![]() |
Kendi tecrübeme göre güneş isteyen bir bitki.Ben pencere çerçevesi boyunca yerleştirdim.şimdi heryerinden yeni sürgüler verdi.Malatyada iken yazın sıcağına ve susuzluğa dayanıklı olduğunu gördüm.ayrıca çiçeklenme sürecinde daha az sulama gerektiğini duymuştum ve uyguluyorum.
|
Selam arkadaşlar ilk mesajım ve ilk ilgimi çeken çiçeklerden biri oldu. Bende yok şuan ama anneannemin yetiştirdigini hatırladım çok güzeldi.Tüm balkonu sarmış, sarmalamıştı. Burda tükendiginden behsedilmiş çok üzüldüm bulunca bende hemen alcam bir tane kendime.
bol çiçekli günler |
2 Eklenti(ler)
Benim çiçek saplarının son durumu... ;) 3521 no'lu yerdeki halinden bu yana ancak bu kadar oldu.
Eklenti 59702 Bu da başka bir çiçek sapı olduğunu düşündüğüm çıkıntı. Eklenti 59703 |
Haşlanmış yumurta suyu köklenmesi için dikilen çeliklerde işe yarar mı? Yoksa köklenip biraz büyüdükten sonra mı vermek gerekir? Bu konuda tecrübesi olan arkadaş var mı acaba?
|
Sayın gasto ben ilk çelikleri diktikten hemen sonra haşlanmış yumurta suyuna başladım.Hatta can suyunu bile onunla verdim.Bence haşlanmış yumurta suyu bitki besini ile karşılaştıracak olursak daha yararlı.Benim çelikler 20-25 gün arasında köklendi.Bence yumurta suyu en iyisi.Hatta yeni yeni filizlenmeye başladı.
Darısı sizinkilerin başına. saygılarımla:D |
Çok teşekkür ederim sayın fatihbrk ben de hemen başlıyorum haşlanmış yumurta suyu ile sulamaya.
|
Bende de 1 tane mum çiçeği var. Köklendirmeyle büyüttüm. Haşlanmış yumurta ve patates suyu özellikle haşlanmış yumurta suyu mum çiçeği dahil bütün bitkilerde gözle görünür büyüme ve yeşillenme sağlıyor. 2 hafta sonra bunu gözlemleyebiliyorsunuz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Denendi ve başarılı sonuç elde edildi...
|
Arkadaşlar unutmadan söyleyeyim bunu her sulamada değil ayda 1 defa yapın...
|
Yumurta kabuklarını iyice yıkayıp, kuruttuktan sonra, ezip(**** blendırdan geçirip) un haline getiriyorum ve saksı harçlarına karıştırıyorum. Bunu da deneyebilirsiniz..
|
Yumurta suyundan başka besin olarak ne kullana biliriz:confused:
|
Npk kullanabilirsin. Bitkiler için gerekli olan iz elementleri taşıması adına kullanılabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba;
Artık benim de bir hoyam var. Çok mutluyum, onu dün aldım. Tanıdığım bir çiçekçi rica minnet getirtti sağolsun. Benim hoyamı serada bir tele sardırmışlar, bu haliyle çok hoş duruyor. Onu daha ne kadar böyle bir tele sardırabilirim bilemiyorum, sonuçta büyüyecek. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Eklenti 61388 |
Bu boyda kalmasını isterseniz eğer, gözünüze çok gelen dalları, dallar uzadıkça kesebilirsiniz, çelik istenler oluyor onlarla paylaşabilirsiniz. Kesmeye yıkamazsanız sarılı olduğu teli değiştirip daha büyük bir tel alıp ona sarabilirsiniz... Güle güle bakın mum çiçeğinize çok cici görünüyor bu şekli ile... ;)
|
Yaprağının şekline ve görünüşüne bakarak mum çiçeğinin ne renk açacağını anlayabilirmiyiz? Benim mum çiçeğim 4 yıllık olmasına rağmen hiç çiçek açmadı bugüne kadar. Çiçeğinin rengini de merak etmeye başladım...
|
Sağolun ben de çok sevdim kendisini. Çelik isteyenler olduğunu biliyorum sürekli takip ediyorum forumu. Henüz kesmeye kıyamam, ama büyüyünce bende dağıtacağım, daha şimdiden 2-3 kişi var bile. Böyle küçük kalsa çiçek açar mı ki?
|
Açar açar merak etmeyin, ortamı uygun olsun mutlaka açar...
|
Faruk Bey, 4 yıldır baktığınız bir mum çiçeği varsa o büyük ihtimal hoya cornosa türüdür. Yaprağına bakarak çoğunlukla hangi tür olduğu belli oluyor. Forum içindeki resimlere bakarak sizinkini anlayabilirsiniz bence.
|
Forumdaki resimlere baktım hepsine benziyor. Yani klasik bir mum çiçeği benimki. Galiba ortamını yadırgıyor sürekli bendeki. Ama yapılacak bir şey yok. Maalesef sürekli benle beraber yaşamaya ve aynı ortamda bulunmaya mecbur. İnşallah ilerleyen zamanlarda çiçek açarda resimlerini sizinle paylaşırım...
|
Sevgili doğasever dostlar;
Mum çiçeği merakım sitenize üye olmama sebep oldu, sitenizdeki yazışmaları takip ederek, bir tanıdığımdan rica minnet aldığım uzun bir çelikle yola çıktım. Forumdaki önerileri uygulayarak ve biraz da benden ekleyerek 1 hafta önce doğrudan torfa diktiğim çeliklerimin köklendiğini ve hatta dal boyunca da kök saldığını gördüm. Çok mutluyum. Ancak çiçeklenme konusunda anlatılanları da takip ederek edindiğim izlenime göre biraz sabırlı olmam lazım sanırım. Çelikleri aldığım kişi de çiçeğinin geçen yıl sadece bir çiçek açtığını söyledi. Bakalım benim küçükler ne zaman bana gülümseyecek? Sizlerin paylaşımlarını çok uzun zamandır keyifle izlemekteydim, umarım bundan sonra ben de kendi birikimimle sizlere yardımcı olabilirim. |
Ben Hoya carnosa sayfasının hepsini okudum ve edindiğim bilgilerle şu an elimde 3 adet hoyam var.komşumuz ve bir arkadaşımda benim için diktiler ve onlardanda bahara alacağım. Gezerken edindiğim bir bilgide:"Çiçek açmış bir hoyadan alınan çelik 1-2 yıl içerisinde açıyor" bende bu cümleleri okuduğumda araştırır oldum çiçek açmış olan mum çiçeği var mı? diye.
bulduklarımın hepsi çiçek açmışlar.neredeyse 2-3 yıl sonra bende çelik dağıtmaya başlayacağım. İYİKİ VARSIN HOYA(MUM ÇİÇEĞİ) KARDEŞLİĞİ:D |
Arkadaşlar benimde bir mum çiçeğim var bir yaşındayken çiçek açtı ve boyuda uzadı ancak ben daha sonra sulama şeklini değiştirdim yine açtı bu sefer çiçeği az açtı büyümeside durdu hatta hiç büyümedi sonra hatıladım ben çiçeğimi yumurta suyu ile besliyordum. Yumurta suyu şöyle oluyor bir kavanoza su dolduruyorsunuz ve içinede yumurta kabuklarını koyuyorsunuz ve bu suyla suluyorsunuz hem çiçek açtırıyor hem büyütüyor tabi bu arada yumurta kabuklarını her zaman biriktirmeniz lazım çiçek diğer suları sevmiyor yumurta suyuda bekledikçe kötü kokuyor ancak haftada bir sorun olmuyor.Bir aydır bu şekilde suluyorum çiçeğim coştu . Birde bu çiçek hava akımını sevmiyor gölge olsun güneş olsun alıştığı yeri seviyor.Yani ğüneşte ise gölgeye alınca büyümesi duruyor gölgede ise güneşe gelince büyümesi duruyor .Sevgiler ***** ...
|
Merhaba Sevgili Pembegül;
Yumurta kabukları, haşlanmış yumurta kabuğu mu yoksa çiğ mi? **** birşey farketmiyor mu? Bu arada hemşehriyiz, tanıştığıma memnun oldum. |
Arkadaşlar benim mum çiçeğim de yaprak çıkarmaya başladı sonunda. mutlu görünüyor. Sayın dkp, iki yaprak olarak köklendirip vermişti.
Biraz daha büyüsün sizlerle paylaşırım. |
Melek hanım ben haşlanmış yumurta ve patates suyu veriyorum. Keyifleri de maşallah yerinde. Unutmadan hatırlatayım haşlanmış yumurta ve patates suyuna tuz atılmayacak...
|
Alıntı:
Sevgili melek bende tanıştığımıza memnun oldum. Yumurta kabukları çiğ olacak yumurta haşladıkça haşlama suyu ilede suluyorum. |
Ben de bugün mesajlardan feyz alarak pasta yaparken kullandığım yumurtaların kabuklarını kaynatarak çiçekleri sulamak için hazırladım. Ama minik hoyamda kullanmaya cesaret edemiyorum. Önce balkondaki zıpçıktılarımda denemeyi planlıyorum.
|
Bence tedirginlik etmenize gerek yok hiç düşünmeden verebilirsiniz yumurta suyunu miniğinize.
|
Peki bir sorum olacak; hazırlanan yumurta suyunu yapraklara fısfıslıyor musunuz?
|
Ben yumurta suyu ile yapraklara fısfıs yapmadım.
Birşey daha sormak istiyorum: mesela bitki besinleri var onlardan hangisini kullanacağız.genellikle mum çiçeği çiçeksiz ama çiçekte açıyor hangisini kullanmalıyım:confused: |
Merhaba.
Ben yumurta kabuklarını havanda dövüp toprağına karıştırmıştım.Böyle de olur herhalde. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025