agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

kiiirmiziii 21-04-2007 17:59

yok .açtı açalı hiç kokmadı.önceden az çiçek var ben kokusunu almıyorumdur dedim.ama şimdi hepsi açtı gene koku yok.

Oğuzhan 21-04-2007 18:06

Nazar olabilir ama.Hocalarımıza sormak lazım.
Mine Hanım
Selahattin Bey

Oğuzhan 21-04-2007 18:10

Kokmayan cinsleri mi var yoksa.

Bekir__ 21-04-2007 18:38

Koku işi çok mühim. kokması lazım benimkinin. Yoksa kokmayacak mı ?
Hercai61 nerelerdesin? Kokuyor mu benimki, yani seninki ?

Bekir__ 21-04-2007 21:51

acaba bu tutup tutmama döneminde ki sulama yöntemimiz nasıl olmalı?

Normal bir dönemde okuduğum kadarıyla toprağı kuruyunca sulamalıyız. Ama şimdi acaba tuttumu tutmadımı derken ha bire sulayasım geliyor. Şu ana kadar kendime hakim oldum. Dayanamıyacağım artık... Biri birşey söylesin :)

hfz 21-04-2007 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bekir__ (Mesaj 97440)
acaba bu tutup tutmama döneminde ki sulama yöntemimiz nasıl olmalı?

Normal bir dönemde okuduğum kadarıyla toprağı kuruyunca sulamalıyız. Ama şimdi acaba tuttumu tutmadımı derken ha bire sulayasım geliyor. Şu ana kadar kendime hakim oldum. Dayanamıyacağım artık... Biri birşey söylesin :)

Sanırım sakin olmanız gerek.. Ve çok da sabırlı.. Belki de bu yüzdendir Mum Çiçeğinin çok değerli olması..:p Aslında herşeyin çok hızlı yaşandığı bir zamanda bize (eğer gerçekten istiyorsak) sabrı öğretiyor.. Ve belki de pek çok şeyi..;)

Çiçeğinizi çok sulayarak çürümesine yol açabilirsiniz. Nemli olması yeterlidir.. Kuruma aşaması çiçek tuttuktan sonra olan bakım kısmı..
Ben ne yaptığımı söyleyeyim yeni diktiklerime.. Üst toprak kuru olsa bile parmağımı batırıyorum bir kenarından saksının içine.. Ve toprağın daha alt kısmının nemini parmağımla hissederek ölçüyorum..:dilli: Bence çok işe yarıyor.. Sanki hissediyorum bitkinin susayıp susamadığını o zaman..:p

Bu arada diktiğim Mum çiçekleri 2 aydır hiç belirti göstermediler büyüme gibi bir konuda. Ama hiç sorun değil.. Biliyorum; hala yaşıyorlar, çünki öldüklerinde anlıyorsunuz..:(

hfz 21-04-2007 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiiirmiziii (Mesaj 97388)
yok .açtı açalı hiç kokmadı.önceden az çiçek var ben kokusunu almıyorumdur dedim.ama şimdi hepsi açtı gene koku yok.

Kiiirmiziii ; inanılmaz üzüldüm kokmadığına.. Çok da şaşırdım! Çocukluğumuzdan bilirim o kokuyu ben.. Ama bu haliyle bile inanılmaz güzel.;) İnşallah seneye belki kokacaktır, belki ilk açışı olduğu içindir..;)

Bizimkiler de mi kokmayacak acaba? Daha çiçek açma aşamasına bile gelmemiştik ama..:( :(

Bekir__ 21-04-2007 22:55

Sabır Ya sabır :)

lerdemir 22-04-2007 09:33

Umarım, sevgili Bekir'in bekleyişinin sonu "La havle"ye doğru gitmez... :)

hfz 22-04-2007 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 97521)

:p :p :p :p

Bekir__ 22-04-2007 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 97521)

:D :) :D

hercai61 22-04-2007 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bekir__ (Mesaj 97404)
Koku işi çok mühim. kokması lazım benimkinin. Yoksa kokmayacak mı ?
Hercai61 nerelerdesin? Kokuyor mu benimki, yani seninki ?

Bekir merak etme, çok güzel kokuyor mum çiçeğin :p .

Bekir__ 22-04-2007 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hercai61 (Mesaj 97615)
Bekir merak etme, çok güzel kokuyor mum çiçeğin :p .

:)

senin çiçeğin hiç bi derdi yok galiba. Buralara fazla uğramıyorsun. Eğer bi derdi yoksa çiçeğin çok güzeldir şuan. Ben çiçeğimin atalarını görmek istiyorum. :) Resim göndersene bize :) :) ;)

sempe 23-04-2007 13:24

6 aydır büyümeyen çiçeğimin sorununu buldum: Büyük saksıya ekmek. Zavallı sadece kök için uğraşmış. Yeni yetiştirecek arkadaşların bilgisine sunulur. Belki de benden başka herkes biliyordur, küçük bitki küçük saksıya ekilir:o

Ophrys 23-04-2007 17:29

Mum çiçeğim

1 Eklenti(ler)
Minik kabartıların ne olduğunu bilen var mı?

hfz 23-04-2007 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 97850)
Minik kabartıların ne olduğunu bilen var mı?

Kökçük gibi çok uzamıyorlar.. Benimkinde de var. Ama sanırım kesip suya koyduğunuzda bunlar kökü oluşturuyor..;)

BenBen1967 23-04-2007 20:01

Onlar kök hfz 'nin dediği gibi suya koyunca uzuyorlar su dışındayken öyle kalıyorlar uzamıyorlar

Ophrys 23-04-2007 20:39

Teşekkürler. Umutlanmıştım yeni dallar gelecek diye.

hfz 23-04-2007 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 97886)
Teşekkürler. Umutlanmıştım yeni dallar gelecek diye.

:p :p Dallar koyduğunuz resimdeki gibi sadece yaprak diplerinden çıkıyor.. Bence tüm yaprakların diplerine bakın.. Bu aralar hareketteler çünki tüm Mum'lar..
;)

hfz 25-04-2007 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 98664)
aynı şeyi bilmeden ben de yaptım ters ekmşştim 4 sene filan oldu dikeli şimdi tavana dek uzadı oluyo yani tersten de

İlginç.:eek: Sanırım ben artık benim Mum'lara çok bakmayacağım..:mad: Artık her gün hal hatır sormak yok!:mad:

darla 26-04-2007 15:41

Merhaba,
Sayın hfz verdiğiniz çeliklerimden büyük olanı pıtır pıtır minicik kökler çıkarmaya başladı.Ama ufak olanı zorlanıyor sanırım.Merakla bekliyorum 1 hafta oldu daha.

çiçeksever 26-04-2007 16:19

Afyonda Tarım Müdürlüğü serasında çiçek satılıyor.Mum çiçeği gördüm. Onu satmadıklarını söylediler.Görseniz doğru dürüst yaprağı yok üzeri tomurcuk dolu. Bizde o kadar özeniyoruz,Köklerini çürüttüm.Şimdide köklendirmeyi beceremedim.

habibe 26-04-2007 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi darla (Mesaj 98841)
Merhaba,
Sayın hfz verdiğiniz çeliklerimden büyük olanı pıtır pıtır minicik kökler çıkarmaya başladı.Ama ufak olanı zorlanıyor sanırım.Merakla bekliyorum 1 hafta oldu daha.

Benim de :)

darla 26-04-2007 16:28

Sevgili Habibe çeliklerimiz köklenene kadar işallah kanser olmayız meraktan.
:)

ephesos 26-04-2007 17:10

sayın hfz bana gönderdiğiniz çeliktede köklenme olmadı. yaprak çevreleride içeriye doğru kıvrıldı iyiyice.aslında beklemeyeyim ekeyimdiyiyorum.
bir fikri olan var mı?

BenBen1967 26-04-2007 19:01

3 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH]Eklenti 9832[/ATTACH][/ATTACH]
Bunu bu gün aldım carefour dan .Nasıl arkadaşlar beyaz açmış beğendiniz mi?Dayanamadım diğerini beklemeye, bunu bulunca da gözümde ışıklar çaktı hemen aldım ;)

hfz 26-04-2007 21:58

Sevgili Darla ve Habibe, çok sevindim.. :p :p

Birazcık köke benzesinler o zaman, azıcık sabır.. Mesajı yazarken baktım.. 15. sayfada 428 ve 446 nolu mesajları bir okuyun isterseniz..

Sevgili Ephesos, sorun olmaması gerek.. Arkadaşlara da aynı çiçeğin çeliğini gönderdim. Sıcak bir yerde değil mi? Mine Hanım'ın tarifi oksijenli suyu deneyin.. Keşke resmini koyabilseydiniz.. Bunda sorun olursa -söz- size tutmuş fide gönderirim.. ;)

Ben aslında hiç suda köklendirmeden dikmiştim çeliklerimi.. Çiçeklerde 3 aydır hiç hareket olmamasına rağmen Sevgili Elfogi için topraktan çıkardığım çeliğin fazlasıyla köklendiğini gördüm.. Yani suda köklendirmeden direkt toprağa da diktiğinizde başarılı olabiliyorsunuz.. Çok yakmayan güneşi seviyor benimkiler..;)

hfz 26-04-2007 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 98872)
[ATTACH][ATTACH]Eklenti 9832[/ATTACH][/ATTACH]
Bunu bu gün aldım carefour dan .Nasıl arkadaşlar beyaz açmış beğendiniz mi?Dayanamadım diğerini beklemeye, bunu bulunca da gözümde ışıklar çaktı hemen aldım ;)

Benim Canıııımmmm.... Kıyamam sana..

Ful yerine Arap Yasemeni alanlar...;) Mum yerine Madagaskar Yasemeni alanlar..;)

Bu nasıl bir sevgidir böyle?

Sevgili Benben1967, çiçeğin çok güzel..:dilli: Ben bunu gerçekte hiç görmedim. Sadece resimlerini gördüm.. Eminim çok güzel kokuyordur.. Güle güle büyüt..

Ama; eğer Mum diye aldıysan bu Mum Çiçeği değil..:(

22. sayfada 647 nolu mesaja bakar mısın?..

Yine de çok güzel.:dilli: Sevgiyle büyüt inşallah..

BenBen1967 26-04-2007 22:16

YAVVV bende şüphelenmiştim işin ilginç yanı bu yasemine çok benziyor da dedim alırken;)Komik tarafı saksının üstünde mum çiçeği diye yazıyor eeee ben carfour dan bir daha çiçek alırmıyım?Madem değil be mübarek üstüne yazma bari,neyse çiçek çiçektir olsun bu da orda yaban ellerde sıkılmıştır .Demekki benim olmalıymış kaderi buymuş ;)

hfz 26-04-2007 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 98923)
YAVVV bende şüphelenmiştim işin ilginç yanı bu yasemine çok benziyor da dedim alırken;)Komik tarafı saksının üstünde mum çiçeği diye yazıyor eeee ben carfour dan bir daha çiçek alırmıyım?Madem değil be mübarek üstüne yazma bari,neyse çiçek çiçektir olsun bu da orda yaban ellerde sıkılmıştır .Demekki benim olmalıymış kaderi buymuş ;)

Senin yerinde olsam Carfour'a gider, yanlış çiçek sattıkları için bana çok güzel bir gerçek Mum Çiçeği bulmalarını isterdim..:p :p

Bu tür şirketlerde müşteri hizmetleri vardır.. Müşteri memnun değil!:p Hatta delirmiş!:p Hatta kandırılmış! :p

İsimlerini hak ediyorlarsa sanırım sana en güzelinden bir Mum Çiçeği bulurlar..:dilli: :dilli: Hem de çiçek açmış! Ne dersin?;)

Çok güldüm:D bunları yazarken ama;

Şaka bir yana aslında hakikaten bu tür büyük alış-veriş merkezlerinin bu tür yanlışlar yapmaması gerekiyor ve müşterinin de uygun şekilde yanlışa müdahale etmesi gerekiyor...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025