![]() |
daha çok minikler ama. topu topu çelik haliyle üstünde 4 yaprak var.
|
Olur tabii, olduğunu kanıtlamış zaten.
Uygun bir çelikle, çiçek de açabilir. Bu bitkinin tamamen enerjisine ve bakımına bağlıdır! Örneğin carnosa dışındaki türlerimde görmüşlüğüm oldu. kolay gelsin. |
çok teşekkürler bilgiler için :) çok sağ olun. çok sevindirdiniz bizi :) fotoyu kaldırdım kusura bakmayın heyecanlıyız nazar değer diye kaldırdım. çiçek açsın tekrar yükleyeceğim. saygılar...
|
Sorunuza cevap veren arkadaşlarımız olduğu için mesajınızı yeniden yükledim sevgili baytar 87.
Mesajımıza yanıt olarak yazılmış mesajlar varsa, lütfen mesajımızı silmeyelim... |
Bizim nazarimiz degmez sn baytar :)
|
Hoya hakkında
1 Eklenti(ler)
Sayın yeşillim; Bu gun konu ile ilgili sorunu çözmede zorlandım. Daha önce ş yerine s yazdığımdan cevap alamamıştım. Düzeltme yaptıktan sonra aldım.Resim ilave ediyorum bakalım ne diyeceksiniz. Selamlar.:)Eklenti 400289
|
Ergun Bey,
Fotoğraf net değil, belirgin bir cevap veremiyorum. Gelişimler mevcut ama, tesbit edemedim. Selamınızı aldım, bizden de selam olsun. |
Pazar günü Halfeti deydik. Tam GAP asma köprüsüne varmadan sağda en sonda tek odalı eski bir evin penceresinde mum çiçeği gördüm. İç pencerede, pencere kenarına iple dolanmış sanırım. Öyle de sağlıklıydı ki. Göl manzarasında keyif yapıyordu adeta. Çok sevindim mum çiçeğini oralarda da görmekten. Sahibine bakındım tanışmak için ama sanırım evde yoktu. Bir dahaki gittiğimde özellikle tanışacağım ve çiçeğe yakından bakacağım.
Annem anlatır eskiden o çocukken köyde teraslarında da varmış mum çiçeği, hiç ilgilenmezdik kendi halinde büyürdü mis gibi de kokardı diye:) |
4 Eklenti(ler)
Sayın Yeşillim ve Hoya yetiştiren arkadaşlar,
Hoya larımın son durumu resimlerdeki gibi. Acaba dışarıya balkona alsammı diyorum? Balkon sabah 11 e kadar güneş alıyor. Yoksa erken mi? Bir de besin olarak birşey verme zamanı gelmiş mi? Ballı su duymuştum vermeli miyim? Veya başka bir destek? Gelişimleri iyi gibi sadece yeni çıkan yapraklar güneşe doğru uzanmıştı ben de saksının yönünü 45 derece çevirdim. Eğri uzamasınlar diye, hata etmiş miyim? Pencereye çapraz bakan bir köşede idiler pencere kenarına aldım az önce, çıkan sürgünlerden sanki ışık yetersizmiş gibi bir izlenim edindim.Siz ne dersiniz?Büyük yeşil saksıdakileri 1 Nisanda dikmiştim. Hiçbir faaliyet yok. ama sağlıklılar. Neresinden sürgün verecek bilemedim... |
Merhaba Sn fatitoo,
Balkona almamanızı, direk güneşe maruz bırakmamanız öneriyorum. Bitki besin ihtiyacına ise toprak zenginliğine göre kararı siz vereceksiniz. İhtiyaç yok gibi, besin takviyesine diye düşünmekteyim. Çok sık saksıların yönünü değiştirmenize gerek yok ki! Kendi haline özgür büyüsün. Filiz ucu büyüyünce bir ip bağlarsanız sarılarak uzarlar. Bir de birinci fotoğrafta yeni çıkan yaprakta flaş parlaması mı oldu diye merak ettim!! |
Çok teşekkür ederim.
Ah inşallah kızımın ipe tırmanmış hallerini de görebilirim:) Evet sayın yeşillim flaş tazecik yaprakta parlamış. Önerilerinizi dikkate alacağım esk,i güneş almayan yerlerine taşıyayım o zaman.O pencereye sabah güneşi vuruyor. Toprak karışımı olarak ince uzun yapraklı olana sihirli toprak+çok az bahçe toprağı+hindistan cevizi lifi, diğerlerine ise sade torf koydum. |
Sevgili fatitoo,
Sevgili yeşillim balkon için sakıncalı demişti. Sabah güneşini carnosa çok sever. Pencere önünde durmasında sakınca yok, aksine gelişmesine katkısı olacaktır. Yaprakları güneşin gelmediği saatlerde nemlendirirseniz sorun yaşamazsınız. |
4 yıldır tek yaprak mum çiçeğim var. Bir arkadaşım köklendirmiş ve bana hediye etti. 4 yıldır ne kuruyor ne de büyüyor. Büyümesini geçtim tek bir filiz bile yok.
Böylece bir kaç sene geçti. Bir gelişme olur diye anneme verdim ama nafile geçen gün gittiğimde balkonunda aynı şekilde duruyor. Sağ olsun hevesimi güzel kırdı :) |
sayın yeşillim, köklü hoyam zaten yaprak vermişti hiç sorun yoktu
dün baktım ki çelik hoyamda tutmuş. bir dal vermiş bana. orkide toprağı olduğundan karışmış görememişim... =) en kısa zamanda fotoğrafını yayınlayacağım saygılarımla... |
Hoya
2 Eklenti(ler)
Sayın yeşillim; İletinizi aldım. Resim net değil diyorsunuz. İki resim daha yüklüyorum, bakalım ne dersiniz.Selam..:)
|
Sayın ergun tulay,
Özeldeki iletinizde göndermiş olduğum carnosa ile ilgili oluşumun konu olduğunu düşünmüştüm! Bu anaç carnosanın budanmaya ihtiyacı var. Oluşum nerede anlamadım ki!! Dal üzerinde beyazlıklar var, gözlerim beni yanıltmıyorsa! Elinizle kontrol ettiğinizde elinize birşey bulaşmıyorsa onlar normaldir diye düşünmekteyim. Yaprak rengi de açık alanda olmasından dolayıdır. Direk güneş ışığı değil de bir cam arkası veya perde arkası gibi yerlerde konum alırsa , yapraklar daha koyu yeşil halini alırlar. Nacizane düşüncem, sarılıcı tür olduğundan bir ipe sarılarak uzaması daha iyi olur düşüncesindeyim. Saygılarımla |
2 Eklenti(ler)
Merhaba hoyaseverler,
Tayland dan, siparişlerim geldi. Olabildiğince hayata tutunması gayreti içerisindeyim. Bugün kü kontrolümde kayıplr ve biraz hayata bağlananlar derken çeliklerin bakımını bu saatte bitirmiş oldum. Henüz çok erken ama sadece gövde olanlar yapraksız birinin fotoğrafını çektim. Zor değil, yeter ki emeğinizi esirgemeyiniz! Bol okuyup, örneklerini takip etmeniz size yardımcı olacaktır. Benden size bir motive, sevgi ve saygıyla.. |
Alıntı:
sabah 8 de işe gitmek için evden çıkıyorum. ve her sabah kalkar kalkmaz çiçeklerime bakıyorum. Dün hoya ları cam kenarına almıştım stor perdeyi de yarıya kadar kaldırmıştım. Direk güneş ışığını saat 9.30 a kadar alıyorlar ama şanlıurfa da güneş erken doğuyor saat 6 dan 9.30 a kadar tahminen güneşte kalıyorlar. Bu sabah yapraklarına dokundum çok sıcaktı hemen gölge bir yere aldım. Kalsın mı güneşte bilemedim. sabah güneşini sever dediniz kafama takıldı... |
Sayın yeşillim; Bu hoya'ıyı para vererek almadım. Caddeye bayan kuaför bırakmış ben aldım. Şaşırdığınızı bes belli, Bu gun arap sabunu cözeltisi yapıp diş fırcası ile yıkadım sonrada balkonda fısla yıkadım. Çiçek acmasını bekliyorum. Daha sonra budayıp çoğaltacağım, Hanım duvara çivi kakmamı istemiyor ip kullanmadım. Sizden aldıklarımda yeni surgune geçti. Selamlar
|
ergun bey, Bu hoya yaı çok merak ettim doğrusu, sokağa bırakılanı...Resmi var mıdır?
|
Ergun Bey,
Çok iyi etmişiniz. Kutluyorum vallahi ben de böyle emek vererek kazanmayı seviyor. Paylaşmayı ve sevindirmeyi de seviyorum. Zararlıyı farkedemedim o nedenle birşey diyemedim. Şimdiye kadar unlu bit harici zararlı görmedim. Tek tük oluyor, kimyasal aldım ne olur olmaz diye ama kullanmadım. Mekanik yolla temizlemem yetiyor şimdilik. Sizin uygulamanız da güzel ama yeterlilik derecesini bilemem. Eğer faydalı olmazsa kimyasal son çaremiz. Toprak değişimiyle de çok güzel olur. kolay gelsin. Sayfa 5148 numaralı mesajda carnosa yı bahsetmekteyiz. Sn fatitoo |
İşte böyle yazık mücadele yok. Meyvası varsa kabul, çiçek varsa kabul eziyete girmek yok.
Etkilindim doğrusu atılır mı bu benim elimde olacak kaç kişi sevinir.. |
arkadaşlar hoyamda sineklenme var.
az önce fısfısla sularken minik sinekler çıktı saksıda. saksıya vurdum aralardan küçük sinekler çıktı. heralde şimdi kalmadı. hoyanın yanında da fesleğen var bide. sinek kovucu diye. ama hiç işe yaramadı. şimdi fesleğenin yapraklarından kopardım hoya toprağına attım. belki gelmez sinek diye. ne yapmam lazım. salondaki hoyaya nereden gelmiş bu sinekler. lütfen yardım edin.. |
Torf sineği diye bilinen sinekler olmalı sevgili candem. Evdeki zararlılar için üretilmiş sinek öldürücüyü bir metre kadar üstten sıkarsanız ölecektir. Bir kaç kez tekrarlamanız gerekebilir.
Not: Mesajlar okunduktan sonra Hoya (Mum çiçeği) hastalık ve zararlıları başlığına taşınacaktır. |
Merhaba, uzun zamandır forumu takip edemiyordum. Mum çiçeğim 2-3 senedir yılda birkaç kez açıyor ancak çiçekleri ve kendisinin formu çok iyi olsa da hiç koku vermiyor :(
Sadece burnumu çok dayadığım zaman belli belirsiz bir koku alıyorum. Türüyle mi alakalı acaba yoksa ben mi eksik bir şey yapıyorum? Teşekkürler |
3 Eklenti(ler)
|
Hoya türlerinin çoğu sadece geceleri kokuyor sevgili imiathiel, gece kokladınız mı?
Hoya türünüz ülkemizde yaygın yetiştirilen carnosa türü ise gece muhakkak kokacaktır. Hiç kokusu olmayan türlerden de olabilir. Fotoğraf eklerseniz daha kesin bilgiler almanız mümkün olacaktır. |
Çok eski ve büyüdü ama hala çiçek vermiyor. Üstelik 3-4 yıl önce çiçek vermişti yeri de aynı neden olabilir? Çiçek açma zamanı ne zamandır?
|
Genellikle bahar ve yaz aylarında çiçekleniyorlar sevgili efcan ancak iç mekanda gereken ısı ve ışığın sağlanması durumunda her mevsimde açan türler de var.
Hoyanızın konum ve saksısı değişmediğine göre besin ihtiyacı olduğunu düşünebiliriz. Çiçekli bitkiler için üretilen gübreleri deneyebilirsiniz. |
Cevabınız için teşekkürler, en kısa zamanda deneyeceğim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025