![]() |
Sayın polemos, büyük ihtimalle çiçek sapı. Birkaç gün sonra daha da belirginleşir.
|
1 Eklenti(ler)
Bir de daha aşağıda şöyle yeşil bir çıkıntı var. Ne olabilir sizce?
Eklenti 446007 Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
4.Çiçek dalınıda verdi. Ama büyümüyorlar. Nedendir bilmem. Yaprak diplerinden fışkıran sürgünler büyüyor , ama çiçekler büyümüyor.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
bende antalya da işyerinin balkonunda yetiştiriyorum başka çeşitlerini renklerini bulmak istiyorum
resim ekleyemiyorum nasıl ekleyebilirim |
Alıntı:
|
toprak ve bakımı
benim çiceğim 2 yıllık hazır torf lar varya onlardan birde saksısını biz sürekli büyütüyorduk fakat büyütmemek gerekiyormuş büyütmeyince sıkışıyor ve çicek açıyormuş biz sürekli saksı küçüldü diye değiştiriyorduk. oda tabi uzadı gitti birde bildigimiz gübre varya biraz biraz ondan atıyoruz ayda bir falan
|
Alıntı:
|
Muhteşem bir carnosa sevgili 07antalya, emeğinize sağlık.
Farklı türlerden de edinmek istediğinizi yazmışsınız. http://www.agaclar.net/forum/ortak-siparisler/32780.htmmize katılarak farklı türler edinebilirsiniz :) |
Sayın 07antalya, gözlerim kamaştı. Burada ışığın ve havanın önemini görüyoruz. Toprak karışımı ikinci planda.
|
Sevgili dkp ve FatihBahce'ye teşekkürlerimle...
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...tm#post1207896 toplantı fotoğraflarını ve videosunu izlemek için tıklayın lütfen :) |
gerçekten çok güzel bir ortam ve bitkiler ve hoyalar da harika görünüyorlar biz gelemedik ama buradan takip edip sizin yüzünüzdeki mutluluğu bizde paylaşıyoruz. eminimki çok güzel sohbetler ve paylaşımlar olmuştur, gönlümüz sizinleydi. bu faaliyetlerin bütün iller genelinde olması da bizi çok memnun eder, bütün ağaçlar severler adına çok sevindim.
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar.Köklendirdiğim hoyaları dikmeden fikrinizi almak istedim.Sizce yeterince köklenmiş mi?
|
Sn 07antalya maşşallah harika olmuş hoyanız.
|
Sn celalim01 kabak içinin ne olduğunu ben de merak ettim. Hoya cornosa mayıs da hediye geldi on,on beş cm di boyu.
Ben hoyama yaptığım enzimden kullanıyorum.Şu an boyu seksen cm, enzimin faydası olduğuna inanıyorum. |
5 Eklenti(ler)
Arkadşlar benim hoyanın cinsini bilmiyorum ve hiç kokmuyor saksısını değiştirmiştim geçtiğimiz yaz fazla çiçek vermedi ve son zamanlarda uçlardaki yapraklarda sararmalar meydana geldi şu anda yeni sürgünler veriyor bu çıkan sürgünler yaprakların sararma sebebi olabilirmi sarı yapraklar hakkında yapabileceğim bir şey varmı teşekür edrim
Eklenti 449777 Eklenti 449776 Eklenti 449778 Eklenti 449779 Eklenti 449780 |
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
|
Alıntı:
Türü carnosa. Yeni sürgünler verdiğine göre köklerle ilgili sorun yok demektir. Yaprakların aşırı güneş ışığına bağlı olarak sarardığını düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
İki gün önce aldığım ilk mum çiçeğim
Eklenti 450364 |
İlk kez fotoğraf yükledim o yüzden hatam varsa uyarınız lütfen
|
Daha önce mum çiçeği diye ruj çiçeği almışım iki kez.Bunu alırken satışta olanlar büyümüş ve sağlıksız görünen bitkilerdi.Kendim büyütmeyi sevdiğimi söyleyince yeni ektikleri bu yavruyu verdiler.Çok sağlıklı görünmüyor o yüzden tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
|
Alıntı:
|
Yapraklarda sararma dışında kuruma yani incelme de varsa , benim aklıma bir ya da bir kaç dalda zedelenme ihtimali geliyor sevgi cenoz.
Bunların dışında bir neden olabilir mi, bilmiyorum. Bir bilenin olmasını diliyorum :) |
Kökleri çürüme ihtimali yüksek.
|
Alıntı:
Panjurlu bir balkonda bulunduğunu yazmışsınız, size önerim; bitkinizin kötü sürgünlerini budayın, saksıya yakın bölgelerde bulunan sürgünleri de budayın. Eskimiş keçi gübresi ile saksınıza takviye yapın, bol ışık almasına izin verin. Kış aylarında olduğu için fazla sulamayın. Saksınız büyük olduğu için kış boyunca hafif nemli olmasını sağlayın, Nisan' dan itibaren üstten sulama yapın ve yeni sürgünleri önceden hazırlanmış iplerle yönlendirin, Ağustos' tan itibaren yeni sürgünlerde çiçekleri göreceksiniz. |
1 Eklenti(ler)
|
Mum çiçeğim yeni yaprak veriyor,yerini sevdi demek ki.Minicik noktalar böceklenme olabilir mi?
|
Eski yaprakların arkasında küçük izler var ama yeni yapraklarda sorun yok gibi .
|
Bursa'da olan Hoya meraklılarına...
Bursa Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan çiçekçilerden caddeye göre sol aralıktan girince sondaki, pazar tarafından dönünce ilk köşedeki çiçekçide Hoya Carnosa 10-15 cm 5 TL, 25-30 cm 10 TL, 50-70 cm 20 TL saksılı olarak satılıyor. Ben başka tür olmadığı için almadım ama fiat uygun gibi geldi. |
dik hemen onları bence.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025