![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Köklendirile de bilinir. Köklendirmek için içi karanlık bir kap kullanın, içerisine ışık almasın. Köklendirme suyunu iki günde bir değiştirin.. Kolay gelsin ..:cool: |
Sayın sakdag,
Hoyanıza nasıl bir bakım uyguladığınızla ilgili bilgi olmadığı için yorum yapmak zor. Besin ve ışık eksikliği olabilir ya da yeni yeni gelişen kökler şimdilik bitkinin tamamını beslemede yetersiz kalıyordur. Yeşil yapraklı bitkiler için üretilen gübre vererek hoyanıza destek olabilirsiniz. |
hoya köşesi :) daha 3 çok gençler acmalarını beklıyorum
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/27748-4.htm |
Merhaba, iki yıl kadar önce annemin teyzesinden 3 tane mum çiçeği çelik alıp diktik annemle. Üçü de büyüdü aynı saksıdalar. Ancak yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla saksı biraz büyük olmuş. Bir de bir tanesinin yaprakları sarardı. Balkonda duruyor ve sabah 9'dan öğleden sonra 2-2:30'a kadar güneş alıyor. Fazla su vermiyorum (yani iki sulama arası toprağın kurumasına izin veriyorum) ve de çok düzenli olmasa da su fısfıslıyorum. Yaprakların sararması konusunda ne yapabilirim? İçeri ışık alan bir yere almam gerekir mi?
|
Sevgili zalikus,
çok fazla güneş alıyor olması nedeniyle yapraklarda sararmalar meydana gelebiliyor. Yaz aylarında direk gün ışığı almasına mani olmak gerekiyor. Tül perde arkasından süzülen gün ışığı alması yeterli olacaktır. İçeriye bol aydınlık bir yere yerleştirmenizi veya yine balkonda daha gölge bir yere tavsiye ederim. Çiçeklerini görebilmeniz içinde saksısının küçük olması gerekiyor. |
Sevgili missmenas, içeriye almam sanırım daha uygun olacak. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Peki sararan yaprakları düzelir mi öyle bir ihtimal var mı? Çünkü 3 ayrı kök var bir tanesinin bütün yaprakları sarardı.
|
Sevgili zalikus,
sarararan yaprakları düzelmez maalesef. Yeni çıkartacağı yapraklar en azından yeşil olarak kalır ve zamanla sararan yapraklarıda dökülür veya siz kesip atabilirsiniz, bu işlemi yaparkende beklemeniz gerekiyor yeni yeşil yapraklarının çıkmasını. |
Merhaba arkadaşlar,
2 take mum çiçeği almıştım daha bir büyüme yok ama birtanesi uzun bir dal uzattı sanırım çiçek çıkartacağı dal :D ama bir hareket yok. kitaplığn üzerine koymuştum 50 cm falan uzadı o dal duvara çarpıyor. sürekli yönünü değiştiriyor. acaba daha alçak bir yere mi alsam? yoksa yerini sevdi hiç dokunmayayım mı? bu arada çiçeklenince sulamayı arttırın deniyor şimdiden arttırmam mı lazım yoksa çiçeklenmesini mi bekleyeyim? bilgilendirirseniz çok sevinirim |
Sayın nazperver, görsel mümkün mü? Mum çiçeği derken carnosa diye algıladım
türünü ve bitkinin kaç yaşında olduğunu öğrenebilir miyim? Yeriniz uygunsa pencere önü yapraklarında yanma olmaksızın güneş veya bol ışık almasını öneririm. Suyunu artırma bitkinin isteğine bağlıdır. Buna da toprak karışımı, ortam etkilidir. Gelişme var ve iyi gidiyor bana göre artırmayın. Tomurcuk irileşince suyunu fazla olmamak şartıyla artırabilirsiniz. Yine de iki sulama arası toprak kurusun derim. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sn. üye arkadaşlarım merhaba,
Hoya bitkisi ile bilgim forum sayfalarında zaman zaman gözlemlediğim, sizlerin paylaşımlarını denk geldikçe göz ucu ile incelememle sınırlı. Göz ucu ile diyorum, açıkçası hiç çevremde rastlamadığım, tanımadığım bu bitkiye hep uzak kaldım. Ta ki dün her zaman gittiğim bir yetiştirme serası ve aynı zamanda çok güzel peyzajlı bahçeleri olan çiçekçime gidene kadar. Bahçede bir çok sarmaşığın bir arada çardağa sarılı olduğu alanda birden gözüme forumdan tanıdık gelen bu minik hoya takıldı. Algıda seçicilik bu işte dedim. Forumda tanıdığım bu çiçeği daha önce görsem yanından geçip gidebilirdim. Acaba şu fotoğrafladığım tomurcuk oluşumu mudur? Eğer bunlar tomurcuk ise ne kadar zaman sonra açarlar tahminen? Gidip yeniden fotoğraflamak ve eğer satışı varsa edinmek isterim. Eklenti 324450 Eklenti 324451 Bu konuda bilgi ve yönlendirmenizi rica ediyorum. Eğer satışı yoksa bu bitkiden çelik rica etsem bilmiyorum verirler mi, ayrıca çelik ile yaşama tutunabilir mi? Teşekkür ederim. |
Sayın Kelebek Çalısı ;
kesinlikle bir hoya carnosa çiçek tomurcuğu, ne zaman açağagını ustaları daha iyi bilirler ancak güzelliğiyle herkesi kendine çekiverir. çiçekçinize sorun satışını ya da çeliğini kesinlikle bu bitkiden edinin diye tavsiye ederim.. |
Herkese merhaba... Tayland' dan getirttiğim hoya javanica (multiflora)1.5 aylık olmasına rağmen çiçek açmaya uğraşıyor. Kolay yetişen bir tür olduğunu biliyordum ancak bu kadar arsız olduğunu düşünmemiştim. Sanırım bayramdan sonra diğer hoyalarımla beraber ayrı bir başlık altında sizlere sunabileceğim.
Şimdi gelelim derdime; daha önce bazı üyelerin hoyalarının tohum verdiğini görmüş bunun üzerine o sırada bol bol çiçekleri olan Hoya Carnosayı suluboya fırçası ile taciz ederek ve 1-2 hafta balkonda bırakarak doğal yoldan tohum vermesini sağlamaya çalışmış ancak başarılı olamamıştım. Acaba hoyaları tohum veren arkadaşlar özel bir işlem yaptılar mı? Ya da hoyaların tohum vermesi için yapılması gerekenleri bilen var mıdır? Nedense tohumdan yetiştirdiğim bitkilerimi çelik ya da köklü olarak aldıklarımdan daha fazla seviyorum. Becerebilirsem çiçek açmak üzere olan hoya javanica nın tohumlarını elde etmek istiyorum. |
Sevgili Kelebek Çalısı ilk resimdekinin eli kulağında, 2. için 2 ya da 3 hafta lazım. İklime gore de degisiklik olabilir tabii... En iyisi telefon etmelerini rica etmeniz bence :)
|
2 Eklenti(ler)
Mum çiçeğimiz çiçeklerini dökmüştü bir süre önce... yine neşelendiler :)
|
Benimkilerde tekrar çiçek açmaya başladı. Normali nedir acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Hoyamın son hali :)) #5711Bu mesajdaki resimde ilk günü idi. Sevgili Manolya ya tekrar teşekkür ediyorum :)
Son 2 yaprağı şekil değişikliğine uğrasa da mutluluğumu gölgeleyemiyor:) |
Sevgili arzu, deforme olan yapraklardan sonra çıkanlar normale dönerler. En ufak bir darbe, bir temas sonucu bile yeni çıkan minik yapraklarda şekil bozukluğu olarak gösterebiliyor!. Zaten hoyalarda zaman zaman, karşılaşılaşılabiliyor yaprak şekil bozukluğu!
Herşey normal seyrinde sağlıklı carnosa'nız. Çiçeğini tez zamanda görmeniz dileğimle... |
2 Eklenti(ler)
Sahur hazırlığı için mutfağa gitmeden önce büyütmeye çalıştığım küçük mum çiçeğimi üretmek için çimlendirdiğim yaprağı ''sanırım biraz daha suda bekleyecek'' ekleyeyim dedim. :)
|
Alıntı:
|
Merhaba
Benimki de 4 yıldır bende hiç çiçeğini görmedim:(
|
Alıntı:
Yapraktan çoğaltma çok iyi sonuçlar vermiyor . |
2 Eklenti(ler)
Hoyalara karşı hiç ilgim yokken, Memet Bey'in toplantıda dağıttığı çeliklerden almıştım..
Eklenti 325314 Üçü de çok sağlıklı.. Sürgün vermeseler de yaprak çıkarıyorlar.. :) Eklenti 325315 Alıntı:
|
nasıl gübre veriyorsunuz?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın güldeste, yaprakları da dallarla beraber aynı suya koyduysanız, sık sık gözlem yapmanızı tavsiye ederim. Yaprak sapı yumuşak olmasından dolayı çürümeyle ortamda bozulma yaşayabilirsiniz! ki bu da çeliklerin çürümeden dolayı, olumsuz etkilenmesine sebep olabilir diye düşünmekteyim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Açsın diye küçük saksıya geçirdiğim kocaman mum çiçeğim sararıp solmuş, canlılığını kaybetmişti. Eyvah, gitti diye üzülürken sürgünleriyle hayata yeniden merhaba dedi.:p
Eklenti 325580 Eklenti 325581 |
2 Eklenti(ler)
Yeni çeliklerim:)
O kadar sabırsız ve heyecanlıyım ki şu an; eve gidip çelikleri dikmeyi beklemeden resimlerini ekliyorum:) Masamı bile toplamadan resim çekmeye koyuldum. Sevgili Yeşillim teşekkürler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025