![]() |
biraz bilgi verir misin..az mı suluyorsun toprak hep ıslak mı..
kolay kolay kurumaması gerekir.. |
toprağın üzeri kuru gibi duruyor fakat parmağımla kontrol edince nemli 3 günde bir suluyorum
|
bence bu bile çok sık..on günü geçiriyorum benim mum çiçeğine kış vakti hiç şikayeti olmuyor..
|
sağol memet , daha az sularım beki o kuruyan kısmı kesip kestiğim yerede hava almasın diye mum damlatsam olurmu
|
bu güne kadar arkadaşlara yollarken budadığım dallara herhangi bir şey yapmadım, ama mum damlatacaksan bir sorun olmaz herhalde.
|
teşekkür ederim ,
inşallah kaybetmem çiçeğimi |
Toprak sadece torftan oluşuyorsa sorun burdan kaynaklanıyor olabilir. Torf çok su tutar. Daha önce de anlatılmıştı toprağa biraz kumlu toprak eklemek iyi olur bence.
|
ben sadece çiçekçide satılan hazır poşetteki topraktan kullanıyorum
|
Yani torf, toprak yok içinde..öyle mi?
|
çiçekçilerdeki topraklarda ne varsa o
|
bence dere kumu, bahçe toprağı ve çiçekçiden aldığınla bir karışım yap.. çiçeğini bu karışıma dik.
|
tamam memet çok sağol ancak cumartesi yapabilirim ama kum nereden bulabilirim onu bilmiyorum
|
burada seraların olduğu yerlere toprak ve kum satılan yerlerde oluyor..
Sanırım seraların olduğu bir yerlerde dere kumu da bulabilirsin. |
Dere kumu dediğiniz, un gibi olan mil değil de, iri kum ise akvaryumcularda paketlenmiş olarak satılıyor.
|
belki bauhaus tan bulabilirim
|
Akvaryumculardaki kumun uygun olacağını sanmam ama..
|
yok yok akvaryum kumu değil plajlarda olan kumdan değilmi **** inşaat kumu olurmu
|
hayır..dere kumu olmalı..yani plaj, deniz kumu değil..
|
hımm illede dere kumu olacak yani , tamam bi araştırayım
|
ben izmirde yaşıyorumm. mum çiçeği arıyorum. Çiçekçilerde yok. Nerden bulabilirim? Dedem rahmetlinin en sevdiği çiçek
Elinde olan varsa bir ççelik verbiilirmi? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Fakat resmini eklediğin çiçek mum çiçeği değil..
|
Sevgili Arb73, yaprakların daha detaylı bir görüntüsünü görebilir miyiz acaba?
|
evet benimde mum çiçeğini carrefour' da yakından görme şansım oldu yaprakları arb73'ün bitkisinden çok farklıydı
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
sevgili Todor sevgili memet elimdeki en yakın çekim bu foto umarım size bir fikir verebilir. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Değişik bir cins olma ihtimali var bence. Hiç çiçek açtı mı?
Bakalım mine Hanım ne diyecek bu konuda:) |
Mum çiçeği gibi duruyor. :)
|
sanırım yaprakları farklı bir tür mum çiçeğimiz daha oldu..fırsat olunca gidip bir bakayım hisarönüne.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025