![]() |
@Hercai61 e burdan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.Dün göndermiş olduğu çelikler elime geçti bugün. Hemen suya koydum. Resimlerini de paylaşağım sizlerle...
Bu çiçek Hercai61 e :rolleyes: http://www.musaulker.com/v1/wp-conte...le_papatya.jpg |
Alıntı:
|
Merhaba,
Artık nereden bulunur bilemiyorum ama fazla çeliği olan arkadaşlar bize verir diye bekliyoruz.Yok mu fazla çeliği olan?:) |
selam...
4 Eklenti(ler)
arkadaşlar mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim.çiçeğim coştu :)
|
Harika görünüyorlar. Maşallah. Benim mum çiçeğim 6 aydır tek yaprak bile büyümedi. Özel birşeyler mi yapıyorsunuz?
|
sadece cam kenarına koydum.sadece sabah güneşi alıyor.ha bir de ben antalya dayım.belki iklimden de olabilir.
|
Maşallah sizi kıskanıyoruz ama...
|
Güneşi seviyor yani.
|
Maşşallah maşşallah maşşallah çok güzel. (Turkcell reklamında ki gibi oldu ) :))
|
Çok güzel ya Maşallah :)
|
maaşallah, çok güzel olmuş.
Ben birşey sormak istiyorum. bu çeliği koyacağımız suyun özelliği ne olmalı? sanki oksijenli su gibilerinden birşeyler okumuş gibiyim ama neydi hatırlamıyorum... |
Alıntı:
|
Kiiirmiziii,
çiçeğiniz çok güzel aman nazar değmesin bizinkilerde böyle olsun inşaallah. |
Alıntı:
|
Benim çeliklerimde 2 haftadır suda hiç bir köklenme belirtisi yok.Oksijenli su da ekledim suyuna 1 haftadır bu suda duruyor.Bugün baktım 1 yaprağı sararıyor.Bende korktum acaba oksijenli sudan mı diye düşündüm kendi kendime suyunu döktüm içme suyuna koydum tekrar.Bu arada güneş alan cam kenarında duruyor.Neyapacağımı şaşırdım artık.Benim çelikler çok mu inatçı acaba.Şaka bi yana köklenmiycek diye de çok korkuyorum.
|
ben babamın yayladan getirdiği suya koydum. çeşme suyuna koymadım.
|
Mine hanımın aspirinli tarifini uygulayın suya.
|
Ayrıca günlük olarak çeliklerin yapraklarini fısfıslayın direkt güneş almadıkları zamanda.
Günde 2 kez yapsanız olur. Bu başlıın başlarında benim çeliklerime ait eklediğim fotoğraflardaki kökleri görmüşsünüzdür. Ayrıca 2 hafta erken olabilir ısı ve ışık koşullarına göre. Kendinizi ilave bir 2 haftaya göre hazırlayın. Gelişmeleri aktarırsınız... |
Son zamanlarda (yaklaşık 3 hafta önce) 3 adet mum çiçeği çeliğini köklendirmeden direkt saksıya ekerek bir tanesini kendime ekerek diğerlerini akrabalarıma hediye ettim.Şu ana kadar geçen zamanda herhangi bir aksilik olmadı hala canlılar.Haftada bir çok az suluyorum ve bu çiçek gerçekten fazla sudan hoşlanmıyor.Azıcık suyu artırsam hemen yaprakları buruşuyor ve sararıyor.O yüzden kişisel düşüncem çok sulamayın.Mine Hanımın dediği gibi iki sulama arası toprağın kurumasını beklemekte fayda var.
|
Yardımlarınız için teşekkürler.Biraz daha bekliyim bakalım.Cam kenarına koyalı 1 hafta oldu zaten.1 haftada pek güneş almayan bir yerdeydi.İşallah ondandır.Bide aspirinli suyu deniyim.Çok üstüne düştüm ya hiç kök vermiycekmiş gibi geliyo.Şimdi suda bekleyen 3 tane çiçeğim var.Diğer ikisinin ismini bilmiyorum.Onlarında resmini çekmeliyim.Misafirliğe gittiğim her yerden mutlaka gözüme kestirdiğim çiçeklerden çelik alıyorum.Biraz abartıyorum galiba :)
|
kendine hakim ol zeonka :)))
|
Kiiirmiziii,
Yutkunarak :dilli: baktım çiçeğinizin güzelliğine.. Maşallah, maşallah.. Bizim Mum çiçeklerimiz de bize bu mutluluğu yaşatırlar inşallah.;) |
Memet :(
benim kerii öldü :(:(:( |
Nasıl oldu o öyle.
|
Hiç anlamadım ki,
|
Alıntı:
|
mum çiçeği
1 Eklenti(ler)
benim ilk göz ağrım.fakat kökü çürüdü.köklendirmeye çalışıyorum
|
İlahi Benben :))
Alıntı:
|
Ah bu köklendirme işlemi yokmu ...
|
ben yaklaşık 2 ay önce 3-4 tane çiçeğin baş tarafından ve ayrılan dallarından köklendirdim.1 tane kendine ayırdım diğerlerini dağıttım.O zaman çok kolay köklenmişti.Şimdi 1 aydır hareket yok.Zeonkanın ki gibi bende herşeyi uyguladım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025