![]() |
İyi günler sevgili mumçiçeği sakinleri.
Bahar daha kapıyı bile aralamamışken Kütahya'da havalar yalancı bir baharı oynuyor. Bundan sanırım benim mumçiçeği nasibini aldı. Geçen yılki çiçek açtığı yerden tekrar tomurcukları açamaya başladı. Sanırım yakın bir zamanda özlediğim o güzel mumçiçeği büyüsü kaldığı yerden devam edecek gibi :D Bizim mumçiçekleri durumu farketmeden açar umarım :D |
Sevgili arkadaşlar yumurta kabuklarını çiğ olarak biriktiriyorum ve mumçiçeği dahil bütün çiçeklere döküyorum özellikle mum çiçeği bu suyu çok seviyor.Çiçeksever arkadaşım kabukları havanda dövüp toprağa karıştırmış ben aynı uygulamayı kılıç çiçeği için yapmıştım yapraktan diktiğim kılıçlar şimsürgün veriyor.Sevgili meraklı yumurta suyunu çekinmeden kullanabilirsin çok güzel geliştiriyor bir ay içinde büyük gelişme farkedeceksin ayrıca bu sudan yapraklara hiç fısfıs yapmadım başka bir sudan **** vitaminde yapmadım yerini severse hiç sorun yapmıyor özel ilgide istemiyor sevgili someat dilerim çiçeğiniz istediğiniz gibi çiçeklensin ama sakın yerinden başka bir yere almayın yer değişikliği gerilemesine sebep oluyor çiçeklerinize ve sizlere sağlıklar diliyorum.
|
Arkadaşlar. Sevgili Eylems aylar önce bana köklenmiş 3 çelik göndermişti. Onları diktim. Gözüm gibi bakıyorum. İlk geldiklerinde çeliklerden bir tanesinde 3 tane yaprak vardı. Diğerleri yapraksızdı. Hala aynı vaziyetteler. Ne soldular ne de coştular. Öyle geldikleri gibi duruyorlar. Yumurta suyu veriyorum. O üç yaprağa su fıslatıyorum. Bulunduğu yerdeki ortam ısısı güzel. Gün ışığını güzel alıyor. Sorun nedir çözemedim. Bu normalmidir? Yapmam gereken başka birşey varmı? Lütfen yardımcı olun :(.
|
Sevgili susam, anlattığın durum gayet normal.
Yalancı bahar onları kandıramıyor, doğal takvimleri geldiğinde gereğini yapacaklar emin ol:) |
Sevgili susam sevgili eylems banada mum çiçeği göndermişti iki çelikten bir tanesi tuttu. Bir ayı aşkındır yumurta suyu ile suluyorum daha yeni minik bir sürgün verdi inşaallah büyüyecek bu arada sevgili eylems'e teşekkür ederim tüm arkadaşlara sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Çiçeklerinizin güzel hallerini görmek beni çok mutlu eder. Sizlere çelik gönderirken kendime de dikmiştim. Coştu hatta 30 cm yi aşkın filiz uzatıyor. Ben yumurta suyu hiç kullanmadım. Saksıyı yerinden hiç oynatmadım hatta orkidelerime fıs fıs yaparken onlara da fıs fıs yapıyorum. Bazen sade, bazen de orkidelerden artan vilmorinli su ile. Tamamen rastgele.;)
Sayın İklimsiz, size farklı zamanlarda farklı bitkilerden aldığım çelikleri göndermiştim. Onların durumları nasıl? Uzun yapraklı son gönderdiğimin bende kalan parçası yaprak vermeye başladı. Sizdekinin durumu nedir? merak ettim.;) Benim carnosalarımın son durumu; |
İklimsiz arkadaşım. Çok teşekkürler. İçimi ferahlattın.
Sevgili Pembegül. Umarım benimkinin de filizlendiğini göreceğim. İnşallah senin kadar şanslıyımdır. Sevgili Eylems. Senin mum çiçeğini görünce imrendim. Sonuçta bana gönderdiğinide sen köklendirmiştin. Bu bendeki ümidi artırıyor :). |
Sevgili susam, eylems'in eli değdi büyür mü diyorsun?:D Gerekli şartları tamamsa büyür ****** benimle alakası yoktur.;)
Pembegül büyüyecek gereken tek şey az sabır.;) Çelikleri ablamdan almıştım biliyorsunuz. Ablamla dün akşam konuşurken haziran ve eylül gibi iki kez çiçeklendiğini söyledi. |
Eylems umarım çiçeklerini de görürsün.
Ben bu gün yerini değiştirdim.önceden direkt güneş alıyor ve üzeriinde lekeler oluştuğundan şimdi ne aydınlık nede karanlık bir yerde.yani bu sefer tam yerini buldu gibi. |
Sevgili eylems çiçeleriniz çok güzel olmuş maşaallah dahada gelişip güzelleşsinler inşaallah.Benimkiler sadece yaprak yetiştiriyor birtanesi kendi çiçeğim onun boyu uzadı birazcık yanmış çiftlik gübresi ile beslesemmi?.
|
Ben bu mum çiçeğinin dilini çözemedim. 5 yıl evvel bir saksı carnosayı kaybettim aşırı ilgiden dolayı. Gübre verilir mi verilmez mi ya da ne sıklıkla verilir tam kestiremedim. Gözlemime dayanarak ablamın çelik dağıtımı dolayısı ile budanan anaç carnosasının toprağını saksısını değiştirdik hiç bir ek gübreleme olmaksızın bitki coştu. Açıkçası; artık rastgele bir bakım yapıyorum .
|
Artık benimde mum çiçeğim var, arkadaşım köklendirdiği çelikleri geçen hafta getirdi. 6 gün öce toprakla buluşturdum çelikleri. Her ne kadar çok ilgilenmiyormuş gibi davranarak şımartmamaya çalışsamda, hergün acaba yaprak çıkartmış mı diye saksının etrafında bir tur atıyorum, her zaman ki gibi yine çok sabırsızım :)
|
Demek ki bende yalnız değilmişim.Sevgili Züleyha aynısını bende yapıyorum.her sabah kalkar kalkmaz önce mum çiçeğime daha sonra ise menekşeleri kontrol ediyorum;) Ama hiçte belli etmiyor gibi dursamda uzaktan öylece onu seyrediyorum;)
|
Gerekli olan bütün koşulları sağladım. Gözüm gibi bakıyorum. Ve evet senin elin değdi... Yani umutluyum. Mum çiçeğim büyüyecek :).
|
Yumurta suyundan başka besin vereniniz var mı:confused:
Hangi besini önerirsiniz:confused: |
mum çiçeğime yardım
Arkadaşlar merhaba,
orta boy bir saksı içerisinde yaklaşık dört yıldır devasa denecek bir şekilde büyüyüp pencereye dolanmış olan mum çiçeğimin tam olgunlaştığı ve çiçek açacağı zamanının geldiğini düşünüyordum. ama içten içe bir sıkıntısı olduğunu sezinleyip köküne baktım. tesbih böcekleri yemeye başlamış!!! o haliyle kalan tüm kökünü saçak şeklinde bıraktım.eski toprağı çöpe attım. böcek kaynıyordu. kökleri bahçe kırmızı toprağı ve marketten aldığım torfu birleştirdiğim bir karışıma geri gödüm. o heybetli çiçek kendini bu durumdan kurtarır mı? ne az ne de çok sulamaya çalışıyorum. yapraklarına kireçsiz içme suyu spreyliyorum. ilk gün toprağın üzerinde gübre serpip öyle suladım. yaklaşık yirmi gün oldu. ne ileri ne de geriye gider gibi bir hali var. acaba yaprak gübresi alıp spreylesem mi bilemiyorum. kendini kurtarırsa tesbih böcekleri yeniden gelebilir diye kök ilaçlaması düşünüyorum. öncelikle onu kurtarmaya yönelik tavsiyelerini benimle paylaşan olursa çok sevinirim. |
Benim mum çiçeği çeliklerimden tek yaprak bırakarak diktiğim yeni yaprak verdi ve bu yaprak hızla büyüyor. Diğer çelik ise iki yapraklıydı ve henüz hiç hareket yok.
|
Bence hiçbirşey olmaz, böcekten arındığından emin olun, ne yaparsanız yapın aşırıya kaçmayın. Toprağı hafif nemli olsun. ( Yani bol sulamayın, haftada bir su verin toprağa ) Yapraklarına da arada fıs fıs'la sprey yapın. Umarım kendisini çabuk toparlar. ;)
|
ilkin cevabınız için teşekkürler.
ben de hiç bir uygulamada aşırıya kaçmamaya çalışıyorum. Ama o kadar büyük ve güzel ki kuruyacak diye çok endişe ediyorum ne yapayım:-) üç dört hafta içerisinde düzelme belirtileri gösterirse toprağın içerisinde kalmış olan böcekleri nasıl ilaçlayacağım şu an bilemiyorum ama öğrenip uygulamayı planlıyorum. |
Sayın vertigo asla beni yanlış anlamayın ama isterseniz bir kaç çelik alıp onlarıda yetiştirin.Allah korusun bir şey olursa elinizde hazır bulunmuş olur.birde resim eklerseniz bu muhteşem çiçeği görmüş oluruz;)
|
1 Eklenti(ler)
pencereye dolanmış olan güzellikten bahsediyorum.
elimde çoğaltmak için çelik var. büyümekte olan küçük bir saksım da var ama kaç yıldır büyüttüğüm bu çiçeğimin kurtulmasını umut ediyorum. ona bakmaya doyamıyordum. ben hala toparlayacağını umut ediyorum. sihirli formülleri olan tecrübeli arkadaşların önerilerine hala açığım:) |
benim miniklerin yaprak saplarının birleştiği yerin üst tarafında ve altında çıkıntılar oluştu bu neyin habercisidir sormak istedim;)
|
Sanırım daha iyi tutunmalarını sağlayan çıkıntılar bunlar bende de bol miktarda mevcut.
|
Sn. Vertigo, mum çiçeğiniz çok güzel, umarım böceklerden temizlenip sağlığına kavuşur da, siz de çiçeklerini görürüsünüz.
Sevgili Eylems, seninkiler de çok iyi görünüyor. Bu mum çiçeğini ben de anlayamadım . İlgi alakayı sevmeyen bir çiçek sanırım. Yumurta suyuna başladım ben de. Geçen sene topu topu 3-4 yaprak atmıştı. Bu sene bakalım ne yapacak. Henüz bir hareket yok. |
Hakikaten mum çiçeğiyle fazla ilgilenince az yapraklanıyor çok nadiren ilgilendiğin de ise coşuyor. Galiba habire ilgilenmekle bitkilere zarar veriyoruz galiba.
|
5 Eklenti(ler)
Mum çiçeği gerçekten çok sağlam yapıda yaratılmış bir çiçek. O kadar (beceriksizliğim yüzünden) hırpalanmasına rağmen hâlâ şükür ki hayatta. Fazla sulamamdan ötürü kaç kere ölümden döndü. Geçen ay yine aynı hatayı yaptım. Yine iyileştirildi. İnşaallah bir daha tekrarlanmaz. sonbaharda ve şimdiki halinin resimlerini koyuyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Resimler sığmadı burdan devam ediyorum. Sanırım bu çiçek 5-6 yıldır bizde. Ve bir kere ve sadece bir tane çiçek açtırıldı. Ve çok küçük bir salkımdı. Az demiyorum. Çünkü gerçekten hırpalandı elimde (istemeden). Onun resimlerinide koyuyorum.
|
Mum çiçeğinizi sardığınız tel çok ilginç ve güzel. İlk defa bu şekilde sarılıcı bir tel görüyorum...
|
Şemsiye iskeleti gibi, yanılıyormuyum.
|
: ) Yanılmıyorsunuz. Şemsiye iskeleti. Ama göründüğü gibi değil. Yani çok sallanıyor. Sabit durabilmesinde yardımcı olması için mobilyaya bağladık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025