![]() |
Yanlış hatırlamıyosam 1 ay kadar sürdü canımın tutması:) Anladığım kadarıyla çok çabuk kök salıyor
|
Evet kolay kök salıyor mum çiçeği. Ancak kökleri bulunduğu saksıyı sarmadan çiçek açmıyor. Bu yüzden küçük saksılarda yetişenler daha çabuk çiçek verebiliyor. Umarım çiçek açtığını da görürsünüz sevgili küçük çiçekçi. Biz de bu değerli bitkiye sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz.
|
Alıntı:
|
mum çiçeği
4 Eklenti(ler)
çok sevdiğim mum çiçeklerim ,çoğu insana bahsettiğimde bilmiyorlar bile ben herkese anlatıyorum bayılıyorum onlara
|
çok güzel çokda sağlıklı bi çiçeğe benziyor.. Allah nazardan saklasın daha bol bol mis kokulu çiçekler versin size..ben bir yıldır yoğun arama çalışması içerisindeydim ki bütün arkadaşlar komşular hepsi haberdardı.komşuma geçen gün yine resimlerini gösteriyordum mum çiçeği nin birden demesinmi çiiçeği buldum diye :)) meğerse bizim karşı mahallede birinde varmış evin 2 duvarını sarmış gidiyor. saksının dibinden ufak köklü 6 7 yaprağı olan bir çelik verdi bana. köklü olduğu için hemen ektim saksıya.. dua edinde benim çeliğim de tutsun böyle kocaman olsun mis gibi koksun :))
|
bende mum çiçeği bakıyorum çiçek açıyor ama kokmuyor
|
5 Eklenti(ler)
artık benim de bir hoyam var. Allah tarafından hiç beklemediğim bir anda kocaman bir hoya sahibi oldum. çoğaltma çalışmalarına da başladım ****** hemen ilerde isteyen arkadaşlara yardımcı olursam kendimi çok mutlu hissederim. işte hoyam ve yavru hoyalarım...
|
Merhaba
Sayın "
Alıntı:
Bizim mum çiçeğimiz gece (21:00 den sonra) kokmaya başlıyor. Eğer bir perde arkasında duruyor ise gece gec saatlerde perdeyi aralayıp kokuyor mu diye bakın derim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
3 haftadır bekliyorum,yanlış yapmadım inşallah.
Saplar (boğumlar)kurumuş,keseyim mi acaba? |
denizkedisi sakın kesme tamamen kurumuş olsa yapraklarda ölür biraz geçde olsa büyürler
|
4447 nolu mesajda ilk fotoğrafta sağdaki çelik (turuncu saksı)sanki ters dikilmiş gibi. Yanılıyor olabilirim ama bana ters gibi geldi.
|
Alıntı:
|
ters gibi ama solmamış büyür bence
|
Büyür tabi ki, yeni sürgünler önce aşağıya sonra da yukarıya doğru yol alacak. Tecrübe ile sabittir :D Ben de Hoya Haraku çeliğimi ters dikmiştim. :D
|
Arkadaşlar ne diyorsunuz ,ne yapayım çıkarıp yeniden dikeyim mi ? Biraz önce dayanamadım birazcık kurcaladım kırmızı saksıdaki yaprağın yanında beyaz kök gördüm.:o
|
İnşallah benimde olacak yolda. Merakla bekliyorum. Sizinkiler gibi yapmayı ve çiçek açmasını kaç yılda çiçek açar ki acaba. Çiçek açması kaç yıl sürüyor?
|
:(Arkadaşlar ne diyorsunuz ,ne yapayım çıkarıp yeniden dikeyim mi ???
|
hiç elleme bence öylede büyür
|
Bence de çıkarmayın hatta toprağını da kurcalamayın, o şekilde büyüyecektir.
|
'Apartmanın çatısı merdivene aydınlık sağlamak amacıyla şeffaf ondulinle kaplı. Hoyaları merdivene sıraladım. Nem ölçerli termometre de yanlarında. Kapalı ortam olduğu için dün ve bugün 38 dereceyi görmüş, nem de %70 lerde.''
ne kadar sıcaklık gerekiyor yaz ve kış için? |
turuncu saksıdaki ters dikilmiş evet...
önceki mesajlarda da vardı böyle ters dikilmiş bir mum çiçeği.. fakat uzamasının toprak altıda gerçekleşebileceği ihtimaline karşı çıkarıp düz dikmişti bir arkadaş. aslında sizde düzeltseniz diyorum bilemedimki şimdi gelişimi nasıl olur. |
sıcaktan pek hoşlanmaz biraz sabah güneşini sever bana göre o sıcaklık iyi değil serin ve aydınlık bir yer daha iyi
|
Mum çiçeklerimin saksılarını değiştirmek zorunda kaldım, zamanı değil belki ama kökleri saksıdan çıkmıştı.
Sakarlığıma doymayayım, uzayan sürgününü yine kırdım, bu ikinci sakarlığım.:( |
Arkadaşlar bir yardım lütfen:(Yanıtlarsanız çok sevinirim.4447 de görülen Hoya çeliklerini 3 hafta önce torfa diktim maalesef bol suladım ama çift camla kapalı balkonda duruyorlar.38 dereceyi buluyor,bazen spreyliyorum.Hep içme suyu ile suladım.
1-Acaba çıkarıp orkide toprağına mı diksem? 2-Saplarından birini kestim,bayağı bir bölümü kurumuştu,nereden sürgün verecek? 3-Birini ters dikmişim:o.Ona ne olacak? 4-İstediği ideal sıcaklık nedir? |
ben de bu şekilde diktim ama kurumadı. ne kadar zamanda kök verir.
|
Çok dertliyim dostlar.... Mum çiçekçiğim İzmir sıcağında kavrulmuş, anneme emanet edip gitmiştim. :( Geldiğimde yapraklarını dökmüş. Annem kendi sıcaklanınca, kendiyle beraber çiçekleri de sulamış sanıyorum. İzmir sıcağında daha uygun sıcağı bulur diye getirdiğim orkidem de sizlere ömür. Ve mum çiçeğim - Of! Sayın DKP getirmişti bana- yapraksızlaşmış. Şimdi ne yapayım, toprağının kurumasını bekliyorum. Birşeyler yapılabilir değil mi? Yapraklarını döktü diye çok kötü durumda olduğunu söyleyemeyiz heralde :( ?
|
Alıntı:
|
Gölge bir yere alayım hemen ve spreyliyeyim. Teşekkür ederim, Sayın Dkp. Prenses'i kendine getirebilirim inşallah. O çok kıymetli benim için. Hem o benim ilk mum çiçeğim hem de sadece bir mum çiçeği değil, aşk çiçeği o. Çok üzgünüm gerçekten, annecim işte. Bunu bize de yapardı çocukken. Kendi üşürse bizi giydirir biraz sıcaklansa üzerimizdekileri çıkarırdı. Şimdi de çiçeklere.... Ben birkaç ayım kaldı diye götürmek istememiştim Bursa'ya. Annem gençliğinde bakmış mum çiçeği, daha iyi bakar bir süre için diye düşünmüştüm halbuki :( Ahh ah... Umarım kendine gelir prenses.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025