![]() |
İnternetteki kaynaklar kokulu olduğunu söylüyor. Henüz tomurcuk olduğu için bariz bir kokusu yok. Çok hafiften limon çiçeğine benzer bir koku sezdim. Tam sonucu bir kaç gün içinde söyliyebilirim.
Fide şeklinde değil, ilk resimdeki gibi galvaniz tele sarılmış şekilde sarılıyor. Sanıyorum açıldığında boyu 1-1.5 m civarında. Fiyatı 15 milyondu.:) |
Stephanotis de Mum çiçeği gibi kokuludur.
Mum çiçeğinden ayrıldığı en önemli nokta : mum çiçeği pembeli beyazdır, stephanotis ise sadece beyazdır ve dala bağlandıkları yer daha uzundur. |
Alıntı:
Çok güzel kokuyordu. Mum Çiçeği adıyla stılıyordu. Avuç kadar bir saksıda fiyatı 17,5 YTL idi :mad: |
Ben toptan fiyatına aldım zaten. İthal bir bitki. O yüzden oldukça pahallı sanıyorum.:)
|
Eee Todor sana bir ziyaret daha farz olmaya başladı :D Şaka bir yana çiçeğin çok güzel gülegüle büyüt sağlıkla :)
|
Alıntı:
|
Merhabalar artık benim de bir mum çiçeğim var .Buradaki yorumları okuyup bir de kendilerini görünce bende çocukluğumu hatırlayıp deli gibi aramaya koyuldum bu çiçeği .Annemler izmirden göndericeklerdi ki ben bi komşulara sorayım dedim. İyi ki de sormuşum komşumun birinde varmış ve üstelik elinden çıkarmaya çalışmış kimse almamış ve o da ölmesi için kötü davranmış su vermemiş. Balkonda soğuğa bırakmış. Benim aradığımı duyunca da bana saksısıyla hediye etti. şuanda 2 mt ye yakın boyu var alt kısımlarda yaprakları var ama bazıları zarar görmüş ve ayrıca tomurcuk olduğunu sandığım 1.5 2 cm i bulan sert tomurcuk gibi bişeyleri var .sizce benim mum çiçeğim de çiçek açacakmı çok heyecanlıyım.yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca bu siteyi tesadüfen buldum .İyi ki de bulmuşum. Eşimde durumdan çok memnun evimi çiçeklerle donatmak istiyorum bana böyle bir hobi kazandırdı diyebilirim bu site.Şimdilik sadece mum çiçeğim japon gülüm ve minik kaplarda çimlenmeyi bekleyen domates, biber, patlıcan ,kudret narı tohumlarım var .Şu mum çiçeğini de kurtardıkmı tamamdır.Herkeze selamlar
|
Fusnur Hoşgeldiniz. Katılımcı üyelerimizle güçlenip büyüyoruz. Bir ara yeni gelen arkadaşlar başlığına uğrayıp kendinizi kısaca tanıtırsanız soracağınız sorulara cevap almanız kolaylaşır. Bitkilerinizin resimlerini de görmek isteriz.
selamlar. |
Alıntı:
Ne insanlar, biz arayıp bulamıyoruz onlar ölsün diye balkona atıyorlar, tebrikler:mad: |
Bitkiseli çok haklısınız size katılıyorum.Ben de burada birçok şeyi hayretle izliyorum ve bazen müdehale de ediyorum.Eşimle bunu çok konuşuyoruz acaba iklim değil de bu yörenin yaklaşımı mı bozkırlaştırıyor burayı diye.İyi ki burada yazılanları okuyup heveslenip araştırmışım ,böylece bir mum çiçeği kurtulmuş oldu.Bu arada ben henüz çok acemiyim ama eşim iyi anlar çiçeklerin dilinden.Nasıl ve ne şekilde olur bilmiyorum ama arayıp ta bulamadığınızı söylediğiniz bu çiçekten size çelik gönderebiliriz ama biraz toparlanması gerkir sanırım.
|
Işte Benim Mum çiçeğim
2 Eklenti(ler)
|
biraz yandan çarklı olmuş fotolar kusura bakmayın :rolleyes: , bir daha dikkat ederim:o
|
Sevgi ve ilgiyle mum çiçeğinin kurtulacağı kesin.. umarım yakın zamanda çiçeklerini de görürsün..
|
Alıntı:
ben de bir komşum dan kroton (umarım doğru yazmışımdır) almıştım çiçek o kadar kötü durumdaydıki şimdi görenler bitkiyi tanıyamıyor ,sonra utanmadan birde çiçeğini geri istedi ama vermedim. sayın dkp den mum çiçeği sözü aldım haber bekliyorum, bir aksilik çıkar **** mum çiçeğinizin cinsi farklı ise göndereceğiniz çeliğe hayır demem:) |
Sayın bitkiseli ;şubat veya mart ayında resimde görmüş olduğunuz yeni çeliklenmiş ve tutmuş mum çiçeğini istanbul'a göndereceğim..Cinsi konusunda da şüpheniz olmasın avarat ta gördüğünüz benim yetiştirdiğim çiçeğin resmidir.
|
Çok istediği bir oyuncağa kavuşmuş çocuk gibi mutluyum,sürekli gözümün önünde olsun diye en çok vakit geçirdiğim yer olan mutfağa aldım mum çiçeğimi ve sıvı bitki besini verdim, umarım hemen toparlanır. Diğer çiçeğim Japon gülünü de ihmal edilmiş bir çiçek olarak diğer bir komşumdan almıştım ben de. Daha önce birçok kişiye teklif edildiği halde misafir olarak bile kabul etmeyen bu çiçeği sonraları benden, bırakın çelik tamamını isteyenler oldu gerekçeleri de yapay çiçek gibi görünmesi(burada hemen hemen bütün evlerde yığınla plastik çiçekler var ).Bu çiçeklerin bizimle hayatı paylaşan canlılar olduğunu, hissiyatlarının olduğunu ısrarla öğretmeye çalışacağım.
Ben yeşilin kıymetini mahrum kalınca anladım **** benim gizli aşkımmış diyelim.İnsanların bir şeyi arzulamaları için mahrumiyeti yaşamaları gerekiyor sanırım ve doğal olarak ta bu yöre yeşili pek tanımadığı için mahrumiyetinin de farkında değil. Mum çiçeğimin çiçekleri pembe renk açıyormuş ve Almanyadaki bir botanik bahçesinden yıllar önce edindiğini söylüyor ilk sahibi. Herhangi bir aksilik olursa ben de gönderebilirim Bitkiseli :)) |
Alıntı:
|
http://hoyas.monforum.fr/ mum çiçeği forum sitesi ve mum çiçeği site adresleri
|
ah yaramızı deştin, bakıp bakıp imrendiğimiz değişik cinslerle dolu..
|
Alıntı:
Güzel siteler var içerisinde bir çok değişik tür mum çiçeği, değişik renkte ve türlerde görmek isteyenler için iyi bir fırsat:) |
likten bir resim
1 Eklenti(ler)
Şu güzelliğe bakar mısınız?
|
Memet Bey mum çiçeği mi?
|
Hiç sorma.. daha neler var, yukardaki linke bir göz at..
|
Bayıldım inanılmazlar gerçektende.
|
Muhteşem Bunlardan niye getirmiyorlar.
|
Elfogi bildiğim kadarıyla yurtdışında bazı çiçekler açık arttırma usulüyle satılıyor mesela selluka belki o sebeptendir.
|
Ben Kipada yanlışlıkla hoya kernii buldum onda da bir kıpırtı yok daha.. Sanırım ilgi ve satışlarla ilgili, bulunması.
Bu arada hasekiler konusunda yanılmışım. Toprağa kuşun yemleri karışmış. |
Yani sizinkilerde çıkmadı.
|
İnanılmaz harikalar.Çok çeşit var.Bu arada bende olan çelikte hala kıpırdanma yok.Köklü bir şekilde diktim.1 Ay oldu .Tık yok.Çok yavaş gelişen bir bitkimi.?
|
Hemde çok yavaş baksana 10 yılda çiçek verecekmiş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025