agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

cenoz 20-11-2013 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dkp (Mesaj 1212769)
Sayın cenoz, Mumçiçeği' nizin yukarıya doğru büyümesinde sorun görülmüyor, yana doğru yönlendirmenizde gövdeye zarar vermiş olabilirsiniz, bitkiyi bağlarken veya kabloların ağırlığından ve hareketinden bu bozukluk meydan gelmiş olabilir.
Panjurlu bir balkonda bulunduğunu yazmışsınız, size önerim; bitkinizin kötü sürgünlerini budayın, saksıya yakın bölgelerde bulunan sürgünleri de budayın. Eskimiş keçi gübresi ile saksınıza takviye yapın, bol ışık almasına izin verin. Kış aylarında olduğu için fazla sulamayın.
Saksınız büyük olduğu için kış boyunca hafif nemli olmasını sağlayın, Nisan' dan itibaren üstten sulama yapın ve yeni sürgünleri önceden hazırlanmış iplerle yönlendirin, Ağustos' tan itibaren yeni sürgünlerde çiçekleri göreceksiniz.

ilginiz için teşekkür ederim keçi gübresi bulamadım bir yerde okumuştum ordan aklımda kalmış doğrumu yaptım bilmiyorum orkide besini aldım suya karıştırıp veriyorum ama pek öyle faydası olmadı galiba hala yapraklarda sararma ve kuruma var çiçeğin uç dalları yapraksız kalacak neredeyse

cenoz 23-11-2013 02:43

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

maki01 23-11-2013 13:51

Sevgili cenoz,

Eklediğin fotoğrafta bozulma belli yerlerde olunca akla sadece bir ya da birkaç dala ait gövde yaralanması dışında bir şey aklımıza gelmiyor. Eğer bu bozulma tüm dallarda mevcutsa kök çürümesini düşünmek lazım.

Saksıyı boşaltıp kökleri kontrol eder misin? Eğer kökler çürümüşse tüm toprağı ve çürüyen kökleri kestikten sonra yeniden temiz bir saksıya yeni toprakla dikmenizi öneririm. Ancak bitki büyük, yeni kökler oluşturma aşamasında beslenemeyip, kaybedebilirsiniz. Bu durumda bolca çelik alıp ayrıca dikmenizde fayda var.

_nagihan_ 26-11-2013 19:34

1 Eklenti(ler)
Merhaba,bu mum çiçeği mi arkadaşlar
Eklenti 457027

bay tömürcek 26-11-2013 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _nagihan_ (Mesaj 1223646)
Merhaba,bu mum çiçeği mi arkadaşlar
Eklenti 457027

Evet nagihan abla o mum çiçeği güle güle büyüt çiçeklerini de görürsün inşallah ;)

_nagihan_ 26-11-2013 20:14

1 Eklenti(ler)
İnşallah görebilirim.güzel temenniniz için teşekkür ederim bay tömürcek
Eklenti 457063
Bu daha yakından bir resim

_nagihan_ 26-11-2013 20:20

Acaba saksısı çok mu büyük

bay tömürcek 26-11-2013 20:31

Ablacım saksının boyutu ne bilmiyorum ama biyerde şöyle birşey okumuştum: Saksı boyutu mum çiçeği için çok da önemli bir faktör değilmiş. Önemli olan şey güneş ışığını almasıymış. Saksını güneşli bir pencere kenarına koy. Saksı ısınıp kökler ısıyı alınca çiçeklenmeye teşvik edeceğini diyordu yazıda ;)

katmer 26-11-2013 20:42

Saksı boyunun küçük olması çiçeklenmeyi tetikler. O yüzden kökler tamamen sıkıştırmadan saksı değişimi önerilmez. Bence saksı büyük.

_nagihan_ 27-11-2013 09:25

İlk fırsatta saksı alayım o zaman... Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

_nagihan_ 27-11-2013 11:15

1 Eklenti(ler)
Eklenti 457424
Çok mu abarttım dersiniz...
Sanırım çok sabırsızım.bir an önce o güzel çiçekleri görmek istiyorum...

maki01 27-11-2013 14:18

Bir de destek çubuğu koyarak tırmanmasına izin verirsen çok mutlu olur sevgili nagihan :)

_nagihan_ 27-11-2013 19:14

Cevap için teşekkür ederim maki01, aslında destek çubuğu için fazla uzun sayılabilir. Yaklaşık 80cm kadar. Ben de en ucuna ip taktım, ipin diğer ucunu da duvardaki çiviye sabitledim. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Son günlerde inanılmaz çiçek sevdasına düştüm. Sorularımla bunaltmıyorumdur umarım.

_nagihan_ 03-12-2013 10:08

1 Eklenti(ler)
Lütfen bir bilen bana bunun bir çiçek tomurcuğu olduğunu söylesin
Eklenti 458635

musk 03-12-2013 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _nagihan_ (Mesaj 1226074)
Lütfen bir bilen bana bunun bir çiçek tomurcuğu olduğunu söylesin
Eklenti 458635

Maalesef çiçek değil, yeni sürgün veriyor.

_nagihan_ 03-12-2013 11:24

Ya nasıl sevinmiştim çiçek diye...
Neyse sürgün vermesi de güzel.en azından mutlu olduğunu öğrenmiş oldum.
Teşekkürler musk

mlevent.aktan 03-12-2013 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 1223970)
Bir de destek çubuğu koyarak tırmanmasına izin verirsen çok mutlu olur sevgili nagihan :)

destek çubuğu mu yoksa bir yere bağlayıp sardırmak mı daha iyi olur? siz evlerinizde ne yaptınız?

mozen 03-12-2013 23:13

Sevgili mlevent.aktan
Destek çubuğu, hatta merdiven şeklinde daha iyi oluyor.Çünkü saksıyı yerinden oynatmak gerekince daha pratik oluyor.

sernur 04-12-2013 12:58

Merhaba arkadaşlar ben bu gün minik saksılarda hoya çiçeği aldım.kökleri saksılardan dışarı çıkıyor,satıcıya sormayı unutmuşum saksı değişimini ne zaman yapmam gerekir?Destek çubuğu ne zaman dikilir? Teşekkürler

fatitoo 04-12-2013 13:13

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim hoya larım... Bu ilk resimdeki hızla uzuyor. Urfa daki bu eve, duvara çivi çakıp sardırmak istemiyorum. Mersin e götürmeyi düşünüyorum. Orada asıl yerinde kalsın diye. İyice büyüyünce götürmek zor olur. Ama bir an önce de götürmem gerek çünkü şu an garibim perdenin zincirine sarılmış uzuyor:(

çılgın kaktüs 06-12-2013 21:15

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 459041[/ATTACH]Bu cicegi mum cicegi diye almistim ama sanki ciceklerin açışi farkli gibi geldi bana , aldigim cicek dogru mudur acaba??

bay tömürcek 06-12-2013 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çılgın kaktüs (Mesaj 1227305)
[ATTACH]Eklenti 459041[/ATTACH]Bu cicegi mum cicegi diye almistim ama sanki ciceklerin açışi farkli gibi geldi bana , aldigim cicek dogru mudur acaba??

Evet bu mum çiçeği değil ruj çiçeği, forumda çoğu kişinin mum çiçeği diye aldığı bir çiçek ruj çiçeği sizde aynı duruma maruz kalmışsınız :)

maki01 06-12-2013 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sernur (Mesaj 1226533)
Merhaba arkadaşlar ben bu gün minik saksılarda hoya çiçeği aldım.kökleri saksılardan dışarı çıkıyor,satıcıya sormayı unutmuşum saksı değişimini ne zaman yapmam gerekir?Destek çubuğu ne zaman dikilir? Teşekkürler

Bir boy büyük saksıya alabilirsiniz. Kök çürümesine engel olmak ve çiçeklenmeyi teşvik etmek için saksının küçük olması gerekiyor.

Destek çubuğunu, bitki büyüyüp dayanacak, tutunacak bir yere ihtiyaç duyduğu zaman yerleştirebilirsiniz.

Narinkhn 07-12-2013 10:55

Herkese günaydın.Bir sorum olacak sizlere.Desteğe çiçeği bağlayalım mı yoksa kendisi tutunur mu?Şekilli destekleri nereden temin edebilirim?Oldu 2 soru:D

yeşillim 07-12-2013 13:26

1. Tutunur.
2.Yapı marketlerden ve hırdavatçılardan temin ediyorum.

aliakrep 24-01-2014 11:41

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar herkese merhaba. Benim çiçeğim bayaa bi büyüdü 2. Sürgünü verdi oda yaklaşık 30-40 Santime ulaştı. Çiçekler hala beklemede. Hali hazırda bekleyen 2 sürgün daha var. Aşağıya (kendi siteme) Resim linki ekledim. Resim Büyük yakınlaştırıpta bi bakarmısınız, Yeni birşeyler vermiş ama çiçekmi yoksa sürgünmü bilemedim.
Ayrıca yeni verdiği o şeyin bitişiğinde yaprakta vermiş. Şaşırdım doğrusu. Çünki o yaprağı ilk sürdüği zamanlar vermesi gerekiyordu. Ayrıca dikkat ettim, sağ ve sol tarafından yaprak vermeyen yerleride var.
işte linkler resimler büyük yakınlaştıra bilirsiniz.
http://png.vevzo.com/MUM-1.jpg
http://png.vevzo.com/MUM-2.jpg

maki01 24-01-2014 16:01

Fotoğrafların link yerine foruma eklenmesi dahauygun oluyor sevgili aliakrep. Linklerin sık sık bozulması forumda görüntü kirliliğine neden olabiliyor. Foruma yüklemeniz mümkün mü?

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

aliakrep 26-01-2014 10:22

Sanmıyorum.

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 1244095)
Fotoğrafların link yerine foruma eklenmesi dahauygun oluyor sevgili aliakrep. Linklerin sık sık bozulması forumda görüntü kirliliğine neden olabiliyor. Foruma yüklemeniz mümkün mü?

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

Linkleri kendime ait siteye yükledim. Yani benden başkası silemez ve değiştiremez. Resimlerin boyutu büyük olduğu için kendi siteme yükledim. Sizin siteniz resimi küçültüyor. Zoom yapılmadan da birşey anlaşılmıyor. Onun için resimler benim sitemde kalsın bence. İlla yükle diyorsanız aşağıya yükledim.

Resimleri büyük görmek isteyenler linklere tıklayabilir.

musk 26-01-2014 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aliakrep (Mesaj 1244013)
Uzuuuun bir aradan sonra tekrar herkese merhaba. Benim çiçeğim bayaa bi büyüdü 2. Sürgünü verdi oda yaklaşık 30-40 Santime ulaştı. Çiçekler hala beklemede. Hali hazırda bekleyen 2 sürgün daha var. Aşağıya (kendi siteme) Resim linki ekledim. Resim Büyük yakınlaştırıpta bi bakarmısınız, Yeni birşeyler vermiş ama çiçekmi yoksa sürgünmü bilemedim.
Ayrıca yeni verdiği o şeyin bitişiğinde yaprakta vermiş. Şaşırdım doğrusu. Çünki o yaprağı ilk sürdüği zamanlar vermesi gerekiyordu. Ayrıca dikkat ettim, sağ ve sol tarafından yaprak vermeyen yerleride var.
işte linkler resimler büyük yakınlaştıra bilirsiniz.

Onlar yeni yapraklar sayın aliakrep. Yeni çiçekler sürgün ucundan oluşmuyor zaten. Daha gerilerden oluşuyor. dediğiniz gibi yeni sürgünlerde yapraklar herzaman karşılıklı olmuyor, bir dahaki gelişimde onlar da çıkıyorlar. Bu arada çiçek sapları da oluşuyor.
Çiçek sapları zaten küçük kıvrımlar halinde başları 90 derece aşağı dönük uc kısmı top gibi bir oluşumla başlıyor.Hemen belli ediyor kendini. Yakında sizde de çiçeklenme başlayacaktır. Benimkilerde o boş olan yerlerdeki yapraklar çıkıp büyüdü ve simdi çiçek sapları oluşuyor. sanırım sizinkilerde yakında çiçek sapı verecektir

eticin 26-01-2014 14:23

budamadan çıkan 15 kadar mum çiçeği çeliği var elimde. isteyen arkadaşlar var mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025