agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

lerdemir 01-07-2009 10:13

Dün gece 24'te balkona çıktım bitkileri gözlemlemek için, sıcaktı, hafif de rüzgar esiyordu.

Nasıl da buram buram geldi mumların kokusu!

Şu an üzerinde açık halde 7-8 çiçek salkımı var. Daha da açmak üzere olan 3-4 yıldız kümesi var.

Kokusu gerçekten çok değişik.

Tatlımsı desem tatlı değil, baharatsı desem, evet belki çok hafif, tütsülü isli bir koku.

Sevip sevmediğime karar veremedim henüz.

Rutubetli ve kapalı ortamda kalmış hafif güzel bir koku gibi sanki.

Ya da,

Uymadığı tene zorla uygulanmış orta kalite egzotik bir parfüm esintisi...

emrezgi 03-07-2009 19:50

1 Eklenti(ler)
En sonunda minişim geldi bir tanıdığım kendi çiçeğinden çelik aldı yaklaşık 3 hafta oldu ekeli sağlık durumu nasıl :p umarım sizlerinki kadar güzel olur :D

lerdemir 06-07-2009 21:14

İşte bu!

4 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımız sormuştu.

İşte, yaşlı ama coşkun mum çiçeğim:

Eklenti 91093

Eklenti 91094

Eklenti 91095

Eklenti 91096

emrezgi 06-07-2009 22:55

Sn. Faruk Bey
Acaba benim ekilen çeliğim için ne düşünüyorsunuz, sizce sağlıklı görünüyor mu? (4398 numarlı mesajda) teşekkürler.

Faruk 06-07-2009 23:51

Sayın Emrezgi sanki biraz derine dikmiş gibisiniz. Alt yaprakların sürgün koltukları biraz daha toprak yüzeyine yakın olsaydı daha iyi olurdu. Muhtemelen köklenmeden sonra ilk sürgünlerini yarısı toprağın altında kalan yaprakların koltuklarından verecek...

lerdemir 07-07-2009 09:17

Vakit darlığından geriye dönük arama yapamadım Sn.Faruk, bilemedim siz olduğunuzu. Umarım beklediğiniz gibidir mum'um.

Çok teşekkür ederim Sn.cicada.

Belki inanmayacaksınız ama, fotoğraflarda gördüğünüz bu mum çiçeği, İstanbul'un Göztepesinde, zaman zaman rüzgar alan, kışın üstüne kar yağan açık bir balkonunda hiçbir koruma olmaksızın kışı açıkta geçirdi.

Unutuldu saksısı, kimi zaman 10 günde veya iki haftada bir sulandı.

Karşılığını da böyle verdi işte. Galiba mum çiçeklerine fazla özenmemek gerekiyor.

İyi gözlemlemek şart tabi; dün akşam bir de baktim ki, bir sürgününde yaprak biti oluşmaya başlamış; hemen mekanik temizleme yaptım. İlk müsait zamanda da Bionem uygulayacağım.

Sevgiler...

emrezgi 07-07-2009 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 457345)
Sayın Emrezgi sanki biraz derine dikmiş gibisiniz. Alt yaprakların sürgün koltukları biraz daha toprak yüzeyine yakın olsaydı daha iyi olurdu. Muhtemelen köklenmeden sonra ilk sürgünlerini yarısı toprağın altında kalan yaprakların koltuklarından verecek...

Dİkimi ben yapmadımbana çeliği verecek kişi iyilik olsun diye dikip verdi.:( keşke bana verseydi ben dikseydim burdaki bilgilerle:(:(

Faruk 07-07-2009 13:23

Sayın Lehdemir mum bitkiniz tam beklediğim gibi resimler çok güzeller. Dediğiniz gibi fazla ilgi insanı canından bezdirdiği gibi bitkiyi de bezdirip strese sokmakta. İstanbul ve çevresi gibi kışı yumuşak geçiren bir çevre de mum bitkinizin dışarıda kalması da çok isabetli olmuş bence. Mum bitkinizde ki bit sorununuzu da kısa zamanda atlatmanız dileklerimle...

bseren2 09-07-2009 09:21

1 Eklenti(ler)
bu resmi internette buldum. hoyayı tutturmak için kız çocuklarının tokasına benzer bir şey kullanılmış. bu tutturucu araçların faydası nedir , çok gerekli ise bizlerde kullanalım.

bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar varsa bizlerle paylaşırsa bizlerin de bilgilenmesine yardımcı olmuş olurlar.

bu tatil mevsiminde vakti olup da bu mesajı okuyan olursa tabii.

selamlar, saygılar

bernacyhn 09-07-2009 10:05

Bu pek hoyaya benzemiyor, değişik bir türü de olabilir tabi, bilemedim ben. Resimde de görüldüğü gibi sevgili bseren2, tokalar bitkiyi dik tutmak için kullanılmış. Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum yumuşak ve tüylü bir iple daha sağlıklı şekilde tutturulabilir bitkilerimiz. Daha büyük sarılıcı bitkiler için kasnak da yapılabilir.

Faruk 09-07-2009 16:00

Sayın Bseren bu bilmediğimiz bir hoya türü mü?

zeynep örenk 09-07-2009 16:34

Bu sitedeki bazı hoya türlerine çok benziyor. Acaba nereden buldunuz?Maşallah.

http://www.aleyagarden.com/hoya.html

bernacyhn 09-07-2009 18:14

Sevgili Zeynep Örenk, paylaştığınız linkteki resimler beni gerçekten çok şaşırttı. Sanki oradakilerin birkaçı hoya değil de kauçuk gibi. Hiç böylesini görmemiştim. Onları gördükten sonra Sevgili Bseren2'nin gönderdiği resim artık şaşırtmıyor beni.

bseren2 09-07-2009 20:25

arkadaşlar önceki mesajımda eklediğim resmi google'dan hoyayı aratıp çıkan resimlerden birçoğunu bilgisayarıma indirmiştim.

sizlerin mesajını okuduktan sonra ben de hoya olup olmadığı konusunda şüpheye düştüm doğrusu.

bizim bildiğimiz hoyanın genelde yaprakları kalın ve küçük oluyor.resimdeki ise biraz farklı.şüpheleriniz konusunda ben de sizlere katılıyorum.

4.tekilkişi 10-07-2009 17:36

Bu mesajdaki de hoya mıymış? Eğer öyleyse okulun koridorunda iki saksı duruyor, hemen aşırayım bir tanesini :P

Faruk 10-07-2009 23:02

Sayın 4.tekilkişi bence de hemen aşırın arkanıza bakmadan. Yukarıda Sayın Zeynep Örenk in eklediği sitede ki hoya türlerini incelediğim de onun da bir hoya olduğunu anladım. Çok farklı bir hoya kaçırmamak lazım...

bseren2 11-07-2009 00:08

1 Eklenti(ler)
sayın 4.tekilkişi ;

mesajınızda atıfda bulunduğunuz mesaj bana ait.resmi http://s319.photobucket.com/albums/m...882/?start=all bu siteden indirmişim.sitede çok fazla resim var.resimlerin tamamının yüklenmesi biraz zaman alıyor.çiçeğin adı da HOYA LASİANTHA.fakat sizin yine de okulun koridorundaki çiçekleri aşırmanızı tavsiye etmem.

Ben o mesajımda resimdeki tokaya benzer nesnenin ne işe yaradığını sormuştum, faydalı birşey ise bizde kullanalım demiştim.Bu konuya fazla cevap veren olmadı.

Lourdes 12-07-2009 14:49

Merhaba,mum çiçeğim kocaman oldu boyumu aştı ama hiç çiçek vermiyor çok üzülüyorum

4.tekilkişi 12-07-2009 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bseren2 (Mesaj 459531)
sayın 4.tekilkişi ;

mesajınızda atıfda bulunduğunuz mesaj bana ait.resmi http://s319.photobucket.com/albums/m...882/?start=all bu siteden indirmişim.sitede çok fazla resim var.resimlerin tamamının yüklenmesi biraz zaman alıyor.çiçeğin adı da HOYA LASİANTHA.fakat sizin yine de okulun koridorundaki çiçekleri aşırmanızı tavsiye etmem.

Ben o mesajımda resimdeki tokaya benzer nesnenin ne işe yaradığını sormuştum, faydalı birşey ise bizde kullanalım demiştim.Bu konuya fazla cevap veren olmadı.

Yine de bir Hoya değil mi? Tamam, ben cevabımı almış bulunuyorum. Aşırmak değil de izinle rica ile isteriz canım bir iki boğumlu çelik :)
Tokalar bitkinin daha sabit, hareketsiz kalabilmesi için yapılmış bir çözümdür. Özel bir faydası yoktur. Zamanla tutturulduğu yeri aşındırıp yara yapıyor. Orkidemin sapında yaşadım. Siz, sizinkileri iple tutturursanız daha sağlıklı ve sabit kalacaklardır.

bernacyhn 13-07-2009 00:13

Yapı marketlerde bitkiler için iplik satılıyor bu akşam gördüm praktikerde. Sanırım onlar daha sağlıklı.

4.tekilkişi 13-07-2009 08:13

Sağlıklı kelimesini kullanırken, elbette steril, ekstra fayda sağlayan bir anlamda kullanmadım. Aşındırma yapmayıp bitkiyi yaralamadığı için öyle dedim. Tabi daha yumuşak dokudaki ipler için. İp iptir diye tutupta urganla neyim bağlamayın :D

melal__ 14-07-2009 00:15

sarıcılı bitkiler için normal ip **** naylon ip kullanmıyoruz en iyisi doğal rafya gibi kullanımı rahat ..

sükunet 14-07-2009 22:31

benimde bebek bir mum çiçeğim oldu.
eve gelir gelmez soluğu burada aldım.
ona daha bilinçli bir bakım uygulayabilmek için :)
bakalım büyüme sürecimiz nasıl geçecek...
mutluyum daha ne olsun :)

4.tekilkişi 15-07-2009 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 4.tekilkişi (Mesaj 459352)
Bu mesajdaki de hoya mıymış? Eğer öyleyse okulun koridorunda iki saksı duruyor, hemen aşırayım bir tanesini :P

Bugün iyice inceledim okuldakileri. Fakat kalın gövdeliler. Yaprakları benziyor gibi, en azından kıvrımları. Sanırım beni yanıltan da bu oldu. Hiç yakından incelememiştim. Bugün baktığımda yaprakları etli değil, yani diğer hoya türlerinde olduğu gibi değil. Zaten gövdesi de kalın. Maalesef başka bir bitkiymiş :rolleyes:

ayferaksit 16-07-2009 10:58

Öyle güzel anlatmış ki Asuman dayanamadım paylaştım.
http://www.modernanne.com/group_disc...uppost_id=1851

Benim babam da açamazdı yüreğini, içinden sevdiğini söyler annem avunurdum.. bu şiir çocukluğumun anılarında gezindirdi beni de... eline, yüreğine ve gönlüne sağlık Asuman

4.tekilkişi 16-07-2009 11:09

Verdiğiniz link açılmadı fakat bizimle paylaşmaya çalıştığınız şiir bu mu? :D

küçük çiçekçi 16-07-2009 14:35

arkadaşlar ben bodrumda bir evin bahçesinde gördüm ve bu çiçeğe aşkımdan bitkinin bir dalından kopartıp ayakladım:) küçük bir saksıya koyup bitkiyi kendi haline bodrum sıcağına terk ettim.ve oda ne bir gün bir baktım bitkinin yanlarından kırmızı,kırmızı yeni yapraklar çıkıyor.acaba tutmuşmudur?

bernacyhn 16-07-2009 17:39

Ne mutlu size sevgili küçük çiçekçi, hoyanız tutmuş yaprak çıkartması bunun en güzel göstergesi :)

küçük çiçekçi 16-07-2009 22:22

çok teşekkürler sayın bernacyhn keyfimi yerine getirdiniz maalesef bu bitki eskisi kadar tanınmıyor bu güzel bitki bodrumdaki hiç bir fidancıda satılmıyor.bu özel bitkiye sahip olduğumuz için çok sevinmeliyiz.oley(kusura bakmayın sevincimden napacağımı şaşırdım):)

denizkedisi 16-07-2009 23:35

Sayın küçükçiçekçi ne mutlu size,ne kadar sürede tuttu?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025