
Merhabalar bunlarda bana yeni gelen çelikler.Aslında dört adet geldi ama arkadaşıma söz verdiğim için iki tanesini ona gönderdim.

Çok uzundular kesmeye kıyamadım geldiği gibi diktim acaba bir sorun olurmu:confused:

Bir de diktiğim saksının çapı 16 cm bu da problem oluşturur mu:confused:

Çeliği aldığım ana hoyada tomurcuklar vardı.Belki birkaç yıl içerisinde açar mı dersiniz:confused:

Cevaplar için şimdiden teşekkürler:D

yukka 11-01-2009 15:56

Benim çelikler köklendi. Kargolarsam kökleri kırılır; bu nedenle İstanbul'da dağıtıyorum. . Kendi çevrenizde bulursunuz diye düşünmekteyim. Mum sayfasını tarayın, Konya'lı bir mum sever bulup ondan isteyin. Selamlar.

TuruncuHis 14-01-2009 19:06

Artık ben de sevgili İklimsiz sayesinde Hoya Cornosa sahibiyim. Sanıyorum gelecek yıl taliplileri sevindireceğim.
Yaşasın mum çiçeği kardeşliği :)

züleyha 14-01-2009 19:49

Mum çiçeğini çocukluğumdan beri çok severim. Bu güne kadar 3 tane buyuttum hepsini de taşınırken komşularıma bırakmak zorunda kaldım. Ama yakında bir tane de benim olacak, arkadaşım çelik getirecek. Geleceği günü iple çekiyorum :)

Fatih 14-01-2009 20:21

Benim çeliklerde daha tık yok **** ben herşeyi acele olsun istiyorum:D.Çok merak ediyorum acaba köklendilermi diye ocak 1 de dikmiştim.

Nejla K. 14-01-2009 20:38

Fatih Bey, gelişmelerinin ilk belirtisi olarak gövdede küçük çıkıntılar veriyor. Onları görene dek sabırla bekleyin.Gördüğünüzde herşey yolunda demektir. Kolay gelsin.

Orkun Kırcı 14-01-2009 20:53

******* ben 1 yıla yakın bekledim kıpırtı görmek için ama ilk kıpırtıdan sonra coştu. Yumurtalı suyu yiyince gelişimi abarttı. Ama taşınırken ucu kırıldı. Şimdi yanlardan her an patlamak üzere bir de diğer çıkntılardan farklı tomurcuğa benzer bir çıkıntı belirdi yaprağın dibinde merakla bekliyorum

Nejla K. 14-01-2009 21:00

Oooo çok beklemek zorunda kalmışsınız Orkun bey, ben 20-25 günde çıkıntıları görmüştüm ama sanırım dediğiniz gibi birden hızlanmıştır. Benimkilerin rutin büyümeleri sürüyor.

Fatih 14-01-2009 21:47

Bu durumda benimkilerde de gelişme var ozaman.çünkü her tarafında çıkıntılar oluşmaya başladı:D

laledevri 16-01-2009 14:57

Merhaba Arkadaşlar;
Bu başlıkta ilk defa yazıyorum
herşey iyi güzel herkesinki büyüleyici de benim nerdeyse 1 yıl önce diktiğim mum çiçeği çeliklerindenn neden hiç tık yook.
bir kaç kez dayanamayıp karıştırdım kök salmış fakat hiç yaprak vermedi şimdiye kadar.
3 farklı köşeye koydum 3 de pencere kenarında ve evin ısısıda iyi, 2 sinin bulunduğu yer ikindiden sonra çok kısa direk güneş ışığı alıyor ama genelde hep aydınlık, diğerinin bulunduğu yer ise sabah güneşi alıyor o da çok fazla değil, yakıcılığı yok ve aydınlık.
ben sabırsızlandığım için mi böyle nazlanıyorlar bilmiyorum.
Yalnız şimdiye kadar genelde kaynamış soğutulmuş su verdim, 1-2 haftadan beri de yumurta kaynattığım sudan verdim.
Bitki besini vermem şu aşamada doğru olurmu???

sweet_cat 19-01-2009 21:08

1 Eklenti(ler)
Bende mum çiçeği sevenlerdenim.Evlenip Malatya'dan Ankara'ya geldiğimde özlediklerim arasındaydı.Malatya'ya ilk gittiğimde annemin pencereyi kapatıyor diye budadığını görünce paketlediğim gibi Ankara'ya getirdim.Okadar büyüktüki pencere önünde dallarını koyacak yer bulamıyorduk.Şimdi 3 metreden daha uzun ve çiçekleneceği günü heyecanla bekliyoruz.

Günüm 19-01-2009 21:16

Güneş görüyor mu sevgili sweet cat? Ben mum çiçeğimi güney pencereme yerleştirdim. Yazın da orada bırakmak istiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025