agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

çoban püskülü 26-04-2007 22:49

toprakta bilinmeyen mahlukatlar

:D merhaba benim mum çiçeğimin toprağında beyaz mantar gibi bişeyler oluşmuş,onların üstünde beyaz beyaz böcekler dolaşıyor ve kırkayağa benzeyen böcekler çıkıyor topraktan.jüçücük saksı da nasıl yaşar ne yer içerler anlamadım gitti:D ne yapabilirim?toprağını mı değiştirsem acaba?

BenBen1967 26-04-2007 22:57

HFZ benim yerime sen sinirlenmişsin;). Şimdi git oraya uğraş dur.Başka bir şey olsaydı canlarına okurdum ama konu çiçek olunca pek uğraşmam. Aslında benim hatam yasemine benziyor bu deyip te sonrasında almamalıydım.Koçtaş'ta da aynısını görmüştüm oysaki vede üstünde yasemin diye yazıyordu(koçtaş'ta).Benim ki bile bile lades oldu;)

BenBen1967 26-04-2007 23:00

**** be yarın bir telefon edeyim oraya gitmek pek uzun sürüyor telefonda halledersem değiştiririm:(Şimdi kızdım işte hımmmmm

Pasifik 26-04-2007 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 98932)
Senin yerinde olsam Carfour'a gider, yanlış çiçek sattıkları için bana çok güzel bir gerçek Mum Çiçeği bulmalarını isterdim..:p :p

Bu tür şirketlerde müşteri hizmetleri vardır.. Müşteri memnun değil!:p Hatta delirmiş!:p Hatta kandırılmış! :p

İsimlerini hak ediyorlarsa sanırım sana en güzelinden bir Mum Çiçeği bulurlar..:dilli: :dilli: Hem de çiçek açmış! Ne dersin?;)

Çok güldüm:D bunları yazarken ama;

Şaka bir yana aslında hakikaten bu tür büyük alış-veriş merkezlerinin bu tür yanlışlar yapmaması gerekiyor ve müşterinin de uygun şekilde yanlışa müdahale etmesi gerekiyor...

Maalesef bulamazlar çünkü bizim mum çiçeğimiz artık sadece bazı evlerde kaldı. Çiçekçiler bulmak bir yana tanımıyorlar bile. BENBEN1967nin aldığı çiçek şu aralar birhayli popüler İstanbul'da ve Hollanda'dan ithal mum çiçeği olarak satılıyor.

BenBen1967 26-04-2007 23:09

**** değiştirmesem mi?Orda bana bir bakışı vardı al beni der gibiydi sanki;)Ay ben şimdi bundan ayrılamam da diğer arap yaseminimin yanına koyayım. İçim fena oldu , ordan sanki bırakma beni der gibi bakıyor:(

Pasifik 26-04-2007 23:11

Bence çok güzel görünüyor. Güle güle büyütün derim.;)

hfz 26-04-2007 23:12

[QUOTE=tekir;98948]Maalesef bulamazlar çünkü bizim mum çiçeğimiz artık sadece bazı evlerde kaldı. Çiçekçiler bulmak bir yana tanımıyorlar bile. BENBEN1967nin aldığı çiçek şu aralar birhayli popüler İstanbul'da ve Hollanda'dan ithal mum çiçeği olarak satılıyor.[/QUOTE]

Bak ben bunu okuyunca aslında kızdım!

Ne demek Hollanda'dan ithal Mum Çiçeği? Bizim Mum Çiçeğimizin nesi var? Hoya diye okumadık mı bunu biz forumda? Yurt dışındaki sitelerden dünya kadar örnekler verdi -tam da- Mum Çiçeği olan değişik renklerini pek çok arkadaş..

Hoya'ların kralı bile seçildi sevgili Memet'in koyduğu resimdeki kırmızı renkli olanı!..

En kısa zamanda Carfour'un internet sitesine girip yaptıkları yanlışı ben de yazıcam..:mad:

hfz 26-04-2007 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 98951)
**** değiştirmesem mi?Orda bana bir bakışı vardı al beni der gibiydi sanki;)Ay ben şimdi bundan ayrılamam da diğer arap yaseminimin yanına koyayım. İçim fena oldu , ordan sanki bırakma beni der gibi bakıyor:(

Tabii ki değiştirme..;) Çok güzel bir çiçeğin daha oldu..

Ama bir şekilde her yerde ve her konuda (emin olduğumuz) yanlışları düzeltmeye çalışmak görevimiz değil mi? Kavga edelim demiyorum.. Bu da yanlış anlaşılmasın..

BenBen1967 26-04-2007 23:21

Az önce mail attım HFZ yarında telefon edeceğim bakalım sonuç ne olacak?

hfz 26-04-2007 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 98960)
Az önce mail attım HFZ yarında telefon edeceğim bakalım sonuç ne olacak?

Ben de yarın gireceğim sitelerine.. Senin aldığın yer hangi Carfour? Bilerek satılan yeri yazayım bari.:dilli: :dilli:

BenBen1967 26-04-2007 23:31

istanbul bayrampaşa

berduray 26-04-2007 23:42

yaprakların birleşme yerinin biraz daha üzerinden kesip suya koyarsanız kök oluşur,hayatına böyle devam etsin derseniz onlar ileride minik yapraklar ,sarmaşık misali uzayan dallara dönüşecektir

hfz 26-04-2007 23:42

Bu arada sitesine girdim Carrefour'un..

Ooooooo..... Onlar olayı aşmış!:( :(

Çok dikkatimi çekti.. Ekoloji 2006 Fuarı'nda ekolojik! ekmek' lerini tanıtacaklarmış..:dilli: :dilli: Pek çok firma organik, ekolojik ne kadar çok şey yapmaya başladı.. Ve ne kadar 'organik olamadıklarını' bilmediğimizi sanıyorlar..

Ekolojik tarımı nerede yaptılar merak ettim?

Yazık !

berduray 27-04-2007 00:08

mum çiçeği

5 Eklenti(ler)
benim mum çiçeğim

Balıkcı 27-04-2007 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 98923)
YAVVV bende şüphelenmiştim işin ilginç yanı bu yasemine çok benziyor da dedim alırken;)Komik tarafı saksının üstünde mum çiçeği diye yazıyor eeee ben carfour dan bir daha çiçek alırmıyım?Madem değil be mübarek üstüne yazma bari,neyse çiçek çiçektir olsun bu da orda yaban ellerde sıkılmıştır .Demekki benim olmalıymış kaderi buymuş ;)

Bu, Stephanotis.

Olsun, bunun çiçekleri de güzel kokuyor.

Mum çiçeği diye almak üzücü tabii.

darla 27-04-2007 09:33

Merhabalar sayın hfz,
İlginiz ve alakanız için çok teşekkürler.
Bol çiçekli günler.

hfz 27-04-2007 18:54

Sevgili Berduray,

Mum'unuz pek güzel büyümüş.. Güzel çiçekleri olsun inşallah.. Anladığım kadarıyla dışarıda.. Doğru mudur?

BenBen1967 27-04-2007 21:01

Gerçekten de mis gibi kokuyor;).Alan herkes mum çiçeği diye alıyordu yazık millet mum çiçeğini bu sanacak ben ona üzülüyorum şimdi;(

FIRUZAN 27-04-2007 22:23

Mum cicegi yapraksız

bende gecenler de nıhayet mum ciçeğime kavuştum ve bana kökünden saksıdan cıkarıp verdiler sarmaşık halde oldugu için yapraklari zedelendi sımdi kenarlarında cok az yaprak var 2 tanede ustten pıtlamıştı ama biri dustu şimdii acaba mum çiçegim ne zaman yapraklanır pek bi cılız cunku

hfz 28-04-2007 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN (Mesaj 99255)
bende gecenler de nıhayet mum ciçeğime kavuştum ve bana kökünden saksıdan cıkarıp verdiler sarmaşık halde oldugu için yapraklari zedelendi sımdi kenarlarında cok az yaprak var 2 tanede ustten pıtlamıştı ama biri dustu şimdii acaba mum çiçegim ne zaman yapraklanır pek bi cılız cunku

Sabır, sevgili Firuzan sabır.. Ben üç aydır bekliyorum..:p :p

hfz 28-04-2007 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 99223)
Gerçekten de mis gibi kokuyor;).Alan herkes mum çiçeği diye alıyordu yazık millet mum çiçeğini bu sanacak ben ona üzülüyorum şimdi;(

Bugün ben de mail gönderdim Bayrampaşa Carrefour'a.. Mum çiçeği adı altında satılan çiçeğin Madagaskar Yasemini olduğunu ve isminin düzeltilmesini rica ettim..

Aslında bir kaç arkadaş daha yazarsa sanırım konunun dikkatlerini çekmesi daha kolay olacaktır..

BenBen1967 28-04-2007 15:38

Ben yazalı 3 gün oluyor cevap bile gelmedi:(

BenBen1967 28-04-2007 15:50

Tel: (0212) 640 99 00 carrefour bayrampaşa şubesinin teli
Aradım inatla bana bizden almadınız dediler çiçeği aldığım yeri tam tarif edince kabul ettiler.Bir ara gidip paramı alacağım çiçeği iade etmeden;)
Maillere baktıklarını söylediler ama 3 gün oldu mail atalı cevap bile yazma gereğinde bulunmadınız dedim:(

hfz 28-04-2007 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 99442)
Tel: (0212) 640 99 00 carrefour bayrampaşa şubesinin teli
Aradım inatla bana bizden almadınız dediler çiçeği aldığım yeri tam tarif edince kabul ettiler.Bir ara gidip paramı alacağım çiçeği iade etmeden;)

Nasıl yani?

Çiçeği geri almadan para iadesi mi yapacaklar?:dilli: :dilli:

zooteknist 28-04-2007 18:24

Yaklaşık 2 yaşında bir mum çiçeğim var. Çok şükür bu yıl çiçek açmaya başladı.Yalnız iki sorunum var. 1 ) Geçen yılki dalları güneş görmediği için olsa gerek hiç çiçek açmadı. Tomurcuk bile yok. Bu dallarda da çiçek açması için ne yapabilirim ? 2 ) Mum çiçeğinin bütün bir yaz çiçek açabilmesi için yöntem varmıdır ?

hfz 28-04-2007 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zooteknist (Mesaj 99478)
Yaklaşık 2 yaşında bir mum çiçeğim var. Çok şükür bu yıl çiçek açmaya başladı.Yalnız iki sorunum var. 1 ) Geçen yılki dalları güneş görmediği için olsa gerek hiç çiçek açmadı. Tomurcuk bile yok. Bu dallarda da çiçek açması için ne yapabilirim ? 2 ) Mum çiçeğinin bütün bir yaz çiçek açabilmesi için yöntem varmıdır ?

Şşşşşşıııııtttt.... Hiç sesini çıkarma Zooteknist...

Bizler hala beklerken çiçek açmış Mum'un! Sadece şükret ve sev onu! :dilli: :dilli:

Açtıysa korkmanı gerektirecek bir şey yok demektir.. Zevkini çıkar..:p Resimlerini de bekliyoruz bu arada..

Ophrys 28-04-2007 18:44

Evet hele benim mum çiçeğim daha bir yaprak bile çıkaramadı. Öylece bekliyor

Bekir__ 28-04-2007 19:23

Benden sabırsızlarını görmek çok güzel :)

berduray 30-04-2007 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 99190)
Sevgili Berduray,

Mum'unuz pek güzel büyümüş.. Güzel çiçekleri olsun inşallah.. Anladığım kadarıyla dışarıda.. Doğru mudur?

doğrudur dışarıda yaşıyor kendisi

sevgiseli_1974 01-05-2007 15:51

uzun süredir nete giremiyordum ben forum sayfasına girmeyeli yeni katılımcı üyeler olmuş güzelde diyaloglar oluşmuş bütün yazıları okudum ..bu arada darla arkadaşımızda mum çiçegine kavuşmuş hayırlı ugurlu olsun bende onun için mum çeliginden suya koymuştum kökleşmiş ama gerek kalmamış bana geç kalmışım:)
mum çiçegi açan arkadaşlarımız olmuş benim çiçeklerde hala bir gelişme yok uzayıp gidiyorlar:) inşaaallah bu sene açarlar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025