agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

papatyam 20-12-2006 16:18

akşam eve gidince saksıdan çıkarıp bakarım çok sıkışıksa toprağına ellemeden saksıyı değişirim , teşekkürler,

Ophrys 21-12-2006 12:33

Ben dün bir dal mum çiçeği kopartıp suya koydum dalı kopardığım yerde yere dökülmüş kuru mum çiçekleri vardı birkaç tane de onlardan aldım tohumdur diye . Evde inceledim tohuma pek benzemiyor. Mine Hanım bu mum çiçeğinin tohumları neresinde oluyor?

Oğuzhan 21-12-2006 19:20

Ne renk sizin ki

Ophrys 22-12-2006 13:28

Mine Hanım acil yardım!2 yıl önce koparıp ektiğim hatta büyümüyor diye daha önce size danıştığım mum çiçeğim ile ilgili bir sorun var. Dün mum çiçeğimin saksısını değiştirmek için gövdesinden tuttuğumda elimde kalıverdi. Sonra bir baktım ki zaten kök namına bişey kalmamış sanki çürük bir odun parçası gibi olmuş ve toprağın içinde 5 mm boyunda birçok ayağı olan kırkayağın minik hali gibi bir böcek var. Şu anda mum çiçeğim suyun içinde içine yarım aspirin ekledim. ne yapmalıyım ne önerirsiniz?

Sayın Elfogi pembe çiçekli olanından kopardım. Fakat evde size sözüm olan farklı bir tür daha var ama ben onun mum çiçeği olduğundan şüphe ediyorum. Çiçek verirse fotoğraflarını eklerim.Onun çiçekleri kırmızı ve bordo. Hasta olan mum çiçeğimde pembe olandan.

memet 22-12-2006 21:21

çürümüş yerinden kesip temizlediniz değilmi..
Bence o toprağı olduğu gibi atın kullanmayın..
ben onbeş yirmi günde bir suluyorum mum çiçeğimi..

Mine Pakkaner 22-12-2006 21:36

Kestiğiniz parçayı yeniden köklendiriniz. Saksı toprağını da Memet'in önerdiği gibi atın.

Oğuzhan 23-12-2006 09:44

Sayın Ada Pempeye Geçmiş olsun.Pempeden olur ozaman ..:)

Ophrys 23-12-2006 11:45

Öncelikle teşekkür ederim. Toprağı böceği görür görmez attım zaten. Şu anda suda. Çürük kökünü kestim. Yapraklar çok sağlıklı görünmüyor. Sanki suyunu çekmiş gibi görünüyor. Gelişimini sizinle paylaşırım tekrar teşekkürler.

Ophrys 23-12-2006 11:48

Elfogi yeni pembe köklenirde ekebilirsem ilk sürgünü gönderirim.Kırmızının sürgününden de gönderirim ikisini birden denersiniz.Tabi biraz beklemek lazım

memet 23-12-2006 12:22

Ne büyüklükte bilmiyorum ama, bir iki dala bölüp köklendirmeye çalışsan..

Oğuzhan 23-12-2006 15:36

Sabirla Beklerim

yukka 24-12-2006 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 32416)
Mum çiçekleri bazen yeni dikildiklerinde, gençken birkaç yıl açmaz, sonra açmaya başlar. Yerini beğenmiyor olabilir. Bir de fosfor ve potasyumu azotundan daha yüksek bir besini 15 günde bir vermelisiniz.

Merhaba,

Yukardaki gübreyi nerede bulabiliriz? Teşekkürler.:rolleyes:

yukka 24-12-2006 11:10

Yeni Mum Çiçeği Kardeşiniz

Herkese Merhaba,

Aranıza yeni bir mum çiçeği kardeşi katıldı.:o . Umarım kabul edersiniz. Her gün yakın gözlüklerimi takıp merakla büyümesini izlediğim küçük bir mum çiçeğim var. Bana çocukluğumu anımsatan bu küçük varlığa büyük bir aşkla bağlıyım :)) İflah olmaz bir çiçek sevdalısıyım. Çiçeği bu kadar yakın markaja almak sanki büyümesini, serpilmesini geciktiriyor mu nedir; o, hiç istifini bozmadan ağır ağır, benim kanımı kurutarak yaşantısını sürdürüyor. Onunla ilgili tecrübelerimi zaman zaman paylaşmayı umuyorum.
Herkese çiçekli bir pazar sabahı, yine bol çiçekli, bol güneşli bir yeni yıl dileklerimle...;) Tatlılıklar ...

loransay 24-12-2006 11:16

merhaba arkadaşlar,
Bu forum konusuna ancak ulaşabildim. Bu çiçek annemde de vardı. Çok güzel çiçek açardı ve salon mis gibi kokardı. Sonra sanırım birisine verdi annem. Utanarak söylüyorum ki o zamanlar yani ergenlik dönemi, çiçeklerle pek ilgilenmezdim.:) Şimdi ise bu çiçeği arayıp duruyorum ama bulamıyorum. Eğer elinizde çeliklerinden veya tohumlarından fazla varsa bir tane de ben rica edebilirmiyim. Bulursam çok mutlu olacağım. Teşekkürler.

memet 24-12-2006 12:09

Kış geldiği için bütün bitkiler gibi mum çiçeğinin büyümesinin de yavaşlaması normal..Bahara kadar sabretmeye devam...

memet 24-12-2006 12:11

Loransay, forumun sanat başlığını bulup, katkıda bulun, bende mum çiçeği kardeşlerinin Eskişehir'e ulaşmasına katkıda bulunayım...
Şaka bir yana ağaç ve sanat başlığında görmeyi isteriz seni..

loransay 24-12-2006 13:56

hemen bu konuyu araştıracağım sayın memet. Siteyle ilgili problemler giderildiyse çok güzel fotoğraflarım var. Bir ara denemiştim ama fotoğrafları yükleyememiştim. Tekrar yüklemeyi deneyeceğim...

memet 24-12-2006 14:31

Forumda sorun yok. Galeri sanırım henüz açılmadı ..
Yüklemede bir sorun olursa söyleyin, çözüm yollarını arayalım..

Ophrys 25-12-2006 14:34

Hasta Mum Çiçeğim öylece duruyor suda yapraklarını size göstermek için denemelerde bulundum hata veriyor.Bende ısrarla göndermeye çalışıyorum ama olmuyor.

Ophrys 25-12-2006 16:26

Sayın Elfogi bendeki kırmızı olan hani şu mum çiçeği olduğundan şüphe duyduğum çiçeğin adı -Aeschynanthus radicans- mış.

Oğuzhan 25-12-2006 18:37

Gördüm çok şirin .İnşallah sağlıklı bir şekle döner..

Mine Pakkaner 25-12-2006 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 62261)
Sayın Elfogi bendeki kırmızı olan hani şu mum çiçeği olduğundan şüphe duyduğum çiçeğin adı -Aeschynanthus radicans- mış.

Aşinantus çok güzel zarif bir bitkidir. Güle güle büyütün.

Ophrys 25-12-2006 19:46

Güzel bir bitki gerçektende ama bir yıldır çiçek vermiyor. Sıvı çiçek coşturan aldım ama coşma yok henüz.

memet 25-12-2006 20:15

bir kaç dala bölüp köklendirmeyi deneseniz...

Ophrys 25-12-2006 20:43

Memet bey şu anda tek parça olarak suda bekliyor zaten. Umarım ölmez.

Mine Pakkaner 25-12-2006 20:57

Peki, tek parça yerine ikiye parçaya bölseniz?

Ophrys 25-12-2006 21:02

Sizin öneriniz benim için çok önemli dalı ikiyemi böleyim? Nasıl yapmalıyım?

Mine Pakkaner 25-12-2006 21:36

Şu an sudaki dalı çıkarıp bir düz zemine yatırın ve fotoğraflayın. Neresinden keseceğinizi resim üzerinde anlatayım.

loransay 26-12-2006 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 61996)
forumda sorun yok. galeri sanırım henüz açılmadı ..
yüklemede bir sorun olursa söyleyin, çözüm yollarını arayalım..

Tekrar tekrar deniyorum ama hep aynı sonuç "upload of filed failed". Fotoğrafların boyutlarını istenilen boyuta getiriyorum ama kabul etmiyor. Galiba ben buraya hiç resim yükleyemeyeceğim :(

Ali H. ALI 04-01-2007 13:21

1 Eklenti(ler)
Herkese iyi günler, 10 yaşında olan mum çiceğim çiçeklerini açmaya başladı. Yıllar var, üzerinden çicek koparmıyorum. Biliyorsunuz mum çicegi, çiçekler döküldükten sonra arta kalan çiçek sapcığı tekrar, sonraki yıllarda açılıp tekrar çiçek veriyor. Açılan çicekleri koparmazsanız bir yıl sonra mum çiceğiniz üzerindeki çiçek sayısı iki katı olabilir. Bunları bildiginizi biliyorum, yine de çiçeklerin cazibesine aldanıp onlari koparmamamaniz icin tekrar edeyim dedim.

Eklenti 6369
Mum cicegi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025